søndag 11. oktober 2009

Hjemme igjen


"Du trenger da ikke ta med deg den store, tunge regnfrakken" sa DH da jeg drev og pakket til Trondheimsturen min. Så jeg lot den bli igjen. Jeg regnet jo med at det skulle bli vakre høstdager og gyllent løv den tiden jeg var der.

Da jeg gikk av flybussen i Trondheim regnet det så tungt at jeg ikke klarte å finne luken for bagasjen, jeg så knapt nok fortauet jeg stod på. Og det fortsatt det med, ispedd storm, full storm, sludd og sne.
" Du må ha tisset i reiret til værgudene" sa Barnet da jeg beklaget meg til ham. Jeg visste ikke engang at værgudene bodde i reir, men fra nå av skal jeg jammen være på vakt. Og finner jeg dem skal jeg knabbe alle eggene. Så kan de ha det så godt.
Jeg burde så absolutt ha tatt med meg den regnfrakken.

Men ellers var det jo selvfølgelig hyggelig. Det er koselig å ha familien rundt seg - jeg savnet det her jeg bor i utlendighet. Og jeg kunne jo se skogen fra vinduene også. Så jeg skal ikke klage så veldig mye.

En helg inviterte nevøen min meg til å tilbringe noen dager på feriestedet de har ute på Frøya.
Jeg har med skam og melde aldri vært på Frøya før og da jeg hørte de hadde stor tilstelning med sjømat der ute var det jo ikke vanskelig å bestemme seg. Så vi dro avgårde bare oss to. Nevøen min er hele 6 år yngre enn meg og bare barnet selvfølgelig, men vi går godt sammen.

Først var det 5.610 meter med tunnel under fjorden til Hitra og derfra 5.305 meter tunnel til Frøya. Frøya var vill og vakker. Naturen minnet meg veldig om den øya på Helgelandskysten der vi har feriested.


Der ute blåste det full storm og regnet vil jeg ikke engang prøve å beskrive, men Havets Festbord- tilstelningen var praktfull og når man kan spise så mye krabbe, kreps, hummer, laks og annen fisk som man vil og av en sånn kvalitet - ja da gir man blanke i været.

Vi gikk oss en tur også, den ble ikke lang, men jeg klamret meg da fast til lyngen og stappet innpå med krekling. Jeg fant til og med et par multer. Så nei, jeg klager ikke.

Nevøen ville hilse på kjente der ute og en av dem driver med steinaldersau.

Han satt på mange hundre kilo med den nydeligste ull som han ikke visste hva han skulle gjøre med!!!
Jeg tenkte jo på dere jeg da, ikke sant?

Og jo da, han var mer enn villig til å selge pr. kilo og sende i posten. Han tenkte seg en pris på 30 kroner pr. kilo, men er villig til å diskutere den. Så om noen er interessert i nydelig, langhåret ull fra Steinaldersauer så gi meg et tegn og jeg sender opplysninger om adressse osv.

Ulla er uvasket og full av lanolin, men ellers ren og fri fra rusk og rask.

Klart jeg fikk kjøpt garn! Dere hadde da vel ikke trodd annet?

Masse garn som skal bli spennende å prøve ut, alpakka for det meste.

Den store spolen og det grålilla bakerst fikk jeg tilsendt fra Littomalt. Vi har gjort en byttehandel igjen. Det er en hyggelig måte å gjøre forretninger på syns nå jeg.

Hun sendte meg lue og pulsvarmere også, bare fordi hun er så snill og grei og det var jammen gaver som ble satt pris på i det trønderske klimaet.

Pulsvarmerne har jeg nesten bodd i de siste dagene. De sitter som støpt og med den lure løkka som er til å ha rundt tommelen så glir de ikke ned heller.

Hun har mange til salgs også så stikk innom å ta en titt. HER finner du butikken hennes.

