torsdag 10. september 2009

Indian summer

Plutselig, bare sånn helt plutselig står høytrykkene rett utenfor døren. Det er meldt sol og sommer og knallvær fra helgen av. Og "Heather the Weather" på TVn sa at det skulle vare langt ute i neste uke og kanskje enda lengre. Så nå burde jeg vel være glad?

Det er bare det at jeg har kjøpt flybillett til Norge. På søndag drar jeg opp til Aberdeen og på onsdag tar jeg flyet til Trondheim. Der er det meldt regn. Så jeg sier det bare, her og nå - sørg for at det blir sol i Trøndelagen ellers så blir jeg så sur at jeg - så sur atte - ahhh. Da er det en avtale, ikke sant?

Denne uka har kokt bort i kål. Jeg har vært sur og grinete og forkjølet og søvnløs og fremfor alt - gretten. Jeg har ikke vært havende i hus egentlig og jeg har lurt litt på å kaste meg ut. Det er så jeg knapt orker snakke med meg selv. Helt uten grunn selvfølgelig. Bare litt rust på sjel og legeme.

Jeg burde ha ryddet og vasket og pakket og ordnet, men jeg har tilbrakt tiden med å sitte i sofakroken og skult surt på tvn.
Hvorfor i himmelens navn må folk snakke med så idiotiske stemmer? Barneprogrammene består av folk som snakker med tilgjorte yndige pipestemmer og later som om de er søte små dyr. Hadde jeg vært barn så hadde jeg klaget dem inn til barnevernet. Hvorfor jeg ser på barneprogrammer? Fordi de er så inne i hampen irriterende selvfølgelig.

Etterpå kommer alle de andre programmene hvor folk er så hysterisk opplagte og glade at de burde vært skutt. Alle som en. Noen burde blitt skutt opptil flere ganger.
For ikke å snakke om reklamene. En eller annen oppdollet ungpike står der og skal ha meg til å tro at hun ikke har rynker fordi hun bruker akkurat den kremen. Hun har da for søren meg ikke rynker fordi hun bare er 20 år. Hvor stup dum tror de jeg er?
For ikke å snakke om at de vil ha meg til å tro at om jeg bare bruker akkurat det tøymykningsmidlet så ender jeg opp i sengen iført sort silkekjole og røde høyhelte sko!! Jeg har da ikke det minste lyst til å legge meg med sko på. Noe så teit.

Ja, nei - nok om det.


Jeg har fått strikket ferdig sokkene til Cookie A alongen. Jeg strikket i Regia Cotton, en blanding av ull og bomull. Garnet var godt å strikke av, men jeg vet ikke hvor godt det holder fasongen.

Sokkene var greie nok å strikke, men jeg må innrømme at ingen av sokkene jeg har strikket etter Sock Innovation hittil har gitt meg den helt store sokkeopplevelsen.

??? Sokkeopplevelsen? Er sokkeopplevelse et ord? Finnes det noe sånt som en strikkenerd og er jeg i ferd med å bli en? Er jeg i ferd med å bli gal? Faller verden ned av styltene den står på? Sokkeopplevelse!! Phføy.

Jeg har strikket et lite sjal også. Jeg skulle strikke Ulmus, men klarte ikke å få med meg at det skulle rillestrikkes. Av og til så er det lurt å lese oppskriften ordentlig.

Det ble veldig lite. Jeg strikket med Kidsilk Spray og Plumet på pinner nr. 3,5. Det gikk med litt over et nøste Kidsilk og et halvt nøste Plumet. Tror nok jeg strikker det en gang til på litt tykkere pinner og etter oppskrift.

Jeg har brodert litt også. Muffin har tegnet flere stitchery-mønster og lagt ut på bloggen sin.

De er så søte at jeg ble litt mindre sur og grinete mens jeg broderte dem. Hun har lagt ut mange, så kanskje jeg burde brodere døgnet rundt?

Nei jeg får vel ta meg sammen. Kanskje høsten i Trondheim blir fin alikevel og jeg kan plukke blåbær. Hvis det er noen igjen da. Jeg kan i hvertfall gå tur i skogen. Kanskje jeg finner en elg jeg kan banke opp.

Og fiks det været da dere?


19 kommentarer:

Monicas sa...

steike ka god du e:)...du får iallefall sagt det..her raser høsttormen, å æ hata vind....de si han ska gje sæ utover dagen...flotte ting du har laget...inkludert sjalet tross gal oppskrift...æ e innmari dårlig te å skjønne oppskrifte....go tur te norge....vær nu snill me elgen

Røsslyng sa...

