torsdag 25. mars 2010

Rainy Day

Været sto til humøret mitt i dag. Regnet silte ned og tåka lå tett.  Det var så vidt jeg orket krabbe ut av senga og ned for å lage meg en kopp kaffe.  Hadde det ikke vært fordi Pusifer truet med å bryte soveromsdøra av hengslene så hadde jeg vel blitt liggende der til dommedag.  Katter kan være temmelig selvsentrerte av og til.  Hun ville ut og da hadde jeg bare å komme ned og åpne døra. Hun kan da vel lære seg til å åpne døra selv om det er så viktig. Det er da virkelig ikke vanskelig.

03.24.10 015Jeg satt der og grublet over livets tristesse da det banket på døren.  Utenfor sto postdamen med et stort smil og armene fulle av pakker.  Til meg – alle sammen. 
Den ene var mere garn. Jeg har fått litt dilla på Araucania Pomaire og da må jeg jo ha hundre tusen hesper av det. Jeg kunne jo få lyst til å strikke meg vegg til vegg teppe f.eks. Man kan aldri vite og man skal alltid være beredt. Det er barnelærdom det der.For en stund siden vant jeg en utlodning hos Ingrids Strikkeri.  Hun lager de mest vannvittig herlige mus. Og altså – de skoene kan man ta av og på!!! Ikke kom her og kall meg barnslig.  Jeg har bare en veldig ung form for  -  et ørlite snev av  ---- vel  jeg syntes det var skikkelig  gøy.


Bloggen til Ingrid er vel verdt et besøk. Hun har laget en egen oppskriftsblogg hvor hun legger ut mønster og beskrivelser på det hun lager.   Der er det masser av inspirasjon å hente.


Pusifer derimot ble ikke det minste betatt.  Jeg måtte ut i hagen for å få tatt et bilde. Det var så lite lys i dag at det ble umulig å få tatt et bilde inne.  Og Pusifer ville ikke ha noe av at jeg sto der og tok bilde av noe annet enn henne.  Og bare henne,   Den katta begynner å bli temmelig bortskjemt.  Nevnte jeg  selvopptatt?Det var enda en pakke og den var et mysterium.  Ikke hadde jeg vunnet noe annet og ikke hadde jeg bestilt noe.


Det var en gave fra Berit.  Jeg hadde beklaget meg over at man ikke har “ordentlige” påske-egg her. Bare sånne kjedelige som er laget av sjokolade. Og da sendte  hun meg et av de nydelige som hun lager selv. Med den nydeligste hjertenål inni.  

Bloggen til Berit er som et smykke den også.  Den er vakker på så mange slags måter, både utseendemessig og innholdsmessig.  Det er tydelig at eieren av bloggen er det samme.

Jeg har sagt det før; Blogglandia er befolket av synske damer som  på en eller annen merkelig måte vet når en mest trenger en oppmuntring.
Det er ikke få umulige dager som har blitt reddet for meg på denne måten. Tusen takk, Ingrid og Berit og alle dere andre som på tusen forskjellige måter gjør livet mitt til et så mye bedre sted å være.
 

Sokkestrikkingen min gikk fullstendig i stå. Det var kul umulig å fortsette på den sokken.  Det hele utviklet seg til sykelig sokkeaversjon.   Sokkefobi rett og slett.
Muffin utfordret meg til å lage påskepynt av den og da gjorde jeg det.  Jeg har strikket vase.  Påskevase.  Jeg har store planer om å ha påskeliljer i den.  Jeg heklet bunnen og økte med mange masker øverst sånn at det ble rysj.  Den ble da ganske påskete?  Ikke sant?

Muffin har foresten en utrolig flott utlodning på bloggen sin.  Har dere ikke vært der enda så LØP og bli med!

03.24.10 021
Jeg har fått ferdig et sjal også. Jeg måtte jo bruke det garnet jeg hadde rukket opp etter det mislykte In the Pink sjalet.


