fredag 19. mars 2010

Gakkgakker og flate kaker

03.19.10 004
Dette er sjalet jeg har strikket på den siste uka.  Oppskriften så så spennende ut, garnet er lekkert og har ligget i stasjen lenge. Rowans Damask. En blanding av viscose og lin.   Men oppskriften ble mer og mer uforståelig, garnet ble helt feil og etter flere dagers nistrikking har jeg ikke fått annet enn flere grå hår og en litt lurvete utgave av garnet.

In the pink  heter oppskriften, den ligger på Ravelry.  Det finnes kanskje noen som skjønner mer enn meg og som våger seg utpå.

Jeg dro opp på butikken for å se om jeg kunne finne noe som fikk meg i litt bedre 03.19.10 002humør og i dag  hadde Lorna fått inn Cupcakes.  Jeg kjøpte 3 stykker for sikkerhets skyld.  De var utrolig lekre med skikkelig høye snurretopper og masse pynt på.  
Jeg kjørte opp.  Det er ikke  mer enn 5 min. å gå, men regnet høljet ned og det blåse skikkelig.  Vi har tydligvis brukt opp alt det fine været nå.
Jeg bar kakene forsiktig ut mot bilen, men så gled jeg selvfølgelig og kakene havnet mellom meg og bildøren.  Det tok kakene seg veldig nær av.  Men ok, smaken var jo den samme, som dere ser så prøvde jeg den ut.  Her er det bare to igjen. 

I mangel av  annet strikketøy så strikket jeg en gakkgakk.  Det er jo snart påske og det burde kanskje ha vært en kylling, men jeg fant ikke noe mønster på det.  Da har jeg fått til en i år også, påskepynten min har en tendens til å gli over i det bisarre. 

03.19.10 005
Og her er det som skulle ha vært mitt bidrag til Cookie A sokkestrikkealongen.  Jeg kom ikke lengre enn som så. Jeg orker rett og slett ikke å strikke dem ferdig.   Jeg liker jo å strikke sokker med masse innviklet mønster, men dette var bare for sært.  De var ikke det minste morsomme å strikke, bare slitsomt. 
Eller det kan muligens være bare meg.  


Ikke den mest vellykkede av dager altså.  Like greit at vi får en helt ny en i morgen.

22 kommentarer:

Muffin sa...

Ganske vellykket dag iallfall! De kakene så veldig nam nam ut. Jeg fant også en ny kakesort i butikken i dag, de var veldig, veldig gode. Fin gakkgakk!! Kanskje du kan lage en bisarr og artig påskepynt av den sokkeleggen? Du er herved utfordret!

Randi sa...

Det er rart hvordan enkelte dager bare roter seg til. Det nytter liksom ikke hvor mye man enn prøver.
Derfor er det godt å kunne starte på nytt neste dag.

Ha ei riktig trivelig helg!!

Odins lille hjørne sa...

mmm kakene så gode ut!! Og gakkgakken var veldig søt. Regn og vind tar sne og is så da var det kanskje litt posetivt i gårsdagen! Ha en fin dag i dag!!

gunknitter sa...

Hei ! Tror ikkje at eg skal våge meg ut på denne oppskrifta, nei, men den såg spennande og fristande ut, men eg må stå over, men det hadde vore kjekt å prøve å knekke koden, men nei, eg får halde meg til det eg likar best :) Den gakkgakken din var då skjønn då og så fin sammen med kakene. Skal i allefall lagre den oppskrifta, så kanskje eg skal prøve berre litt.....

Ha ei god helg, Ruth :))

Frk.Badegakk sa...

Bare hyggelig å kunne være til inspirasjon. Må si jeg har saftig lyst til å se påskepynten din når du snakker om den i samme åndedrag som "bisarr". Får man en titt når høytiden sniker innpå oss eller?!=D
Sokken ser veldig fine ut, men komplisert liker man ikke... Kan du konvertere de til pulsvarmere kanskje?

Gamleheksa sa...

Godt du fant kaker å trøste deg med i alle "strikke-nedturene" Vel, jeg tror vel ikke du depper så lenge før du svinger i vei noe flott på pinnene. Litt kake med en god porsjon sukker ordner nok den saken ;)

God helg til deg og strikkegakken. Jeg synes den var flott.

