lørdag 6. mars 2010

Snart helg

Vi har vært på konsert i kveld.  Shooglenifty  er et skotsk band som jeg har stor sans for.  Det begynte svært så sobert.  Bord med hvite duker og glass med hvitvin, men det tok ikke så lang tid før folk danset mellom bordene.  Ja, ikke jeg da selvfølgelig. Jeg er meget dannet av meg. Jeg trampet takten  bare.   De spiller på fele, banjo, mandolin, gitar,  trommer og av og til så har de med seg en sekkepipe. Og svinger det gjør det til gangs. 

Denne uken har jeg faktisk fått ferdig noe.  Dette er et av mine "Gidder ikke mer" sjal.  Med andre ord -  Jeg strikker et mønster til jeg ikke gidder mer og så strikker jeg et annet mønster til jeg blir lei av det og sånn fortsetter jeg til jeg ikke har mere garn igjen.

Jeg måtte prøve ut Drops' sitt Delight.  Det er svært likt Palett, men det er ganske mye  mykere. Ellers er det omtrent det samme.  Jeg liker effekten  som den uregelmessige tykkelsen på garnet gir, men selv om det vel egentlig er sokkegarn ville jeg aldri ha strikket sokker av det.  


Baudelaire-sokkene min ga opp livet forleden dag. De er stoppet flere ganger, men nå måtte jeg bare innse at deres tid var forbi.

Nå får de nytt liv som pulser.  Vanligvis klipper jeg av foten og plukker opp masker, men disse hadde jeg strikket tå opp og da er det ikke like enkelt.  Men jeg heklet en fast kant rundt og sydde noen sting her og der.  Vi får håpe det holder.


Jeg har fått ferdig et borderi også.  Jeg kjøpte mønsteret til dette i Oslo. Jeg hadde som vanlig rotet meg bort og stakk innom en butikk for å spørre om hvor jeg befant meg i verden. 
Det var en broderi og quiltebutikk og da ble jeg jo der en stund. 
Bird Brain design har laget det og jeg syns det er morsomt.  Nå må jeg finne ut hva jeg skal bruke det til. Pute kanskje? 

Jeg lærte et nytt ord forleden. Wisp.  Work in slow progress.  
Dette har vært min wisp. Men nå er det ferdig.  Strikket i tynneste kid-mohair på pinner nr. 4 og med små perler nederst.

Mønsteret heter "All tangled up"  og er gratis på Ravelry.

Men nå når jeg endelig er ferdig med det innser jeg selvfølgelig at dette kommer jeg aldri til å bruke.  Det er altfor sart og delikat til å passe min heller robuste personlighet (for å si det sånn) så om noen er interessert så er dette til salgs.  Email adressen min finnes under Profilen min, send meg noen ord.
Jeg har handlet garn.  Ble noen forbauset nå eller?
Mirasol Qina  som er en blanding av alpakka og bambus og det skal bli sjal det også. Det er virkelig helt utrolig mykt og deilig - det blir nok et sjal i min stil det.  Ja, ikke fordi jeg er myk og deilig altså - fordi det ikke er så tynt.  Nei hør nå her da - nå går jeg og legger meg.

27 kommentarer:

karin sa...

Utrolig hva du rekker å produsere :)) Å så bare fiiine tinger. Jeg har noen broderisaker liggende...og liggende... og der ligger de godt tenker jeg ;) Kanskje jeg skal sende det til deg?
God helg.

Berit T sa...

Imponerende arbeider du holder på med, og så blir du ferdige med de også.
Det prinsippet du hadde på sjalet med å strikke mønster til du blir eli og så heller forsette på et nytt, slik gjorde jeg på et pledd.
Veldig greitt og så ble en ikke lei av arbeidet heller selv om det var stort.
Ha en flott helg.

Strikkebesta sa...

Så deilge sjal du har strikka! Nydeleg det i mohair, men enig med deg, det andre som er meir robust er mykje meir brukarvennleg - og gode, vårlege fargar er det i det også:)Kjempelur gjenbruk av mønsterstrikka sokkar! Herleg broderi, det minner meg om påske, men lurt at det er brodert i raudt, så kan det brukast året rundt!

Gamleheksa sa...

Du produserer jo som bare det du da. Jeg synes det var gøy å se at flere strikker etter innfallsmetoden (gidderikkemer) Det er mitt favorittmønster.

Det hvite sjalet var helt nydelig, men nå har jeg akkurat kjøpt sånn garn selv, så jeg får prøve meg med pinnene. Ellers hadde jeg slått til.

Hilsen Garn-nerden

snakkemunn sa...

Jeg liker veldig godt sjalene dine. Du strikker fort og lager så fine ting.
Klart du skulle vært med til Roma det var bare en vitaminsprøyte. Ha en fin lørdagskveld. ;))

Odins lille hjørne sa...

