mandag 5. april 2010

FFF

- eller Forferdelig FugleForkjølelse  for dem som ikke liker forkortelser.   Min må ha vært en buddhistisk variant.  Den reinkarnerer seg hele tiden – nå i påsken tok den form av bihulebetennelse.   Jeg tilbrakte flere dager med hendene foran ansiktet fordi jeg trodde fjeset mitt kom til å eksplodere og tennene falle ut.  Etter intens tygging av diverse medikamenter sitter jeg nå konstant med nesa i en klut, men når jeg beklager meg over det sier alle bare at “Nei så fint. Da blir du bedre”.   Jasså, - sier jeg da. Det er ikke lett å være ironisk når nesa renner. Skjønt,  jeg prøver å se lysere på livet.
 03.31.10 001
Nå har har vi hatt vårvær i et par dager og blomstene har så vidt begynt å titte opp.  Det er jammen på tide.  Ikke stort å skryte av enda, men det kommer kanskje. 
Sånn så det  ut for bare 4 dager siden. 
Vi fikk plutselig en forskrekkelig snestorm. Det snedde over 40 cm i løpet av en natt.  Det resulterte i en forferdelig bussulykke ikke langt herfra og gjeteren mistet mange nyfødte lam, men nå får vi håpe det er over for i år.
Jeg vil i hvertfall ha vår nå.


04.04.10 009
Jeg fikk en overaskelse i posten igjen på lørdag.  Jeg ble en av de heldige vinnerne da  Karin -  Dragondesign hadde utlodning. Tusen takk snille Karin.  Dette var virkelig koselig. 
Er det ikke nydelig?  Inne i egget lå det et nydelig lite bokmerke og en rosenål.

Og snakk om timing.  Jeg ga det til DH og forlangte å få det fylt.  (Han skjønner ikke hint – det må spikres inn).  Han mumlet noe om at jeg allerede hadde spist opp påskeegget mitt, men hellandussen da. Jeg har jo vært SYK! Dessuten så er ikke sånne sjokoladeegg ordentlige påskeegg.  De gjelder ikke. 

 04.04.10 003
Jeg har fått strikket også, selv om det har gått sent denne gangen.   Ideen til denne jakken fant jeg HER. Oppskriften er på dansk og helt gratis.


Siden jeg ville bruke annet garn og strikke fra toppen og ned fulgte jeg ikke oppskriften, men selve designen er omtrent den samme.

Jeg strikket den øverste delen i Araucania Pomaire.  Nydelig bomullsgarn, men innfargingen er såpass ujevn at jeg strikket med to nøster. En omgang fra hver.

Jeg strikket den øverste delen på rundpinne og klippet opp etterpå og for å slippe å sy så plukket jeg bare opp masker med et kast imellom på vrangsiden til den nederste delen.

Det gule garnet er Rowan cotton 4ply og mye, mye tynnere.  Jeg måtte bruke dobbelt så mange masker for å få samme vidden.

Og så strikket jeg Feather and Fan i steden for å hekle kant, jeg fikk for meg at det ville gå raskere.   Jeg er ikke helt fornøyd med knappene.  Det er mulig at jeg må bytte ut dem, men ellers syns jeg den ble litt fin. 

Jeg syntes den trengte litt pynt og tenkte først at jeg skulle hekle en blomst eller to.  Men så ble jeg 04.04.10 017 inpirert av Ati.  Hun har laget de nydeligste tøyblomster.  Jeg hadde jo både tøy og alt som skulle til, men etter forferdelig mye kluss med textil-lim måtte jeg gi opp.  Da hadde jeg limt sammen alt mulig bortsett fra det som skulle limes.

Jeg brukte limet til å “kante” stoffet med i stedenfor sånn at det ikke frynser seg opp riktig så mye og sydde en slags blomsterknopp av blonder til å ha inni. Mye enklere.  Jeg vet ikke om jeg er helt fonøyd, men jeg kan jo bare lage noen til. Kanskje de blir bedre.

03.31.10 010
Jeg har også påspandert meg noen bøker.  Vel, jeg har vært SYK ikke sant? Man må jo få trøste seg litt.

Victorian Lace er en praktbok og et must for oss sjalsnerder.  Og det er alt fra det enkleste enkle til det mest innviklete. Nydelige fotografier og interessante opplysninger om sjal i Victoriatiden.

Tildaboken inneholdt ikke så veldig mye nytt syns jeg.  Men jeg kan jo alltids få lyst til å sy en pusekatt eller to.

 Når nå bare DH skjønner at flere e-mailer med linker og beskrivelser av symaskiner er et hint. Jeg har fødselsdag om ikke så veldig lenge og symaskinen min som jeg har hatt i 27 år har fått akutt alderdomssvakhetlidelse.  Omtrent som meg. 

Natt med dere.


20 kommentarer:

Annepålandet sa...

Nei men stakkars deg, Ruth! Håper det går fremover. Både kjedelig og slitsomt å være syk så lenge.

Jakka ble veldig fin! Jeg har fortsatt ikke kommet så langt at jeg har fått strikket de bomullsjakkene jeg planla i fjor. Hvordan rekker du alt sammen???

Tror forresten det er de færreste menn som tar små hint - de må ha det i klartekst. Eller gjør som meg: Kjøp påskegodtet ditt selv. Og symaskinen. Det er eneste måten, fant jeg ut - og det fungerer utmerket.

