onsdag 10. mars 2010

Fugleforkjølelse

Jeg våknet i morges av måkeskrik.  Det gikk litt tid før jeg skjønte at det bare var meg som pustet.   Det hørtes ut som om jeg hadde et fuglefjell inne i brystet.  Så dette må være en fugleforkjølelse, tror jeg.
Men jeg har fulgt hvert eneste godt råd jeg har fått, jeg har spist C-vitaminer, drukket karsk (vel, Irish Whisky egentlig),  drukket sitronte med honning, spist honning, gurglet meg med eddik og hivd i meg paracetamol. Jeg har skjerf rundt halsen og pulsvarmere på.  Jeg har også spilt beroligende musikk og 03.09.10 006jeg har spist gulrotkake. 
Sylvia sendte meg en oppskrift på kake som jeg bakte i helgen.  Gulrøtter, ananas, nøtter og kokos er det i den og den er utrolig god.  Denne gangen lagde jeg sånt kliss oppå også.   Så nå kan jeg vel ikke påberope meg at jeg ikke kan bake lengre.  Jeg kan ihvertfall bake litt. 
Og blir jeg ikke bedre nå så vet ikke jeg.
På mandag dro jeg inn til den lille byen for å handle litt.  Jeg ville kjøpe stoff til en duk.  Jeg har tenkt å sy duken til Muffin, men de solgte bare gardinstoff. 
Så stakk jeg innom garnbutikken. Jeg var på jakt etter noe ensfarget sokkegarn. Den er en hel historie for seg selv den butikken.  Bitteliten – med garn oppetter  alle vegger, tett i tett i tett.  Og alt er i akryl.  Vel, noe er nylon og noe er courtelle og det vet jeg ikke engang hva er.  Det har ikke blitt tørket støv der siden den åpnet – i forrige århundre engang – og jeg tror det er samme damen som betjener også.  Man må i hvertfall passe på at man bare puster ut mens man er der. 
Jeg spurte etter sokkegarn med ull i.                                                                                                       - “Vi har bare dette” sa hun og viste meg et akrylnøste.  “Det klarer seg til vårt bruk”  og så snøftet hun litt.  Jeg mente at det kanskje kunne være lurt med litt annet garn også, det må da finnes noen som ønsker seg litt annet?   Hun snøftet igjen og fortalte meg, langsomt og omstendelig, at hun hadde tatt inn annet garn, men hun hadde aldri solgt noe av det.   “Ja, hvor er det hen da?” lurte jeg på. Hun forsvant på bakrommet og kom tilbake med tre (3) nøster.  03.09.10 004
“Her er de” sa hun. “jeg har aldri fått solgt et eneste ett”
Jeg fikk kjøpt alle tre for 10 kroner.  “De ligger bare der og tar opp plass alikevel” sa hun. 
Jeg stakk innom en charitybutikk og der hadde de en hvit linduk, 80 x 80 cm.  Helt klar til å bli brodert på med akkurat riktige mål.  Jeg fant en 03.09.10 008stor  firkantet håndbrodert duk også.  Alt den trengte var en skikkelig omgang i vaskemaskinen og et strykejern.  Den blir kjempekoselig på kjøkkenbordet mitt den, nå når det snart blir vår. 
Jeg har lett litt etter vårtegn i det siste.  Det er fortsatt veldig kaldt her. Minus 7 grader i kveld.  Men Pusifer har gitt meg årets første døde rotte.  Pent dandert på dørmatten.  Man får ta til takke med de vårtegn som er.
Den Slemme Naboen har startet opp i snekkerboden sin også.  Han har ikke satt på radioen sin enda, men det begynner da å ligne i hvertfall.
Det gikk rykter om at han skulle flytte i vinter.  Noen hadde sett ham spørre om å få en pappeske oppe på butikken  Man trenger jo ikke mere bevis enn det.  Men han er nå er her enda så kanskje de tok feil.
03.09.10 012
Man finner mye rart på sånne bruktbutikker.  Jeg er nå den stolte eier av et hode til. Skjønt det er vel like tanketomt dette – som mitt eget.  Parykken fant jeg under en av opprydningene mine.  Jeg tror den ble brukt på en “hippiefest” her en gang. Men er hun ikke schtilig?
Jeg ble så inspirert av Moebius-skjerfene til Stubbetufsa at jeg måtte strikke et jeg også.  Jeg hadde et nøste Fyberspates merino liggende og et nøste av en sånt snålt boblegarn som jeg ikke helt har visst hva jeg skulle bruke til.  Gøyalt å strikke.

