tirsdag 9. mars 2010

Gidder ikke mer sjal

Det er flere som har spurt om hvordan jeg strikker disse sjalene. Jeg har  ikke noen oppskrift siden det er hele poenget med dem, men jeg kan jo fortelle hva jeg gjør.


Sjalet strikkes fra nakken og ned.
Jeg legger opp 3 masker og strikker  7 omg. rillestrikk.

Da sitter jeg igjen med en liten remse med 3 masker i den ene enden. Jeg plukker opp 3 masker  langs langsiden og 3 masker fra den andre kortsiden.  Da har jeg 9 masker på pinnen.
De 3 første og de tre siste maskene strikkes alltid rett. De er kantene på sjalet og de strikkes i riller sånn at det ikke krøller seg opp.

Jeg liker best små sjal,sånne som går en gang rundt halsen og da er det nok med ca. 100 g garn, men man kan jo strikke så langt man vil.

1. omg.  strikkes;  3 rett, 1 kast, 1 rett, 1 kast.  (neste maske er midtmasken og i den setter jeg et merke)  Midtmasken strikkes rett, 1 kast, 1 rett, 1 kast, 3 rett.

2. omg strikkes uten økninger.

På annenhver omgang økes det altså 4 masker, 1 etter de første 3 rettmaskene , 1 på hver side av midtmasken og 1 før de tre siste rettmaskene.

Mønsteret blir til mens jeg strikker som sagt.  Jeg strikker et mønster til jeg ikke gidder mer og så bytter jeg om til et annet.

Perlestrikk, hullstrikk, drop stitch, rillestrikk eller hva man måtte ønske seg her i verden. Jeg strikker også et par, tre omganger med rillestrikk  (rettstrikk på begge sider) helt  til slutt sånn at det ikke ruller seg, men perlestrikk eller heklekant går også an.

Jeg strikker et par riller mellom hvert mønsterskift for å få litt flyt i det, men det kan man jo oså gjøre som man vil med.   Hvis noen lurer på noe så er det helt greit å spørre.

'''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''

I helgen skrøt jeg til DH om at jeg aldri blir forkjølet.  Han var temmelig snufsete og jeg mente at sånne småviruser ikke biter på meg som er trønder. Vi er et barskt folkeferd.
Som kjent; hovmot står for fall.  Jeg har fått alle forkjølelsers bestemor.  Minst.

Vet dere at det er mulig å ha hodepine i tennene, tannverk i hodet,  øreverk i øyene, trykkluftsbor i ørene og opptil flere meter med piggtråd i halsen?  At neser faktisk kan  gå i oppløsning og at det ikke finnes papirlommetørkler nok i verden? Hadde jeg ikke følt meg så elendig så kunne det ha vært interessant.

Jeg går og legger meg jeg.  Nadda.

19 kommentarer:

Ingrids Strikkeri sa...

Hei i kvelden;)
Ja jeg var jo en av de som ble fasinert over alle dine fine sjal;)
Tusen Takk for at du er så snill å deler din selvkomponerte oppskrift.. Jeg får komme innom igjen å lese skikkelig igjennom en dag - og se om jeg forstår det;)
Ønsker deg en riktig så god natt;)
Hilsen og klem fra Ingrid

Litt om alt sa...

Stor stor STOR bedringsklem!

Annepålandet sa...

Dette var fint - dette må jeg strikke! (Ja, jeg har jo lyst til å strikke alle de sjalene du strikker jeg, men siden jeg strikker så sakte, tar det sin tid...).
Kjedelig å bli så forkjøla - men du må passe deg vettu, det går fort troll i ord! Jeg nøyer meg med å si at jeg er sjeldnere forkjøla enn gjennomsnittet. Ønsker deg god bedring - prøv c-vitaminer! Og hva med Møllers tran - det skulle du kjøpt da du var i Norge vettu! Krya på deg, som svenskene sier. Aner ikke hva det betyr, men det høres velmenende og hyggelig ut!

snakkemunn sa...

Forkjølelse er vemmelig. Jeg har en som ikke er begynt på skolen ennå etter vinterferien fordi han er så forkjølet og har vondt i halsen. God bedring til deg. ;))

Sidsel sa...

Tusen takk for oppskrift og til og med på godt norsk;-)for meg som er litt språkforvirret hehe
Jeg synes sjalene dine er flotte!
Skitt med den forkjølelsen du har fått, men den slipper nok taket skal du se. Selv vi trøndere må kaste inn håndkleet av og til så slapp av og la kroppen ordne opp og vips så er du "fit to fight" igjen.
God bedring fra meg

Røsslyng sa...

God bedring til deg!
Klemmm :)

gunknitter sa...

God bedring, Ruth håper forkjølelsen ikkje er for stygg med deg.

Tusen, tusen takk for at du deler oppskriften med oss. Kjempefint :))

klem

Vibekes lille grønne sa...

Innom og ønsker god bedring! Oppskriften på gidder-ikke-sjalet er jo en oppfordrig til å finne på mønster selv. Det kan jeg kanskje våge meg på nå som jeg har strikket så mange sjal med oppskrift. Selv om det er litt skummelt... Ha en fin dag til tross for forkjølelse! :)

MirreVirre sa...

En stor godberdingsklem herfra også! Jeg har nesten trodd at ting ikke biter så mye på meg også, for alle de andre i huset har vært skikkelig forkjøla... jeg har nå fått et par meter med fjær i halsen, ikke vondt, men jammen så plagsomt fordet!
Sjalet tror jeg jammen jeg må prøve meg på, for det virka kult asså! =)

Rosalía sa...

It's a femenine and beautiful creation.

Gamleheksa sa...

Huff da, sånne forkjøleser kjenner jeg til og de er IKKE å anbefale. Du får en godbegringsklem hvis du lover å ikke smitte meg ;)

Muffin sa...

Nå må du huske å ta varmt på beina og ull rundt halsen, du burde iallfall ikke ha mangel på varmende tekstiler. Te med mye, mye honning er bra. Og så hjelper det å synes synd på seg selv, det er medisin i sånt. Takk for super instruks i sjalstrikking, jeg liker impulsmetoden godt! God bedring!

Odins lille hjørne sa...

Flott sjal!!!
Du får ha det ene rundt halsen og slappe godt av med en varm kopp te!!
Riktig god bedring!!!

mimouna sa...

Liker sånne sjal jeg. Får kansje ta det som pausestrikk mellom alle sokkeparene. Fine og varme!

Trivelig å lese i bloggen din, du skriver så levende.

Maj sa...

God bedring.
Takk for inspirasjon til sjalstrikk etter innfallsmetoden :-)

Mia sa...

Så fint med maskeantallet. Det har jag lurt på. Tycker dom är helfina :)

God bättring !

Monicas sa...

nydelig som alltid du:)..det e så godt å vær her inne...klem

Tonje sa...

Huff da... det var ikke måte på forkjølelse. Får håpe det går fort over.
Takk for sjalinspirasjon og oppskrift. Får jo rett lyst til å finne fram pinnene og begynne med en gang...

Viola sa...

Tusen takk for at du legger ut oppskriften! Jeg er ikke så flink med slike oppskrifter, men nå har jeg den. Så får jeg komme tilbake om jeg finner på å strikke den en gang, for å se på bildet igjen. God bedring og god natt! :)