torsdag 14. januar 2010

Stashbusting be damned


- for når Fyberspates har salg da makter i hvertfall ikke jeg å stå i mot.  Garn derfra er luksus og luksus har jeg en spesiell forkjærlighet for - det innrømmer jeg gjerne.

Det er BFL, kasjmir og silke i skjønn forening.

Det flammefargede kjøpte jeg ganske så mye av - det er en farge jeg aldri har brukt, men akkurat nå trenger jeg noe sånt tror jeg. Jeg er litt sånn grå inne i hodet for tiden.

Det hvite er tynn, tynn kasjmir  og det må det bare bli noe lekkert av, det sjatterte blå er silke og ull,  resten er til for at jeg skal kunne more meg. Jeg kjøpte en sånn halvkilos "Lykkepose"  også og det var mye fint oppe i den. 

Og nå er jo dette en del av stasjen min og når jeg bruker det så blir det stasjbusting det også.  Så det så.I posten i dag kom det pakke til meg fra
Litt om alt.  To nydelige luer som står i stil med skjerfet og vantene jeg har fra før. OG en sjokolade som bare varte til jeg fikk tatt bildet.

Er de ikke lekre?  De er heklet av den mykeste alpakka og jeg gleder meg alt til å bruke dem.

Jeg har jo strikket også. Jeg hadde to nøster av Twisted Sister's Voodoo og jeg har lenge lurt på hva jeg kunne strikke av det.

Det ble en halsvarmer/skjerf.  Det er 50/50 silke og merino.  Mønsteret heter Cat's Paw Scarf og det gikk med 100 gram. Heklekantene var noe jeg fant på selv. ;)


Så ble det et lite sjal av Woolhuntergarnet jeg kjøpte også.  Det er BFL (Black faced Leicester) og det er noe av det mykeste jeg vet om. Dette strikket jeg på pinner 4,5 og det gikk med ca. 100 gr, men sjalet er ganske lite.

Jeg må jo ha vanter som passer også selvfølgelig. 

Mønsteret heter Andrea's sjal og fås kjøpt HER.  Vantene er å få kjøpt samme stedet også. 


Det strikkes nedenfra og opp og var egentlig ganske så enkelt å strikke.

Jeg må begynne å legge ting i skuffen for neste års julegaver tror jeg.  Jeg har jo ikke bruk for så vanvittig mye sjal og skjerf. Det er bare så morsomt å strikke.  Ikke for det, det er lurt å ha gaver liggende på lur ellers også.

Elllers har Celtic Connection Festivalen i Glasgow startet så til helgen drar jeg dit og blir en ukes tid.  Jeg og Barnet pleier å få med oss noen forestillinger hvert år.  Tid til litt restauranter og annen åndelig føde blir det nok også.  Det er mange fine konserter og på Konserthuset har de daglige gratiskonserter på cafeen der.
Den 28. skal DH og jeg på konsert med Jan Garbarek og DH er lykkelig som en fele. Han har alle platene tror jeg, men har aldri sett Garbarek live.

Så nå får jeg ta meg sammen, finne frem noen siviliserte klær, gre håret og se om det fortsatt er liv i mascaraen min.  Jeg er sikker på at jeg har en leppestift liggende et eller annet sted også.

Men først må jeg legge meg. Jeg lurer litt på om jeg skal ta med meg garnet mitt i senga.  Pusifer er bra  til sånt også, men hun blir så sur hvis jeg snur meg i senga og det gjør jo ikke garn.
32 kommentarer:

snakkemunn sa...

Så mye fint du har strikket.Du er kjemperask på pinnene dine.
Det er så spennende å få slike garnpakkeri posten jeg er begynt å bestille jeg også nå. Det var smart å legge vekk til gaver. Det var en som sa til meg igår. Du har så mye tilbehør, jeg strikker i vei svarte jeg. Det er vel lenge siden vi har hatt så mye bruk for halser, luer og votter som denne vinteren. Ha en fin dag. :))

Monicas sa...

du er helt råååå med å ordlegge deg...ser deg liksom for meg, der du leiter etter mascara og klær....hihi...god du...sjalet var råfint...jeg er og en sjaldiggerstrikker, og har gitt bort så og si alle...så nå må jeg få laget noen til meg selv...ha en strålende torsdag

Nikoline sa...

Du er jo flittig som ein liten maur.. og når eg tilfeldigvis såg kva klokkeslett innlegget var posta så forstår eg at du strikkar både dag og natt.. Søv du litt i løpet av døgnet også,eller...?
Ei veke i Glasgow høyres jo forlokkande ut,du får "ta den heilt ut" og leva livet.Kos deg både med barn,mann og Garbarek (og melkesjokoladen skulle eg til å sei,men den var visst ferdigkost..)
- og ha ein fin dag idag - :0)

Gamleheksa sa...

