torsdag 3. september 2009

Vikinger og jazz

Vi kom oss til Largs og fikk gått på konsert.
Arild Andersen, Tommy Smith & Paolo Vinaccia spilte og konserthuset het selvfølgelig - Vikingar.

Jeg syns det er ganske rart - den gangen vi dro på strandhogg og herjet må vi ha gjort det på en særdeles sjarmerende måte - siden de fortsatt feirer det 1000 år i ettertid. Det skjer overalt jeg har vært . Til og med i nordspania, i Galicia, har de vikingefestivaler. Vikingene herjet fært i Santiago de Compostella og det feirer de hvert eneste år der nede.

Og i Largs er vikinger stormpopulære tydeligvis. Det var vikingebingo, vikingestatuer, vikingeguider, vikinger oppad vegger og nedad stolper i alle varianter.

De hadde det norske flagget der også og det beviser jo at vi er laget av sterkere stoff. Bokstavelig talt. Både det skotske flagget og det skotske banneret var blåst i fillebiter.

Det var ikke mange bildene jeg fikk tatt. Det regnet og blåste noe helt forskrekkelig. Men jeg fikk da med meg at Largs er en koselig liten by. Det var både strandpromenade og utekafeer og det er ikke vanlig her.

Vestkysten av Skottland ligger så nær Golfsstrømmen at en kan få litt sydenfølelse av og til. Hvis det bare ikke hadde regnet så helt borte i veggene bestandig.

Selve vikingefestivalen fikk jeg ikke sett så mye av. Det regnet alt for mye til at jeg frivillig stod ute og så på mannfolk som sloss på liksom med sverd og vikingelandsbyen de hadde bygd besto av telt som sto til knes i gjørme befolket med dryppende våte og forblåste "vikinger" innhyllet i regnponchoer og ullpledd.


På tirsdag dro vi til til Cumbria som ligger i nordengland. DH hadde en møte nede i Whitehaven og jeg ble med for turens skyld. Jeg fikk ikke tatt mange bilder der heller fordi det - gjett! - fordi det regnet.
På turen hjem igjen passerte vi Carlisle. Byen ligger akkurat på grensen mellom England og Skottland og var kjent for å være det mest lovløse stedet i de gamle gode dager.

Det ligger et stort, gammelt slott der. Bygget for ca. 900 år siden. En eller gang har noen følt for å legge inn vannrør og ifølge god britisk skikk blir de lagt utenpå veggen - og for å gjøre det helt perfekt har de blitt malt knall rosa og lyseblå. Akkurat det tror jeg ikke kan skje noen andre steder enn akkurat her.

Jeg har fått strikket ferdig Ishbel sjalet mitt.

Jeg hadde to hesper med Debbie Bliss Pure Silk og fikk akkurat litt for lite og bestilte en hespe til. Så fikk jeg jo litt tilovers av den da selvfølgelig og mente at jeg kunne strikke pulsvanter. Men så ble det akkurat litt for lite til det og så måtte jeg kjøpe enda en hespe. Nå har jeg litt igjen av den også. Jeg kommer til å ende opp med en hel garderobe i lilla silke.
Vantene er fra Knitty.com. Jeg forandret litt på tommelen. Jeg begynte å øke til tommelkile på 4. omg. og økte 2 masker hver 3. omg. til jeg hadde 16 masker mellom markørene. Jeg plukket opp 6 masker til, strikket noen omganger og avsluttet med et par runder med rett/vrang. Jeg syns den som var i mønsteret var så puslete.


I morgen er det meldt ekstremt regnvær.
Jeg burde kanskje strikke en Ark. Jeg har litt igjen av den nylonhyssingen. Kanskje den kan brukes? Jeg kan alltids kjøpe et nøste til.

19 kommentarer:

Monicas sa...

heisann...så flott sjal og pulsvanter.fargen var stilig...hihi...at du måtte kjøpe litt nå og litt da..ja det e sånn æ å e..morsomt å lese hva du skriver,...å syns det er trivelig å være innom her...

Odins lille hjørne sa...

Høres ut som om at dere hadde en kjekk tur, tiltross for dårlig vær. Det er urtolig hvor nasjonalfølelsen tar over når man ikke er i norge:)
Skjerfet og vantene var kjempeflotte. Har kjøp garn for å strikke meg et par, men ikke funnet mønster som jeg har likt..men disse var kjempeflott!!
Alltid kjekt og "komme innom "hos deg.Du lage så mye flott og skrive så fengende!! ha en flott dag!

Nikoline sa...

Hei! Så synd med regnet som ødela vikingefestivalen ein del for deg.. (og sikkert mange andre) Alt er så mykje kjekkare når sola skin eller det i det minste er opphaldsvær.
Det der med rosa røyr er det verste eg har sett nokon gong trur eg...at det går an!!? Me reagerte på røyr utanfor veggane i Yorkshire,endå dei var ikkje rosa...
Nydeleg strikking,du er ikkje lenge om det,du...
Ha ein god dag :0)

Gamleheksa sa...

Merkelig denne vikingdyrkelsen, ja. Skulle tro det var best å glemme disse besøkene, men tydeligvis ikke.

Så flott sjal og pulsvanter! Du kan da bare fortsette å lage sånne. Det er det nok mange som blir glade for. Du kan jo få adr mi, hehehe.

God tur i din hjemmestrikkede ark. Den reisa håper jeg du blogger ;)

Tonje sa...

Ja, vi vikinger er vel overalt... og så er vi jo så hyggelige når det kommer til stykket at... ja... det må jo bare bli husket... haha.

