mandag 11. januar 2010

Et lurt sted

Jeg tilbrakte mange timer av min ungdom med å lete etter ting min mor hadde lagt på "Et Lurt Sted" og så omgående glemte hvor var.  Det var en stående vits hjemme hos oss det der og jeg syntes jo det var temmelig håpløst.

I dag har jeg brukt halve dagen på å lete etter noe jeg la på et lurt sted. Jeg vet jeg la det der fordi der var jeg sikker på at jeg ville finne det igjen.  Problemet var bare at jeg ikke husket hvor Det Lure Stedet var, jeg har jo selfølgelig flere.   Til slutt måtte jeg bare bruke noe annet og da jeg var ferdig med det jeg ville gjøre - så la jeg det på Et Lurt Sted sånn at jeg vet hvor det er neste gang jeg trenger det.   Og der - øverst - lå det jeg opprinnelig hadde lett etter.


Hva er det med oss?  Er det genetisk eller er det en eller annen form for kosmisk konspirasjon?  Jeg lener litt til det siste.  Det går jo ikke an.


Jeg har tovet lue og votter.  Det er så kaldt at jeg syns jeg trenger det.  Jeg hadde ikke garn nok til vottene så jeg sydde mansjetter av en pelsbit.  Det ble ganske ok, det syns jeg.  Varme er de ihvertfall.

Lua fant jeg oppskrift på hos Drops skjønt jeg fulgte den ikke helt.
Som Dropsoppskrifter flest så ble den for stor så den egnet seg fint til toving.


Så har jeg fått ferdig Cookie A sokkene for januar måned.  De var raske og veldig enkle å strikke.

Men nå begynner jeg egentlig å lure litt på om jeg egentlig egner med som KAL-medlem.  I hvertfall  en som vare så lenge som denne. Jeg må innrømme at jeg begynner å bli temmelig lei.  Det er ok å strikke sokker, men jeg tror jeg foretrekker å strikke de jeg vil - når jeg vil. 
Alle mønstrene i Alongen kommer fra Sock Innovation og jeg har strikket disse i Regia.


.

Ellers har jeg vært riktig flink med Stasjburstingen min.  Jeg har bare brukt garn som jeg har liggende. Men jeg vet ikke om det hjelper så mye egentlig, det kommer stadig garn dumpende inn døren her.  Det bare skjer liksom. Helt av seg selv, på en måte

Dette er 300 g Woolhunters 4ply. Jeg innbiller meg at det må kunne bli til et lekkert sjal (som helt tydligvis er min siste dille).

29 kommentarer:

snakkemunn sa...

Så mye fint du har strikket. Luen og vottene er helt perfekt til dette kalde været.
Tidi, jeg legger mye på smarte plasser jeg også. Jeg innbiller meg det er en annen som også legger ting på smarte plasser...
Det er nokså vanlig tror jeg. Jeg har en tante på 79 hun ringer til meg og kan ikke finne d hun la på en smart plass. C,")

Nikoline sa...

Og du snakkar om å få fnatt..av å brodera 2 små ord.. EG hadde fått fnatt etter to små sting om eg skulle sydd gjennom tjukt skinn saman med tova strikk! Men guuu så fint!Forstørra opp bildet så eg kunne riktig "studera" dei.. er det du som har utført trykk på skinnet også? Vottane vart heilt unike og MYKJE finare enn med berre garn! Garnet nederst her ser flott ut også.Og du har sjal som siste dille, eg har visst tepper som dille for tida...
Kjenner godt til det der med å legga ting PÅ EIN LUR PLASS - eg har leita etter lommeboka mi i 2 dagar før eg fann den i ei kjøkkenskuffe i gårkveld...
Ha ein flott mandag:0)

Gamleheksa sa...

På et lurt sted, ja. Den er kjent. Her letes det jevnlig. Jeg prøver å skylde på at vi har en hus-nisse som gjemmer ting, men vet ikke helt ;)

Tovede strikkeplagg er et must nå om dagen. Er blitt helt avhengig av mine tøfler og gode votter. Lua er tovet den også, selv om det ikke var meninga. Den skulle Snuppa ha, men så ble den litt stor. Ikke helt godkjent i fargen heller av ungdommen. Så da ble det vaskemaskin og ny lue til mor.