03.09.10 010
Jeg har fått ferdig Hamamelis-sjalet også. Oppskriften får du kjøpt HER
Jeg strikket det av Mirasol Qina garnet jeg kjøpte.  Det er utrolig mykt og er deilig å strikke med. Bambusen gjør at det skinner litt i det, nesten som silke og det kjennes litt kjølig ut.  Men også pga bambusen er det veldig tungt.  Til dette sjalet brukte jeg 250 g.
Jeg tror ikke jeg ville ha strikket en genser eller jakke i dette garnet. Jeg tror det ville sige veldig. Men til skjerf og sånt er det praktfullt.
Jeg fikk dette i posten forleden; 03.09.10 001
Jeg bestilte et  abonnement på et strikkemagasin og dette var gaven jeg fikk. Nydelig garn selvfølgelig, men går det an å bli mere rosa enn dette?  Selv rosahormonene mine ble slått litt ut.  Dette er det rosaeste jeg har sett i hele mitt liv. Jeg kan jo ikke strikke sjal av dette.  Jeg kommer til å se ut som en diger porsjon med sukkerspinn.
Nå skal jeg drikke litt mere Lemsip og komme meg i seng igjen.  Fuglefjellet er på vei til å våkne opp.

26 kommentarer:

Sonja sa...

Du må ikke gjøre sånt som dette med folk som er på tur til å legge seg... jeg trodde jeg begynte å bli trøtt, men nå bare ler jeg og er spill våken. Kanskje kommer jeg til å drømme rosa drømmer til og med.
Den garnbutikken hadde vært morsomt å besøke, kunne vært interessant å se hva annet hun aldri har fått solgt fra bakrommet sitt.
God bedring, den kaka gjør nok susen skal du se.

Annepålandet sa...

"To hoder tenker bedre enn ett" - det har jeg alltid hørt!
Men er du ferdig med Hamamelisen alt??!!! Jeg er bare halvveis jeg, her går det ikke så fort. Men jeg strikker jo minst ti ting samtidig, det er kanskje derfor. Nå strikker jeg rødstrømper - en som er født på kvinnedagen må jo ha det.
Jeg har stor tro på at gulrotkake hjelper - mot det meste. Ønsker deg god bedring, snarest!

Viola sa...

Nydelig brodert duk og sjal! Jeg har noen rosa plagg, men er nok ikke min yndlingsfarge nei.. Håper du kommer deg og blir frisk! God bedring! :)

Nikoline sa...

Dette var ein god start på dagen, og er det slik at ein god latter forlengar livet så har eg allerede fått eit plussår idag...
Fugleforkjølelse,svineinfluensa, geiteinfluensa,kugalskap og munn&klovsjuke... du må halda deg langt borte frå slike ting skjønnar du..!
God bedring og god helg:0)

Merete sa...

Hei måka! At det går an å skrive så festlig om en forkjølelse og en tur til garnbutikken! :-D Du er bare så morsom! Lo godt av rotte-vårtegnet ditt også, og at naboens "flytteplaner" ble utløst av en stakkars pappeske... Og den rosafargen var ikke akkurat tander, pudder eller noe annet sart. Som jo er ditt nye image, eller hvordan ble det med den saken? Ønsker deg riktig god bedring!

Sylvia sa...

Fuglefjell i brystet er ikke til å spøke med. jeg hadde en bøffel i brystet i høst, som spøkte med å komme ut hver gang jeg hosta!! ikke rart jeg pimpet cognac for å få den til å holde seg der!!
Og dama har bakt kaka mi, ser jeg! Det var det jeg sa, det VAR ovnen det var noe galt med, for denne så jo helt perfekt ut. Var den ikke god, eller?
Rosa garn. Kjenner du ikke noen snupper som elsker joooosa da?

