søndag 29. november 2009

Sokker og andre vidreverdigheter

Utrolig nok var det oppholdsvær de to dagene det tok å få på plass de nye vinduene.  Og i går fikk jeg vasket ned soverommet vårt sånn at vi kunne bruke det igjen.  Det var litt av en jobb. Hele huset er fullt av murpuss, sagflis og  300 år med oppsamlet støv som befant seg mellom takbjelkene.

Jeg stresset rundt her, vi skulle til Glasgow  for å feire at  Barnet har blitt 31 år gammel så det gjalt å bli ferdig. Da jeg skulle legge sammen sovesofaen her nede ville den ikke.  Den slo seg fullstendig vrang og jeg ble mer og mer irritert. Til slutt fant jeg ut at det den trengte var et par solide spark i understellet - så jeg løftet den opp klar til å sparke  - vel så gled jeg og falt med sofaen oppå meg.  Akkurat da hadde jeg rett og slett ikke tid til å kjenne så mye etter, men ettersom kvelden gikk ble det vondere og vondere i ribbena på den ene siden. 
Det hadde nok gått litt over stokk og stein det der.

Da vi kom hjem var jeg veldig glad for å kunne legge meg i min egen seng.

Jeg våknet klokka 6 i morges av at jeg var våt på bena.  Det hadde blåst opp skikkelig i løpet av natten, presenningene som dekket taket var blåst av  og vannet rant ned rett igjennom taket og opp i sengen til meg.  Og nå var ribbena blitt virkelig vonde.

Takgubbene kom klokka 8 og la over mere takfilt og greier, men klokka 12 måtte de dra hjem for da snedde det så veldig at de ikke greide å holde på lengre. 
DH kjørte tilbake til Aberdeen litt før han egentig skulle fordi veiene blir såpeglatte i sånt vær og her har jeg sittet og gremmet meg.  Jeg har ikke tid til å ha forkvaklede ribben.  Hele huset må vaskes sånn at man kan leve her.  Usj av meg. 
Den eneste trøsten jeg har er at det bare gjør vondt når jeg puster.


Men jeg greide å få ferdig Cookie A sokkene for november  til Alongen på  Ravelry. 
Jeg har strikket et annet par enn det som står i boka denne gangen. (Det er lov å gjøre det tre ganger i løpet av hele alongen).

Jeg valgte Clandestine  som er et gratismønster i Knitty.com denne høsten.   Og de er akkurat sånne Cookie  A sokker jeg liker å strikke. Mønsteret ser komplisert ut, men er ikke det og selv om de ikke er akkurat raske å strikke så er det spennende.

Bildet er forferdelig pga for lite lys, men det er ingen vits i å vente til i morgen heller.  Det er trelemmer foran vinduene for å beskytte dem og jeg har ikke mye lyst til å krabbe over alle de jernstengene for å stå ute i storm og blest å ta bilder.  


Jeg tror jeg skal tilbringe dagen med å planlegge en liten førjulsdepresjon.  En bitte liten en ihvertfall. 

16 kommentarer:

Odins lille hjørne sa...

Stakkar deg! Det dær hørtes ikke godt ut! (selv om jeg må le når jeg leser!! ) nesten så at du har lov til å deppe litt!
Men sokkene er kjempeflotte! Du er kjapp å strikke! Håper du får noen dager uten for mye smerter! klem fa odin!

Annepålandet sa...

STAKKARS deg, Ruth, du har sannelig vært uheldig med kroppen i det siste! Først ryggen og så ribbeina. Ribbein er usolide saker, det skal utrolig lite til før de brekker. Kanskje du bør ta en tur til legen?
Nå snør det her også. Jeg blir nervøs av det, jeg hater glatte veier. Men det blir jo fnt og hvitt da. Og kanskje litt bedre lys?
Håper du kommer deg raskt og greier å holde på humøret! Ha en fin uke!

Muffin sa...

Du, asså. En ulykke kommer sjelden alene, sånn er det alltid. Bare trøst deg med at det følger hell og lykke i kjølvannet til elendighetene. Du kan vel legge til side depresjonsplanene, strikk heller flere vakre sokker :) Ang. bilder til salgs: ja jeg må vel få se til å lage den lista... eller kanskje jeg egentlig vil beholde dem bare litt til :) Nei, lista kommer snart. Ha det godt,iallfall bedre!

snakkemunn sa...

Du må ikke glemme at du ikke er 20 år lenger. Skitt, jeg skal ikke føre mer på elendighetslisten, men jeg hadde deppa hvis vannet kom sildrene inn taket i sludd og regnværstider. Håper det blir fort tett slik at du får pynte adventstid og gjøre det fint.
Sokkene var fine, du får da ting unna. Håper du hadde det fint i Glsgow når du feiret sønnen. :-)

Tovepia sa...

