onsdag 17. mars 2010

Stashbusting – på en måte

Jeg har pyntet litt på bloggen min.   Moseplassen legger stadig ut nye bloggtips og dette er en av  dem;  Blogspot har kommet med nye maler og  en superenkel måte å lage dem på.- Moseplassen er flink til å forklare og  bloggen hennes er så absolutt verdt et besøk.

03.17.10 003
Flere sjal.  Dette er strikket i Faerytale fra Du Store Alpakka på pinner nr. 6.  Jeg brukte litt i underkant av 3 nøster og det ble ganske stort.  Mønsteret minner meg om de gamle “fiskergenserne”. Det tror jeg i hvertfall de ble kalt.

Mens jeg strikket det fikk jeg for meg at dette ble et “Hyttesjal”.  Det roper nærmest etter hytte på fjellet med vedovn og en flaske god vin innen rekkevidde. Jeg ble ganske så nostalgisk her jeg satt – helt til jeg kom på at jeg faktisk bor i en hytte på fjellet - med vedovn. Vin har jeg også.

Mønsteret er kjempeenkelt å strikke fordi det strikkes rett på hver omgang og med bare en farge om gangen.
Jeg har strikket det mye større enn det i oppskriften og forandret litt her og der.

Twilly Neckerchief heter det og er gratis.


03.17.10 008
Grunnen til all den stashbustingen er selvfølgelig at jeg må ha plass til mere – vel – mere stash.  Jeg vet ikke helt hvordan jeg skal få forklart dette. Det skjedde bare, på en måte. Men det er bomull og det er snart vår og Araucania garn er så mykt og har så mange spennende farger – ja altså, det bare skjedde. Helt av seg selv.


03.17.10 009Jeg er i ferd med å brodere på sengetøyet mitt.  Dette er en av Muffins mønstre selvfølgelig. Jeg syns de er så innmari fine.  Hvite putevar er så kjedelige  og trenger litt pynt.

Problemet nå er vel at jeg må ha dynetrekk som står i stil.  Det er bra at Muffin har tegnet mange slike mønstre.  Jeg har store planer om duk også og jeg må vel leve i hundre år skal jeg få tid til alt sammen.

Ellers har jeg ikke mye å fortelle.  Fugleforkjølelsen har herjet med meg hele uka og jeg har sittet helt stille på sofaen fordi en ørebetennelse jeg fikk som bonus herset vilt med balansen min.  Gulvet oppførte seg som bråttsjø og det kunne ha vært ganske morsomt hvis det ikke hadde vært så guffent. Men ett oppdaget jeg;  husvask vises best når den ikke gjøres.

18 kommentarer:

snakkemunn sa...

Jeg synes bloggen din er blitt så fin.utrolig flott sjal du har strikket også. du er s¨kreativ og flink. :))

Røsslyng sa...

Ja, dessverre er det slik at husarbeidet vises best når det ikke gjøres...

Flott broderiprosjekt du har gitt deg ut på! :) Imponerende!

Hehe, det er merkelig hvordan nytt garn nesten umerkelig sniker seg i hus og lageret blir større og større til tross for at man strikker som besatt for å tømme det. I år har jeg vært veldig standhaftig og nesten ikke kjøpt noe som helst, her SKAL det minimeres i hauger og kurver, en måte å rydde på det også.

Ha en fortsatt fin uke og god bedring med forkjølelse og øreverk!

Merete sa...

Kjempefin ble bloggen, rolige, fine farger.

Enig i at sjalet oser hytte, røde (matchende) roser i kinnene. Lekkert! Men jeg tenkte mer kakao enn rødvin jeg da. Men der har du meg liksom.

Å pynte på hvite putevar var en god idé. Blir veldig personlig og koselig.

Berit T sa...

Så flott du har laget det, virkelig fint. Må visst ta meg en kikk jeg også.
Håper du er bedre av forkjølelsen, det er jo også et vårtegn, å bli forkjølt mener jeg.
Og strikker det gjør du illlefall, flotte sjal du lager.
Ser du har funne et flott utstillingshode til å prøve luer og skjerf på. Jeg har bestilt et for jeg ble også fristet av Stubbetufsa sine fine strikketing.
Flotte broderier du holder på med, og sy sengklær, imponerende!

Vårtegne er på vei nå, stæren er begynt å komme. Et par som bor på garasjetaket hvert år er veldig tidlig. Kråka er begynt å frakte greiner til sitt reir for reperasjon. Snøen er snart borte, og til tider er veien tørr, herlig.

Ha en fin dag der borte.

Ati. sa...

Først: jeg liker din 'header'. Hva heter det på Norsk egentlig?
Andre: jeg liker din sjal, så koselig og varm, perfekt for en kald aften med vin og vedovnen på hytta di ;-D
Tredje:, jeg kan godt tenke meg når du er i en garnbutikk at slik garn røper til deg, "take me home"!
Håper det går bedre med deg nå, la støv bare ligge på gulvet, det ligger der bra ;-)
klem.

Trollkåno sa...

