fredag 11. september 2009

Usur

Da jeg omsider kom meg opp i dag morges og satte meg foran pc'n med kaffekruset mitt for å lese kommentarer og slikt kjente jeg at jeg fremdeles var temmelig baktung. Verden var ganske så dum.
Mens jeg leste kommentarene så begynte det å lysne. Jeg bruker et så bortinatta ord som "sokkeopplevelse" og så er det faktisk flere som skjønner helt hva jeg mener. Det er fortsatt skremmende, men så er jeg ikke alene i min galskap. Det er mye trøst i det.

Flere er bekymret for elgen i Trønderlagen og jeg takker og bukker for tilliten dere viser meg. Jeg skal behandle all elg jeg møter på min vei med respekt. Jeg lover.

Det er bare ett lite vindu i dette rommet. Som alle andre vinduer her så er det lite og ligger en meter inni veggen. Og dette er det jeg ser;

På en stige står det en bitteliten, gammel, tannløs kar og maler lysstolpen vår grønn - for hånd.

Veldig. veldig lysegrønn.

Det ble vedtatt på et møte her i fjor engang at lysstolpene i landsbyen skulle skiftes ut og erstattes med gammeldagse mørkegrønne, men med blå lys. Jeg syntes det var litt surt. Jeg liker det gammeldagse gule lyset. Det blå får stedet til å se ut som en fotballbane.

Steder som dette skal være litt mørke og mystiske og tåkebelagte. Men lys-stolpene kunne godt skiftes. Det var mere rust enn noe annet på dem.


Men altså - her henger det en fyr utenfor vinduet mitt og maler de gamle, rustne stolpene for hånd. Jeg regner med at pengene tok slutt.

Men det går jo ikke an å være sur når man ser sånt som dette. På trøndersk heter dette "tellefonstolpekailla".Så jeg tok et bad. Et veldig langt et.

Denne gangen låste jeg døren og passet på at jeg ikke helte all badeoljen oppi vannet. Jeg smurte fjeset inn med Mudd. Gjørme som blir GRØNN når den tørker og som gjør huden min smidig og glatt og ung. Og nei, jeg er jo ikke dum heller da, jeg har ikke sett det på tv-reklame. Det står på esken den selges i - sådet såh.

Så oppdager jeg at telleren min har passert 20.000. Så sur og grinete har jeg vært at jeg ikke fikk med meg det.
Jeg husker da telleren passerte 500. Jeg kunne ikke fatte at så mange hadde lest skribleriene mine. 10.000 - da var jeg så imponert over meg selv at jeg nesten ikke hadde ord! og så passerer jeg 20.000 og får det ikke med meg!
Jeg skal ta meg sammen. Jeg lover!
Når jeg kommer hjem igjen skal dette feires.

Det lover jeg også.

21 kommentarer:

Røsslyng sa...

Godt at humøret ditt har bedret seg en smule.
Håper du får en fin Trondheimstur! :)

Tonje sa...

Wow! 20 000 besøkende... gratulerer! Jeg har et stykke igjen til jeg når dit!

Jeg husker vi hadde sånne tellefonstolpekailla utenfor hos oss da vi bodde i Bathgate... i et helt nytt boligfelt... de malte stolpene for hånd, de og. Men svart, ikke lysegrønn... og med kranbil... Pussige greier.

Håper du får en fortryllende dag!

Gamleheksa sa...

Gratulerer med 20 000 og nymalte lyktestolper! En bra start på dagen.
Jeg har stor sans for ordet "usur" også, jeg da. Du sitter der i vest og beriker det norske språk så det holder du. Er spendt på hva som kommer etter noen dager i Trøndelag, hehe.

God fredda!

Rigmor sa...

Godt at humøret har bedret seg he,he :) Morsomt bilde, han vet nok ikke at han er "kjendis" nå....ha ei fin helg!

mormonsen sa...

Takk for kommentar. Så det at hanen ikke legger eggan sjøl, er altså forklaringen på at han alltid har den høna på slep. Som vanlig er det damene som får gjøre rutinearbeidet, der i også. Og hanegalen var jo et mareritt, vi overlevde bare på grunn av galgenhumoren.
Gratulerer med mer enn 20000 klikk. Jeg ser også at du får masse kommentarer, og det skjønner jeg godt. Det er masse spenst i dine skriverier!
Må jo si jeg følte med deg da jeg leste om at du reiser mot dårlig værvarsel i Trondheim - det høres jo ut som om dere har fått mer enn kvota i år med regn der du bor. Men Trondheim e no trivelig, uansett. Det er min favorittby i Norge, sjøl om jeg nesten ikke tør si det høgt her i Tromsø.
Og sånne småkailla i stolpa har absolutt jeg også sansen for. Og for gult lys. Kan du ikke be om å få ei gul pære bare akkurat uttafor hos deg? Klem

Litt om alt sa...

