torsdag 6. august 2009

Luftslott


Muffin, som forøvrig er en perle og burde forgylles, fikk sansen for stitchery hun også og som den kunstner hun jo faktisk er så tegnet hun noen motiver og la ut på bloggen sin. Dermed gikk jo dagen med til det.

Jeg brukte godt fortynnete silkefarger og malte litt på noe ubleket bomull og så applikerte jeg motivet. Jeg fikk nemlig lyst til å prøve noe nytt. Og så broderte jeg litt på det også selvfølgelig.

Jeg tror ikke det er helt ferdig enda, men morro er det ihvertfall. Og veldig masse pusling med vatt og vlieselin.


Et par hjerter fikk jeg sydd også. Enda så klarer jeg ikke å få de helt runde øverst, så de blir litt kantete - hjertene mine. Men de dufter godt.

Og så ga jeg opp yndigheten litt. Tror jeg skal bli elegant istedenfor.
Ja, for noe må jo jeg også bli når jeg blir stor jeg også. Og når sant skal sies så er det veldig lite sannsynlig at jeg blir yndig. Det ligger liksom ikke for meg.


Jeg har jo fått nye kommoder og kunne rydde litt igjen. Og jeg finner stadig vekk ting jeg har glemt jeg hadde.

For endel år siden fikk jeg dilla på å strikke blondeduker.

Denne fant jeg liggende oppi en eske. Jeg fant til og med mønsteret jeg brukte. Jeg strikket mange duker, men jeg likte dem egentlig ikke. Det var på den tiden jeg var hekta på krom og sort og grått.

Jeg likte bare å strikke dem og alle ble gitt bort etterhvert. Hvorfor denne stakkaren ble liggende igjen vet jeg ikke. Men nå syns jeg jo at den er fin og kan bruke den. Merkelige greier.

Nå er det sengetid. Selv nattugler må sove av og til.

19 kommentarer:

sipusa sa...

wow! Den blondeduken var jo skikkelig imponerende:-o
Avansert, og pen også:-D
Og likte luftslottet ditt, blir spennende å se hvordan det utvikler seg:-D

Merete sa...

Elegant - yndig, tja, du kan jo prøve deg fram litt... ;-) Jeg synes også damer som er modige, dyktige, lekre, sjarmerende, humoristiske, sporty og sexy er noe å bli inspirert av, så det skulle være nok av gode egenskaper å strekke seg etter. Hvis du da ikke har huket av for alle disse allerede, hva vet vel jeg... ;-)

Anonym sa...

Åhhh, den strikkaduken var nydelig.
Om du skulle få ånden, så kan du få strikke etpar til meg!! (kunne bli flott julepresang eller noe!)
Er å regne som bestilling viss du gidder;)

Koselige hjerter! Gjør da ingenting at de ikke er helt rund, sjamrogt det vettu;)

*sukk* luftslott...Finnes viss ingen grenser for idder, ynde...og nå også ELEGANSE:))

Ha en kreativ dag:)
Trultemor

Beyla sa...

"så like jeg å strikke blondeduker"...sier du.. som om det var den mest naturlige ting i verden.. mens en annen stakkar sitter og ikke klarer å regne over fra Lopi fasthet til Eskimo fasthet engang. bittert!! men akk, så imponerende.
Mitt luftslott får være at jeg kan bli like flink :D *klem* til deg fra meg i tåkeheimen

snakkemunn sa...

Jeg har en veninne som sa når hun var fjorten år gammel. Jeg skal aldri gå i noe annet enn i dongeryklær. Hun har avansert til en meget smekker dame. Jeg vet ikke hva som har skjedd underveis.
Dyktig er du og det ser ut som om kan få til det meste. Ha en fin dag. ;-)

gunknitter sa...