Huffda...en førjulsdepresjon er på sin plass, men la det bli en kort en...to timer over kaffekoppen;)
Du skal se det meste ordner seg og at det er stive muskler og ikke brukne ribbein.
GGå sakte resten av dagen og klem;)

karna sa...

En god klæm og så ergelig da. Men jeg synes jeg ser deg klar til spark ,-) Ergelig med regn og snø når en driver med vinduer. Håper det ordner seg, at du blir tørr på og beina OG får sove godt i natt. Håper dagen blir bra.

Gamleheksa sa...

Huff da, som du steller deg;) Å du, heretter skal jeg love å bare lage kjedelige innlegg. Ja, kanskje til og med litt depresive, så du ikke får flere plager :D
God bedring og ta det rolig med støv og møkk. Det forsvinner IKKE likevel :P

Anita K sa...

Jøss, du må være forsiktig, håper du er bedre nå, men om du har brukket ribben tar det noen dager det altså...Mest vondt på 3.dag og så blir det bedre!!! Egentlig er det bare litt trøsteshopping av garn som hjelper mot slike depresjoner :) Flotte sokker da!

marit sa...

"..vondt bare når jeg puster...", joda, jeg syns jeg ser deg! Har akkurat hatt gubben hjemme med knekte ribbein i tre uker, vi fikk streng beskjed om ikke å fortelle vitser aller gjøre noe annet latterlig, for da ble det vondt! Håper du ikke har knekt, men ta deg en tur på røntgen for å sjekke opp. Bare for å se at lungene har det bra!
Vann gjennom taket hørtes ikke morsomt ut...har du fått på plass nytt nå da?
Flotte sokker, forresten.
Får håpe du får en fin førjulstid likevel, etter at du er ferdig med depresjonen;-)

PS: Du bør ikke lese dine egne innlegg- det vil gå hardt ut over ribbeina. Men hvis du vil bli kvitt depresjonen, bør du absolutt lese dem! De er svært godt egnet til å forebygge denslags! Rene vitamininnsprøytinga, bedre enn både tran og sana-sol;-D

Litt om alt sa...

Trøsteklemmer kommer din vei nå *sender avgårde noen hundre klemmer*

Røsslyng sa...

Uææ, høres ikke mye artig ut med både vannlekasje og et ublidt møte med en gjenstridig sovesofa.
Håper dere får orden på taket snart og at skavankene bedrer seg, at det bare gjør vondt når du puster sier igrunn sitt...
God bedring! Ønsker deg en uhellsfri uke videre!
Sokkene var forresten kjempefine, jeg beundrer alle som orker å strikke slike innviklede strømper

Birgitta sa...

Hej! Hoppas att revbenen är bättre nu. Det gäller att ta det lugnt och låta det läka ut. Men fy så hemskt att vakna av att det regnat in. Men du får tänka på, att det blir bra när allt är klart och att du får det fint till jul.
Önskar dej en lugn vecka.
Kramisar Birgitta

Blomsterpiken sa...

Er det ikke like greit å få alt på en gang, så er du ferdig med din porsjon for det neste året, omtrent? Tihi... Uff, nei, nå er jeg slem med deg. Jeg fikk jo oppriktig vondt av deg!

Jeg lo forøvrig godt av kuldeteorien din - takk for en latter her på morgenkvisten.

mette sa...

og du strikker og du strikker!!
Er bare så imponert!
Jeg KJØPTE julebakst igår, av ei lutefiskvenninne som baker og baker.... de holder neppe til jul, så jeg må enten trå til sjøl med en ladning, eller bestille en runde til! *s*

Kjempespennende prosjekt på gang ang. bildene. Det er faktisk Ingvar Ambjørnsen!! han som ville rive hele røkla, som anbefalte bildene til Teknisk Museum, de ønsker å ha en liten utstilling, en "hot spot" ang psykiatrihistorie, og gjerne ha bildene mine som en fremvisning.

Vi får se hvordan det går!

Det tusser jo av lekre bilder der ute, håper ikke de finner andre! *s*

Ha en strålende dag!

Her er det noen få minus, nysnø, og SOOOOOOOOL!!!

Sonja sa...

Huffda, dette hørtes ikke bra ut i det hele tatt. Du kan jo ikke slutte å puste heller. Er det ikke typisk at sånt skjer når man har mye å gjøre.
Du får ta en hviledag og kose deg med strikkinga. Det andre er det ikke noen som kommer og tar fra deg uansett. God bedring og godt oppholdsvær ønsker jeg deg.

Snömus Design sa...

Jeg må bare legge igjen en kommentar, jeg er nemlig av og til inne og leser bloggen din. Du skriver så bra, og det er morsomt å følge med livet på landet i Skottland :-)