Kjære vene, så mye du rekker å strikke! Men garnet ligger vel der og roper på å bli brukt til noe, så...
Riktig god tur til Glasgow. Ha noen fine dager der og kos deg.

Ati. sa...

Du verden, sa mye lekker garn du fikk fra Fiberspates. Jeg er nyskjerrig hva det skal bli til. Fin strikke arbeit også denne gangen! Ønsker deg en flott uke met barnet og mannen in byen!

Merete sa...

Både garnfangst, luepakke og sjal/vante-produksjon var herlich! :-)
God tur til Glasgow, håper det gir inspirasjon til masse blogging når du kommer tilbake.

Litt om alt sa...

For en herlig lykke å ta opp en pakke med herlig garn, kjenne på, fryde seg, tenke på alt det kan bli! Og som du sier, til slutt blir det jo å "bruke av det man har" det også ;)
Glad for at pakken kome frem. Posten funker utrolig raskt TIL Skottland!!
Og i forhold til å lage det man liker og synes er moro; Klart det! (Det var lekkert alt sammen!)Du kan ikke få lokalbutikken til å stille ut noen ting for deg? Regner med at det hadde gått så det suste nå når det har vært såpass vinter??
Klem

sipusa sa...

hehe, det er jammen sant, garn er bedre på den måten, men det maler ikke da...og så må man passe seg for strikkepinnenen...så da blir det maling eller passivitet, strikkepinner eller klør;-)

Flotte sjal og greier du lager helt klart! Og så det garnet....er forresten enig ang postkassa....har ingenting å vente på for tiden og holdt på å bestille noe i går bare av den grunn...hehe, men motsto fristelsen! For hvor lange tør jeg spørre?? Hmm....;-)

sipusa sa...

haha, det tok omtrent null tid, nå kommer en svart mystik pakke snart til meg og side jeg fikk fradratt moms eller noe sånn ble det ikke så masse mer med porto likevel, juhuu!!!! Pakke på vei er snoooooop;-D

og nei, det hjalp ikke at du ikke hadde link til supergarnsalgsida, jeg gooooooglet nemlig:-P

MirreVirre sa...

JEg ble bitt av basillen... Nå venter jeg på garn fra Fyberspates jeg å... Du må ikke legge ut sånne fine ting asså =) Men jeg skal til legen idag, så det var litt oppmuntring til meg selv! Så det så!
Kos deg masse i Glasgow!

LivM sa...

Det garnet så jo aldeles lekkert ut. Jeg er så forb---!! på tollreglene som gjør at alt blir så dyrt ! 200,- har det vært i årevis, på høy tid å øke beløpet! Det var hjertesukket!
Flott sjal og vanter også! Riktig god tur til Glasgow! Kos deg masse!

Litt om alt sa...

Award og utfordring til deg på bloggen min :)

Sylvia sa...

Masse lekkert garn, ser jeg. Er litt misunnelig, for jeg prøver å la vær å kjøpe mere garn for tiden. Nå MÅ jeg få brukt av det jeg har!!!!
Meld deg på Julegave-alongen hos meg, så slipper du å ha 20 sjal og sokker du ikke vet når du skal bruke!!!!

Vibekes lille grønne sa...

Her var det mye fint, både garn og nydelige strikkeplagg! Nesten bra at du ikke hadde lenket garnet du brukte til det flotte sjalet. Skal prøve å bruke av garnlageret og det er jo ikke lett når man stadig blir utsatt for fristelser! God tur til Glasgow! :)

gunknitter sa...

Mykje fint du har strikka :) Har noke til deg på bloggen min, om du vil har det.

Ha ei fin helg !

mimouna sa...

For en deilig garnpakke da. Litt luksus må man unne seg, og mykt, lekkert garn i vakre farger er ikke det verste å være hekta på. Drømme seg bort i butikken, planlegge prosjekter, kose og klemme på garnet, kose seg med strikkingen og til slutt ende opp med et flott produkt som kan brukes også. Man burde nesten få garn på blåresept synes jeg. ;o)

Sonja sa...

Akkurat nå tenkte jeg: Lurer på om Ruth tror at vinteren varer evig. For så mange fine strikka sjal, skjerf vanter og sokker kan en da ikke ha bruk for, ikke i Scotland engang. Men så kom forklaringen, det blir til flotte presanger.
Heldige er de som får presang hos deg fremover.
Ha en fin torsdagskveld og kos deg på konsert. ;) Sonja

Trultemor sa...

Det er alltid så strålende lattermildt å komme inn til deg:))
Jeg føler meg hjemmer her, fantastisk humor og god måte å skrive på.
Drog kjensel på Loadesignen ja!
det finnes endel i mitt skap også. Herlig:) Men du også produserer så mye flott og spennende! Makeløst!

