torsdag 10. desember 2009

Kap. 2

Snekker Mike  pusser opp oppe. Det er murpuss, sagflis - tapet som blir dratt av og en fyr i store gummistøvler som fyker ut og inn med greier og ting i armene.  Jeg har en følelse av at jeg gjentar meg selv her?


Men i dag bestemte jeg meg for å prøve å rydde litt.  Jeg samlet sammen alle interørbladene og hva har du og bar dem ned til Fru Erduheltsikker, som bor et par hus nedenfor her.  Jeg vet hun liker dem.

- "Er du helt sikker på at du ikke trenger dem selv?" sa hun
- "Jada" sa jeg
- Jammen er du heeelt sikker?" sa hun
Jeg forsikret henne om at det var jeg og begynte å rygge opp veien mens jeg forsikret og forsikret.
Da jeg var nesten ved inngangsdøren min ropte hun så høyt hun kunne;
-"Har du slanket deg?"
- "Neida" sa jeg
- "Er du helt sikker? Du ser mye tynnere ut"
- "Neida" sier jeg "jeg er helt sikker på det"
- "Ser hun ikke mye tynnere ut? Jeg er helt sikker på at hun har slanket seg" sier hun til Elektrisetsgubbene som sto utenfor og drakk kaffe av termosene sine.  Jeg ble ikke stående der for å overhøre den diskusjonen - jeg stupte inn døra og laget meg en ekstra sterk kopp  kaffe. Neste gang sender jeg bladene med posten.

Like etter banket det heftig på døra.  Utenfor sto  Bokfinken Knut, temmelig så oppskjørta.
Helt siden i høst har Den Slemme Naboene blitt lengere og lengere i stegene og mer og mer rett i ryggen.  Det er ikke bra det.   Av en eller annen merkelig grunn har han lagt naboen sin for hat.  Han er veganer, herbalist og sier ikke BØ til en mus engang.  Men Den Slemme Naboen hater ham, intenst og heftig.  Nå hadde han vært og lagt 5 digre døde rotter på trappa hans og Bokfinken Knut ville ta bilde - og kunne han låne mitt kamera?  For Bokfinken Knut hater Den Slemme Naboen -  intenst og heftig.  DSN har fått det for seg at det er Herbalisten sin skyld at det er rotter her, men det er da virkelig fordi  han selv legger ut så mye mat til fuglene.

Så nå har jeg fullt av bilder av døde rotter liggende sammen med alt håndarbeidet mitt.  Bevis! Herremin.   For en gjeng!

Jeg lagde meg en  kopp sterk kaffe til.

Ikke lenge etter banket det på døren igjen.  Denne gangen var det Elektrisitetsgubbene.  Nå var de ferdige med å grave og legge ledningene under bakken.  Nå skulle de legge strømledningene inn i husene.   De måtte borre hull igjennom ytterveggen og så måtte vel en del av taket i gangen fjernes sånn at de fikk ledningene inn der.    !!!!!


Han tok et blikk på fjeset mitt og begynte å snakke febrilsk om at det også gikk an å legge en boks på ytterveggen og skjøte ledningene sammen der.  "Vi kommer igjen senere" sa han og forsvant.
Det har blitt mange kopper sterk kaffe i dag.

Men så kom Postdamen med pakker til meg.  


Det var pakke fra Littomalt.    Hun lager (og selger) de nydeligste ting og i pakken lå det  skjerf og pulsvanter.  Jeg har et par av de pulsvarmerne fra før og de går jeg med hele dagen.   En dag fant jeg dem ikke og tok DH på fersken i å prøve å ta dem på seg.  Han frøs sånn på hendene og de så så gode ut.  Makan!!
Men er det ikke lekkert?  Jeg har nettopp kjøpt meg svart vinterkåpe og med dette som tilbehør burde til og med jeg kunne gå ut i sivilisasjonen med hodet høyt hevet.
Tusen Takk LOA, dette var praktfullt.  Og det reddet dagen fra og bli den skrekkdagen den virkelig hadde potensialet til.


Det var en pakke til, men det var noe jeg hadde bestilt.  Metalltråd til å strikke med.  Jeg aner ikke hva jeg skal bruke det til, men tenk om jeg ble inspirert midt på natten til noe som trengte metalltråd og jeg ikke kunne få fatt i det akkurat der og da?  Det er en fryktelig tanke.

Jeg ble ferdig med noen julegaver.  Sånne mannevenner av nabotypen og venninners ektemenn er litt problematiske syns jeg.  Det har gått mest i sokker oppgjennom årene.  Men i år har jeg rett og slett ikke energi nok - så jeg måtte finne på noe annet.

 

Jeg kjøpte noen sånne julekrus.  Ganske harmløse sådanne. Først  heklet og tovet  jeg et sånt "holde kaffen varm og varme fingrene på kruset"- greie. Men det ble ikke noe særlig. Jeg fant ut at den som drakk av det kruset ville få munnen full av ull.
Så jeg tovet et firkantet stykke, klippet og sydde.   Det ble kanskje litt vel mye rustiskt, men jeg syns nå det ble litt ok også.  Og så kjøper jeg litt Toffee og fyller kruset med.

