lørdag 21. november 2009

Fæææærdig!!!!!!


Jeg tror ikke jeg har slitt så fært med et par sokker noen gang.   Disse var virkelig vanskelige å få ferdige.  Strikket på pinne nr. 2 og  av en av gevinstene mine fra Ravelry,  Rainbowdash sitt garn, Blue caves.   Men hellandussen for et kjedelig mønster å strikke.  Jeg fant det i et engelsk blad, Sami heter det og jeg skal aldri strikke det igjen eller be andre om å gjøre det. Pføy!  Jeg syns jo de ble litt fine til slutt alikevel, men det er fare for at jeg må gjemme dem bakerst i en skuff en ganske så lang stund. Flere år muligens.  Akkurat nå orker jeg ikke se på dem engang.

Ikke for at jeg trenger å bruke sokker akkurat nå.  Det er 14 varmegrader ute.  Vi har et forferdelig vær.  Flere byer er oversvømt, folk har blitt dratt med av flommen og mange av veiene ligger under vann.

Vi bor så høyt oppe at vannet renner unna, problemet her er at gruvegangene som ligger som et nett under her fylles.  For en stund siden var det et geni som fant ut at de skulle helle sement, stein osv nedi gruvegangene.   Det var etter at hun som har ungdomsherberget våknet en morgen og fant ut at hun hadde et 30 meters dypt hull midt på gårdsplassen.  Men når de blir fulle av vann sånn som nå så sprenger det seg ut andre steder.  Veien har rast ut et par ganger pga det.

Det er visst flere av dere som lurer litt på hvordan jeg havnet her.  Jo, det er i grunnen enkelt fortalt det.
Jeg og et par venninner hadde vært ute og spist en bedre middag og bestemte oss for å gå på en klubb etterpå for å  dele en flaske vin.  Mens vi står ved baren kommer det en alvorlig ung yngre mann og spør pent og meget høflig på engelsk om jeg ville danse. Det sa jeg ja til, men han eide ikke rytmesans så jeg gikk tilbake til jentene etter en liten stund. Han kom etter, stilte seg ved siden av  meg og begynte å prate.  6 år senere giftet vi oss og jeg flyttet hit.  Det er 14 år siden. Så sånn var det.  Vi har aldri danset igjen foresten.Han kom seg ikke hjem denne helgen  fordi bilen hans fikk plutselig alderdomssvikt og står på verksted.  Så her sitter jeg alene i øsregnet og kjeder meg litt.

Jeg mente jeg fikk gjøre det beste ut av det og slå litt ut med håret.  Hvis noen for 30 år siden,( ok, 38 år siden da), hadde fortalt meg at jeg skulle "feste" en fredagskveld, sittende i sofaen mutters alene med strikketøy, eplekake og seigmenn hadde de blitt sett på med et blikk så fylt av så dyp tenåringsforakt som det er menneskelig mulig å få til. 

På den annen side, hvis noen hadde bedt meg gå ut klokka 6 på kvelden og feste sammen med en haug med folk, høre på musikk med lydnivå som ligger godt over smertegrensen og lys som blinker  -  helt til 4 om morgenen , så hadde jeg lagt meg ned og grått i ren og skjær fortvilelse.
  


Jeg fikk  endelig til en versjon av de shortrow-vantene som jeg ble fornøyd med.

Det tok  litt under et 50 g nøste med Drops alpakka og de sitter virkelig godt på hånden.
Jeg kan jo ikke påstå at jeg har laget mønster egentlig, siden jeg rett og slett stjal ideen, men om noen er interessert så kan jeg jo skrive ned fremgangsmåten.  Si i fra i såfall.


Jeg har vært og stjålet mere jeg. 
Jeg så en halsvarmer inne på Anne på landets
blogg.  Praktiske Petra.

Jeg ville strikke med det Iris-garnet jeg hadde strikket meg vest av og det passet i grunnen ikke til oppskriften, så jeg mekket litt igjen.

Jeg strikket den i rillestrikk i steden for patentstrikking og for at den ikke skulle bli trang og ekkel så strikket jeg en shortrowkant hele veien.  Altså - strikket 5 masker, snudde, strikket tilbake, snudde og strikket hele raden tilbake hele veien.Det gjorde jeg på begge sidene på hver omgang.

Jeg laget et "knappehull" et stykke innpå skjerfet også, sånn at jeg kunne tre knytedelen igjennom.  Men når jeg finner et garn som passer blir det nok noe ordentlige Petraer også. 


