torsdag 28. januar 2010

Sivilisert

   Kjære vene - ble dere bekymret for meg?   Jeg blir nesten litt rørt jeg da.
Men nei, jeg har det bare bra.  Jeg har vært i Byen og blitt sivilsert den siste halvannen uken.
Jeg har bodd hos Barnet i Glasgow og fått med med meg Celtic Connection-festivalen.

Det er tidskrevende å bli sivilisert.   Gre håret hver eneste dag, lure på hva en skal kle på seg,  lakkere neglene - vet dere hvor lang tid det tar?  Det tar evigheter.   Finne smykker som passer til antrekket - det er helt ufattelig egentlig hvor mye styr det er. Sminke seg - hellandussen - en må jo se seg selv i speilet flere ganger om dagen. Det er et sjokk for systemet det. Skummelt rett og slett.

Jeg fikk klippet håret igjen også.  Jeg kunne jo ikke gå rundt å se ut som innholdet i en stråmadrass på hodet, men denne gangen  ble det ikke så kort som sist.

Syv konserter fikk vi med oss.  Fem forskjellige grupper hver gang.  Alt fra gospel til sekkepiper.  Blues, jazz, folkemusikk, rock og ballader.    Vi har vært ute og spist flere ganger. Kino kom vi oss på også.  Jeg har vandret gatelangs og tittet i butikker, sittet på kafe, drukket kaffe  og sett på folkelivet.  Jeg har  gått i gallerier, hørt på gatemusikanter og vært så sivilisert at det kommer til å ta tid før jeg blir helt avsivilisert igjen.

Jeg har kjøpt garn selvfølgelig og til og med fått strikket litt.  Men jeg har nettopp kommet hjem og har ikke fått pakket ut kofferten enda så jeg får vise frem senere.  Jeg måtte bare si fra at jeg slettes ikke har falt av jordkloden.  
24 kommentarer:

snakkemunn sa...

Du er heldig som har sønnen du kan forflytte deg til i ny og ne. Jeg mener bestemt at man trenger å være i sivilisasjonen innimellom. Det høres ut som du har hatt en hektisk og gøy ferie. :))

gunknitter sa...

Sivilisert ? Gjør det vondt ?

Så deilig du må ha hatt det. Et herlig avbrekk med masse input. Det er deg virkelig fortjent !

Ha en fin dag vidare

Monicas sa...

...guri malla førr en flott start på dagen æ fikk etter å ha vært innom hos dæ...du får det iallefall sagt....ja å pynte seg e ett hællsikkens styr...jobber sjøl i helsevesenet hvor smykker og neglelakk ikke er pop å ha på, så når æ en gang skal ut, e det ett førrferdelig styr....så arti at du har vært på så mange konserter...høres ut som om du har hatt det toppers, tross strev med lakk og greing av hår....ha en vakkerfin dag, og takk for du er du...

Nikoline sa...

Velkommen heim att,då... høyres ut for at du har hatt ei svært innhaldsrik og kulturell veke! Du får gni av mascaraen og trekka i joggebuksa og fordøya det heile i godstolen saman med strikkepinnane... det brukar ikkje å ta så lang tid før ein er inne i den gamle tralten att..!!

Ati. sa...

Hei, hei,glad du er tilbake :)

Gamleheksa sa...

Så bra at du enda har beina på bakken etter å blitt påvirket av så store doser kultur og urbant liv :)
Tusen hjertlig takk for pakka. Nydelige alt og god sjokolande, namnam.

Frk.Badegakk sa...

Godt å høre at det er liv i deg enda! Koselig med besøk og konserter da!
Skjønner hva du mener. Jeg har akkurat fått jobb (HURRA!!!) og må ha på meg sminke og bh hver dag. For en overgang...;)

Elsa sa...

Der var du ja. Har virkelig savnet dine humoristiske innlegg i bloggen.
Skjønner du har hatt en riktig trivelig, travel og sivilisert tid i Glasgow:)

Ha en riktig fin torsdag:)

Beyla sa...

fyberspates salg... okay, jeg burde ikke lest bloggen din idag kjenner jeg. et stort, grønt monster av sjalusi våknet nemlig, og så fikk jeg et akutt behov for å finne meg lekre dyre luksusgarn jeg ooooog.. men dét kan jeg jo ikke. kanskje jeg skal gå ut i sneen istedet og kjøle ned det grønne monstret? :D
høres veldig bra ut med all siviliseringen. burde kanskje tilmed prøvd det samme selv.. en slik festival hadde absolutt gjort seg!!

Litt om alt sa...

Bra det ikke var på ett isflak de fant deg igjen i nordsjøen *ler*
Godt å ha deg tilbake, selv om det å bli avsivilisert sikkert svir litt? Men tenk så deilig med joggebukser, stor god genser og rosettmarsvinsveis :)
Stor klem

Trultemor sa...

Oioioi, du springer vel mellom speila i huset nå da for å sjekket at hårstrå og sminke fortsatt er fint på plass?
Jammen godt å ha deg tilbake!
*savnet savnet savnet*

Husker ikke sist jeg var sivilisert jeg! *ler* Men hender jeg later litt som.... :p (hvert skuddår eller noe)

Jeg har gått på skøyter omtrent hele tiden du har vært borte, men har ikke endet på noe isflak!! (til alt hell så er det skoleplassen som har blitt sprøytet med vann, så det er ingen fare)

Ha en vakker dag:)

Røsslyng sa...

