søndag 8. november 2009

Man Alive!!!


Man Alive! sier man hvis man blir så til de grader forbauset og overasket at man føler behov for å benytte et kraftsalve uten å risikere å få munnen vasket med grønnsåpe.

Da jeg kom hjem etter å ha vært i Glasgow noen dager lå det beskjed på dørmatten min om at det lå flere pakker til meg på puben.

Og dette er altså det som var i pakkene. Seigmenn, fruktige damer og sure unger og til og med ordentlig melkesjokolade. I bøtter og spann!

Ufattelige mengder av Labanere i alle variasjoner - til meg. Som jeg skal ha og spise opp - helt alene. Jeg kan fråtse i seigmenn av hjertens lyst - det er nesten ikke til å tro.

Det er Anne på Landet og Litt om alt som forbarmet seg over meg etter at jeg spiste opp alle Seigmennene mine i strikkefrustrasjon og beklaget meg her i bloggen. Takk!! sier jeg. Mange tusen slags mange takk. Jeg ble så aldeles inderlig glad og blid.

Som sagt, jeg har vært i Glasgow noen dager. Barnet hadde problemer med sentralfyringen igjen og det skulle komme en reparatørmann en eller gang mellom klokka 08.00 og 16.00 og han hadde liten lyst til å ta hele dagen fri så jeg tilbød meg å sitte reparatørvakt. Og da ble jeg like godt hele uka.

Jeg hadde et lite "uhell" her med en kommode som jeg mente jeg skulle bære ned fra loftet. Midt i vindeltrappa bestemte ryggen min seg for at dette var den ikke villig til å være med på og slo seg fullstendig vrang. Men jeg måtte jo enten opp igjen - eller ned - og rygg eller ikke rygg - midt i trappa, balanserende med en kommode i armene kunne jeg ikke bli værende.
Vi har ikke blitt venner igjen etter det - ryggen og jeg og jeg mente jeg kunne like gjerne sitte hjemme hos Barnet og ynke meg. Der var det i hvertfall noen som hørte det. Det er så kjedelig å ynke seg helt alene.

Jeg klarte å kle på meg ved å legge buksa på gulvet, trå oppi og så bruke en metallkleshenger til å trekke den opp med og jeg har sko som bare kan smettes på. Den skal ikke komme her og tro at den kan bestemme over meg, nei. Dessuten finnes det smertestillende. HA!

Jeg kom meg til og med litt ut. Vi var på kino og så The Imaginarium of dr. Parnassus. Som jeg vel har sagt før; jeg liker surrealistiske ting og det var den så det holdt. Mørk og magisk og fantastisk.

Vi var ute og spiste japansk også og jeg fikk mitt
sedvanlige glass med grønn te med sjasmin. Nydelig.















Det er ikke så mange japanske restauranter i Glasgow, men OKO i Queen street er absolutt verdt et besøk om dere skulle være på de kanter og har sansen for rå fisk ( det er jo ikke alle som har det).

Håret mitt som har sett ut som en forvirret gulvmopp
etter styling det ble utsatt for fikk seg en liten klipp også og jeg kom meg innom en charity-butikk og fikk fylt på nattbordsbibliotket mitt. Jeg syns jeg fikk gjort mye jeg.

På torsdag ble Guy Fawkes feiret på vanlig vis med
fyrverkeri og brenning av Guy Fawkes-dukker.
Pusifer fikk store problemer med nervene av alt bråket og satt under kjøkkenbordet hele natten, stakkars liten og har bare såvidt begynt å komme seg igjen.

De feierer at katolikkene ikke greide å sprenge Parlamentet i lufta med dynamitt i 1605. Guy Fawkes ble tatt på fersken sittende på dynamitten og ble torturert og dømt til "henging, strekking og partering", den vanlige dommen for forræderi. Jeg syns når sant skal sies at det ikke er så mye å feire. Jeg er litt sær sånn.



Så til dere som venter på pakke fra meg;

Poststreiken ble slutt på torsdag og jeg sendte pakkene da. Damen mente det ikke skulle ta mere enn 4 - 5 dager til Norge, men - vel - jeg vet ikke helt om jeg tror på det. Det har skjedd før at det har tatt nesten borti 2 uker - og det er uten at det har vært streik.











20 kommentarer:

Nikoline sa...