Beyla sa...

jeg skal synes synd i din forkjølelse når jeg slutter å misunne karsken din. og når forskjølelsesåret hele overleppa mi har blitt til i nattens løp er helet. frem til da kan vi leke fuglefjell sammen! for no herk! og akkurat idag som jeg har timevis med ærend og ingen bil å utføre dem med. sutre surke syt! sånn, nå føler _jeg_ meg bedre hvertfall.
det må jo gå an å farve kasjmirgarnet? det er jo for lekkert til å støve ned. men oh my doG for en farve...! er så det brenner litt bakom øyeeplene!

Ati. sa...

Du hadde en røverkjøp på det nydelige broderte duk. Jeg skjøner ikke at man kaster slik. Sjalet ble lekkert, nydelig fare også!
God bedring!

Marit -Tusenfryd sa...

Huff da! den der fuglegreia høres ikke god ut:(
Håper noen av alle de vidundermedisinene dine hjelper.
Hvis ikke har jeg hørt at kålblader lagt på brystet skal hjelpe, jeg har aldri prøvd så jeg kan ikke garantere at det hjelper, men er man desperat så... Farlig er det helt sikkert ikke.

Det var da en fryktelig "morsom" garnbutikk i den lille byen din! Kan se det hele for meg og flirer litt. Men jeg er nå glad for at det ikke er slik her da. Godt det går ann å kjøpe garn på nett når utvalget i den lokale ikke er bedre enn det.
Det rosa garnet får vel bli noe til en som er litt mer rosa enn deg, eller du får bruke det sammen med andre farger - da kan sjokkrosa være veldig flott - bare det kommer i passende porsjoner.

Gamleheksa sa...

Håper måkene har latt deg få fred i dagtidlig ;)
Du verden som du produserer når du er syk. Skulle forresten likt å besøkt den garnbutikken for å se at det virkelig er mulig med alle de kunstigfibrene, æsj :) Nei takk, ull og alpakka må det være. Iallefall i noe.

Ha en fin dag i din rosa sky.

PS. Vi var IKKE langt utpå isen og bare noen minutter før vi rastet på land :)

Anita K sa...

Herlighet altså, jeg synes jeg ser for meg den garnbutikken altså :) Du skriver så morsomt at jeg bare mååå smile. Synd at du er syk, håper du kommer deg fort. Kake hjelper alltid! Sjalet ditt ble nydelig, du får jammen unna mye strikkings altså! jeg liker rooosa jeg, men kanskje dette ble litt mye? Du får helt sikkert noe fint ut av dette garnet også. Jeg sitter her og venter jeg, så blir det vel bilder snart??? Ha en flott dag, klem

Vibekes lille grønne sa...

Det er så koselig å komme inn her og lese alt det artige du skriver! Selv når måkene står i kø i brystet, det hørtes nesten litt skummelt ut! Håper formen er bedre nå og at fuglefjellet har flyttet seg et annet sted! :)

Stubbetufsa sa...

Møbiusen ble stilig!
Kan ikke en rosa overdel stå til den???

innfall sa...

God bedring til deg og good riddance til fugleberget! Jeg måtte le høyt av beskrivelsen av den gamle damen med de tre nøstene som tok opp sånn plass, det hørtes veldig fornøyelig ut. Jeg syns det rosa garnet ser alldeles vidunderlig ut, det må jo bli et fantastisk plagg, uansett hva du velger å strikke av det!

innfall sa...

God bedring til deg og good riddance til fugleberget! Jeg måtte le høyt av beskrivelsen av den gamle damen med de tre nøstene som tok opp sånn plass, det hørtes veldig fornøyelig ut. Jeg syns det rosa garnet ser alldeles vidunderlig ut, det må jo bli et fantastisk plagg, uansett hva du velger å strikke av det!

sologbolig sa...

Hei! Ikkje noe særlig å være sjuk, håper du kommer deg og at det går bedre nå. Måtte le av den garnbutikken, den hørtes enda verre enn den vi har her ...den skal heldigvis skifte eier nå, så det er håp. God bedring og god ny dag i morra.

mettesierno sa...

alldeles praktfullt!