Knappene har DH lagd av en bit av et gammelt kosteskaft.  Deler av det kostekaftet er toalettpapirholder og en bit er kjøkkenrullholder.

Den som'kje kosteskaft kan nytta så, han er ikkje verd eit kosteskaft å få.

Jeg ga opp kaffen og sitter nå og nyter førjultidens første glass med Baileys og is.  Det er kaffe i det også.  Hepp.
22 kommentarer:

Litt om alt sa...

Den lille landsbyen deres yrer jammen av liv og leven *flirer* Det er jammen bra de har noe å gjøre...også døde rotter..jeg hadde fått hjerteinfarkt bare av å fotografere dem!
HÅPER du slipper å ta hull på det nylagde, flotte taket ditt! Tror jeg hadde sagt noen veldig stygge ord (på norsk selvfølgelig), meningen ville sikkert vært tydelig nok likevel.
De koppe"dekslene" var snasne. Det varmer nok på mer enn en måte å få de!
Baileys og is....NAM :D
Klems

Trollkåno sa...

Fantastiske historiar du deler med oss.......og so godt du fortèl dei...det er ein sann fryd å få dei servert.....Takk for det!!!
Og god helg!

Annepålandet sa...

Himmel og hav for en dag du har hatt, Ruth! Håper du får sove etter all den sterke kaffen. Jeg humrer og ler når jeg leser innleggene dine. Jeg ser for meg en engelsk - sorry, skotsk, TV-serie med et mangfoldig personlighetsgalleri, og alt der snurrige som skjer der. Her skjer det ingenting, og det kan fort bli for mye av det også.
Men knappene var fine! Sannelig ble det mye ut av et kosteskaft!

Elsa sa...

Himmel og hav:)) Det er en interessant plass du lever på. Jeg humrer og koser meg med innlegga dine, du beskriver så levende at en ser det for seg som en film:)
Knapper av kosteskaft - den var ny:) Men fine ble de ihvertfall.

Ha en fortsatt fin uke:)

shygirl sa...

Det er helt utrolig hvor flink du er til å fortelle, jeg ser liksom for meg det du forteller om så sitter og ler høyt for meg selv mens jeg leser. Folk tror sikkert jeg er gal. :-) Morsom gjeng du bor blandt. Hehe :-)
Så fin pakke postmannen kom med, de blir nok veldig stilige sammen med kåpa. Du får passe på at mannen din ikke stikker av med dem. :-)
Knapper av kosteskaft har jeg ikke hørt om før, men så kjekt da. Tøffe var de iallefall :)
Ønsker deg en flott helg!

snakkemunn sa...

Nok et fargerikt innlegg, det er så morsomt å lese.
Tovingen på koppene er helt fantastisk.
Virkelig flink han som lager knapper, høres ut som om dere er like kreative begge to. :-)

Gamleheksa sa...

Min tanke var at nå kommer det snart en dopingjeger på døra også og så blir du dømt for altfor høyt koffein-inntak :D Godt å høre at Baileys-flaske kom fram til slutt;)
God helg, med eller uten brysomme avbrytelser.

marit sa...

Fantastisk! Sitter her og ler høyt- du erså flink til å fortelle.
Ønsker deg en flott og smertefri og rolig helg, ihvertfall! Uten en masse gubber som går ut og inn... Hmmm,Baileys hørtes plutselig ut som et godt alternativ...;-D

Røsslyng sa...

Det er visstnok ikke høflig å more seg på andres bekostning, men du skriver så artig om alle uhell og elendigheter som dukker opp i hverdagen din og om merkverdige naboer at jeg kan ikke annet enn å flire...

Ønsker deg en fin og fredlig helg!
Klemmm

MirreVirre sa...

Jeg ler og koser meg jeg asså! Makan til liten by skal du lete lenge etter =) Tror jeg lett kunne passet inn der =)
Ha en finfin helg!

Merete sa...

Ha-ha-ha, du er bare et oppkomme! Eller, det er jo naboene dine som kommer opp med det, du er en FORMIDLER og HISTORIEFORTELLER av første klasse. :-)

Jeg leser og ler, og blir så engasjert at jeg til slutt prøvde å trykke på ordet HEPP i rød skrift, i den tro at det var en lenke... Nøyaktig hva den skulle lenke til rakk jeg ikke å tenke ut, jeg bare trykket på ren refleks. Hepp! :D

Berit T sa...

Jeg koser meg når jeg leser her hos deg, du skriver så levende at det er en lyst.
Ser for meg alt sammen, herremin for en gjeng og ler.
Du har det virkelig "spennende" for tiden.
Håper du kommer noenlunde i orden til jul trasig at det er akuratt nå å denne tiden de holder på, kaldt og surt og dører oppe til stadighet og slipper ut varmen.
Men du skulle vært hjemme i moderlandet når de styrte på som verst og kommet hjem til fiks ferdig ryddet hus, det hadde vært noe det.