 Dette er Gail (aka Nightsong) og mønsteret ligger på Ravelry.  Jeg pludret litt med å skjønne diagrammet her også, men etter litt hodebry skjønte jeg jo gangen i det.  Det kunne vært litt bedre forklart kanskje, men det var greit å strikke.

03.23.10 003
Denne gangen måtte jeg til pers og blokke.  Garnet jeg brukte var Rowans Damask og det var ingen bønn.  Jeg blokker aldri, jeg liker garnets naturlige natur og ----   NÆH. Det der er bare tull og rent oppspinn. Jeg blokker aldri fordi jeg ikke gidder rett og slett.


 
Men nå måtte jeg altså.  Jeg fant en stor isoporplate i garasjen og spente det ut med strikkepinner som jeg festet med knappenåler.  Det gikk greit det. Forrige gangen jeg blokket brukte jeg sengen min og måtte sove i gjestesengen en hel natt.  Dette var mye greiere. 

Nå skal jeg gå og legge meg.  Jeg tror jeg skal finne frem den beste pysjamasen min for å feire at at dagen i dag ble mer enn bra  og da blir sikkert dagen i morgen hyggelig også. 


37 kommentarer:

Annepålandet sa...

Ja, du kan kunsten å gjøre det beste ut av det! Man blir jo glad av å lese her. Det bildet av Pusifer er jo helt fantastisk. Og blomstervasen! Noe for seg selv, og veldig forseggjort!
Jeg fikk ingen pakker av postmannen i dag, og det er jeg litt sur for. Men i morgen er atter en dag - så jeg gjør som deg, tar på den beste pysjen og tar kvelden. Og håper det beste. Natta!

Muffin sa...

Næmen så mye fint! Tenkte liksom å legge meg men ble sittende her og la meg underholde i stedet.
Gratulerer med vasen! Synes den ble innmari tøff! Og så heldig du er som får så mange flotte pakker, den musa altså! OG påskeegget... skikkelig populær er du!!
Skulle gjerne overtatt litt av regnet ditt, etter påske vel og merke. Vi har haugevis med snø, og mer blir det til helgen!

Miss.Møllebo sa...

Dejligt at læse om den selvoptagne katten din. har også en af slagsen og bor også langt ude på landet i Danmark. Skal forøvrigt til Skotland, hvis alt går vel, til august og se tatooe i Edingburg. Hav nogle flere gode dage og hilsen herfra.

karin sa...

Hei
jeg er skikkelig svartsjuk på den musa fra Ingrid.... og selvfølgelig på det nye fine sjalet du har strikket :)) Tror dessuten jeg må finne en garnbutikk neste gang jeg er i Skottland... de nøstene du viser frem ser helt utrolig lekre ut.
Sleep tight and don't let the bedbugs bite :))

Margrethe sa...

Herlig bloggpost! Og så fin bloggen din var blitt!

Jeg må forresten bare beklage at knappene ikke har kommet frem til deg. Jeg har hatt tre bomturer til posten (siste gangen stod jeg der i halvannen time, men så måtte jeg ha forelesning) så nå ligger de i vesken min og er med på konstant leting etter postkontor her på Hawaii. Og det er ikke særlig enkelt altså... Så det første jeg skal gjøre tilbake i Berkeley er og få dem avgårde til deg - men en sen-leverings-kompensasjon, selvsagt!

snakkemunn sa...

Morsom lesing. herlig at disse pakkene kom på en dag du trengte dem. Du har laget mye fint som vanlig. Jeg skulle virkelig ønsket jeg kunne dra meg tilbake til sengen igjen, men det er bare to dager til så har vi vinterferie. Å så jeg gleder meg..... I dag skal jeg ha påskeverksted med elevene. ;))

Tovepia sa...

Hørtes ut som en fin dag dette;)
Flotte gaver har du fått, og vasen din var direkte lekker!