Hadde det ikke vært litt leit hvis den gæærne nabo'n dro sin vei? Da ville det ikke skjedd en dritt i veien din, utenom det pusifer drar i hus!

Tenk så kjedelig a'!

Og bare det at naboen kommer med et av de første vårtegna er jo bare helt himmel! *s*s*s*

snakkemunn sa...

Du skriver så gøyt. Mye har du fått gjort selv om du er forkjølet. :))

mette sa...

ja, dette er et allværskamera som passer til alle! :)
Et annet like godt alternativ er Canon PowerShot SX1 IS.

Bildene ble overraskende bra, nå har jeg også croppet de noe veldig, fordi jeg står jo ikke så nærme!

Morsomt leketøy, og det er lett å ta med seg i selv ei litta veske!

Anbefales!

God helg!

Beyla sa...

5 hele minutt? oi oi oi! da er du jo nesten tip-top shape! eller veeeent...... ;) Nei, vi får vel satse på mere Kleenex, mere halstabletter og enda mere nesespray. Er glad jeg har astmamedisin! Ikke brukt noe særlig siden jeg slutta å røyke, men nå holder jeg den verste kvelningen i sjakk med å bruke den. Ikke dumt bare det!! halverer mengden måser til et 2010 nivå m.a.o. ifjor sommer så jeg ikke én krykkje måse baby. ikke EN! bare de feite stormåse ungene. ufine greier! Ev. betyr det at i dagens samfunn blir de yndige silt vekk, survival of the fittest har blitt til survival of the fattest, og da ligger plutselig jeg meget bedre an i løypa!
dæken jeg er bra lur når jeg er feberhøy. klem til deg

anne - moseplassen sa...

Heisann! Gratulerer med nytt og lekkert bloggutseende. Så fint det ble :D

Veldig hyggelig at du la igjen kommentar hos meg så jeg fikk se hva du har gjort, og så jeg fikk høre at tipset kom til nytte :)

mormonsen sa...

Oi, for noen funn du gjorde på charityen. Tenk at noen har hjerte til å kvitte seg med sånne nydelige, broderte duker.
Og jeg er nå ikke så sikker på om du ikke finner på noe smart med det rosa-rosa-garnet ditt. I butikkvinduene kan det se ut til at pastellfarger kommer for fullt i vår. Back to the 80es!
Den forkjølelsen din høres ikke god ut. I tillegg til alle dine vidundermedisiner, kan du kanskje slenge på et par til: kokt melk med pepper, og masse hvitløk. Wenche Foss fortalte en gang at hun puttet et par hvitløkbåter i nesebora når hun var forkjølt!
Jeg ønsker deg i alle fall veldig god bedring! Klem

Ingrids Strikkeri sa...

he he he..blir i så latterfullt humør hver gang jeg er innom deg;)
du skriver ås herlig og morsomt;)
Den garnbutikken høres vittig ut;) En riktig så sær landhandleri;)
Håper fuglebrystet er bedre!
Som vanlig nydelige ting du lager;)
Sjalene er bare så flotte og delikate. hodet var jo riktig så pent med laushår og alt og det;)
Ha en fortryllende fin helg;)

LivM sa...

Uff da stakkars deg! Håper alt du har tyllet i deg har gitt deg bedre helse nå da!! God bedring i alle fall.
Den duken var jo sikkelig fin, heldiggris! Lekkert sjal har du strikket og jeg er enig i at det garnet var skikkelig rooosa! Er spent på hva du tryller frem her!

Muffin sa...

Har du sett, noen av fuglene fra fugleforkjølelsen er kommet inn i bloggen, oppe i kanten her. Håper de ikke er smittefarlige. Heldig du som finner så mye fint i charity-butikkene! Kos deg masse på lørdagskvelden!!

Ingrids Strikkeri sa...

Hei på deg;)
Da håper jeg at fuglebrystet har fått en ann lyd !! Om ikke så fortsatt god bedring til deg;)

PS!! Vet ikke om du fikk det med deg - men trekningen på min GIVE A WAY ble fremskyndet til 15 mars - og du vant en gave;) Trenger din adresse;)

klem fra ingrid