torsdag 26. november 2009

Bura inne


Jeg er stengt inne. Sånn ser det ut når jeg åpner døren. Det måtte nesten skje.

Neida, det er ikke naboene som omsider har fått nok - vi får nytt tak, bytter ut et par vinduer og får satt inn et par ekstra og hele huset er i full oppløsning. Vinduene som skal byttes er større enn de som var før og det skal inn to til så det sages rett igjennom taket inne på begge soverommene oppe. Støvete? Åja.

Det fyker gubber med digre støvler på seg og armene fulle av styr og greier inn og ut hele dagen.  Det er et salig lurveleven, det er det.


Det stakkars taket blir flådd.  Dette er  en konserverings-landsby og det må brukes maken til skiferflisene som alltid har vært i bruk her oppe. De er veldig strenge sånn.

Men det jeg syns er ille er at alle flisene som allerede er der blir kastet, hver eneste en. Jeg har bedt pent om at de i hvertfall må spare noen til meg, men det er ikke mange som overlever å bli slengt ned i containeren.  Tenk så mye fint en kunne lage av de flisene. 

Jeg har fått gjort en del tross alt disse siste par dagene.


Dette er Aestlight Shawl.

Garnet er nydelig, 50% kasjmir, 50% silke.
Det var et røverkjøp på Ebay.  Men fargen altså!  Den er babygul og det er så absolutt ikke meg.

Så det jeg lurer på nå er - kan jeg farge det og hvordan?  Jeg kan vel ikke begynne å koke kasjmir?  Jeg har nesten  150 gr igjen og det er virkelig lekkert garn. Jeg kunne godt tenkt meg et sjal til av det.
Jeg hadde to 25 gr. nøster av en ganske tykk kasjmir liggende også.  De har ligget lenge. Jeg strikket et par sokker av garnet og de varte i ca en uke før det gikk hull på dem.  Ikke så lurt det nei.
Men jeg fant dette mønsteret på Ravelry og de syns jeg var fine.  Mannehalvvanter!  Det er ikke ofte en finner mønster på slike.

Jeg forandret litt på dem. Strikket med pinne  3,5 hele veien (isteden for 5mm som det sto i mønsteret) og vrangborden øverst - der minsket jeg med 12 masker. Jeg liker ikke vanter som er for løse øverst.


Sydd har jeg gjort også.  Jeg fikk endelig gjort ferdig  Vaffeldamen til Muffin.

Hun skal henge på kjøkkenet mitt og være gammeldags og koselig.

Muffin er et oppkomme av ideer og hun deler gavemildt med alle oss andre som ikke er fullt så kunsterisk anlagt som henne.

Jeg har brodert flere av mønstrene hennes og mange flere skal det bli.


Dette ble en liten pose til telys.  Papirposen jeg vanligvis har dem i har gått i stykker!Jeg er ikke flink til å sy, men det er koselig å sitte og småpusle litt. Og så blir jeg kanskje flinkere etterhvert? Felisi hadde lagt ut en del ting til salgs i bloggen sin og jeg kastet meg på. 

Jeg kan strikke selv og alt det der, men det er så inderlig deilig å gå med noe noen andre har strikket. Altså - som jeg ikke har strikket selv.

Fargen her er helt feil, jakken er lindegrønn.

Det som er litt morsomt er at jeg hadde aldri valgt garn i denne fargen selv og jeg ville heller aldri ha strikket en sånn jakke.  Den er kort og jeg syns klærne mine skal være vide og lange. 

Men den er kjempefin og jeg kommer til å bruke den masse.  Av og til må en ta et skritt ut i det uvante.  I hvertfall må jeg det.  

Felisi la med to nøster garn også - for å prøve å forhindre at jeg gikk beserk i butikker igjen på jakt etter tilbehør. Dere husker kanskje hvordan det gikk sist? Men jeg lurer jo litt på om det ikke hadde vært fint med en sjokoladebrun genser under den jakken?  Bukse også kanskje?  Og jeg har jo sjokoladebrune sko!


 Nå skal jeg gå og legge meg på gjestesengen her nede, - som noen allerede har lagt seg i med mottoet  "Det er plass på begge sider".   I morgen klokka åtte bærer det løs igjen.

16 kommentarer:

snakkemunn sa...

Jeg er imponert over alt du lager. Mye fint og du er veldig flink, flink å sy også.
Det er ikke så gøy med full oppussing oppunder jul, men det er bare til å bite tenennen sammen. Det blir sikkert fint. Ha en god helg. :-)

Gamleheksa sa...

Hmmm, for noen juleforberedelser du er i gang med da. Herje med hele huset, det må jeg si! Vi skiftet vinduer her i tømmerhuset lille julaften vi, motorsaga var i flittig bruk INNE. Da jeg kom hjem fra jobb var leiligheta bare flis og støv. Den julekvelden ble feiret hos svigermor :D

Jammen rekker du mye mere enn å hode styr på håndverkerne. Masse flott.