Håper dagen idag blir en flott dag!!
Klem fra meg;)

Odins lille hjørne sa...

Det va godt at dagen ikke ble så svart alikavell! Musen var jo helskjønn, vasen ble påskete og fin, sjarlet kjempeflott, Katten kjempesøt, selv om at den er litt bortskjemt.. Garnet så flott ut, og hærlige farger, eggene var hærlige, og det hjertet helt skjønt!!Koselig med slike overraskelser! Ha en flott dag i dag og! :)

Anita K sa...

Tjihi, jeg vet nesten ikke hvor jeg skal begynne. Først av alt er jegglad du kommer deg ut av senga selv om været er trist. Det er fordi du da kommer deg til pc og strikketøy og undeholder oss som følger bloggen din. Fantastisk!! Jeg er fascinert av at du får så utrolig mye positivt ut av alt mulig. Grattis med ny garnfangst, mus som man kan ta av og på skoene på, nydelig sjal og påskeegg. Livet er ganske herlig ikke sant?? Ha en flott dag i tåka, om det er noen trøst så er været skikkelig teit her hos meg også. Klem

Ingrids Strikkeri sa...

*ler* du skriver så fornøyelig;)
Blir godt humør av å lese og se her hos deg;) Herlige pusifir som vil være i blitz rampelyset;)
Kjekt at musen er kommet frem.

Wow nydelig påske-egg med et flott innhold;)
Igjen takk for den flotte gaen;)
klem fra regntunge Bergen

Trultemor sa...

så kul vase da!! jeg er imponert over kreativiteten!
Den musa va kjempesøt da, skjønner din barnslige glede;)

Bekjentskap og vennskap i blogglandia gjør dagene trivligere bare ved å være til.

En dose med Ruth er en herlig start på dagen:))
Ha en riktig god dag!

Frk.Badegakk sa...

Først av alt så skjønner jeg frustrasjonen over kjedelig og tåkete vær. Tåka har ligget tett i noen dager her nå og vel... - lyspunktet er at mye av snøen er vekke og småregnet som har kommet har fjernet mer snø. Så søt mus du har vunnet!!! Og vasen din var et utrolig kreativt påfunn! Misunner deg ikke som måtte blokke sjal - kjedeliii, men så ble det lekkert da! Flink har du vært=D

Trollkåno sa...

Og so var den no flott, den strikka vasen òg....

Trollkåno sa...

Hei på deg!
Er ikkje berre du som får pakkar titt og ofte......eg fekk ein super berre for nokon dagar sidan.....Tusen takk for flotte sokkar, pulsvantar, sjokolade og meir til...gledeleg var det.
Kjem på bloggen om ikkje so brått.
No må eg lage til ny konkurranse...men trur eg har litt tid på meg...365 dagar.Er både og med so lang frist....fort å gløyme det.
Stilig bilde av katt og mus...!

Monicas sa...

kjære deg...you made my day

marit sa...

Du er prima! Den vasen din var skikkelig tøff! Hadde aldri kommet på det! Og musa da, så søt (måtte flire godt av Pusifer som bare slenger litt med svansen og der seiler Frk. Mus...)

Isopor er flotte greier å blokke på! Jeg strikka mye duker i et tidligere liv, og da hadde jeg alltid 3-4 svære, tjukke isoporplater. Men så kom det noen og hadde veldig bruk for det oppi ei grøft. Eller langs en mur. Eller noe sånt...
Ønsnker deg en god helg:-) Her begynner påskeferien, venter eldstesønnen hjem fredag.

Torhild i Nederland sa...

hei... svinger innom bloggen din nærmest daglig. herlig vittig :-). er voldsomt misunnelig på alle flittige og flott jenter rundt om kring som er så flittige med håndarbeid. sliter med rsi men lot meg frist til en liten runde med strikking og har blitt straffet med ny runde av mye vondt.. pokker (om jeg får lov til å si det mildt). håper du fikk sove godt og at været er blitt bedre. skal en tur til london i helgen; gleder meg... ha en flott dag med pus og stikk og det hele. hilsen fra Torhild i Nederland.