Kjære deg; Gratulerer med passerte 20000. Er ikke det minste overrasket :)
Nå står jeg for minst fem hver dag altså. Ikke for å ta fra deg gleden, på ingen måte, ta det heller andre veien; Jeg elsker å lese innleggene dine. Nå tok jeg meg EN dags pause, og hva skjer???TO, gjentar; TO innlegg! Jeg skal ta meg pause oftere!
God tur til gamlelandet. Send en meld når du kommer frem så blir det litt post til deg, OK?
Klems

Annepålandet sa...

Lavtrykket har letta litt, skjønner jeg - så deilig! Det er slitsomt å være i dårlig humør for lenge om gangen.
Og enda godt at det er håp for elgen i Trøndelagen!

Jeg kjøpte noe garn nylig i den grønnfargen. Det så annerledes ut på skjermen min, så det var FEIL farge til meg. Er du sikker på at det ikke er grunning? Jeg så et hus i den fargen en gang, og da jeg uttrykte min misnøye, sa noen at det var grunning. Så kanskje det kommer den Riktige fargen oppå??

Vet du at det de klatrer med heter stolpesko? Morsomt ord. Det eksisterer faktisk NM i stolpeskoklatring (og kanskje VM også, for alt jeg vet).

I Aftenposten i dag står det at det skal bli PENT VÆR (= sol!) i Trondheim f.o.m. mandag. Vi krysser fingran! God tur!

Og gratulerer med 20 000 !!!!!!!! Så flott!

Birgitta sa...

Hej! Ser inte så värst roligt ut med ljusgröna lyktstolpar. Men det viktigaste är ju att det blir ljust hos dej. Grattis till alla dina besökare. Det är så roligt när besöksräknaren tickar på.
Ha det så gott.
Kramis Birgitta

marit sa...

Forundrer meg ikke det minste at du har passert 20000! (jeg er forresten 20062...) Du skriver knallbra! Har sansen for både "sokkeopplevelse" og "usur" og i det hele tatt!

Ha en flott tur til Trøndelagen...

LivM sa...

Lysegrønne stolper står jo da i stil med et lysegrønt ansikt. Nei, det var ikke morsomt, men sikkert godt med både bad og ansiktsmaske.En skal ta seg tid til selvpleie også. Og humøret er på topp igjen! Supert.

Muffin sa...

Det er et engelsk ord jeg savner på norsk: "undo". Vi har jo "ugjort", men ikke "ugjøre".
"Usur" derimot vet jeg ikke om vi trenger, det fine ordet "blid" er dekkende :) Eller er usur når man ikke helt vil gi slipp på surheten, selv om man i all hemmelighet er blitt blid igjen?
Jeg har fundert på dette hele dagen.

Odins lille hjørne sa...

Det var godt humøret var litt bedre!! men ka kan man sei når man har en sånn kar utafor vinduet!! hehe.. så traust ut!
20.000 besøkende! skjønne jeg godt! Du er en kløpper med "pennen"!

Sylvia sa...

Har vi to blitt bitt av den samme basillen tro?? Sur bitch har jeg vært denne uken. Alt som alle andre gjør er galt, og ALT irriterer meg!
Og tenk, så drar du fra det fine været til det stygge!!!!! Skjønner deg godt , jeg! Kanskje det hjelper med litt cognac for deg også??

Blomsterpiken sa...

Jeg må le av innlegget ditt, du skrive rså festlig! Ha en flott dag!

sipusa sa...

hei og hå, så ....øh....fine? de lyktestolpene blir?? Men enig i sjarmen til ekte håndmaler da, det ser man ikke hver dag!

Jeg? Jo, jeg har nettopp blitt ferdig med genseren jeg lager med det brune glitregarnet, så nå vet du det:-D

gratulerer forresten, med 20.000 besøk! Det er absolutt fortjent! Sikkert derfor jeg tok meg et glass vin i dag, for å feire, hehe;-)

Mammadragen sa...

godt å se at det e liv og røre i dæ!

Sonja sa...

20000..... et stort tall det der. Men ble jeg forbauset,nei ikke hos ho Ruth. Her er det vel verdt å oppholde seg noen ganger i uken. Godt at du ikke må skrive tilbake til alle sammen. Gratulerer.

De lyktestolpene så ganske spennende ut, i alle fall hva farven angår. Får håpe dere kommer til å trives med både dem og det blåe lyset.

Beyla sa...

*knuseklemme* Jeg skal oooog på reisefot!! Men hører snerykter i Finnmark, og vet du, det tar jeg any day over rain- regnvær er noe skit og herk og vi ahr hatt det non stop i måned med diverse former for storm og kuling og JEG STREIKER!

klippe håret mitt skal jeg. enten det blir i oslo eller finnmark, av skal det! :D

Anonym sa...

Ruuuuuuuuuuuuuuuuuuth!!!
Savner deg jeg!!

;)

Trultemor

Farmors sa...

...men nå begynner vi å lure da vet du, snart har du jo vært borte i en mnd.! Du er savnet med dine artige skriblerier!

Spurven sa...

Gratulerer med så mange lesere - jeg forstår dem godt:-)!

Jeg håper du har hatt en fin tur på gamle trakter!