torsdag 15. oktober 2009

Blått

Først og fremst må jeg få takke for alle de hyggelige, koselige og morsomme meldingene jeg har fått av dere. Det varmer det. Jeg har kost meg og lest blogger hele uken så jeg har nok savnet dere også.Jeg ble utfordret av Snakkemunn. Hun vil se bilder av syv ting jeg har som alle må være blå. Siden blått er yndlingsfargen min trodde jeg at det skulle bli enkelt, men det var faktisk ikke det. Her er i hvertfall bilder av syv ting som jeg er glad i og som alle har blått i seg.

Dette maleriet henger i stua. Det har søsteren min malt. Hun hadde det med på en utstilling og jeg var skikkelig bekymret for at noen skulle kjøpe det. Jeg fløy rundt der og lurte alle som sto og så på det vekk. For det bildet var mitt.

En nydelig gammel dame sto foran det, helt henført. "Jeg vet akkurat hva det beskriver" sa hun;
"Gubben innelåst og ungene i seng" og siden har det bildet blitt hetende det.
Dette bildet ble sydd av en venninne. Hun var tekstilkunstner av yrke og lagde de mest utrolige vakre ting.

Hun skapte litt av den norske naturen for meg da hun hørte hvor ofte jeg hadde hjemlengsel. Det er ett av tre og alle har en bit norsk natur i seg.

Hun døde ikke så lenge etter og derfor er det kanskje ekstra spesielt for meg.For noen år siden kjøpte noen venner av meg hus. DH og jeg dro for å hjelpe til med å rive ned tapeter og lignende, alt skulle pusses opp.

Dette fatet fant vi inne i et skap oppe på loftet og det ble stående på gulvet, dyttet rundt og brukt som askebeger. Da vi skulle dra ble det kastet i søppelet sammen med masse annet rusk og rask, men fordi jeg syntes fargen var så flott plukket jeg det opp og tok det med meg hjem.

For morro skyld googlet jeg stempelet på baksiden og , yepp, fatet er antikt og verdt flere hundre kroner det. Jeg ville gi det tilbake til min venninne, men hun sa jeg kunne bare beholde det og det har jeg altså gjort.Dette bildet tok Nevøen av Barnet da de var på fisketur ute på trønderlagskysten. Jeg syns det er herlig og jeg er så gammeldags at jeg syns det er ok å henge opp familiebilder i stua. I hvertfall hvis jeg blir glad av å se på dem.

Den blå kulen tror jeg er den lureste gizmoen jeg eier.
Jeg fyller den opp med vann, dytter den ned i blomsterpotten og så står den der og vanner planten helt uten at jeg trenger å gjøre noe som helst.
Pen er den også. Håndblåst og greier. Helt fantastisk er den.


Masken kjøpte jeg i Galicia i Nordspania den gangen vi bodde der. Den skal henge midt i mot utgangsdøren og skremme bort onde ånder og demoner.

Og jeg må si at den virker upåklagelig. Det har ikke kommet en eneste demon eller ond ånd hit noen gang. Man kan ikke forlange mere da.


En liten blå skål jeg fikk av en japansk venn for veldig mange år siden. Den har fulgt med meg og jeg har den stående litt overalt. Noen ganger med sukker i - eller konfekt. Jeg har hatt blomster i den også. Noen ganger er den tom og bare står der så jeg kan se den nydelige blåfargen.

Jeg kan ikke forklare det, men den er en av mine absolutt yndlingsting.


Så der er syv av mine blå ting. Nå skal jeg altså sende denne videre til 3 stykker. Og jeg velger meg GULT. Kanskje Mormonsen, Littomalt og Sipusa kunne tenke seg å delta?
13 kommentarer:

Odins lille hjørne sa...

Så mange flotte blå ting du har!Det blå fatet som du hadde reddet fra søppla, var jo helt skjønt! Og den blomstervanneren va jo genial!!

marit sa...

Nydelig blått! Tror det må være yndlingsfargen min, men jeg har faktisk veldig liteblått også innomhus! Men ser jeg ut, så er det faktisk bittelitt blått opp på himmelen et sted...så lenge det varer...

Det er koselig med familiebilder i stua! Har hengende litt av ungene...

Ha en flott helg!

sipusa sa...

Åååååå!!! Jeg har savna deg:-D
Så godt at du er tilbake, jeg har faktisk til og med begynt å katastrofetenke og det betyr jammen at jeg ser på deg som en venn for ellers ville jeg ikke lagt merke til at du var borte sånn er jeg, huffameg;-P

men altså, gult!!! Oioioi, det blir vanskelig, ¨men hva er bedre enn en utfordring på morgenkvisten!! Juhu, jeg er med:-D

Gamleheksa sa...

Så mange flotte blå ting. Det er rart med det når en ser seg rundt, hvilke ting en fester seg ved.

God helg.

Tonje sa...

Dette var spennende lesning... morsomt å se hva andre har i sine hjem og hva man velger ut til slike utfordringer...

Ønsker deg en god helg.

Litt om alt sa...

Hei du skjønne dame :)
Jeg tar utfordringen! Klart det, og litt av en utfordring vil det bli med gult :D
Det er alltid litt spennende å se sånne innlegg som dette synes jeg. Man får med litt historie, og "bildet" man har av den som skriver. Artig.
Stor klem

snakkemunn sa...

Å, det var så gøy. Bra at du tok utfordringen. Mye historie i de tingene du hadde plukket ut. Det er så gøy å lese når man skriver litt om tingene. Man blir liksom litt bedre kjent. Ha en fin fredagskveld. :-)

Birgitta sa...

Hej! Vilka fina blå ting du visar oss. Tavlorna var så fina och det andra också.
Önskar dej en skön och mysig helg.
Kramar til dej. Birgitta

Stubbetufsa sa...

Du, jeg likte den blå bollen best, også! Den har så ren form!
Du, all den ulla! Jeg kan tenke meg 3 kg av den, hvis det er mer igjen! Tror du har adressen min...

LivM sa...

Nydelige blå ting du har. Det maleriet som din søster har laget var virkelig flott, skjønner godt at du ville ha det! Det er koselig med slike ting som en har gode minner fra.
Håper du får en flott helg , gjerne uten regn!

Muffin sa...

Å jeg elsker blått, og du har mange fine blå ting! Nydelig bilde søsteren din har malt - skulle gjerne sett flere av hennes verker.
Tenk å bruke det fine fatet til askebeger, hmf, helligbrøde, slikt er straffbart skal jeg si deg.

Sylvia sa...

BLÅ, ja...det er altså ikke meg, og jeg hadde strevd skikkelig om jeg fikk den fargen i en utfordring.
Noen ganger vil kundene ha hjelp til å finne farger på garn til noe de skal strikke, og jeg styrer glatt utenom blå. Når de tar frem blå, overtaler jeg dem til andre farger (sleip) velger de blå, holder jeg kjeft, he he.......
God helg, og klem!

mormonsen sa...

Takk for kommentaren og for morsom utfordring. Gult var jammen ikke den enkleste fargen, men noe må jeg vel klare når jeg får sett meg rundt i heimen når jeg er hjemme igjen i neste uke. Det var nå knallfine blå-ting du hadde funnet fram hos deg. Spesielt godt likte jeg bildet din søster har malt, så bra at du fikk sikret deg det. Også var det nå knallhyggelig å ha deg tilbake igjen. Bloggverdenen er ikke den samme uten dine muntre og tankvekkende blikk på tilvørelsen. Klem :)