Hehehe, tror jeg dauer av latter :))
Du skriver bare sååå utrolig morsomt og takket være innlegget ditt ble det en bra start på dagen :) Jeg er nemlig også i ferd med å surne fullstendeig på grunn av alt drittværet som har vært siste ukene :( Blææærk!
Håper du får oppleve et snev av godvær etterhvert.
Klemmm

Nikoline sa...

Hmm... ikkje heilt god for tida forstår eg... har du prøvd Ali kaffe? Den kurerar gruff.. seier reklamen.. Men du har jo gjort anna enn sett på TV også ser eg. Nydelege sokkar! Og så må eg visst innom bloggen med broderimønster ser eg.
Og berre så det er sagt; om eg hadde hengt opp ned i ei flaggstang hadde ikkje tankane dreia seg om fuglehuslampe hjå meg heller....
Håpar på at du får nokre fine og solrike dagar i Aberdeen før du set deg på flyet! Og trønderane fiksar det der med været til du kjem,veit du...
God helg og god tur og god ferie:0)

Muffin sa...

Så dårlig gjort at du skulle bli forkjølet og elendig. Sikkert reklamen sin skyld, de vil vel presse i deg nesedråper og alt mulig.
Men det går ikke an å være grinete når man er i trøndelag, jeg er sikker på at trønderne får deg i kjempehumør med det samme! Og så kan du ta på deg de lekre sokkene og sjalet på turen, man blir jo så glad av å være fin. Er så stolt av engelen og vaffeldama mi som er kommet seg så langt ut i den store verden, ser ut som iallfall de har humøret i behold. God tur til Nårrge og kos dæ masse i regnet vårres!

sipusa sa...

skulle så gjerne fikset været for deg!! Kan jo prøve da i hvert fall, bare se her *fikse fikse fikse fikse* såh, da har jeg gjort det jeg kan

og det sjalet, det heter ulmus? Så noen skrive ullmus nemlig og lurte litt på hva slags sjal det kunne være, ulmus høres mer....tja, mer internasjonalt og mindre *sånn der* ut;-) trallala, her i Oslo by er det fint for tiden,. høstsol som ikke varmer for masse, det er noe jeg kan like svært godt.

Eneste problemet mitt er svært selvforskyldt, jeg har nemlig brukt penger som en full sjømann og har nå bestemt meg for å ikke kjøpe hobbyrelatert flør i november: skrekk og gru, kommer til å sprekke men det er bedre enn å velte seg i garnkjøp som jeg har gjort til nå *flau*

Får jo ikke solgt noe på marked heller, kanskje du kan fikse så jeg får solgt noe på søndag som takk for at jeg fikset været? LOL

Håper uansett altså at du får en fin tur og du: jeg er enig ang de på tv, både de på barnetv (likte ikke sånne som barn heller nei) og de oversprelske, hehe, hilsen meg.

Gamleheksa sa...

Du Ruth, du Ruth, du kan få sagt det. Kjenner meg igjen som den sure Heksa når formen er laber. Heldigvis er det ikke sånn her akkurat nå fordi sola skinner. Du verden hvor godt det hjelper.

Jeg hadde en sokkeopplevelse her forleden! Helt sant.Etter å ha strikket av STERK fra DSA. Jeg var ikke klar over at det var en sokkeopplevelse, men nå vet jeg at det var det det var ;)
Broderiene var så søte, lurer på om jeg blir inspirert til å prøve det, tålmodigheta mi med nål i hånda er nokså middelmådig.

Ha en susende fin Tr.heims-tur. Tr.lag skal nytes i litt variert vær, sånn er det bare der :=D

Rigmor sa...

Måtte le, joda vi alle har det vel slik en gang i blant, men du klarte å sette ord på det......Ha en flott tur til Trondheim...og vær litt gei med trønderelgen da. :)

marit sa...

God tur til Norge:-) Om ikke det er blåbær igjen, så er det kanskje tyttebær? Og hjortejakta har begynt...
Været kan jeg dessverre ikke hjelpe deg med- vi har plutselig fått finevær idag, etter ei god stund med storm og regn, men har vel egentkig ingen tro på at det skal vare så lenge....

LivM sa...

Nei nå trenger du virkelig en ferie i gamlelandet. Da blir alt bra ser du. Regnet forsvinner og humøret blir på topp. Apropos vær så har vi fått strålende sol og varmt her i sør. Det gjør godt. Så nå får jeg pjaske meg ut i sola og strikke der. Er enig med deg med hensyn til Cookiea sine oppskrifter,. Ikke den helt store opplevelsen. Men de som kommer snere er sikkert bedre! Vi lever i håpet. Ha en flott dag og en fin tur!

