søndag 13. desember 2009

Rundtur

Jeg står på farten til å dra opp til Aberdeen, men det er så nydelig vær her i dag så vi gikk en tur og jeg fotograferte.  Tenkte dere hadde lyst til å se også.


Dette er altså huset vårt,  eller i hvertfall det meste av det.  Det er to hus som er satt sammen.  Vinduet til vestre for døra var også en dør engang. Så høyden på vinduene er helt forskjellig fra hverandre.  Husene er ca. 300 år gamle og besto bare av ett rom før i verden, men det er bygget på bak også så selv om det er lite fremdeles har vi litt mere plass enn de hadde i de gode gamle dager.


Kirkegården ligger rett bak huset vårt og statuen er til ære for han som var født i det for ca. 300 år siden.  Legg merke til den egentlig helt utrolige fargen på lysstolpene. 

Dette er puben.  Før i verden var det jakthytta til lorden (eller Lairden, som de sier her).  De pleier fortsatt å komme hit under rypejakta, men nå må de betale for det.  Sies det i hvertfall.

Dette er stallene som hører sammen med den.  Alt dette er det EN man som leier for 1 pund (ETT PUND) i året pga. av en eldgammel avtale.  Så alt dette står tomt, brukes bare til garasje for mannens ene bil.  Det ergrer meg så helt utrolig.  Tenk for en super plass dette kunne ha vært til å holde kurs, ha utstillinger i eller hva som helst.
Landsbyens eneste telefonkiosk.Postkontoret ble nedlagt fordi de som drev det forsynte seg av kassen.  Det var i hvertfall det de brukte som unskyldning.Butikken som selger alt - bortsett fra det meste.    Men den har som regel melk, aviser (hvis du er ute tidlig nok) og sjokolade.  Av og til så har de muffins også - og eplepai.

Det er julepyntet.  Det er visst bare jeg som liker de julelysene.  De må jo være fra 1950 årene eller der omkring og jeg syns de er herlige.

Dette er skolen. Den har 23 elever akkurat nå. Da jeg flyttet hit var det bare 10 og alle var lei seg for at Barnet var for gammel til å gå på barneskole.  Han måtte langt avgårde med buss hver dag.  De var redd skolen måtte stenge.  Men så flyttet det inn en familie med 2 barn i den rette alderen og skolen ble reddet.     12 elever er minstekravet.

Dette er det gamle biblioteket.  Det eldste i hele Storbritannia.  Han som drev gruvene her oppe den gangen ville at gruverabeiderne skulle lære seg å lese.


Dette er den gamle skyss-stasjonen. Her byttet de hester i gamle dager, de som var på vei fra Edinburgh og skulle til ut til Ayr på den andre siden av landet.   I dag er det bolig  og her bor det  Sassenachs til noens forbitrelse.  Sassenachs er altså engelsmenn.

20 kommentarer:

Litt om alt sa...

Takk for en koselig rundtur i nabolaget ditt. Blir stadig vekk forundret over hvor "feil" bildet jeg laget i hodet mitt er!
Ha en flott tur!
Klems

Tonje sa...

Dette var gøy å se, Ruth! Koselig liten plass du bor på! Skolen minner meg om den Maja (eldstejenta) gikk på da vi bodde i Skottland... men på hennes skole var de 63 elever... Hun savner den skolen veldig ennå...

Tovepia sa...

Så idylliske omgivelser du bor i! Ser utrolig koselig ut. Kos deg i Aberdeen og ha en fortsatt god kveld. Klem fra meg;)

MirreVirre sa...

Det var en koselig tur!!! Tror fortsatt at det er et sted jeg ville trives godt!
Ha en fin fin søndag!

Annepålandet sa...

Spennende å se hvordan det ser ut der du bor! Det er så annerledes enn her. Jeg synes fortsatt det ser ut som på en idyllisk skotsk TV-serie.
Her er det i grunnen helt motsatt - masse hus, masse folk, hundrevis av barn på skolen og kø i barnehagen. Men ingen pub, ikke noe bibliotek, ingen butikk. Pub skulle jeg gjerne hatt!
Ha en fin uke!