Ati. sa...

Fine saker du har laget, liker veldig sjalets mønster. Håper det blir fint vær når taket skal fjernes og skiftes. Her striregner det i flere dager på rad nå !

marit sa...

Oppussing til jul, ja-hehe! Vi bygde tilbygg på gamlehuset og skulle ta det i bruk rett før jul, så jeg vaska nybad og vaskerom og syrom, og alt annet som var nedstøvet og guffent...og så brant hele huset ned...mest bortkasta julevasken jeg har hatt noen gang! (Vi begynner å få litt avstand til det nå, kan tom spøke med det;-D, og så har vi jo fått nytt og fint hus med god plass)
Du har laget så mye fint! Flink til å sy er du også, lysposen var kjempesøt! Og broderiet er jo bare nusselig! Jag kan brodere, men det er jo så kjedelig! Og dermed blir det ikke fint heller. Men jeg kjøper stadig nye prosjekt, bare i tilfelle lysten skulle dukke opp!

Ha en flott førjulstid, og kos deg med pusen.

karna sa...

Så hyggelig blogg du har, tror jeg vært innom deg før iom at vi var på ferie i Skottland i sommer. Masse fint håndarbeid lager du og skriver mye koselig å lese. Håper vinduene kommer på plass. Nydelig katt, kos dere.

Farmors sa...

Si meg, strikker og syr du døgnet rundt??? Så mye lekkert! Sjalet kom sporenstreks på den uskrevne listen over alt jeg har lyst til å gjøre, det broderimønsteret har jeg for lengst printet ut. Det blir vel mere tid om noen år - men det er jo fælt å glede seg til å bli pensjonist også da. Ha en fortsatt produktiv førjulstid!

Birgitta sa...

Hej! Inget roligt så länge det pågår, men sedan får du det fint och får julstäda och pynta.
Vad fina saker du sytt och stickat. Du är så duktig och det är alltid något nytt hos dej.
Önskar dej en mysig fredagskväll.
Kramis Birgitta

Siv Helene sa...

Blir bra med nye vinduer og greier da :)

LivM sa...

Så flott å få pusset opp huset da. Det er jo deilig men et skikkelig rot mens det står på! Vi pusser opp WC, det minste rommet i huset, men det erbrunt støv over alt så nå håper jeg det snart er ferdig!
Sjalet ditt ble jo lekkert. Hvis det er lys gult og du har mye brunt å ha under så må jo det være flott. Men det går sikkert an å farge det også!
Ønsker deg i alle fall ei flott helg nå i overgangen til desember!

Stubbetufsa sa...

At ikke du var snar og fikk satt opp en trampoline under flisekastingen!
Mannfolk har ikke greie på å ta vare på sånne dameting! Går det ikke å få plass til flere slike på taket? Nei vel! Kast i containeren!
Pøh!

Muffin sa...

Byggearbeider er ikke artig. Og for et bråk det må være, hvordan klarer du å strikke oppi det der? Håper de blir ferdig så du får fred i julen iallfall.
Jeg er stolt og meget beæret over at du får til så mye flott av de strektegningene mine. Og jeg kjenner en som trenger mannehalvvanter, så takk for den!

Sylvia sa...

Gult er kult! har du ikke hørt om det du da? Prøv å dempe det gule mot noe brunt, så skal du se det blir fint!
Du kan farge garnet med coolaid (saft) Du behøver ikke koke det da. Får du ikke tak i, har jeg noen farger liggende her, og sender det gjerne om du tør prøve. Selvfølgelig kan du farge luxusgarnet ditt!!!
lekker jakke du fikk kjøpt av Felisi. Hva med en lang tunika under jakken??? bare noen lure forslag.
Jeg har strikket meg et skjørt, som skulle bli til kjole. JA, sånn kan det gå!!

Litt om alt sa...

Flinke damen, produserer så mye fint. Av og til lurer jeg på om du egentlig sover? Eller har døgnet ditt fler timer...?
Det er slitsomt å ha håndverkere i hus, men som regel blir resultatet av alt støv og bråk bra :)
Ønsker deg en flott start på uken
Klem

Tovepia sa...

Hei på deg! Så trivelig at du ville være med på min lille utlodning, og samtidig er det så kjekt å bli kjent med nye;)
Du har en koselig blogg med utrolig mye fint av håndarbeide, så jeg legger meg som følger;)
Da blogges vi..ha ei fin uke og klem fra meg;)

sipusa sa...

Aha! Nå er jeg altså oppdatert:-)
Det er bra saker;-)

Felisi sa...

Du har brune sko ja... Men er det blitt handling nå igjen for at du skulle få bukse og genser som passet til skoene...? Ja, ikke skyld på meg denne gangen ihvertfall ;)

Håper det snart er levelig hos deg igjen, oppussing og håndverkere over alt er ikke særlig morsomt...