Ingrids Strikkeri sa...

Jaja hvis det bare var kakene som tok skade da du gled så er det som du sier..det smaker lell;)
Og de så da helt uimotståelig utder de ligger på fatet;) Og det gjør jammen Gakk gakken også..Den var supersøt;)
Regnet har vi her også..og den tar snøen med seg;) Ha en herlig helg;) klem fra Ingrid

Marit -Tusenfryd sa...

Det sies jo i sangen :'Du skal få en dag i mårrå..' og det kan jo være en trøst når de vrange dagene dukker opp.

Du hadde fått det så fint her på bloggen din nå. Jeg har vært fristet til å prøve noe slikt, men jeg er en ulldott i hodet når det gjelder datating og har ikke tatt mot til meg å prøve en gang. Kanskje gjør jeg det en dag, hvem vet hva morgendagen vil bringe?
Håper den blir god for deg:)))

Spurven sa...

Ja, sånne dager kjenner jeg godt til. Men prøver å glemme dem og heller huske de der jeg følte at jeg fikk til ting.

Du strikker da så mye fint ellers!

Likte det sjalet med islandsmønsteret:-) det ser varmt og godt ut å ha rundt seg på våte, kalde dager.

Du foreslo Ishbel til meg en gang, men meg og lace hører nok ikke helt sammen - der stopper min tålmodighet for tida. Men kanskje en gang til sommeren:-)

Du har fått pyntet så flott på bloggen! Er det lyngheier vi ser - eller er det annen type vegetasjon..?

God helg til deg, Ruth!

karin sa...

Hei :)
Det sjalmønsteret så superkomplisert ut! Men nå skal det sies at du har strikket så mange andre fine sjal, så kanskje det ikke gjør no? Her i Trøndelag regner det endelig, og jeg blåveisa snart kikker fram i skråningene :)
Ha en fin ny dag :))

Viola sa...

Du fikk fram smilet hos meg, selv på en grå dag, tusen takk for det, så er ikke dagen din helt bortkastet :)Her er det nemlig samme værtype og masse tåke!! Den gakk-gakken er jo bare så søt! Huff, det er ikke bare bare å skli og ramle, man står heller ikke å smiler når noen gjør det, men her måtte jeg dra litt på smilet, iallefall når det gikk så bra likevel!! Godt!! :) Ha en god helg! :)

Anonym sa...

Søt gakkgakk og fornærmet kake:)
Den følelsen du har ang de strikkelabbene, den har jeg ang all strikking, hehe

Går en gakkgakk ute på bakken her nå (jeg er på jobb), det snakkes om at det er en svane...men jeg synes heller det ligner en gås;)

God med helg nå!
Kos deg og ha en god helg:)
*klems*
Trultemor

Røsslyng sa...

Knall og fall er ikke noe særlig, men så lenge det bare var en kake som pådro seg skade er det ikke så farlig og skviste kaker smaker ok de også. De gjenværende kakene så ihvertfall utrolig gode ut, regner med de er oppspiste nå ;)
Strikkeprosjekter som ikke oppfører seg som de skal er lite oppløftende, men du klarer sikkert å lage noe kjempeflott av det garnet likevel når det kommer til stykket. Gubben pleier å si at jeg får mye garn for pengene når jeg strikker, rekker opp, strikker, rekker opp... ;)
Påskeanda så da riktig så søt ut, og den er jo GUL. Jeg hadde ikke engang tenkt over at det ikke var en kylling om du ikke hadde nevnt det men så er jeg jo nokså fjern for tiden da...
Regnet øser ned her også og fordelen med det er at snøen sakte men sikkert viker for å gi plass til våren.
Ønsker deg en riktig så fin helg!
Klemmm

Marianne sa...

Heisann! Dagen i dag skulle brukes til husvask og trappevask, men jeg har nå tilbragt de siste 7 timene mer eller mindre klistret til skjermen! Jeg har vært innom bloggen din før, men for første gang har jeg lest gjennom hele, og jeg har storkost meg! Du lager mye fint, og du skriver helt fantastisk! Jeg har ledd høyt og uhemmet ved flere anledninger, og jeg er egentlig bare en "humrer". Tusen takk for titten, og jeg gleder meg alt til neste titt! Ha en fabelaktig helg!