Du må jo ha superspeed på strikkepinnene!! Så mye flott som du klarer å strikke! imponert!!

Nattfiol sa...

Det "Jeg gidder ikke mere" sjalet ble utrolig kult! Likte fargene. Brukte du ett nøste palett?

Jeg er veldig interresert i å se hvilke typer mønster du har brukt. Har du enten mulighet til å sende meg et nærbilde av sjalet eller noen notater av hvilke mønstre du har valgt. Jeg ble bare så inspirert!

;-)

Sidsel sa...

Jøss - her har det gått unna! Det første sjalet ditt var utrolig flott, jeg likte fargene. Det hvite var også nydelig så det er til å bli rent imponert av.
Ha en fin lørdag - kos deg:-)

Hannesol sa...

Oj så flott det gidderikkemersjalet ditt ble! Og skikkelig god idé med forskjellige mønster - nesten så jeg lurer på å gidde å strikke et sjal til snart :D (Ja jeg syns det er ille tregt å strikke sjal, blir så mange masker til slutt a'gitt!) Ha en fortsatt fin helg og takk for herlige musikklinker. Me like :)

Litt om alt sa...

Her var det mye fint! Igjen!
To forskjellige sjal som var like fine på hver sin måte. Utrolig delikat det hvite, nesten noe en kunne brukt som tilbehør til en brudekjole. Tenk deg det sjalet, litt lange pulser i samme stil...lekkert a'gitt!
Gjenvunnede pulser var også utrolig lekre.
"Akkurat passe" sier Karlsson på taket. Vi hører på han vi :))
Klem

Vibekes lille grønne sa...

Her var det fart på produksjonen! Tror nesten du har motor på strikkepinnene. Flotte sjal, det nederste har jeg strikket i litt grovere garn og da ble det veldig anvendelig, faktisk mitt mest brukte i vinter.

Flott gjenbruk av sokker, men så var de flotte også da. Broderiet eller sticheriet må vel opp på veggen så det synes best mulig eller?

Fortsatt god helg! Vibeke :)

Birgitta sa...

Vad mycket fint du stickat och sjalarna dina är så läckra. Broderiet är också så sött.
Önskar dejen skön helg.
Kram Birgitta

Beyla sa...

herlig å se så masse ferdigvarer! det betyr jo at huset ditt ikke inneholder fullt så mye garn (for dere kan jo ikke bygge ut, hva?) og at jeg kan kose meg neste gang du har shoppa mere garn (for da kan jeg late som at jeg har shoppa) og dermed gir jo ett nøste dobbel lykke! det er viktig å vise nytt garn. sånn som dette alpakka bambus garnet... kjente et kraftig behov for å tafse litt på et slikt nøste neste gang jeg er i nærheten av en garnbutikk...!! :D
nærmeste jeg kom garnsjåpping var at 10 nøster jeg hadde bestilt i en dyp, deilig avstemt burgunder ankom - i form av 10nøster skrik rosa. frrrrriskt! milde himmel. får sende tilbake på mandag ;) og så dør alle pinnene som ikke er addi - sånn i tillegg - så tror gudene mener jeg slett ikke skal strikke. må innrømme at når skjøten på ibenholdtpinnen knakk.. daaaa..! var tårene ikke langt unna. så emosjonell kan man bli av noen trefliser og litt sauepels!

karin sa...

Hei igjen :)
Kan jeg spørre deg om hvordan du blokker sjal? har aldri gjort det før.. Væter jeg sjalet og sentrifugerer det for så å feste nåler i spissene? Har strikka et stort ishbelsjal sjø :)) og vil prøve den derre blokkinga da.

Merete sa...

Flotte sjal! :-)
Og takk for ny videreføring av lærdom med forkortelsen WISP. Jeg har lært noe nytt i dag jeg også. Hvis noen sier at du er dust, så skal du kanskje ikke ta det ille opp. Kanskje du skal bli smigret. Vurder tonefall og ansiktsuttrykk. "Dust" skal visstnok bety Deilig Uimotståelig Sexy Tiltrekkende. Sier ungdommen.

Blomsterpiken sa...

Klart jeg har paypal, så det skal ikke være til noe hinder :)

mormonsen sa...