Der var du jo :)
Det tar på å være sivilisert skjønner jeg, selv orker jeg aldri å styre med frisører, neglelakk, sminke og den slags.
Bra du har hatt et fint og opplevelsesrikt byopphold! Avbrekk fra hverdagen og litt energipåfyll trenger vi alle :)

LivM sa...

Flott å se deg tilbake. Men skønner jo at du har hatt en fantastisk tur. Høres deilig ut med konserter, kafebesøk osv. ! Herlig. Pynte seg ja, jeg har nesten glemt det dette året jeg har vært hjemme. Må nok ta meg litt i nakken nå tror jeg! Ha en flott hjemmedag da!!

mormonsen sa...

Så herlig den byferien din høres ut! Og så bra at du er tilbake med humør og humor intakt! Du har virkelig ordet i din makt, jeg ler hver gang jeg leser dine betraktninger og spissformuleringer.
Det kan være arti å pynte seg, men jammen er det deilig å komme hjem og få av seg stasjet og alt som strammer også!
Ha en fortreffelig aften! Håper du har fått mailen min. Klem :)

Muffin sa...

Trodde ikke et øyeblikk at du hadde falt av kloden.
Og så komme tilbake i sivilisert tilstand, det er ikke dårlig! Og så jeg som pynter meg bare for å gå i postkassa, blir nesten litt flau her :)

Birgitta sa...

Hej! Vad trevligt att få vara i civilisationen ett tag, men förstår att det är jobbigt att klä upp sej för jämnan. Och trevlig konserter har du varit på.
Kram Birgitta

Stubbetufsa sa...

På deg virker jo sivilisasjonen bra!
Jeg ville nok ha trampet rundt med et rasende uttrykk i fjeset: Ikke prøv dere på meg!
Jeg har jo prøvd å kamuflere den følelsen med å smile pent og være kjempehøflig, men det resulterer altså i sure oppstøt når jeg kommer hjem...

Farmors sa...

Hørtes ut som en grei "ferietur" det der. Og her har det kommet pakke, tusen takk for det fine håndkleet, deilig sjokolade og koselig hjerte! Skjønte ingenting da det kom myk pakke i posten, var redd jeg hadde bestilt noe garn...
Ble nesten litt lettet da jeg så at det var fra deg, for nå må jeg se å få strikket noe av garnlageret!

Annepålandet sa...

Der var du, ja. Ble jo litt bekymret jeg, hadde ikke fått med meg at du skulle ut på tur.
Jeg mener bestemt at man kan være kultivert og sivilisert UTEN neglelakk, men alt det andre er såklart et must :) Det høres ut som dere har hatt det travelt, men koselig. Bra!
Pakken har kommet frem, tusen takk for alt sammen! Det lyste opp på en grå dag!

Randi sa...

Må innrømme at jeg ikke bestandig er så sivilisert. Synes det er utrolig deilig å slippe alt "arbeidet", MEN samtidig er jeg den første til å paninsk finne fram sminke og klær man kan " tåle å bli sett i" hvis vi får besøk:)
Ha ei trivelig helg, sivilisert eller usivilisert:)

Vibekes lille grønne sa...

Så deilig det hørtes ut med konserter og kulturinnslag. Skulle gjerne hatt en dose, men neglelakken måtte jeg nok droppet. Der går grensen!:) Ønsker deg en god helg! :)

Tonje sa...

Høres ut som om du har hatt det flott, neglakk og sminke til tross.... kjenner igjen alt styret - har jo akkurat begynt å jobbe litt etter å ha vært hjemmeværende i flere år... og har funnet ut at jobb krever sminke og ordentlige klær. Godt det bare er tre dager i uken... Ha en fin natt!

sipusa sa...

Har visst vært like fraværende for jeg har ikke rukket bekymre meg oioi:-o
Har nemlig fått en liten tass inn til meg, Knerten det er katten sin det, rømte fra adoptivhjem i juli og ble fanget inn 2.januar, da satt jeg hos legen og fikk telefon og beskjed om å hente....

Nå ligger han her og er begynt å stole på meg igjen etter at jeg gav han ormekur i dag tidlig, aiai, snakker om herligheter:-P Men man overlever alt, og jeg har fått garnet jeg ble inspirert av deg til å kjøpe i ditt forrige innlegg! Har visst glemt å blogge det, hm....men jeg er svært fornøyd. Var litt engstelig siden det var sånn "litt av hvert" pose med svart garn men det var bare en hespe med akryl i og det er jammen bra saker:-)

Gleder meg til å se garnfangsten din; garn er digg!:-D

Sylvia sa...

Heisann. Tror du har kost deg kjempemye!!!
Gleder meg til å se bilder. Kjøpt garn, sier du?? Manglet du noe? hi hi
Hos meg er det kake i dag, så ta med deg kaffen. Og det er en sånn en du skal bake neste gang, er det ikke? ;)
Ha en fin søndag!