Etter at jeg ble ferdig med de forb - de forj -   de sokkene følte jeg ikke for å strikke noe mere komplisert enn dette;

Det er en av Ravelrygevinstene mine det også. Bittelitt BFL-garn og en pose lavendel fra The Knitting Goddess, men det er jo også en ypperlig måte å få brukt opp alle de smårestene som blir igjen etter sokkestrikk.

Jeg lærte å strikke på denne måten av kusine Julia da jeg var bare jentungen og det ble mest brukt til skjerf, men jeg tror aldri jeg har sett noen andre her strikke sånn så kanskje jeg skulle fortelle hva jeg gjør?


Altså, det over her er den ene siden - dette er den andre; rettstrikk på begge sider, strikket på to pinner.

Og i midten er det åpent.

Jeg trengte 24 masker for å få bredden. Da må jeg legge opp for begge sidene og det blir da 48 masker. (Se! Jeg kan regne)

Strikk 1 maske rett,  løft neste maske av som om den skulle strikkes vrang av med tråden foran. Gjenta dette hele tiden og på begge sider. Husk at første maske på pinnen må strikkes også. 

Når den har blitt så lang som en vil ha den så må man fordele maskene over på to pinner. Det er litt vrient fordi man må plukke opp annenhver maske, men det går.  I dette tilfellet puttet jeg lavendelen oppi og strikket de to pinnen sammen to og to masker (en fra hver pinne) sånn at jeg satt igjen med 24 masker.


Skal det bli skjerf strikker man bare maskene sammen to og to og feller av og vil en hå åpning i begge ender kan man legge opp med en provisorisk opplegg og plukke opp maskene etterpå. 
Det er ikke så ofte jeg strikker på denne måten, men det er lurt når en skal strikke småting og ikke gidder å styre med 5 pinner.   Og så er den fin å bruke når man vil ha ekstra tykk kant øverst på tovatøflene.


Jeg har fått blomster på høstkaktusene mine også.  Det må jeg vise frem.  Det har aldri skjedd før og jeg vet ikke hva jeg har gjort riktig denne gangen.  Så vidt jeg vet har jeg oversett dem fullstendig - kanskje det var det som skulle til?

Jeg kjøpte en blomst da vi var på Ikea forrige helg. Jeg kjøpte den kun fordi den var så inne i hampen stygg. Styggeste blomsten jeg har sett noen gang og jeg ble helt lei meg på dens vegne. Tenk å bli født som blomst å så se sånn  ut? Ikke fikk jeg med meg hva den het heller.

Men den skal få lov til å stå i kjøkkenvinduet og være så stygg den bare vil. Og ikke skal jeg fortelle den eventyret om den forbaska andungen - jeg kan ikke fordra det.  Hva søren hadde H.C. Andersen mot andunger egentlig?  Andunger er helt ok de.


16 kommentarer:

Ati. sa...

Hei, godmorgen, det var nesten for ei bok å lese og det trak på smilebandene igjen ;)
Jeg synes sokkene are fint og pulsvantene er enda finere!
Jo, du gjorde det riktig med kaktussen, la den nesten dør og så begynner de å lage blomst når du begynner å vanne igjen. Det var vel en periode du var ikke hjemme og på elgjakt i det Trønderske? Da hadde kaktussen ikke hat vann kanskje?
I vert fall er de nå flott!

sipusa sa...

oi
den blomsten var heftig....
og som forsvar for HC så tror jeg han så på seg selv som en andunge, ikke at han så ut som en da, andunger er jo søte men men, alle har sitt;-)

er forresten sinna i dag fordi jeg hørte at et norsk gruveselskap skal utvinne nikkel og ødelegge for urfolk, selv sier de at de driver veldedighet, akk ja.

Jo, gratulerer med ferdiggjørelse av sokker, de ser flotte ut! Pulsene også.

Den strikketeknikken tror jeg er det som kalles dobbeltstrikk, det går visst an å strikke med mønster også men jeg har ikke prøvd enda.

Nå skal jeg sette meg og prøve å finne på noe nytt å strikke, jeg er dessverre ikke noe pulsestrikker og nye sokker får jeg ikke starte på før jeg er ferdig med de jeg strikker for min mor:-)

men bare vent, jeg kommer nok på noe:-D

forresten så har jeg prøvd å starte på å lage oppskrift til den jakka mi på ravelry, har bare skrevet opp første delen for jeg klarte ikke finne ut hva det å plukke opp masker er hverken på norsk eller engelsk, hehe, så der ble jeg stående fast gitt LOL (ikke legge opp altså, plukke opp fra strikketøyet)

Gamleheksa sa...

