tirsdag 15. desember 2009

Stedsans

Jeg har ingen stedsans, ikke vet jeg forskjell på høyre og venstre heller og tall er helt umulige. Men man skal jo ikke være for perfekt heller. Og jeg er i hvertfall ikke fargeblind.

I går kjørte DH meg ned til Union Square, Aberdeens splitter nye shoppingsenter og Storbritannias nest største. Jeg travet rundt en stund, men fant ikke den bestemte butikken jeg var på utkikk etter, så jeg spurte noen. Og det var helt greit; - "rett ned her, så til høyre og så til høyre en gang til" og før jeg visste ordet av det sto jeg inne på togstasjonen.

Jeg fant veien ut derfra, men da endte jeg opp nede i havna og hele butikksenteret var som sunket i jorden. Bokstavelig talt.
Jeg gikk og jeg gikk og etter å ha spurt flere som alle pekte og forklarte at - " etter tre trafikklys, ta første til høyre og så til venstre" fant jeg det faktisk igjen,  men butikken jeg så etter var fortsatt helt borte.  Og jeg gikk og gikk.

Jeg fant den til slutt, den lå utenfor - på andre siden av parkeringsplassen, men da var jeg så sliten at jeg ikke orket å gå rundt å titte så jeg vandret ut i gjen for å finne en taxi.  Jeg spurte noen og taxiene var - "rett opp gaten her, andre gate til venstre og så første til høyre". Trenger jeg si mer?  Jeg kom hjem 5 timer etter at jeg gikk ut og jeg hadde ikke fått utført noe som helst.

Jeg og Den Lille Havfruen har noe til felles. Vi har begge vondt i føttene.  Hun byttet bort stemmen sin for å få føtter som var vonde å gå på - når jeg har gått en stund så mister jeg stemmen jeg også. Greier bare å grynte.

Hun valgte å få vonde føtter fordi hun ble forelsket i en prins, mine vondter har latinske navn, kom helt av seg selv og ligger under kategorien;- " vi har egentlig ingen medisiner som hjelper mot det" og det er jeg nesten litt glad for.
For hadde det vært et mannfolk som var grunnen og han på toppen av det hele giftet seg med den yngre og mye slankere naboprinsessen så hadde jeg ikke kastet meg ut i havet for å bli skumtopper, nei.

Jeg hadde gitt ham kraftig juling og så hadde jeg kastet ham på havet.   Og det er sikkert Majestetsfornærmelse eller noe sånt og jeg hadde endt opp i fengsel.   

Nå skal jeg ta en dusj og etterpå skal jeg ut på byen igjen. En kan ikke gi seg etter første forsøk.

20 kommentarer:

marit sa...

God tur;-D

Gamleheksa sa...

Du får ta det som god trim! God tur ;)

Mormor sa...

Det der kunne vært meg. Min stedsans er helt totalt fraværende. Har jeg gått to ganger rundt en blåbærtue har jeg gått meg bort. Førehund kan være en løsning. Jeg hadde hunder noen år, og de fant i alle fall veien hjem, og reddet meg fra mange pinlige episoder

Annepålandet sa...

Jaja, du får jo masse gratis trim i det minste. Det sies jo at kvinner har dårligere stedsans enn menn, eller som det så fint heter - at vi er dårligere til å orientere oss i planet. Du er altså bare ekstremt kvinnelig.
Her er forresten et godt tips: HJERTET sitter på venstre side! Når du går så mye som det du gjør, må du jo få hjertebank etter hvert, og tadaa - der har du venstre side!!!

Håper du fant det du skulle til slutt!

Januarsola sa...

Tenk noe så herlig, det er flere her på jorda som ikke kan forskjellen på høyre og venstre!! Nå ble jeg glad ;0)

Birgitta sa...

Hej! Det är mycket bättre att gå till mindre affärscentrum eller ensamma butiker. Jag tycker inte om att trängs med en massa folk.
Ha det så gott.
Kramis Birgtta

Mammadragen sa...