Den strikka duken var veldig fin, den var rett elegant.Du verden det er mykje arbeid på denne. Forstår kvifor du ikkje har gitt den bort. Den er eit prakteksemplar!!!Hadde vore artig å vite kva den heiter. Er gal etter å samle på mønster til slike dukar. Kanskje eg har det liggande :)

Du elegante, luftslottet og hjerta dine likte eg også :)))

Anita K sa...

En stund siden jeg har vært her nå, men koser meg glugg ihjel med det du skriver, fantastisk fortellerevne..Imponert over kunststrikkeduk, luftslott og hjerter og håper inderlig at du har fått dopapir i hus :) Ha en super dag

Birgitta sa...

Hej! Vilken läcker stickad duk. Jag vet hur mycket jobb det är med dessa. Lägg den på bordet och bruka den. Ditt luftslott är också läckert. Du är så duktig och hinner med en massa saker.
Kramis Birgitta

LivM sa...

Skikkelig lekker duk du har der. Den kan du da ikke gjemme bort!
Jeg beundrer dere som er flinke med alle typer frihåndsarbeid. Jeg er helt blank på slikt. Uansett hva jeg skal så må jeg ha nøyaktig oppskrift. Male og tegne gjør jeg som en førskoleunge. Blæh!! Lykke til i alle fall, dette blir supert!

Litt om alt sa...

Drister meg til spørsmål om hva du IKKE har prøvd? Maken til kreativitet har jeg aldri sett! Den duken var lekker, og passer til en elegant dame :)))
Klems

Muffin sa...

Du verden så kjapp du er! Slottet ble kjempebra, artig med de perlene, og at du har brodert hensynsfullt rundt rosene i mønstret... tror nok jeg hadde kommet til å sy tvers over, tankeløs som jeg er. Og hvis jeg skulle strikket en sånn duk ville jeg fått svimmelhetsanfall minst en gang pr omgang. Og den er fiiiin! Helt yndig! -Man kan vel velge når man vil være yndig eller ikke, alt etter anledning, ikke sant. Hvis du feks trenger å være myndig, kan du ikke samtidig være yndig...

Mette sa...

"jeg er en liten svart regnskyyyyy, svevende under et honningtre"

jepp... det var igrunn en god assosiasjon!

Og den historien med gubben og dasspapir, må jeg virkelig si var til å kjenne seg igjen i! Fornøyelig lesing! :)

Ha en strålende dag!
Vi har faktisk sol, og det er FREDDA!

mormonsen sa...

Du er jammen så produktiv så jeg blir helt målløs! Og jeg synes ikke du skal streve med å få hjertene så runde, de er aller finest når man ser at de er håndlaget! Og er det ikke det jeg sier, man skal ikke være så alt for tøff til å kaste. Etter en tid, så dukker det opp spennende og fine ting som man har glemt, og som man nå ser på med helt nye øyne! Den blondeduken er et eksempel på det, og er jo bare et praktverkt. Og skjønte jeg ikke at stickery er mer enn attersting! Kunst er det - med maling og greier. En flott dag ønsker jeg deg. :)

lise sa...

Så utrolig kult luftslottet ditt blir! En kjempefin tolkning av Muffins tegning.

Farmors sa...

Er det noe du ikke kan sier jeg bare. Duken er fantastisk, og må brukes. Det har du jo forstått. Slik er det med meg også. Hadde noe servise på loftet etter mine svigerforeldre, satte det bort, likte det ikke. Nå, 20 år senere, det er jo så lekkert, bruker finserviset med gullbord så ofte jeg kan. Ha en forteffelig helg!

Rita sa...

Så utrolig fin duk du har strikket!!! Det er klart du må bruke denne!!!!!!
Så fine stichery du har laget også! Det fikk jeg lyst til å prøve meg på. Jeg gleder meg til å se det lille huset ditt når det blir ferdig, for vi må vel få se hvordan det blir?!?!
Klem

ArneA sa...

Måtte nevne bloggen di i min post i dag.
Men hvorfor skriver du på norsk?

malla-b sa...

Nydeleg strikkeduk!

malla-b sa...

Nydeleg strikkeduk!