Så herleg overraskelse du fekk ved heimkomsten då! Ja,her i blogglandia kan alt skje... så lenge det er av det positive slaget.
Så ser eg at me to kunne aldri budd sammen... eg grøssar berre ved tanken på maten du viser her og alt surrealistisk er skummelt... Og i tillegg har me samme ryggplagene (det der med buksa på golvet kjenner eg så absolutt!)så då hadde me vore litt av eit syn me to.. omtrent som den blinde leier den halte..
Håpar det går seg til med ryggen etterkvart,og at det ikkje er altfor mykje smerter.
God søndag frå ei UKRØLLA Nikoline!
(håpar eg ikkje hugsar feil,det var vel du som hadde sett meg for deg med krøllar??)

Gamleheksa sa...

Så koselig med LABANER i posten da! Snille bloggdamer, ingen tvil om det.
Så til moralpreken: du må da ikke bære kommoder i trapper. Men kanskje du har lært nå???? God bedring. Jeg vil tro at melkesjokolade hjelper godt mot dårlig rygg ;)

sipusa sa...

så herlig med pakke:-D det er deg vel unt, jaja, jeg vet at jeg unner deg alt godt men det er sant likevel;-D

ellers så er jeg litt kort i husken så jeg er søren meg ikke helt---jo, jeg hørte om han Gay Fawks-fyren på sånn er livet, og jeg synes også det er en litt merkelig feiring, men man må vel feire det man kan tenker jeg, og da er det ene like bra eller dårlig som det andre, de kunne jo valgt en teit greve eller earl eller noe også.

Håper du og ryggen blir venner, jeg ser deg for meg midt i trappa og kan ikke la være å trekke litt på oppoverleppe, høres veldig ut som noe jeg kunne finne på, balansere seg ned den trappa med en kommode akk o ve;-P

jepp, jeg sitter nå her, og neste måned er forberedt med budsjett, så det blir ikke så masse garn å se, men jeg skal få orden på økonomien nemlig og da skys ingen midler!! Jepp!

Litt om alt sa...

Seigmenn til seige damer passer bra! Håper kommoderyggen har bestemt seg for å bli litt mindre illsint?
Her er det trøstesløst novembervær som står 100% i stil med resten av sommeren (helt logisk, hvorfor snu på noe som fungerer så bra), så det var fint å få ett avbrekk med en dose Ullhedina-lesing :)
Klem

Tonje sa...

Å guri så skummelt det hørtes ut med den trapp/kommodeepisoden. Det kunne jo ha gått riktig ille. Håper ryggen din begynner å komme seg igjen.... men det er jo en fin unnskyldning for å sitte helt i ro og strikke og la husarbeidet hvile noen dager da.... ;)

Den sushien så nyyydelig ut. Har egentlig ikke spist så mye sånnt i mitt liv, men det lille jeg har smakt var veeeldig godt. Og så så heldig du er som har fått sånne gode gaver i posten/på puben... (må si jeg savner at pakker blir levert på døra evt til naboen/puben hvis man ikke er hjemme...) Ha en fin søndag!

Birgitta sa...

Vad mycket godis du fått och dessa sega män är bara så goda.
Önskar dej en skön vecka.
Kram Birgitta

mormonsen sa...

Nå håper jeg at det går bedre med ryggen din, og at du har fått kommoden din plassert! Det var nå bra at du fikk skikkelig med godiser å kose deg med, det pleier å hjelpe for det meste. Jeg forsøker å være standhaftig, og lar være å kjøpe inn, og så ender det bare med at jeg tømmer skuffer og skap for mandler og kokesjokolade. Akkja, når man har så lite ryggrad som jeg, så er det bra at man har tjukt skinn, slik at jeg holder meg oppe likevel. hehe. Så mye bra lesestoff du fikk med deg. Kikka litt nærmere på dem, Stephen King ol. er nå litt småskumle til nattbordet... Jeg har som regel to - tre bøker som jeg leser parallelt: Ei på nattbordet, ei på do og ei i stua. Men blir jeg riktig hekta, så drar jeg boka med meg rundt på alle stedene.
Sushi ja, det spiste vi i går kveld i Oslo (jeg kom hjem i dag). Vi kjøpte et sånt stort brett med 24 biter med oss hjem, og kosa oss med foran TVen. Med hvitvin og knallsterk blanding med soya og wasabi. Så da fikk vi åpna tette bihuler og desslike samtidig. Yumyum.
En GOD søndagskveld til deg, med en akkurat passe stor porsjon med seigmenner! Klem

Mammadragen sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Mammadragen sa...

Fabelaktig! Pass bare på at du ikke får for mye vondt i magen! Ellers må æ bare si at den pusmakrellen ser så nydelig ut!