æ surre svært med høyre og venstre - eller også kalt min andre høyre!!!

men, det kan jo også hende at andre er skikkelig dårlig på å gi deg directions og shoppingsenterer er jo laget for å forvirre folk innover og fange dem til i all slags skumle forretninger :)

uansett er d jo storveis at du ikke mister motet :)

Muffin sa...

Flott. Om du og jeg hadde gått sammen i fremmed by, hadde vi nok kommet bort for bestandig. Jeg klarer helt fint å gå meg vill inne i små hus også. Men ute i naturen går det veldig bra.
Jeg ville også valgt vonde føtter om alternativet var fiskehale. Må jo ha noe å ha lekre sko og støvletter på, kan ikke komme i skobutikken med fiskehale heller da. (Om man finner skobutikken selvfølgelig)

Vibekes lille grønne sa...

Takk for hyggelig hilsen på bloggen min! Oppdaget også bloggen din gjennom Anne og meldte meg sporenstreks som følger, for her var det mye artig! Veldig koselig at du vil følge bloggen min også! Ha en fortsatt fin adventsuke! :)

Stubbetufsa sa...

Ja! Riktig!
Vis du er kvinnfolk, og ikke gi deg!
Vi blir vel ikke stoppet av en smule dårlig stedssans?
Er vi på jakt etter noe, så er vi!
Og da gir vi oss ikke, helt enig!
Klem fra et annet kvinnfolk som er sta!

gunknitter sa...

Kva skal en seie til eit slikt innlegg : " Eg kjenner meg igjen " ?

Hikkar fortsatt etter all latteren !

Litt om alt sa...

Go woman, go!
Vis alle hva en ekte bortkommen vikingkvinne er god for ;)
Klem
Ps. Er ferdig med en lue nå

mette sa...

Takk!!

Jeg trengte en sånn oppmuntring nå!

*ler med - ikke AV*!!!! :)

Tonje sa...

Ja ja... sånn kan det GÅ... ikke alltid like lett å finne fram, nei, men glad du kom deg hjem til slutt... Nå vet du hvertfall hvor den bestemte butikken ligger... du får prøve å gå en annen rute neste gang... du trenger sikkert ikke gå innom togstasjonen og havna først... Ha en god kveld!

Elsa sa...

Se det positive i det - du har da fått masse flott trim og så har du funnet butikken du lette etter:)
At det ble noen omveier gjør da ingen ting;)

Ha en fortsatt flott uke:)

Sylvia sa...

Ut på tur, aldri sur, heter det jo. Men det er kanskje når man går i skogen det da??
Jeg kaller det å gå tur for butikkshopping eller en rundtur i en by, for jeg er jo ikke skogens prinsesse.
Hvis du har gnagesår på helene nå, så kan jeg trøste deg med at jeg har det et helt annet sted, siden jeg red heftig uten sal en hel time i går (på hest vel og merke) La meg nå si at det å sitte ikke er så godt.........
Ha en fin helg!! Klem

LivM sa...

Er innom en tur for å ønske deg og dine en riktig God Jul og et Godt Nytt År! Gleder meg til å følge med i dine beretninger i det nye året!

Sonja sa...

Sender en stor GOD JUL klem til deg. Takk for et koselig blogg år, snakkes i 2010.
Sonja

sipusa sa...

hm....det der høres mistenkelig ut som meg:-P

innfall sa...

Hei! Jeg har kikket i bloggen din et par ganger, men jeg tror det er første gang jeg kommenterer. Kjekt å se at du har strikket Praktiske Petra! Det er også veldig hyggelig å lese litt hverdagsliv fra Skottland - jeg har bodd et år i Edinburgh og er veldig glad i Skottland :)

Men jeg lurte på dette med Union Square - er det virkelig Storbritannias nest største senter? Jeg var nettopp i Aberdeen og hadde noen timer å bruke før jeg skulle videre med tog til Edinburgh, og jeg syns ikke Union Square virket så stort? Men en stor forbedring fra byggeplassen som var der sist jeg var i Aberdeen var det absolutt! Kjenner meg ellers veldig godt igjen i opplevelsen av at senteret var som sunket i jorden hvis man gikk ut på feil side av det ;-)