Tonje sa...

Hvis været ikke holder i Trondheim, får du komme hit til Kløfta. Her er det et aldeles nydelig varmt vær i dag, og det skal visstnok holde seg til godt ut i neste uke.

De stitcheriene var jo veldig søte da. Og strikketingene (like bra ord som sokkeopplevelse...??) er jo flotte som vanlig.

Du får ha en aldeles fortreffelig dag og god tur til Norge.

Iryl sa...

*hehe* lo godt. Kjenner meg igjen i humøret noen ganger... og du skriver jammen meg godt også . Ha en flott tur til Trondheim - og håper du får fint vær (ellers er det kanskje litt synd på de som er rundt deg *hihi*)

Annepålandet sa...

Tror du trenger litt luftforandring jeg Ruth!Da blir alt forhåpentligvis litt bedre. Det er tyttebærtid nå, og elgjakt, så da får du deg forhåpentligvis en fin tur i skogen og treffer en elg du kan bryne deg på.

Man skal forresten ikke kimse av elg. Foreldrene mine traff en i skogen her forleden, og for å få den til å flytte seg så de kom frem på stien, tok moren min og brummet litt. Da gikk den nesten til angrep på dem, så vær forsiktig!

Jeg tror "sokkeopplevelse" er et ord ja. Det høres i hvert fall sånn ut.

Fine broderier! Jeg er ikke sikker på om jeg skal brodere dem, men jeg skal i hvert fall prøve vaffeloppskriften. Vafler er godt for humøret, nemlig. Har du prøvd det?

Håper du får en KJEMPEFIN tur til Trøndelag! Og ha en fin dag!

Birgitta sa...

Hej Ruth! Jag tror du behöver din Norgetur för att bli på bra humör och hoppas att förkylningen gett sej. Hos oss har vi fint väder och solen skiner och värmer efter allt regn vi haft. Din sjal är så fin och dina broderier. Ska kolla hos Muffin.
Nu önskar jag dej en trevlig tur till Trondheim och att vädret blir fint där också.
Kramisar Birgitta

snakkemunn sa...

Du setter ihverfall andre i godt humør med din ærlige beretning om labert humør. Alle kjenner seg vel litt igjen. Du har opplevd for mye dårlig vær, men bare å komme til Norge vil gjerne gjøre underverker. Kanskje sitter du allerede i hagen din og nikoser deg i finværet og gal er du hvertfall ikke. C,")

Stubbetufsa sa...

Æhh, du e bare værsjuk! E no det nåkka å rope opp om? Vær har vi jo aille plassa! Og hiv dæ no ikke ut hjemmefra, førr da e du vel ikke særli beregnanes når du kommer tel Trondheim! Æ har en sønn der, såhh det så! ;.,)
Snille Ullhedina, takk førr at du e dein du e!:-D))

Ati. sa...

Jeg er veldig glad for at du skriver alt dette. Det gi meg en grunn til å ler. Om været ler vi ikke lenger her på vestkanten, bestandig grå og våt !!
God tur og blåbær er vel opspist men heldigvis har de på butikken også alt med blåbær inni ;-)

mette sa...

hehehe -
ups sorry.... ikke meninga å fnise!!!

Hadde besøk av en fornøyd trønder igår, og tre veldig fornøyde trøndere idag - her på jobben.
De var så hyggelige at de kom med ei flaske vin som takk for hjelpa osv. Koselig å få fjes på arbeidskollegaer en mailer med og snakker på telefonen med.

NUVEL... de var så lykkelige for å være her, for nå der det nydelig i sør. I Trondheim var det stiv kuling og ymse dårlig vær....

Bare sånn at jeg har nevnt det lissom - MEN kjære Ruth, det kan fort snu vettu!
Så kan du sitte å flire av regndrøppa her i mitt distrikt! ;)

Ha en alldeles strålende helg, og tur hitover!

Felisi sa...

Håper du er blidere nå, men du skriver ihvertfall bra uansett ;)

Fine Cookiesokker! Hvilke er det? Jeg har ennå ikke kommet så langt som å starte, men har bladd endel i boken i håp om å finne et par jeg bare MÅ strikke, men foreløpig har det ikke skjedd...

Sjalet er kjempefint! Jeg synes ikke rillestrikk er så pent jeg, så for meg ser det helt riktig ut :)

Anonym sa...

veldig interessant, takk