torsdag 19. november 2009

Nr. 2

To innlegg fra meg på en og samme dag natt er vel ikke dårlig vel? Men jeg måtte bare få fortalt  den historien. Den har ligget og surret i hodet mitt i hele dag.


Jeg har vært i julegavemodus. Det er på høy tid, jeg har vært utrolig sløv. Når sant skal sies så tror jeg at  det bare er for at jeg skal slippe å strikke ferdig de grønne sokkene jeg holder på med.  De må være de kjedeligste sokkene å strikke i hele verden,  - minst.

Disse er strikket i Palette Vintage.  Garnet minner meg veldig om Gjesdals Bris som også er en blanding av ull og soya. Mykt og godt, men det splittet seg veldig.

De er strikket på pinne nr. 3,5 og jeg la opp 38 masker. Selve strikkemønsteret på de til høyre har jeg lånt av Frk. Badegakk.
Så fant jeg dette mønsteret på Ravelry.  Skrevet på finsk - som jeg selvfølgelig ikke forstår et eneste ord av, men hun hadde tatt bilder av hele prosessen så jeg gjettet meg frem.  Jeg ble ikke helt fornøyd med første forsøket så jeg la inn noen flere shortrows (det må da hete noe på norsk?). Det er egentlig en genial måte å strikke  vanter på og jeg måtte prøve å mekke litt selv.
Disse har midtstykket strikket først og så er det plukket opp masker langs sidene.

Her begynte jeg å strikke midt på baksiden og strikket rett frem til håndbaken og la inn et lite mønster. Jeg sydde dem sammen med kitchener stitch fra vrangen midt bak og heklet litt på dem øverst.
Fremgangsmåten er veldig enkel.

Jeg la opp 35 masker på pinner nr. 3,5 og strikket 7 riller.  Så la jeg inn shortrows - 4, 8, 12 - 8, 4
strikket ned til andre siden og la inn shortrows der; 5, 9, 13, 17, 21 og  17, 13, 9 og 5.

Så strikket jeg 3 riller til og la inn et lite mønster. Jeg målte bare på håndbaken, økte en maske annenhver omg. til jeg var på midten og så minsket en maske på andre siden sånn at jeg fikk en liten spiss midt på og og så strikket jeg andre siden likedan med shortrows. Sydde sammen bak og voila!

Jeg har  vært ute og stjålet ideer andre steder også. Hemningsløst og uten skam.  Dette er Muffins ide.  Syltetøyglass med filtet topp som skal brukes til nålepute. En venninne har begynt på teaterkostymeskolen og jeg tenkte dette måtte være midt i blinken for henne. Jeg fylte glasset med knapper

Jeg bestilte masse knapper fra knappepusheren min i Kina.   Det tok ikke mere enn en uke før pakken var fremme. Og Kina er langt unna det.  Ikke som Norge som er rett oppi her, men hvor pakker tar flere uker på å komme frem. Jeg lurer på om det kanskje er innført karantene på pakker?  For å se om det bryter ut pakkegalskap eller noe?
 
 Ellers har uken vært stille og rolig.  Pusifer har en alvorlig diskusjon med halen sin gående, men det er det eneste dramatiske som har skjedd her. Det er litt problematisk at hun er en Manx og derfor bare har en bitteliten halestubb, men hun sitter nå der og vokter på den, i tilfelle den skulle komme litt nærmere sånn at hun får tak i den og kan banke livsskjiten ut av den. Vi har alle våre drømmer.

Og mens jeg er i farta - jeg fikk et godt råd inne på bloggen hos Blomsterpiken.  Det er nye funksjoner på Blogger.   Mye bedre å bruke bildefunksjonene bl.a.   Kanskje alle allerede vet det og det bare er meg som er litt treg?   Men jeg tar det nå med uansett.
 

21 kommentarer:

Siv Helene sa...