Det var flott det du hadde tovet rundt krusene, en ide for oss sanitesdamer å lage til neste år, visst vi kan få låne ideen din.
Og det fine skjerfet og puslvrmerene, nydelig og helt sikkert godt og varmt.
Jeg fikk nydelige pulsvarmere av Gamleheksa da hun var her, og de er deilige nå, for nå i dag er det tykk tåke her og kaldt. Lenge siden vi har hatt det så det var merkelig å stå opp til det, for jeg trodde det var snø!
Nå skal jeg ut på pynte.
Ha en flott dag iglag med gjengen din.

Rigmor sa...

Koser meg skikkelig med å lese om de sære naboene dine, ja slike kan man vel finne hertillands også he,he Ha ei fin helg.

lise sa...

Hoho, dere har definitivt "verre" naboer enn oss!

Tonje sa...

De koppevarmerne var superflotte! Jeg har lenge tenkt på å lage noe lignende til presskannen min for å holde kaffen varm mens den trekker, men nå ser jeg jo at jeg må lage til koppene også hvis jeg noen gang får somlet meg til å lage sånntno i det hele tatt...

Det er jammen en interessant plass du bor på.... Det er så gøy å lese, for jeg kjenner meg igjen i mye av det fra den tiden jeg bodde i Skottland... nå bodde ikke jeg på så veldig små plasser da, men jeg tror det er folket der/skottene som bare er sånn... men nå får jo du det meste til å høres morsomt ut med den fantastiske måten du skriver på da...

Har forresten lagt inn bilde av "Ruth-vantene" på bloggen min nå hvis du vil se... Ha en fin helg!

Mormor sa...

Du har tydeligvis hatt litt av en dag. Men til og med rotter og slemme naboer blir lysting lesing med din fortellerkunst. Ønsker deg en god helg.

Beyla sa...

Så, jeg bor 200m fra verdens minse begravelseslund. Eh..kirkegård! uten kirke. men hei, vi skal ikke diskriminere sies det jo. Anyway. Og idag var det helt bokstavlig talt over 100 biler til en begravelse. Helt bokstavlig talt over hundre, tro meg, naboen sto og telte hver eneste en. Jeg skulle prøve å komme meg ned til postkassen 300m fra husveggen, postkassestativet står rett over veien fra innkjørselen min. Idet jeg kommer ut av huset sser jeg rummel stivner - og legger i vill gallopp ned den fullstendig blankpolerte isdekte veien. hele oppkjørselsveien min var nemlig smekk full av biler!og folk. etter den nevnte begravelsen. her tar man parkering der man finner den. men hund løs, søle og is, og folk i pene, svarte klær...?

For å si det enkelt. Jeg skal kjøpe Baileys idag. skeier jeg helt ut rekker jeg kanskje tilmed legge en isklump nedi. *grøss* rotter.... hadde funnet frem hagla om noen la det på trappa mi!

Muffin sa...

Ha ha, artige naboer og elektrisitetsgubber. Men er du helt, helt sikker på at du ikke har slanket deg, har du sjekket det?
Og så kom jeg på den bløte vitsen om hun som kjøpte ståltråd for hun ville strikke folkevogn...
Skal hilse og si den engelen har tødd opp, nå flyr hun høyt og lavt her så melføyka står.
*Helgeklem*

Blomsterpiken sa...

Jeg sitter og ler høyt på kaffebaren og alle ser på meg. For en fantastisk skildring av hverdagens mange underfundige hendelser på en liten plass. Kaffe holder jeg med deg i - det er det eneste som gjør det mulig å holde ut slikt!

Birgitta sa...

Vad det händer mycket omkring dej. Vilka fina pulsvärmare och halsduk du köpt dej.
Önskar dej en skön luciahelg.
Kramar Birgitta

Wendymammatil2 sa...

oj oj oj så stilig blogg du har.

Jeg har en tante (min fars kusine) som bor i Schotland yes jeg vet jo at du sikkert ikke vet hvem det er thi hi.. men sa det nå likevel.

Skikkelig fine kopp holdevarmegreier. Skulle ønske jeg var mer kreativ.

Fant deg foresten gjennom meretes husmorblogg.

mormonsen sa...

Gratulerer med nytt tak på huset! Det ser veldig fint ut, og hele huset ser koselig ut. Enig i at dette huset trenger en ordentlig, gammeldags, brannfarlig (?), julestjerne i vinduet! Det var nå reint godt å være tilbake, og få lest meg opp på bloggen din igjen. Jeg koser meg og småflirer, og synes jeg ser for meg både deg og dine naboer. Takk for at du deler så mye av dine opplevelser med oss!
Takk for kommentaren! Et eksempel på hvor "husblinde" vi kan bli. Jeg hadde ikke ofret en tanke på at det sto stemplet "uretusjert" på bildet, jeg tror faktisk ikke jeg så det lengre, bildet er jo over 40 år, lenge før tativering ble in. Men det var jo en veldig morsom tanke. Og jeg har sagt det før - du har virkelig det rette skråblikket! Klem fra haltepinken