Nytt, flott sjal.....likte særs godt fargane i detta......
Og fleire vert det nok, ser du har masse flott garn.
Brodering, ja......har stadig planer om det, eg òg....men so langt har det blitt med det.
Fantastisk flotte dei broderiene til Muffin.....
Ha ein fin dag!...og god bedring om du framleis treng det....

malla-b sa...

Klott blogg du har fått. Kjempefint sjal du har laga. Eg og er kommen til samme konklusjon som deg, at eg må minst bli hundre år for å få tid til alt eg har planer om. Kanskje blir eg slutt å jobbe også.

Gamleheksa sa...

Gratulerer med opp-pusset blogg. Den ble skikkelig flott.

Ja, nå håper jeg virkelig at formen din er bedre. Sånn ufrivillig "gratis-fyll" er ikke stas. Fortsatt god bedring til deg.
Jeg vil også tro at garn som bare plutselig"dumper" ned i postkassa også er vitaminpiller som gjør formen bedre;)

Farmors sa...

HER KOMMER HERMEGÅSA! Jeg ilte til Muffin og kjøpte mønster til duken! Tenker jeg omdøper øyene, så skal det bli putevar på Hvaler, vet ikke når, men en eller annen gang! Takk for ideen! Kos deg videre med alle gjøremål! Det finnes mennesker som aldri strikker en maske eller syr et sting! tenk deg for et liv du hadde hatt da!

gunknitter sa...

Gratulerer med fin pynting ! Fiskergensersjalet ditt er flott ! Skal ta en titt på oppskrifta.

Husvask ? Æsj. Ja, en må vel det engang i blant.

Så flott det vart, sengetøyet ditt !!

Ha en fin dag vidare, håper du holder eg frisk!

Anonym sa...

Med ditt strikketempo, så er det klart du må ha garn! Og hyttesjalet ser deilig og varmt ut. Islendere kalte vi sånne gensere for. De var som regel i hvitt og svart eller rødt og svart.
Dersom headeren din er fra der du bor, så skjønner jeg godt at mener at du bor på hytta. Ser ut til at det er gode forhold for "markaturer". Vokser det skogsbær ute i naturen, sånn som her i Norge?
Dersom svimmelheten fortsetter, så skal du søke på krystallsyke på nettet. Der finner du en meget enkel metode for å kvitte deg med problemet. Jeg har hatt et par sånne runder med meget plagsom svimmelhet, jeg mener at den ene gangen oppsto det etter en runde med influensa. Ble bra på dagen. Om du vil, kan jeg sende deg lenke. Uansett, riktig god bedring!

Sidsel sa...

Bloggen din ble stilig! Jeg får se om jeg får til å "herme" litt:-) Sengetøyet ble bare lekkert - nesten ikke til å ligge på/i spør du meg.
Godt at formen er på¨bedringens vei.

Litt om alt sa...

Grattis med "ny" blogg :)
Sjalet ble (som vanlig) fint, spenstige farger.
Garnet...*sikle* nyyydelig. Vi vet vel alle at sånne ting liksom bare kommer dettende ned!?
Var inne og så på broderingen til Muffin. Veldig imponert. Artig og gjennomtenkt, og veldig illustrerende :)
Ellers synes jeg snart du kan forlange at den forkjølelsen forsvinner til Kualalumpur eller DitPepperenGror!

Stor klem

Vibekes lille grønne sa...

Fin våroppussing av bloggen og bildet i headeren var nydelig! Godt at det går bedre med forkjølelsen, det høres ut som en tøff runde!

Enig med andre her, klart du må ha mer garn når du strikker så mye! Deilig hyttesjal og spennende å se hva du får brukt det fine bomullsgarnet til! Fortsatt god bedring! :)

Annepålandet sa...

Så flott bloggen din har blitt! Jeg trenger også en oppussing.
Ja, det er rart med det hvordan garn bare sniker seg innpå. Jeg kjøper jo ikke garn mer, og strikker og strikker fra stashet, likevel blir det mer og mer. Det må være våren - det yngler...
God bedring med fugleforkjølelsen!!!

Viola sa...

Så godt du er på bedringens vei, for å bli sjøsyk med fugleforkjølelse i sin egen lune stue er ikke noe artig nei..! Flotte farger på de garnene, tre hesper av det garnet, du verden! Nydelig sjal ble det! Lyst på å bo i en hytte jeg også! :)

Muffin sa...

Kanskje du strikker så fort at du er blitt sjøsyk av det? Makan til tempo... Fantatstisk sjal, helt enig i at det er litt hytteaktig. OG jeg blir så smigret over at du bruker mine tegninger på sengetøyet! God bedring med ørebetennelsen, håper det går fort over.

Viola sa...

Takk for at du følger meg, hyggelig! :) Jeg glemte å si Gratulerer med ny frisyre på bloggsiden din! Moseplassen kan en hel masse! Jeg har også vært der inne og prøvd meg på Testbloggen min. Jeg klarte ikke det med 3 kolonner! Er ikke helt sikker på hva feilen er, men vil nok prøve det igjen, senere.. Du har så flott en heading, minner meg om Skottland ja..! :)