Ja, her var et omfangsrikt innnlegg, så jeg vet ikke helt hvor jeg skal begynne å kommentere:) Joda, jeg har jo endelig fått stilt min nyssgjerrighet om hvordan du havnet der du bor, da :D Den helt vanlige historien alså.... Det er vel derfor jeg bor her sola ikke skinner på denne tida av året også. Snåle kvinnfolk ;)
God helg med eller uten selskap.

Annepålandet sa...

Ja, kjærlighetens veier er uransakelige, eller hva det nå heter. Sitter her alene i helgen jeg og, men her skinner SOLA!!! For første gang på evigheter. Kjørte Sønnen på jobb halv åtte i dag tidlig, og på vei hjem kjørte jeg rett inn i soloppgangen!!!!!! Jeg ble helt lykkelig, kjente jeg.

Godt gjort å strikke ferdig de sokkene når de var så kjedelige. De SER jo flotte ut i hvert fall.
Og forresten så heter det ikke å stjele når man blir inspirert av andre blogger! Det er jo det vi gjør hele tiden her i bloggeland - ser noe fint på andres blogger og blir inspirert av det.
Når det gjelder kaktusen som blomstrer, har du helt rett. Den skal overses. Helst ikke vannes noe særlig heller. Mine stod ute i hele sommer og høst uten noe stell i det hele tatt, og nå har de nylig blomstret som bare det. De er jo så vidunderlig styggvakre, de blomstene.
Ha en finfin helg - nyt stillheten! Og så får vi endelig håpe at du ikke får noe 30 meter dypt hull i gårdsplassen din - sinnsykt skummelt!!!!

Frk.Badegakk sa...

Så fint at du advarer om strikkemønster. Jeg gikk fem på her om dagen med Bluberry waffle mønsteret. For et kjedelig æsh mønster!!! Og det har billioner av strikkere strukket??? Skjønner ikke at de gadd. Det er kjedelig og mine ble ikke superpene. Greie nok, men det var alt. Dine så i allefall fancy ut!=D
De pulsvantene dine var kjempelekre! Og stilig duftpose. Jeg har lavende liggende jeg også men får aldri rota meg til å gjøre neo med det... Kanskje jeg burde gjøre det? Esken med det rare i som lavendelen ligger i begynner strengt tatt å lukte horehus nå...hihi.
Ønsker deg en strålende helg!

snakkemunn sa...

Kjærligheten som førte deg der altså(sikkert litt eventyrlyst også)
Sokkene dine er jo utrolig fine, faktisk noe av det som frister av alle disse sokken som folk i bloggland strikker. (Jeg har enda ikke forstått det), hvorfor strikker alle sokker?
Nydelig innlegg, jeg elsker å lese. God helg til deg. :-)

Muffin sa...

Takk for godt lesestoff med høy underholdningsverdi. Misunner deg nesten hjemme-alenefesten, det ser kjempekoselig ut! Jeg måtte trekke ut i mitt noe småhustrige lysthus for å føle litt ensomhet i dag :) Og jeg må prøve den topinnestrikkingen din, selv om jeg ikke har noe lavendel å fylle i, håper bare det går uten lavendel. Enig med deg i at diskolys er UT. Fysj!

Monicas sa...

heisann...endlig kunne jeg komme meg inn på en pc å se hva du holder på med...(ser ut som det blir lenge til pc blir fiksa...#¤%&/()
Kjenner at jeg drar på smilebåndet når jeg leser innleggene dine...skriver morsomt og jeg ser det nesten litt for meg...ha en vakker helg videre.....

LivM sa...

Ja jeg har jo vært nysgjerrig da, men ikke turt å spørre! Jeg skjønner ikke hva som er i veien med sokkene dine, flotte spør du meg! (men det gjorde du jo ikke!!)Takk for grei instruksjon i dobbelstrikking som nok må prøves en gang. Ha en flott søndag i aleneheten!

mormonsen sa...