Ha en fin mandag.

Litt om alt sa...

Ett Lurt Sted finnes det i haugevis hos meg også...Må bare være en slags konspirasjon??
Vottene og lua var riktig fine, og de ser varme ut. En kommer ikke unna Gode, Varme og FORNUFTIGE ting i denne sprengkulden. På værmeldingen i går spådde de sånn ca 15 kalde...her er det 28...tror ikke ett millisekund mere på værmelderne!
Og du, får en nok av sjal og skjerf, eller votter, eller smykker, eller garn,eller sokker, eller..............?(nei)
KLEM

LivM sa...

Sokkene dine ble flotte og nesten samme farge som mine, ja jeg sa nesten da!! Det garnet du har kjøpt fristet veldig, men nå skal jeg strikke Randi-sjalet først. Jeg har kjøpt Sandnes minip. og skal "herme" etter sjalet ditt! Takk for ideen. Ha en flott dag Ruth!

MirreVirre sa...

Lure steder er jeg ikke så stor fan av, for jeg finner de jo ikke igjen jeg heller! De bare forsvinner også blir jeg sur... så da er det bedre å legge ting fullt synlig =)

Det med slanking av garnlageret har jeg nesten vært flink til jeg også, men jammen detter det ikke inn litt garn her og der!
Ha en finfin uke!

karin sa...

Hahaha, så viser det seg at vi blir mer og mer lik mødrene våre om vi liker det eller ei... Jeg tror mange kjenner seg igjen i begrepet "et lurt sted" .
Liker lua og vottene dine jeg :)

Anita K sa...

Johei, jeg planlegger ett nytt hus og der skal jeg ha ett skap som heter "ett lurt sted".. I det skapet skal jeg legge ting som skal ligge på ett lurt sted, og da skal jeg aldri mer lete rundt på forskjellige lure steder, men gå rett til det skapet :) Har i alle fall planer :) Sokkene dine ble råflotte, jeg sikler på boken som står klar på hobbyrommet mitt men har fortsatt ikke strikket en eneste sokk fra den boken.. det er jo så mye annet jeg har lyst til også... Har veldig lyst til å lage ett sjal slik som du... det der Faraway var kjempestilig altså.. De få sjalene jeg har strikket har foreløpig ikke havnet rundt min hals så det er vel på tide at jeg får mitt eget... Luen og vottene dine ble fiine, og passer vel godt nå som det er så kaldt! Ha en flott dag...klem

karna sa...

Lurt sted ja, kjenner VELDIG godt til det ,-) Nydelig lue/vottesett du har laget, det ble jo berre lekkert med mansjettene. Dropsmønster egner seg egnetlig bare til å se på synes nå jeg. Fine sokker og lekkert garn, blir spennende å se hva du får ut av det.

Vibekes lille grønne sa...

Det er rart med lure steder, jeg har sluttet å legge ting på sånne plasser - uten at det hjelper noe særlig...

Fine ting du har laget, spesielt vottene med skinnkant. Ofte så kommer de unike løsningene når man er tvunget til å tenke anderledes av forskjellige årsaker.

Nydelig garn du har fått, blir spennende å se hvordan sjalet blir. Har meldt meg på sjalsalong og skal strikke 10 sjal i år, så får vi se hvor lenge det er moro.

Ha en fortsatt fin dag! :)

Elsa sa...

Kjenner veldig godt til det der med et lurt sted:)
De sokkene var skikkelig fine. Du er superflink med strikkepinnene. Med meg blir det bare sånne vanlige raggsokker som er superkjedelige å strikke.

Ha en fortsatt fin dag:)

Birgitta sa...

Vilka läckra garnhävor du visar och de kommer att att bli en urläcker sjal i härliga färger!
Dina blå sockar är också jättefina. Ser ganska svåra ut att sticka.
Ha en mysig måndagskväll.
Kramis Birgitta

Mormor sa...

Så godt å se at det er flere som leter etter det "lure stedet". Jeg trodde egentlig det var bare meg, men nå har jeg endelig fått forklaringen "kosmisk konspirasjon" det er det nok ja. De vottene dine av kjempe lekre, sånne skulle jeg gjerne hatt. Hvis du legger dem på et lurt sted, og må lage noen nye, så kan du jo sende et par til meg :-)

Røsslyng sa...