Nå skal jeg bruke noen dager til å bli kvitt alle edderkoppnettene som husdyrene mine har lagd mens jeg var borte. Og kanskje pusle litt ute. For her er det nemlig fint vær selv om det blåser ganske kraftig. Finværet begynte den dagen jeg reiste det. Varmt har det vært også. Sa jeg at hvis jeg finner det værgudereiret så skal jeg lage omelett? Og har de ikke lagt egg så skal jeg helle kløpulver opp i redet. Det skal jeg virkelig. Kanskje de da får annet å tenke på enn å lage uvær og storm alle steder der jeg er.

20 kommentarer:

Blomsterpiken sa...

Jeg kunne fortalt deg hvordan Trondheim kan være i oktober - det er en av grunnene til at jeg fryder meg over å ikke være der i år :)

Pulsvanter med stropp var kjempelurt, takk for formidling av idè :)

snakkemunn sa...

Kanskje du har ridd deg gjennom stormene nå, men etter jeg har fulgt deg er jeg enig i at stygggeværet har forfulgt deg.
Ok, jeg dro til Oslo i regnkåpe og støvler og var vel den eneste som gikk slik kledd. Snakk om å akseptere at det regner støtt.
Høres ut som om du har hatt en fin tur til Norge selvom. Ha en fin uke. :-)

marit sa...

Å, så godt at du er tilbake!!! Håper fineværet kommer hit nå da...hehe...!

Har ull i massevis, jeg også...spælsauulla blir levert, men jeg får ikke nok til å dekke utgiftene til klipper engang...villsauulla blir stort sett kasta, for det er ingen som vil ha den, det er altfor mye farger og variasjon til at det er interessant for de som driver kommersielt. Jeg tror jeg må begynne å spinne sjøl...

Ellers: Du vil vel ikke ha en katt til? Et nydelig loddent grått nøste, som hopper på tastaturet og maler som et uvær? Skrekkelig søt!!! Men den var den styggeste nyfødtekattunge jeg har sett noengang!

Gi beskjed hvis du finner reiret til værgudene- jeg trenger litt brukbart vær her også...;-)

Røsslyng sa...

Så bra at du har hatt en fin tur selv om været ikke viste seg fra sin beste side.
Her har vi nå endelig bra vær, tredje dag på rad, men frost... Jajja, alt er bedre enn regn! Visste forresten ikke at værgudene hadde reir, men om de har slumpet til å lagt egg med små snille værguder som har tenkt å gi oss godvær er det gjerne ikke så smart å lage omelett av eggene ;) om det derimot bare er ramp som klekkes er det fritt fram, Bon apetit!
Kos deg med alt det nye garnet, er spent på hva du skal trylle frem av det.
Ha en finfin dag videre!

Ati. sa...

Hi Ruth, sa fint at du er tilbake hjem. jeg har savnet deg. Du har min tilatelse å lage omelett av eggene ;) Vi er ikke begeistret om været siden August!
Fin strikkegarn har du funnet også, blir nyskjerrig hva det skal bli til.

MirreVirre sa...

Så koselig å høre at du er tilbake! Har lurt litt på hvor du har blitt av =) Du skulle nok kommet til østlandet i stedet, for her har vi hatt så fint vær i det siste at sommeren igrunn har vært i september!
Ha en finfin uke!

Gamleheksa sa...

Så fint å se at du er vel hjemme! Det har vært litt stille her på bloggen uten deg, kan du vite.
Regner med at du følte deg vel hjemme i Trødelag med det kjente været ;) Akkurat i dag ville jeg nok ikke laget omelett at eggene i vær-reiret, men i går var jeg alt klar for det :)

Kos deg blandt edderkoppnett. Kan det gå ann å strikke av dem, hehe?

mette sa...

ja, nå har jeg daglig kontakt med trøndere ifbm jobb, og de har ikke vært noe særlig fornøyd noen av dem noen ukers tid, og flytter snart sørover tror jeg!
IDAG derimot er de litt lykkeligere etter å ha hatt en strålende helg i trønderlagen!

Og det var de væl unt!

Godt å ha din freske fortellerstemme tilbake! *s*

gunknitter sa...

Hei, hyggelig å høre frå deg igjen ! Kos lesning frå turen til Trøndelag!

