fredag 28. august 2009

Enda flere sokker

Tusen takk for så mange artige forslag på navn. Skiltmaling og sånt er ikke noe jeg kan så det må bli noe som er enkelt å skrive. Og som jeg kan få plass til på en liten skiferstein.

Men aller først må jeg få malt den en gang til og isolert den. Jeg hadde tenkt jeg kunne oppbevare blomster og sånt over vinteren der inne. Og kanskje sådd noen frø om våren.

Det har regnet og blåst storm de siste dagene, så jeg har sittet inne og strikket.

Jeg måtte strikke et par sokker til.
Dette er Kerttu Socks. Gratis Ravelry mønster.

De er strikket på pinner nr. 3,5mm så det gikk raskt. Enkle å strikke var de også.

Jeg brukte Regia Silk 6ply og de er raskt i ferd med å bli favoritter.
Jeg brukte litt under to 50 gr nøster så jeg kunne ha strikket dem litt lengre. Men det blir flere av disse tror jeg, så da vet jeg det til neste gang.
Jeg heklet en enkel kant på englemaskesjalet også. Det gikk jo rimelig raskt og jeg syns det ble ok. Det ble digert det sjalet. Jeg fikk brukt opp 13 nøster med mohair. Riktignok bare 25 gr. nøster, men alikevel --- .
Så har jeg begynt på et nytt sjal. Bare et lite et denne gangen.

Ishbel sjal. Jeg kjøpte mønsteret på Ravelry og strikker det i Debbie Bliss Pure Silk.
Jeg hadde bare to hesper og det blir selvfølgelig akkurat litt for lite så jeg har bestilt en til. Enkelt og raskt og strikke og det skal bli mitt.

Det har kommet mer av gevinsten min fra Cookie A alongen. Og enda er det mere garn i vente. Jeg er da vel rimelig heldig?

I helgen drar DH og jeg til Largs. Det er en liten by på vestkysten i Ayrshire, bare et par timers kjøretur herfra.
De har vikingefortid må vite - og det er man stolt av her, så hvert år arrangeres det Vikingefestival.
Hovedgrunnen til at vi drar er en konsert med Arild Andersen. DH er svært så begeistret for norsk jazz og hr. Andersen fikk Europas jazzpris i fjor.
Men siden det er festival så tar vi inn på en BB og blir der til søndag. Jeg får ta på meg norsk strikkejakke og gå rundt og se morsk og barsk ut på beste vikingevis. En gjør jo hva en kan for fedrelandet.

8 kommentarer:

Monicas sa...

you made my day..hihi...ser førr mæ korr morsk du ska vært på jazzfestival....jaja...klart du stiller opp for fedrelandet...:) koselig å få besøk av deg...skal du vite. Mye fint du har laget og skal lage...sokkene spesielt likte jeg..ha en flott helg...(vi får vel høre kordan det gikk)

sipusa sa...

ååå...det høres fint ut med vikingfestival, hils fra Norge! Og det mønsteret på vesten, det er et slags vikingmønster vil jeg tro, det er i hvert fall et solhjul så det er "hedensk" nok:-D

Og premien din! Den er flotters, her må det nytelse til altså, kos deg med det; er det sokkegarn?

Ang Arild Andersen hadde jeg en yndlings-cd med han en gang. Det var en gave til bestemora mi som jeg og min mor satt og hørte på om kveldene når jeg var sånn 15-16. Det må ha vært veldig fint for mamma når ejg tenker meg om, å finne noe å kose seg sammen med en sær og ensomhetsdyrkende tenåring med;-)

Gamleheksa sa...

God fornøyelse i helga. Du trenger kanskje ikke gå berserk på gammelt vikingvis, eller???

Ha ei flott helg!

Annepålandet sa...

Vikingfestival høres gøy ut! Her jeg bor er det masse fluesopp i år - perfekt for den som vil gå berserkergang. Hadde du meldt fra litt før, kunne jeg sendt deg noen.

Pussig hvordan "motene" sprer seg i racerfart i bloggeland. Jeg har også både Ishbel og Kerttu på pinnene akkurat nå, dvs til Ishbel-en gikk jeg akkurat tom for garn, og det var ikke mer å få tak i, så jeg må starte på nytt med et annet garn. Morsomt mønster, så det gjør ikke noe.

Kos dere i vikingtiden!

Litt om alt sa...

Hirr,hirr!
Kos dere. Er det en garnforretning du kan plyndre der? Det måtte være ypperlig; Vikingkone på garnplyndring :)
Artig å få så mye forskjellig, spennende også.
Helgeklem

LivM sa...

Ja du må sørge for å representere landet på beste måte da. Lusekofta må frem til heder og ære!!! Så mye flott garn du har fått. Jeg er spent på å se sjalet ditt ferdig. Vil ha stooort bilde!!
Riktig god tur til dere begge!

Birgitta sa...

Hej!
Vikingfestival låter väldigt trevligt. Klart att du ska ta din norska kofta på dej då. Kan väl vara skönt om det är lite kyligt också. Får vi se bilder därifrån?
Vilka fina sockor du stickat och din sjal blir så fin.
Nu önskar jag dej en riktigt härlig helg.
Kramisar Birgitta

mormonsen sa...

http://www.abcnyheter.no/node/35812

Trodde jeg skulle få lagt inn en stripe Hagar the Horrible Viking (m. fru Gyda) til deg i min kommentar, men det lot seg ikke gjøre. Men du finner han ved å gå inn på linken over.
Jeg regner med at dere har unnagjort opptil flere vikingeraid i restauranter og butikker (nå når jeg skriver kommentaren er det lørdag) Dere er jammen flinke til å ta sånne helgeturer. Håper konserten svarte til forventningene. Klem:)