Uff ja, disse lure plassene, har endel slike jeg også og de er faktisk så lure at jeg knapt finner dem igjen selv

Vottene med skinnkant ble kjempelekre og ser varm og god ut å ha på nå i kulden. Super idè!

Ha en flott og kreativ mandagskveld!

Annepålandet sa...

Så mye fint du har strikket! Likte spesielt vottene veldig godt.
Teoretisk sett burde man ha kun ETT lurt sted i huset. For mange år siden hadde vi innbrudd her, og smykkene mine ble stålet. For forsikringspengene kjøpte jeg meg nye smykker, og la dem på et lurt sted for at neste tyv ikke skulle finne dem. Men ingen andre finner dem heller... Lurer virkelig på hvor det lure stedet er.

Ha en fin uke! Nå har temperaturene steget til minus 8, så nå er det rent varmt her.

Maj sa...

Sokkene dine er skikkelig flotte. Jeg elsker blått, så det nye garnet ditt synes jeg er helt supernydelig.

Randi sa...

Et lurt sted..
I vår familie gir det minner om en "traumatisk" opplevelse i barndommen.
Mamma var lei av at vi sniktitta på julegavene og for å få en stopp på det, låste hun alle gavene inn i skjenken og la nøkkelen på ET LURT STED!
Se for deg tragedien som oppsto da hun ikke husket hvor det lure stedet var.
Pappa måtte redde jula ved å bryte seg inn i skjenken og hente ut gavene. Først da roet fire gråtene unger seg:)
Ha ei trivelig uke!

Sonja sa...

Et lurt sted, sa du. Jeg pleide å le av min svigermor som også hadde sånne steder, men nå har jeg også blitt svigermor... ja jeg trenger vel ikke si noe mer om det.
Det ser ut til at denne kulda har slått til både her og der. Deilig å eie noe varmt og tova da. De vottene var lekre.
Ha det kos i vinterkulda.

Spurven sa...

Så mye fint du har laget, Ruth - som så ofte før; Cookie-sokker er noe jeg har håp om å strikke en gang men det ser vanskelig ut.
Tålmodighet er ikke min sterke side, så som du skjønner synes jeg du er flink.

Tji hi - lure steder, du - for lure for oss sjøl også! Joda - kjent også her i huset - minnes da vi skulle til sol og varme, men passene våre var borte vekk. Hvem hadde vært ekstra "lur" da, trur du? Joda - jeg, som var redd for at de skulle bli borte, hadde prestert å legge dem inni en konvolutt som det stod noe helt annet på enn det egentlige innholdet.. Ingen ammetåke å skylde på heller.

Det ble nok en liten lærepenge, for da jeg fant dem hadde jeg lett meg rundt om i hele huset - praktisk talt - og jeg var tilslutt kjempesliten og frustrert. DA kom jeg på at jeg måtte lete en gang til på det første stedet - og der var de.. Jaja.

Jeg fikk i alle fall oversikt over ting og tang i skuffer og skap..:-)
Aldri så galt osv

Jeg ønsker deg fine dager fremover, uten for mye av hverken det ene eller det andre:-)!

Klem, Spurven

Trollkåno sa...

Tøffe vottar (og hue).....skikkeleg stilig med skinn på. Er stadig imponert over sokkestrikkinga di òg.
Berre to dagar att til Londonturen vår...og, ja , har både sett på tv og lese om ekstremvèret der.
Verkar som det har roa seg litt no......kryssar fingrar (og utstyrer oss med nokon lag ull).....og les tips om kva me bør besøkja.......
Ha ein fin dag!

Juni sa...

Godt skrevet om lure steder:))

Jeg har da noen lure steder jeg med, og noen ganger blir de rent FOR lure - kjente meg godt igjen der:)

Så smart du var som fant på å bruke en pelsbit til mansjetter på vottene dine! De var jo nydelige.

Koselig blogg du har.

sipusa sa...

Hehe, jeg er sta vettu, men å lage ullbukse til noen fler: aldri;-) dessuten strikket jeg med en omgang i lus grå og en i melert hvitt/lys grått, og det gjorde det hele utrolig mye mindre kjedelig!