Så nydelig sjal og pulsvanter du har strikket. Likte godt den fargen, ja. Og det er jo alltid greit å ha en unnskyldning for å kjøpe mer garn... hva med å strikke en lue i samme??

Rigmor sa...

Så flotte pulsvanter og sjal, likte fargen også. Koser meg ordentlig her inne med historiene dine fra Skottland. Ha en fin dag.

Muffin sa...

Det var da godt å høre at våre forfedre ikke gjorde seg helt upopulære da de var på besøk. Jeg ser deg for meg, iherdig strikkende mens du går rundt i søla og titter på vikinger, ja for du må jo ha strikket? Veldig søte ting du har laget, pusete og deilige, den fargen er sååå fin! Ler meg skakk av det slottet, men forstår kanskje det med rosa og blått rør - når man ikke klarer å skjule det, skal det sannelig få synes, og det til gagns! Kanskje det rosa røret er til varmt vann og det blå til kaldt?

marit sa...

En ark, ja!!! Det var det vi skulle hatt;-D! Her vokser det svømmeføtter på alle som våger seg utfor dør etpar minutter...

Lekkert sjal og pulsvanter!

Ha en flott helg! Håper den blir litt tørrere...

Litt om alt sa...

Herlig sjal og herlige pulsvanter! Nydelig farge. Garn ja...det får man visst ikke for mye av noen gang??Ett nøste her og ett nøste der..
Synd dere skulle få så dårlig vær på turen, men så har det vel nesten ikke vært noe annet enn dårlig vær siden juli ihvertfall..Vi får håpe det blir fint nå i september? (tror det når jeg ser det)
Klem

mormonsen sa...

Så fint at du har kommet velberget tilbake fra vikingetoktet! Det var veldig fint det bildet som var tatt nede på stranda. Var det palmer som sto og svaiet i vinden? Du imponerer fortsatt med det tempoet du produsereer nydelige strikkevarer i. Jeg måtte sikkert ha brukt hele høstsemesteret på et sånt sjal og pulsvanter. Og, ja, jeg kjenner følelsen når jeg må kjøpe inn ei heil hespe, når jeg kanskje mangler 80 masker på at produktet er ferdig! :)

Røsslyng sa...

En hel garderobe i lilla silke er vel ikke å forakte. Det ble ihvertfall et flott sjal med matchende pulsvanter til, og fargen er jo knallfin.
God helg til deg!

LivM sa...

Pass opp ellers så blir du hetende den lilla damen på heien! Sjalet og pulsvantene blir jo lekre, og dette blir deilig til høsten. Jeg har ikke skjønt dette med vikingene. Siden de herjet så fælt så skulle en tro at de var utrolig upopulære, men de er vel vikinger alle sammen da, i hvert fall av vikingeblod. Ha det fint i regnet, er det noen trøst så striregner det her også!

Sylvia sa...

heisann, og go`lørdag!
Nå har jeg netopp lagt innpå et gullbrød, og har lyst på et til. Skyller ned med litt rødvin, hi hi
Så nydelig sjal, og pulsvanter til! Jrg lo da jeg leste du måtte kjøpe mer og mer garn......så typisk, altså!
jeg har en kunde som stadig er innom og kjøper et og et nøste, for hun skal strikke opp det hun har hjemme.......hi hi
Fortsatt god helg!

Lise sa...

Hei! En "ny" viking og skottland-fan på besøk for første gang - via Ati's blog. Så mye fint håndarbeid du lager. Har full forståelse for at du savner seigmann/damer - da datteren min bodde i England, var det nettopp det jeg måtte sende....

Sonja sa...

Det Skotske være er ikke i godlune skjønner jeg.Det er ikke perfekt her heller for tiden, men det var jo synd at du ikke fikk sett på vikinger i regnkep som rullet seg i søla. Det måtte jo ha vært en meget naturtro opplevelse. Du får håpe på bedre lykke neste gang.

Skjønn farve på sjalet og pulsvantene.

mette sa...

Skottland høres ut som et herlig sted å reise rundt å "oppdage"!
Men, som du sier, det var da voldsomt til dårlig vær da! :)
Tror forøvrig ikke det er så veldig mange her i gamlelandet som er videre fornøyd med sommerværet i år heller!

Jeg tror du vil få omsetning på ARKEN din! Kommer mange herfra som vil være med! :)

Synd at jeg har lovt bort Ambjørnsen's "23-salen" (debutromanen hans fra -81) til 2 stykker, hvis ikke kunne du fått den tilsendt. Jeg fant den på bokkilden.no
99,- NOK for paperback.

sipusa sa...

hehe, ja sånn kan det gå, men det blir fine lilla ting da, og i silke så er det ji svært behagelig i tillegg:-)

Høres ut som en fin tur forresten, tross regnet, ser så innmari for meg de våte vikingene, høres ut som noe jeg kunne forvillet meg til å delta på og å sitte i teltene og småle mens ejg hakket tenner og baktalte de som brukte moderne regnplagg sammen med andre fanatikere;-D

Og ang de vannrørene så tror jeg nok du har rett ja, har ikke sett noe lignende lol

Annepålandet sa...

En hel garderobe i lilla silke hørtes helt flott ut, syns jeg.

Det er da helt utrolig som det regner der hos deg!? Her har vi hatt flott høstvær i dag, og jeg har vært på tyttebærtur.

Jeg skjønner ikke det med at vikingene er så populære. Men - sterke og kjekke typer slår jo alltid an. Jaja, ha en fin uke! Håper solen vil skinne litt hos deg også!

karna sa...

Heisann, måtte innom deg igjen og lese mere. I Largs var også vi på vår tur, hadde den første stoppen der og det var så koselig til regner kom. Nydelig strikking.