Joda, pakken kom til slutt, og er nå langt på vei "oppkosa". Det tar tid med posten, det er sikkert.
Vet du, den IKEA-blomsten din, den synes jeg er skikkelig dekorativ. Skjønner godt at du måtte ha den med deg hjem.
Jeg er nok ingen racer med strikkepinnene, og nå sitter jeg med en jakke som jeg har rekt opp og starta på for tredje gang. Hver gang med tykkere pinner. Og det grisdyre garnet blir mer og mer buklete, men har funnet ut at jeg strikker såpass stygt, så det er like greit. Men uansett, så koser jeg meg veldig med strikkepinnene.
Og så fikk jeg en kjempeide hos deg til "tomler" på et par pulsvanter jeg har liggende halvferdig. Shortrows er tydeligvis løsningen. De skal strikkes i dag.
Nå er det mørketid her, så det er bra vi går inn i adventa med mye lys inne i hus og ute i gatan. og er det klarvær, så er det vidunderlige farger på himmelen. Men i dag er det overskyet og regn, så det er som å bo i en polvott. Klem :)

Sylvia sa...

Hallooo...laaangt blogginnlegg du har i dag da!!!(Men spennende)
Stygg blomst, stakkar. Men ikke alle kan vel være pene heller!
Fine de sokkene du har strikket, men jeg er enig, sokker er no herk å strikke, grøss..... Også så kjedelig at man må strikke 2 like! Du er gal som har gjort det på pinne nr 2.
Min mann og jeg har heller ikke samme rytme, så vi danser heller aldri. Men vi hører masse på musikk sammen, og diskuterer hvem som synger, har laget, og hvem andre som har sunget den......altså, kun for spessiellt intrs, så kan de andre danse the night away!
Ha en fortsatt herlig søndag!

Living next to me sa...

hahaha, jeg fant deg via en anne blogg, og det var godt å le-
For en vidunderlig humor . Selv om jeg ikke skjønte bæret av oppskriftene men det er hodet mitt og en innpåsliten feier som glor inn a vindu antar jeg, sin skyld ..
Han ble sur fordi jeg glemte han kom og hadde fyrt opp..;O) men han behøver da ikke fortsette glo inn av den grunn...
LA meg som følger for jeg tror, nei jeg vet jeg kommer igjen...F

Røsslyng sa...

Oh, dette var jammen et laaangt og innholdsrikt innlegg, men morsom lesning dog.
Ikke godt å vite hvordan jeg skal begynne kommenteringen når det er så mye, men for å ta det enkelt:
Flotte strømper, jeg likte fargene!
Flotte pulsvanter også!
Gratulerer med kaktusblomstring, nydelig!
Og den andre merkverdige blomsten var jo bare knalltøff og aldeles ikke stygg ;). Har aldri sett noe lignende så det hadde vært artig å visst hvilken plante det var.
Du er ikke alene om å synes en fredagskveld i fred og ro med strikketøy osv er langt å foretrekke fremfor tjoheisannhalloi til langt på natt, at jeg orket alt det styret for vel tyve år siden er nesten ikke til å fatte nå...

Ha en fin uke og lykke til med klutestrikkingen!
Eh, garnet jeg kjøpte var rett og slett noe så enkelt som Rubin fra Gjesdal, billig var det også.

Birgitta sa...

Hej! Förstår om helgen kändes lite trist att vara allena, men du hade ju god mat och sege men och stickningen att ta till. Dina sockar är visst fina och halvvantarna också. Du är så flink med stickorna och det växer hela tiden fram nya alster där.
Kärlekens vägar är underliga ibland och man vet aldrig i förväg vad som ska hända.
Önskar dej en fortsatt skön vecka.
Kramisar Birgitta

Sonja sa...

Artig at du tilbyr mønster på de pulsvarmerene eller halvvottene. Fordi da jeg hadde "rullet" meg ned til dem, sa jeg høyt til meg selv: de kunne jeg hatt lyst til å strikke. Så, ja takk til det mønsteret.
Den oktoberkaktusen har nok hatt godt av å bli oversett. Mine har fått samme behandling og blomstrer også nå. Men den andre blomsten blir det vanskelig å overse, snodig utseende.
For øvrig likte jeg det mønsteret du har strikket de sokkene i, har ikke sett sånne sokker før.
Når du strikker sånne Britiske mønster...holder du strikkepinnene og garnet sånn som de gjør da ??? ;) Smil..

Nattfiol sa...

Her må det mye morsomt å lese om. Likte dufteposene dine - for en lur måte å bruke opp rester!

Har brukt teknikken til å strikke luesnor, men den kan jo brukes til mye annet!