Gamleheksa sa...

Reine julekvelden, i mars!! Sånn skal det være. Og vel fortjent :)
God torsdag!

gunknitter sa...

Hei på deg ! Ja, eg har blitt så glad i "postmannen" her at han slepp å ringe på to ganger ! Pakke i posten = fin dag !

Ellers er det en fin start på dagen å stikke innom bloggen din, Ruth. Tenke seg til å strikke en blomstervase ! Det er bare du som klarer.

Det var også kjekt at du likte harepusen min !!

Ha en fin dag sammen med mus og pus .

lise sa...

Det er herlig med sånne dager som begynner i moll, men går over i dur. Herlig post, og mye kjekkere å få en mus i posten enn å finne rotter i hagen.. Vi har nemlig en katt som er veldig flink til å fange mus og rotter, men han har ikke vett til å gjemme dem.. Urk. Men det er jo selvsagt bedre med døde enn levende rotter og mus. Men aller, aller best med sånne strikkede!

Ati. sa...

Du far meg alltid å smile med din skriverier. fantastisk vase du har laget, hvordan far du ideer fra?
Liker musen også veldig, artig.
Hils din katt, jeg liker henne ;-)

Stubbetufsa sa...

Kjempeflott regndag hos deg!
Pakker gjør den definitivt bedre, og når du begynner å prate, er hele underholdningsmaskinen i gang hos deg!
Lesverdig! Klem!

Tonje sa...

Skulle ønske mine regndager var sånn...:) Så mye fint du fikk i posten! Jeg er imponert over påskevasen din. Den ble skikkelig stilig! Og sjalet var nydelig.

Sidsel sa...

Om du hadde en dårlig start på dagen så var min start fornøyelig - jeg stakk innom bloggen din:-) Morsom lesing og så mye fint du har fått!! Musa var råfin så jeg skjønner godt katta ikke ville ha noe konkurranse.
Vasen var utrolig flott, men mine "lille" hjerne hadde nok aldri kommet på det der. Ha en fortsatt fin dag:-)

LivM sa...

Jeg tror at den regndagen egentlig ble flott! Kjempefin mus, selv om jeg egentlig hater mus, men det er den levende typen! Nydelig sjal igjen og det var jo bra at du blokket det da. Her er det relativt bra vær, og snøen forsvinner litt om senn. Nå er det påsken som står for døren med besøk av barnebarn. Herlig! Ønsker deg en riktig God Påske!

Viola sa...

Her var det mye morro å lese, som fikk frem smilet på lur.. takk for det! :) Så herlig en mus! Nei kan skjønne Lucifer forsto det var en dukkemus! ;)Skjønn katt, ser ut som den skal til å hoppe opp?! Påskeeggene til Berit er nydelige, har fire slike jeg også! Stilig smykke! Du er smart som fikk laget en ullsokk til vasen! ;)Og flink med sjal er du! Takk for forklaringen på hullmasker, var noe kjent der ja! Nå har jeg lagt ut det originale sjalet på bloggen. Ha en god helg! :)

Januarsola sa...

Det er sant altså, jula varer helt til påske!! Tenk å være så heldig på en helt vanlig regntung og kattetisstrengt dag.Misunner deg regnet, her har vi fått altfor mye sne og for en helgelenning kommer våren altfor seint. Men, det meste er vel ferdig under sneen når det kommer til stykket ...
Jeg beundrer din kreativitet og dine skriverier, du lyser opp i min snetunge og hundetisstrengte hverdag ;0)
God påske!!

Spurven sa...

God påske til deg også, Ruth!

Er det ikke rart hvordan vi mennesker ønsker oss det vi ikke har..?