Du lager så mye fint. Jeg bruker like lang tid på å komme meg i garnbutikken, som du bruker på et par sjal! Fikk ikke kjøpt det planlagte garnet i går heller, ble sittende for lenge og drikke kaffe og lese aviser på biblioteket, etter mye roting mellom bokhyllene. Skjønne unger solgte hjmmebakte kaker til kaffen, så da ble ekstra kos.
Kor smart å gjenbruke skaftet av sokken på den måten! Det hender jeg strikker nye hæler og/eller såler, og masker på. Men har aldri tenkt tanken på pulsvanter. Gjenbruk er virkelig gøy.
Ser dere skal til Frankrike. Der har jeg aldri vært, men det ser ut til at du har noe å glede deg til.
Det er nå egentlig bare deilig å bli litt rørt innimellom. Jeg var egentlig enda mer sipparguri da jeg var yngre. Jeg tålte f.eks. ikke å se på at at ongene mine sang i kor, da var det like før jeg hulka høgt. Heldigvis delte jeg skjebne med naboen, han hadde en i samme klasse som sønnen min. Våre respektive fant ut at vi to kunne bare sette oss sammen, så kunne vi gråte i kor.
Som du skjønner, så har jeg måttet "lese meg opp" på bloggen din. Har litt bloggtørke for tida, men nå kjennes det som om det kan ta seg litt opp igjen.
Ha en kjempefin søndag. :)

Stubbetufsa sa...

Du er rå på sjal. Så tynt garn og så mye arbeid!
Jeg har prøvd meg på oppskrift på møbius, dvs hva jeg har gjort... Kan egentlig ikke kalles oppskrift...
Ha det riktis godt i helga!
Ikke skrem noen naboer!

Tonje sa...

Gurimalla, for noen nydelige sjal, og de gjenbruks pulsvantene var jo superlekre. Kunne trengt et sånnt tykt og godt sjal i dag da jeg var ute og akte med ungene... fikk så masse snøsprut i ansiktet og ned i jakka at det så mest ut som om jeg hadde tatt en dusj...

HBJ sa...

Hei i Scotland! Takk for at du vil fylgje bloggen min og takk for gode ord. Så fann eg deg og melde meg på din. Du er ein klyppar med bl.a.strikkepinnane og brodernåla, ser eg.

Marit -Tusenfryd sa...

Skal si du har laget mye!
Jeg hadde sansen for gjenbruken av utgåtte sokker:) Et så nydelig mønster som de har hadde det vært for galt å kaste. SMART!
Å strikke et mønster til en ikke gidder mer og så et nytt til en blir lei det - ha, ha det hadde jeg også sansen for! Flott ble det også.

Ingrids Strikkeri sa...

Hæææærlighet og glede jeg er så imponert over alt du har laget;)) Du er bare en tryllekunstner med strikkepinnene..
"Gidd ikke mer sjal" var jo bare lekkert;) Å så gøy med konsert og liflige toner, jeg hadde nok vært opp og mellom bordene i takt med musikken *ler* Ha en flott 8 mars dag og takk for titten;)

LivM sa...

Flotte sjal begge to, men er nok enig i at de som ikke er flortynne er de mest anvendelige. Men det tynne er jo flott når du skal på fest da!!!!
Lekkert garn igjen!

Muffin sa...

Jeg bøyer meg i støvet (*host host*) Så mye vakkert du har laget, du overgår de fleste! De sjalene er bare rå, likte selvfølgelig det med masse flotte farger og dusk aller best. Og SÅ fine høner, jeg blir bare så inspirert! Lurer på hvem som kjøper spindelvevsjalet? Det er visst for tandert til min type også, det kom bare til å hekte seg fast i den første og beste spikern jeg feide forbi.

Viola sa...

Det lilla sjalet er bare helt fantastisk nydelig! Det var kanskje en idé for meg det, å strikke et mønster til jeg ble lei osv.. Jeg skulle ha påbegynt mitt halvferdige sjal til våren, men.... Hos meg blir slikt bare liggende, selv om jeg har lyst å få det ferdig.. Vakre pulser ble det av sokkene også! Og et søtt broderi! Ha en flott dag på andre siden av vannet! :) Strikket du hver halvdel for seg på det øverste sjalet? Og strikket dem sammen etterpå?? Lurer på hvordan jeg skal gjøre det skjønner du.. :)

Røsslyng sa...

Det "gidder-ikke-mere"-sjalet ditt var jo bare kjempefint! Aldeles herlige farger i det!:)

Ellers må jeg jo si at dette med broderingen har du fått dreisen på, de er skikkelig søte disse bildene.

Ha en super uke!
Klemmm

sipusa sa...

hehe, skjønner deg 100% på det tynne garnet, strikket et lignende sjal selv (mitt eneste lace-sjal btw) men det gav jeg bort for jeg ble helsprø av å ha noe så lett på meg;-P

Ellers likte jeg gidder ikke mer-sjalet ditt, både selve sjalet og konseptet, høres ut som noe jeg kunne gjort med andre ord; haha når blir jeg ferdig med selvdigging gjennom andre høh:-P

Det garnet du har kjøpt har jeg også hatt i tankene, jeg har i grunn masse garn i tankene, men det får vente for nå har jeg stappet garn i alt det kan stappes garn i her i mitt lille krypinn så nå skal der strikkeleres;-)

Hei og svei forresten! Kommer på besøk uten at du har vært hos meg førs, krøss i taket:-D er jeg blitt oppmerksom eller no sånn nå dah;-)