Aww.. Jeg digga de " vantene " som gikk rundt en finger :) De var rå stilige !!

gunknitter sa...

Hei, og takk for koselig kommentar på bloggen.

Du har laga så mykje fint her Flotte vanter. Likte også så godt pusen i den koselige sofaen din :))Trur eg har vore bort i uttrykket avkorta rekker for shortrows.

Og så har du tatt fram ulla og nåla igjen, ser eg! Det gleder meg !! Når får vi sjå fleire nålefilta saker ?

Trultemor sa...

tenk om de damene kunne tatt seg tid å bli kjent med nykomlingen (den skumle dama) istedet for å bare sladre. Men sånt skjer jo fortsatt...man er ikke så flinke til å ønske nye velkomne til bygda.

Du produserer så mye fint:) Tenk å ha sånne evner!
Og itillegg så kan du skrive også, så man sitter og flirer leeeenge etterpå;)


Hale jaktes på her også, men det som er mest inn nå...er å klatre i mors "tre" i stua!! Grrr! Mor sint, kaster pus på gulvet, sprayer med vannflaska...
Jessie sitter heller i vinduskarmen og ser ut...enn å gå ut sjøl. Tullekatt!

Ha en flott dag:)

snakkemunn sa...

Stilige fingerhansker du har laget. Det er mye du får til.
Jeg undre av og til hvorfor du har bosatt deg der ute i ville vesten. Ddet er sharmerende, men fremmed. Jeg er begynt på noen julegaver selv, det går forykende fort nå frem til jul.:-)

Merete sa...

Så koselig med to innlegg fra deg! Den nålepute-knappe-beholderen var snasen må jeg si. Eller "soppen" som jeg ville ha kalt den om den var i mitt hus. Men man trenger ikke ha den i sitt hus når man ikke syr. Pen og praktisk var den, og en flott, personlig gave!

De vantene som festes rundt fingeren var da originale og lekre. Ble ekstra feminint av det. Eller yndig, om du vil. ;-)

Ha en fin dag!

Ati. sa...

Du er så utrolig flink a strikke og jukse med mønster også!
Jeg kan ikke tenke meg å finne ut hvordan enn skal strikke fra en Finsk opskrift.
De ble veldig artig!
Liker den sopp-nåleputte, Skal huske det neste gang jeg gjør noe med vått-felt ull.

Frk.Badegakk sa...

hihihihi for en søt liten pus! Og ikke minst for en strikkeproduksjon! Her går det i julegaver så bloggen min er drittkjedelig for tida...hmpf...

Ønsker deg en strålende torsdag!=D

LivM sa...

Pulsvottene var bare supre, og jeg beundrer deg og alle andre som kan ta ting på sparket og improvisere når dere lager noe. Jeg må ha en oppskrift å forholde meg til. Da er jeg vel slave da!!
Håper du har en flott uke og at de grønne sokkene snart er ferdige!

Litt om alt sa...

Er DYPT imponert over fasongen på de pulsvantene du har laget...LEKKERT!!!
Tenk å ha en egen knappepusher i Kina? Og at Kina er nærmere Skottland enn Skottland er Norge? *klø seg i hodet*
Har du telt antall masker du gjør i minuttet (slik som skrivemaskin vet du) Tror du kunne meldt deg på verdensmesterskap...og vunnet :) For en produksjon!
Klem

Tonje sa...

Så mange flotte pulsvarmere du har strikket! Du er jammen flittig, og fine julegaver er det også. Så søte knapper du har kjøpt. Og pusen er jo bare nusselig der den sitter og vokter på halen sin...

MirreVirre sa...

Nå har jeg gått inn på noen av de linkene du la ut, så får vi se hvor dyrt det blir =) Jeg har funnet ut at jeg simpelthen elsker knapper jeg... skjønner ikke det!
Du får ha en super uke!

mette sa...

jeg hadde også en Manx katt engang, Petter - å den var fin den, men han fikk banka livskjiten utav seg av noen eldre gutter, og ble ikke god etterpå, en vettskremt pusegutt.
Han var køllsvart, vi fikk til og med bilde i avisa pga. den haleløse katten vår!
Stor stas! *s*

Muffin sa...