Ha en fin dag heime igjen :))

LivM sa...

Velkommen tilbake. Koselig å se deg igjen! Skitt at du var så uheldig med været da, men slik er det i vårt landstrakte land. Her sørpå har vi hatt en flott høst , om det skulle være en trøst! He-he! Gleder meg til å stikke innom deg og se hva du skal trylle ut av det nye garnet, og å lese noen gode historier. Trenger å le litt iblandt vet du!

Sylvia sa...

Heisann, og velkommen tilbake i Bloglandia. Jeg har savnet deg!
Uff, så dumt med det regnværet, da! Jeg er ikke særlig begeistret for det, jeg heller.
Masse fint garn du hadde fått deg. Nå kan du kose deg i hele vinter, ikke sant?
Klem

Anonym sa...

Ånei!! Ikke kløpulver! Da blir det garantert lyn og torden!

Jammen godt å se deg tilbake her igjen:)

Trultemor

Tonje sa...

Hei og velkommen tilbake! Har jo savnet deg, selv om jeg ikke har vært så aktiv i bloggland selv i det siste.

Høres jo ut som du har kost deg på Norgestur til tross for været. Jeg leste en plass nettopp noen som hadde sagt noe sånnt som "vi har ikke årstider i Skottland, bare vinter og August"... og det stemmer jo forsåvidt, så vi er jo tross alt heldige her i Norge at vi har litt variasjon.

Ha en fortsatt fin dag.

Birgitta sa...

Hej! Välkommen hem igen och till blogglandia. Vilken otur att vädret var så dåligt i Norge och fint hemma hos er under tiden. Men jag förstår att du haft trevliga dagar tillsammans med familj och vänner.
Hoppas din vecka blir skön.
Kramar till dej.
Birgitta

Januarsola sa...

Der var du tilbake, det var sannelig godt. Har savna deg! Mye mulig jeg kommer til å ha bruk for ull og kan da bruke den som kommer fra utegangar`n. Jeg tar kontakt i tilfelle!
Om Trondheim er det bare ett å si, de har vær. Av og til 4 årstider på en dag, men det var jo synd at det skulle være sånn akkurat når du var der. Utgjort!!
Neste helg drar sønnen min fra London for å overvære ei helg på UKA 09, skal be han ta med regntøy!!
Ha ei fin reingjøring, jeg stikker en tur til Tromsøbyen i morra ;0)

Annepålandet sa...

Der var du tilbake igjen ja! Nå var det like før vi sendte ut etterlysning etter deg, for du har vært så lenge borte. Har savnet deg vettu!

Du har virkelig hatt uflaks med været i år. Her på Østlandet har det vært en fin høst, og jeg prøver å komme meg ut på tur så ofte jeg kan. Men nå er det elgjakt, så det gjelder å være forsiktig... :(

Håper virkelig at været holder seg bra hos deg en stund nå, så dere får tørket opp litt før vinteren! Ha en fin dag!

snakkemunn sa...

Heia Ruth jeg har lagt noe til deg på bloggen min. :-)

Sonja sa...

Velkommen tibake. Skjønner at du har hatt fine dager i gamlelandet.
"Litt" regn og sånt hører vel med til denne årstiden. Håper du hadde noen godværsdager også.
Takk for kommentaren. Det er veldig hyggelig når noen forteller meg hva de liker best. Det er jo en pekepinn på hva som er mest salgbart. Selv om det er fillene som avgjør hvilke farger det skal bli,har jo sammensetning og mønster litt å si også.

Ha en fin dag.

Anita K sa...

Pulsvarmere med slik løkke på var jo en kjempeide!! Og du, vær forsiktig med hva du gjør i reiret til værgudene, det kan jo hende det blir fin vær og da vet jeg ikke hva jeg skal gjøre, for det er jeg absolutt ikke vant til!!!

sipusa sa...

Ja! Ull, jepp, ull jahahaha, ull vil jeg ha:-D

snder adr på mail jeg gitt:-D
men ulle er vel ikke lagret i plast vel???