Ati. sa...

Det er fint at du ikke er uten seigmenn lenger, kanskje de helper også mot ryggsmerter ;-)
Man er aldri for gammel til å lære noe, ikke dra i kommoder alene!

Annepålandet sa...

Seigmann alive! Godt at poststreiken ble avblåst så posten kom frem før seigmennene gikk ut på dato. Har hørt at det er vanskelig for nordmenn å leve lykkelig i utlandet uten norsk melkesjokolade.
Her er det jo ikke poststreik eller noe, men jeg har vært så forkjøla og har ikke fått ordnet med garnsending enda. Håper det går greit - skal få ordnet det i neste uke.
Hvis du skulle få ånden over deg og bære kommoder rundt i huset igjen, hjelper det å ta ut skuffene vettu. Men det hadde du sikkert gjort. Håper virkelig at ryggen er bedre!!! Ønsker deg en fin uke!

Sonja sa...

Oyyy, den gode godtefeen har vært på ferde ser jeg. Jammen er du heldig.
Det var jo en fin trøst etter den komodeaffæren. Det er ikke alltid kroppen er villig til å være både bukk og bjørn, må du huske. Men rådløs er du ikke når det gjelder hjelpemidler.

Ha en fin søndag.

Muffin sa...

Håper ryggen din er blitt bra igjen - men pass på så det ikke blir magevondt også :) Og stakkars katten da, fyrverkeri er sjelden morsomt for våre firbente. En gang i året går hunden vår helt frivillig og stiller seg på vaskerommet - og det er på nyttårsaften. God bedring og husk at mannfolk er til for å bære kommoder og andre tunge ting.

Gamleheksa sa...

Hehe, takk for artig kommentar. Joda, jeg er nokså trygg på at alderen til fader'n er nogenlunde rett. Ellers hadde mor hans passert 50 før han ble født(joda, jeg vet at Sara i Bibelen var mye eldre, men...;) Dessuten hadde han bare vært 13 når jeg ble født og det tror jeg at hadde blitt lagt merke til:) To, tre ganger da jeg var ung(unnskyld; yngre) ble han "beskyldt for å være kavaleren min. Ikke spesielt artig for meg, det kan jo forklare hvorfor jeg ble ei gammel heks :D

Røsslyng sa...

Wow, det var jammen en anseelig stabel med kalorier som sikkert kommer godt med ved strikkefrustrasjoner på høstmørke kvelder. Damene uten sukkerstrø er definitivt best synes jeg og ser sunnere ut selv om sukker er førsteingrediensen også der, selvbedrag helt klart men akk så gode. Hurra for familien Laban!

Kos deg og ha en fortreffelig uke videre!

Trultemor sa...

Så stilig pels Pusifer har! For å ta det siste først:)

Godt at damene har forbarmet seg over deg og gitt deg seigemenn i alle fasonger. Kanskje hjelper det litt på ryggen også?? God trøst iallefall;)

God ryggbedring!

LivM sa...

Ja der ser du , roper man litt i bloggverdenen så er det alltid noen som svarer snille jenter! Men det med ryggen din var absolutt ikke bra. Håper du er på bedringens vei nå med alle Labaner innenbords!
Ha ei flott uke !

mettesierno sa...

Jeg sendte en kaviartube til Australia engang, for det var et par damer der som savnet det! Gjorde ganske stor lykke gitt! :)

mmmmm The Imaginarium of dr. Parnassus ..... Johnny er jo med også! Må nok ha den i mitt Depp-filmarkiv! Var han bare såvidt å se??
Har du sett Pans Labyrint og The Orphanage? Sikkert noe for deg - spansk, mørkt, mystisk, skummelt.... sistnevnte har jeg faktisk ikke sett enda, har den i hylla.... :)

Ha en alldeles strålende seig dag!

Sylvia sa...

For en forundringspakke du fikk i posten!!!!
Sushi har jeg faktisk aldri smakt, men skal det en vakker dag. Men er jeg sulten er det ikke det jeg velger...i tilfelle jeg ikke liker det. Men den teen har jeg faktisk i mitt kjøkkenskap, og elsker den!!!
Håper ryggen din er bedre nå.

Berit T sa...

Herlig med overraskelser, og når de er søte også da er det topp.

Håper ryggen er på bølgelenge med deg nå. Hørtes fryktelig ut å stå i trappa med en kommode i armene når ryggen streiker. Uffameg.

Kos deg med godterie, gode bøker og barnet.