Ha en kjempefin helg!

marit sa...

Jeg tør ikke engang kikke på sånne sider...lommeboka tåler det ikke!!!
Du har laget så mye fint!

Nårdet gjelder katt eller garn i senga, så hender det at jeg har begge deler;-)

Ønsker deg en flott uke i Glasgow!

Lena-Marie sa...

Så fin blogg du har! Tenk at jeg ikke har funnet den før... Takket være at du har fått award av Gunknitter fant jeg veien, og det er ikke siste gang jeg er innom deg :) Så mye flott du lager :)

Muffin sa...

Å du strekka å du strekka :) Det blir jo så nydelige luksusplagg, med de fantastiske råvarene du finner! Her går det på trauste Rauma finull og gammelserien. Ja ja. Kos deg masse med garnet!

Lena-Marie sa...

Du har fått en award av jeg også Ruth :)
http://strikketussa.blogspot.com/2010/01/fler-meg-beret.html

Tonje sa...

Mmmmmm, masse deilig garn. Det flammefargede var bare nyyyydelig. Og så mye fint du har strikket. Godt å ha en del gaver liggende.
Kos deg masse i Glasgow og på konsert.

Klem!

Living next to me sa...

Hei takk for kommentar . Jeg tror du har mer tålmodighet enn meg for duverden her var det mye lekkert. Og så mye flott garn som en ikke får her og etter avgiftsjokk på garn fra over there har jeg ikke turt kjøpe mer fra utlandet. Måtte le av et lurt sted for jeg mobbes hjemme her av "lurt" sted for mye tid går med på å lete . Jeg er mange høy så mange lure steder er langt over hodet på folk ja mitt eget innkludert . Og hadde jeg tatt med garnet i senga i tillegg til pus så hadde mannen min flytta på gjesterommet tror jeg( hm kanskje det hadde fått han til å innse at det tapeten riktig nok er retro men like vel helt forferdelig ) ha en fin helg .F

Nikoline sa...

Veit nesten ikkje kvar eg skal begynna - men for å ta det viktigaste først; tusen hjarteleg takk for den utrulege overraskelsen eg fekk i posten frå deg idag!!!! Du er berre UTRULEG,Ruth!! Eg finn ikkje ord som dekkar følelsane mine,men du skal veta at du har gjort eit menneske ufatteleg glad!!!
Tårer og smil kjempar om plassen her.. Tenk at du har sett deg ned og strikka slike nydelege sokkar til meg,slik heilt utan vidare.... *puuuh*...Får dårleg samvittigheit egentleg..
Det var nesten skummelt med katten og fuglen vår tilbake i tid! Har aldri høyrt om nokon annan som hadde slik katt,og så hadde me sågar felles fuglenavn.. hmm..
Ha ein god fredagskveld,og igjen tusen takk snille du:0)

Janne Karin sa...

Virkelig kreativ dame. Gleder meg til å følge bloggen din. Flott tips med å sy på en bit skinn over pulsen på vottene :) Klem Janne

MajorogMeg sa...

Etter tips fra Gamleheksa, måtte jeg innom bloggen din. Skal si du produserer håndarbeid. JEg som kun har strikket et skjerf de sist 20 årene:))
Håper du fant både lebestift og mascara, ønsker deg en god tur.

Så mye snø dere har da..

Ha en flott kveld, klem fra meg:)

Trultemor sa...

Ruuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuth, hvor eeeeer duuuuu?
Savner deg jer nå altså! Er alt bra med deg? Ikke syk vel?? ikke noe knekt?
Håper det står bra til!

*klem*

Litt om alt sa...

Måtte stikke innom for å si at vi savner deg, og ser at Trultemor har gjort det også...
Hviskeroper ganske høyt: SAVNER DEG MASSE!
KLEMMMM

Strikkebesta sa...

Etter å ha lese om bloggen din på fleir bloggar dei siste dagane var det berre naturleg å ta turen innom - og like naturleg å legge meg til som følgjar. Eg vil ikkje gå glipp av gode blogginnlegg, flotte strikkekreasjonar eller tips om oppskrifter! Håper det er ok?

Røsslyng sa...

Haaaaaloooo!
Nå er det fryktelig lenge siden vi har hørt noe fra deg... Håper det bare skyldes at du er helt oppslukt i ett eller annet prosjekt og ikke er verken syk eller helt innesnødd
Klemmm

Felisi sa...

Så mye lekkert du har strikket siden sist! Og alt i blåtoner ser jeg, så det er klart du trengte litt flammegarn! ;)
Gleder meg til å se hva du får ut av det.