Ok, over til deg;-D
Som vanlig synes jeg du lager flotte ting; de tova vottene ble supre med skinnkant! Trodde det var planlagt jeg:-)

Og for et garn! Jeg vil også ha garn jeg vil også kjøøøøpe gaaarn!!!:-D

sipusa sa...

Glemte å si noe om det lure stedet...
jeg må innrømme at jeg faktisk la stoppenåla mi der for noen uker siden og enda ikke har funnet den....jeg kjøpte nye og sa til hun i garnbutikken at jeg hadde lagt den et lurt sted.

Åja! Et *sånt* lurt sted, sa hun...så ja, det er visst vanlig;-)

mette sa...

Har nok sånne superlure steder jeg også... for vips er ting borte!!

Men... alt som ikke er stjært kommer nok til rette! :)

RigmorNY sa...

Jeg må le av din historie om et Lurt sted. For det er vel slik hos mange av oss, jeg kjente meg iallefall igjen. Og ikke vet jeg hvorfor det er slik, men det kan være frustrerende når man trenger denne tingen. ;)
Jeg tenker også det samme som deg ang Alonger, jeg like rå strikke sokker, men are når jeg selv har lyst, og det mønstre som jeg selv finner morsomt akkurat da. ;)
Du har så mye flott inne hos deg, og i dag er jeg rundt i blogglansia på idde sanking. Så her har jeg fått mye inspirasjon. Ha en fin dag.

Muffin sa...

Hvem har vel ikke sine lure steder? Gubben gjemmer sjokoladen lurt, slik at jeg ikke skal finne dem. Da er det bare å lete på høye steder der han tror jeg ikke når opp, og voila! Nam nam. Sikrere gjemmested enn mine lure steder, som aldri mer lar seg gjenfinne.
Jeg er også elendig KAl-medlem. Fordi jeg aldri klarer å følge programmet. Du strikker altså så mye fint og ikke minst nyttig! Og så det nydelige garnet da. Har du råd å bruke det?

Tonje sa...

Nydelige sokker og votter du har strikket! Det ble lekkert med skinnkant på vottene... godt og varmt er det sikkert også.

Jeg tenker de fleste av oss har sånne lure steder hvor vi gjemmer ting vi aldri finner igjen... Her om dagen fant jeg igjen ballettutstyret til eldstedatteren min... det har vi lett etter siden august 2008! Men det var det mannen min som hadde lagt på et lurt sted altså... Tror det er et ganske vanlig fenomen, så ja, kanskje kosmisk konspirasjon kommer inn i bildet... (haha måtte le litt av det...)
Ha en fin kveld!

karin sa...

Hei igjen. Jeg glemte å skrive hvordan tommelen strikkes på de vottene... huff huff... men sånn er det :
Tommel: ta maskene fra tråden til tommel og sett på fire pinner, og ta opp i sidene så du har 20 masker, strikk 16omg og fell på sidene på annenhver omg til det er igjen 7-8 masker . snurp sammen.
Sånn var det :)
Ønsker deg god helg:))

mormonsen sa...

Haha, Ullhedina. Et lurt sted, det vet jeg alt om. Og etter at all elktronikken kom innomhus, så er det verre enn noensinne. Den enkleste dingsen å finne igjen på et lurt sted, det er mobilen, for den kan jeg ringe opp. I tillegg til sånne lure steder, så har jeg noen helt bevisstløse, hvor jeg legger fra meg alt fra nøkkelknipper til fjernkontroller. Nå har jeg laget meg en stor krok hvor jeg systematisk henger alt av nøkler. Den kroken henger MEGET synlig på kanten av bokhylla. Og ordningen virker - nesten alltid. Så har jeg bestemt meg for å sy lommer til TVstolen, hvor fjernkontrollen kan ha sin faste plass.
Takk for kommentaren, og for mail, som jeg skal svare på når jeg er derdig med denne kommentaren. Bare to dager igjen til jeg må forlate paradiset for denne gangen. Det er aldeles herlig ehr nede nå, så jeg har nesten dårlig samvittighet for resten av verden som ikke kan ha det like bra og slaraffenaktig i vinterkulda. Men sender noen varme vinder oppover til deg i Scotland.