Vibekes lille grønne sa...

Det er ikke moro med strikkeprosjekter som ikke går som de skal! Sjalmønsteret så veldig avansert ut, synes du er tøff som våget deg utpå. Jeg skal holde meg unna, ikke mitt nivå!

Jeg liker bisarr påskepynt jeg, og påskeanda var jo søt. Håper kakene smakte og at vellykkete strikkeprosjekter står i kø! Ha en fin helg! :)

Annepålandet sa...

Sånn har jeg tenkt mye i det siste også. Dårlige dager har liksom stått litt i kø. Men så leser jeg om jordskjelv og flogbølger og ser på Paralympics der folk hverken har armer eller bein, og da må jeg jo konkludere med at jeg ikke har det så verst likevel. Og så strikker jeg helt enkle ting så hjernecellene ikke blir forstyrret i særlig grad - for terskelen er ganske lav på sånne dager. Men som du sier - det kommer helt nye dager!
Håper du får en fin helg! I morgen skal jeg jammen dra ut og kjøpe noen fargerike kaker jeg også!

mormonsen sa...

Når du får så mye ut av en dårlig dag, hva må du da ikke få ut av en bra?
Den påske-gakkakken var super. En skikkelig sjarmør med selvtillit og lua på snei. Også må du ikke gi opp de grå sokkene, de ser helt lekre ut. Du holder virkelig et beundringsverdig trøkk på strikkingen din, det virker som om du strikker hver eneste dag. Og har noe ferdig til hver gang du blogger.
Jeg ønsker deg ei riktig god og glad helg, med mange kremkaker og mye fliring. :)
PS Her er det knallkaldt, og begge ullskjerfene er i daglig bruk. De er kjempedeilige. Må nok vente litt med pulsvantene, for jeg fryser for mye på fingrene.

wenche sa...

God morgen til deg.
Tittet på sjalet som ikke ville være med. Hadde aldri våget å begi meg utpå et slikt mønster, men flott hadde det nok blitt.
Du kunne ikke ha mailet hun som laget det og bedt om hjelp?

Her i Oslo er det grått, men ser blå striper. Det drypper fra taket, så all den himmlans snøen er kanskje på hell? Har aldri opplevd en slik vinter.

sologbolig sa...

Kakene såg iallfall kjempegode ut og gakkgakken var søt. Elles så er det jo ganske så irriterende når en må rekke opp igjen eller ting ikkje blir sonn som en har tenkt. Som i går da eg prøvde å gjøre minst tre ting samtidig.....da ble det feil i strikkemønsteret gitt !!! Og eg måtte rekke opp alt ! Ha ein fin søndag.

Tonje sa...

Så lenge det bare var muffinsen som tok skade da du gled er det jo ikke så farlig... flatklemt kake smaker like godt som uklemt kake...

Det blå garnet ser utrolig lekkert ut. Du får finne et annet sjal du kan strikke av det. Likte godt det "fiskergenser"sjalet ditt også. Det så godt og varmt ut.

Ha en fin dag!

Sonja sa...

Den gakkgakken var jo riktig søt. Ser nesten ut til at den har tenkt å smake på kakene. Etter min erfaring med skotske kaker gjør han lurt i å ta en stor bit.
Frustrerend med sånne sære mønstre. Det mønsteret jeg hadde til bunadstrømpene er det mest sære jeg noen gang har sett. Det begynte sånn, etter opplegg: 1r 1vr,1r 1vr,1r 1vr,1r 1vr,1r,1vr....
Hele mønsteret var ramset opp.
Har stor medfølelse med deg som også har dumpet borti sånne sære greier.

Tovepia sa...

Kakene ser jo så gode ut, så de smakte nok godt; og enda bra du er like hel;)
Sokker er ikke min greie i det hele tatt, har problemer med både å sette igang og fullføre, t.o.m. de enkleste;)
Ha ei god uke og klem fra meg;)