Du kan godt poste to innlegg hver natt, for min del. Trenger litt å lese på skjønner du :) God underholdning, men stakkars den norske dama da for en skjebne, godt hun hadde litt bein i nesen iallfall.
Uhyre elegante de puslvarmerene med spiss på, det ser helt prinsesseaktig ut og veldig snaisent. Stilig nåleglass også :)

Etterhvert går det vel et lys opp for deg, og du ser årsaken til at manxkatta har så kort hale. Eller...?

Annepålandet sa...

Og jeg som trodde Pusifer var en hann! Det høres jo sånn ut!

Men for en strikkeproduksjon du har! Mange fine julegaver her. Jeg har ikke begynt på gaveproduksjonen enda - for her kommer de fleste to dager før jul og forteller at de ønsker seg selbuvotter - og det rekker jeg jo ikke.

JEG hadde ikke fått med meg det med oppdateringer. Fikk beskjed av PC-en min for noen dager siden om å oppdatere. Etter det har det meste blitt forandret - headeren på snei og nye meldinger både her og der, uten at jeg skjønner hva som skjer. Kanskje det blir bedre nå??? Håper det - så takk for tipset! Ha en fortsatt fin uke!

malla-b sa...

Kjempefine pulsvanter. pusekatten din var kjempesøt og.

Birgitta sa...

Vilka härliga pulsvärmare du stickat. Jag gillar allesammans. Du är så otroligt duktig med stickorna. Roligt att läsa din historia om den norska damen härunder. Hur länge har du bott i Skottland?
Önskar dej en fortsatt trevlig vecka.
Kramar till dej. Birgitta

Stubbetufsa sa...

Mye fint og rart du har laget, da!
Men at Blogger har gjort noen fiksfakserier med bildene, det har ikke jeg fått med meg... altså!
Har de? Neei? Ikke her...

sipusa sa...

wow, du har jammen pulsert!:-o
og så fine de ble, hallois.....jeg vet ikke hva shortrows er på norsk men jeg vet søren ikke hva det er på engelsk heller gitt, dette er avvansert for meg altså;-)

nåleputa ser ut som en sukkerspinn og med masse knapper under mååå det være en toppers gave til en som skal sy:-D

jeg? Jeg leter etter nytt sted å bo og så jobber jeg med å orke å blogge, blir kanskje noe i morra en eller annen gang:-P

Hils Pusifer forresten, godingen:-D

Muffin sa...

Det er fordi de jakter på den, og når de får tak i den banker de livskiten av den. Defor blir den etter hvert veldig kort. Ønsker deg en god helg!

TorAa sa...

Nå greide du å avspore meg igjen med bilde av en Manx. Vi har 3 for tiden, hvorav en pregnant. Det er ikke mange av disse praktfulle og kloke katter i Norge.

Sokker skal først og fremst varme, særlig i mørketiden, så noe jåleri er slett ikke nødvendig. Hurra su strikker bra.

Sylvia sa...

Skjønne Pusifer!!!! he he...jakter på halen sin. Vår pus er så søt, for hun går alltid med halen sin rett opp, og med en liten sving øverst. Nabokattens hale peker ned mot bakken, men så er jo det av typen hankjønn, og det er vel bare å forvente, he he

Driftige Ruth som strikker og strikker, og har det ene innlegget etter det andre. Sokker.....jeg har slutta med å strikke sokker. DET tar for lang tid (helt til jeg glemmer det igjen)
Nå går det i luer, som også tar litt tid...jeg skjønner ikke helt dette her? Mulig det er MEG det er noe galt med?
Uansett, ha en riktig fin helg!!