Gamleheksa sa...

Så fint det er rundt deg. Jeg fikk ikke akkurat mindre lyst til en tur på dine kanter etter å ha sett dette. God tur.

Blomsterpiken sa...

Nå våknet reiselysten i meg! Jeg elsker sånne små landsbyer og skulle mer enn gjerne brukt noen år på å kjøre rundt til bortgjemte småsteder verden over.

Dersom jeg kommer meg til Skotland igjen, så kommer jeg på besøk. Jeg er foreslket i byen allerede :)

Stubbetufsa sa...

Koselig å se!
Ha en fin tur!

Røsslyng sa...

Så artig å få en rundtur rundt i landsbyen du bor i, et merksnodig og sjarmerende sted.
God tur til Aberdeen!

Birgitta sa...

Vad roligt att få se hur det ser ut där du bor. Jag slås av hur gråa och trista husen ser ut. Vi får hoppas att skolan får vara kvar och att det finns tillräckligt med elever.
Önskar dej en skön vecka.
Kramar till dej.
Birgitta

snakkemunn sa...

Synes husene er nydelige, dessuten synes jeg ikke fargen på lyktestolpene var stygg heller. Jeg likte de som kontrast til det andre.:-)

Sylvia sa...

Takk for rundturen i "Landsbyen" du bor i. Og huset du bor i er jo ganske sjarmerende, synes jeg.
Men så reagerte jeg på den flotte stallen. Jeg tror jeg nesten må flytte dit og innlosjere min datter med flere hester der, pluss starte et bakeri med en liten cafe der det bare er plass til 6. Galleri og utstilling i et rom, strikkecafe i et annet.......Du får starte du, så kommer jeg etter.....
Kos deg på tur. Husk, ingen flere ulykker nå, da!! Klem

Muffin sa...

Takk for herlig omvisning! Jeg er bergtatt. Gamle bygninger er bare helt herlige - og for en flott skole da! Her i byen er det ingen gamle hus, det sørget tyskerne for i 1943. Så for meg er dette riktig så eksotisk! Ha en god tur, og hold deg på føttene :)

Merete sa...

Tusen takk for titten, dette var moro å se! Jeg synes bildet med telefonkiosken var så herlig. Stolpen på snei, kontrastene i de duse fargene bak og den knall røde boksen. Tror det må kunne kalles kunst det bildet der! God tur!

Odins lille hjørne sa...

Så koslig å se litt fra lansbyen du bor i. Ganske så ulikt det vi har i norge! Har kjørt litt i nærområdet av Aberdeen, og synes di små steinhusene er helt hærlige!! Masse historie i mange av veggene..
Kos deg i Aberdeen!!

Trultemor sa...

Så morsomt å få se bilder, helt herlig:))
Skulle gjerne tatt en tur i sådant landskap!

gunknitter sa...

Tusen takk for den flotte rundturen. Eg trur nok eg tek denne turen fleire ganger eg :)

Du må ha ei flott veke du også :)

LivM sa...

Takk for rundturen. Det er som å se fra en engelsk/skotsk tv-serie. Slike koselige idyller. Men jeg regner med at det kan sees fra en annen side også!

mette sa...

Fantastisk fin tur!! Takk! Jeg skjønner at du liker deg i det nabolaget altså!

God tur til Aberdeen!

mormonsen sa...

Klart vi har lyst til å se! Etter alle dine beskrivelser, så har vel de fleste dannet seg sine bilder av landsbyen. Det ser i alle fall veldig småkoselig ut, og med historiens sus rundt det meste. En butikk som minner om min barndoms landhandlerier, og en pub som tatt rett ut av en engelsk filmserie. Men om ikke Scotland er så alt for forskjellig fra Norge, så måtte det da være visse utfordringer med å komme som "innflytter" til et så lite og
sannsynligvis gjennomsiktig sted.
Håper du nyter fine dager i Aberdeen! Og at du har gjort unna slitsomme gå-seg-bort turer. Klem