For om ikke så lenge, når påsketuren til vår lille fjellhytte er vel overstått, da ønsker jeg meg mildvær:-)

Da kan våren bare komme!

Den Lucifer - veldig levende bilde du fikk da den påskemusa måtte vike plassen på stenen:-) Den så jo ut til å hoppe rett på fotografen.. Håper det gikk bra med dere alle:-)

Da sier jeg god natt herfra!

sipusa sa...

Å så flott med pakker:-D
Kos deg masse masse! og hils Pusifer, vet hva du snakker om for jeg ble vekket to ganger på samme måte i dag, først for å gi Pusemor mat og så for å slippe henne ut;-)

Vasen ble stilig, smart å omforme stresstrikketøy.

Og du; jeg er ikke tøff ang håret, jeg er bare gæærn:-P og hvis du hadde sett hvordan jeg så ut etter å ha klippa meg selv dagen før hadde du skjønt at frisøren bare måtte gjøre det der;-)

Guro sa...

OI, LENGE SIDA Æ HAR VANDRA I BLOGGLANDIA NO, BLOGGEN DIN E BLITT KJEMPEFIN!
Hm, gidde ikkje skrive på nytt, så ikkje at capslock va på!
Ja, kan du skjønne ka som skjedde m den fine tunikaen? I alle fall blei proposjonan helt feil, strikkefastheta kan ikkje ha stemt i høyden og når æ hadde nådd opp dit rettstrikkinga sku begynne, så blei d bare ikkje rett! Alt for vid etc.
tar m kamera til staden, - og ska nok finne nokka å ta bilda av ;o)

shygirl sa...

Hei på deg. :-))
Så fin bloggen din var blitt, er visst en stund siden jeg var rundt på bloggbesøk.
Så heldig du er som har vunnet, den musa var kjempesøt. :-))
Sjalet var aldeles nydelig.:-) Kjedelig å blokke, men så fint det blir når det er ferdig. :-))
Du, jeg så jo her om dagen at du likte det lilla lace hespet mitt. Jeg vet ikke hvorfor jeg ikke fikk det med meg før nå, men jeg har iallefall funnet ut at jeg skal dele hespene i to og iallefall prøve det før jeg bestemmer meg for om jeg liker det eller ikke.
Den andre halvdelen av hespen kan jeg godt bytte bort om du fortsatt er interessert. (hele hespet er på 300 gram så da blir det 150 til overs..) Bare si fra hvis du har lyst til det, skal hespe det opp etterpå.. :-))
Ha en flott dag! :)

Anonym sa...

En strikket vase, det krever initiativ og en del kreativitet! ;-) Syns bildet av katten er fantastisk, det skulle nå bare mangle, egentlig, det sier seg jo selv at den er et selvskrevet fotomotiv. Alltid.

Anonym sa...

Jøje meg kor mye flott, både sjøllaga og gaver! Det er forståelig at det er mange som ønsker å glede deg med gaver, så mange som du gleder med boggen din!
Takk for hyggelig kommentar. Nå er det bare morgendagen igjen av min påskeutflukt, så bærer det tilbake til fedrelandet.
Stor påskeklem til deg!

Anonym sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Anonym sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Birgitta sa...

Hej! Vad fint du har gjort om på din sida. Och som alltid mycket fint att titta på och läsa om.
Titta in till mej, du har något att hämta där.
Påskkramar Birgitta

Marit -Tusenfryd sa...

He, he - du er bare så god til å skrive:)
Det sprudler over av godt humør og gleden smitter, jeg sitter og flirer, men egentlig skulle jeg jo synes litt synd på deg som er syk!
Håper du fikk egget ditt fullt av slikt som skal være i påskeegg!
Godt funnet på det der med sokkevase!
Å kjøpe nok garn er veldig viktig, for man vet jo ikke alltid (som du så sant sier) hva man skal strikke og da gjelder det å ha mer enn nok på lager!