Ønsker deg god bedring!!!!!!!!!!!!

snakkemunn sa...

Sykdom gjør oss redusert, men du har vært så flink likevel. Det er lov å ikke gjøre ingenting.
Herlig jakke du har strikket deg. Den må jeg ha i minnet. Jeg har den Viktor.....lac.. boken. Den er nydelig, men jeg har ikke strikket noe i den enda. I dag tror jeg solen skal skinne. God bedring.:))

Gamleheksa sa...

Nemenn, er du ikke frisk enda??? Jeg hadde håpet at det var fordi du var veldig frisk at det var stille på bloggen. At du hadde det travelt med å bstige fjelltopper, ikke bihulebetennelse. Nå får det være nok. God-bedringsklem.

Ati. sa...

Blomstene ble fint, jeg sydde dem også.Har alltid krangel med lim! Fin jakke har du strikket mens du var syk? Jeg er enig med Anne, symaskinen bør man kjøpe selv! God bedring videre!

Sidsel sa...

Med tanke på at du har vært/er syk så synes jeg du holder stilen godt! Jakka var flott og den ser ut som MYE jobb. Blomstene var jo også flotte, men jeg kjente igjen arbeidsmetoden... - lim er greit i moderate mengder og hvis det holder seg der det skal:-)
Når man er syk så er det lov til å unne seg noe godt som sjokolade, symaskin........:-)
God bedring!

Røsslyng sa...

Høres ikke særlig artig ut tilbringe påsken sammen med forkjølelse, bihulebetennelse m.fl
Klart man fortjener ekstra påskegodteri i en sådan stund ;)
Men jeg klarer ikke å la være å trekke på smilebåndet heller, for du har en egen evne til å beskrive elendigheter på...

Jakken du har strikket ble kjempeflott, jeg har sansen for slik lag-på-lag-påkledning.

Ønsker deg riktig god bedring og snarlig vår!
Stooor klemmm

Mia sa...

Tack fö boktipset, misstänker att jag blir tvungen att köpa en till bokhylla snart.. Ha en god bättring, inget kul att vara sjuk :)

Elsa sa...

Neimen stakkars deg som er blitt syk igjen da.
Men så lenge du kan strikke er det liv laga;)
Jakka var forresten skikkelig fin den.
Med ønske om snarlig bedring av bihulebetennelsen, klem.

Vibekes lille grønne sa...

Reinkarnerte forkjølelser høres ikke bra ut! Nå håper jeg at det går riktig vei og at du blir ordentlig frisk straks!

Klart du må ha påskeegg, skulle bare mangle! Klartekst er det lureste når det gelder menn. Sikkert smart å bruke det når det gjelder symaskinen også!

Utrolig at du har fått strikket en hel jakke selvom du har vært dårlig! Du strikker jo mer enn oss som ikke har FFF! Veldig fin ble den!

Håper på rask bedring for deg! :)

Stubbetufsa sa...

- Jeg er jo syk = en god unnskyldning.
- Jeg har jo vært syk = god unnskyldning.
- Jeg har snart bursdag = enda bedre unnskyldning.
Jeg burde skrevet opp alle gode unnskyldninger du kommer med etter hvert, jeg er så glemsk...
Morsom skriving, og de gule fjesene støtter hele tiden opp om historiene. Men det er jo trist at jeg må le meg skakk av at du virkelig har vært syk.
Håper virkelig at du blir helt frisk nå!

karin sa...

Hei:)
Huff å huff, bihulebetennelse er ikke å kimse av! Håper du har fått medusiner(som Pippi sier) og at du snart blir bra! Den jakken din ble veldig fin, jeg er litt dårlig på store plagg for tiden, har skapet fullt av ull-gensre og jakker som aldri blir brukt... Men jeg ble insprirert til å strikke noe i bomull jeg også. Siden mitt største hat-objekt er symaskina, må det bli noe jeg slipper å montere med den ;)

Berit sa...

Uff da det var en trist påske med sykdom hos deg. Bihulebetennelse er noe skitt, det vet jeg alt om, men bank i bordet, det er flere år siden sist. Før var det hver vår.

Godt at du har hått hådrabeidet å ta til, og bøker til inspirasjon.

Håper du får symaskin til dagen din, du får vise fram bloggen og la de lese disse karene dine.

Flott gave du har fått, og husk at egget alltdi må fylles opp når det minker:O)
Nå er mine påskegjester dradd hjem og de ble merkelig stille, helt unaturlig....
Kos deg siste dagen denne påsken.

Litt om alt sa...

Ante meg at noe var i gjære siden det ble så veldig stille, men FFF (forb...f..ns forkjølelse)? Stakkars deg. Sånne bihulegreier er som å eksplodere i smerte...hele tiden! Stakkars, stakkars deg!!!
Klart du skal ha en symaskin nå!
ELsker jakken du har laget. Helt nydelig, og den vrien med forlengende "skjørt" bar genial.Blomstene ble skikkelig lekre, kan ikke forstå at du ikke er fornøyd med de?

Nå håper jeg snøstormer, FFF og all annen vintergrums forsvinner med ett trylleslag og lar vårens fuglesang bre seg

Stor klem

LivM sa...

Dette høres da ikke noe greit ut, og det er jo klart at påskeegget må fylles! Super jakke du har strikket, riktig original og smart med to farger. Nå vil vi ha vår, ikke sant? Ikke mer snø og regn bare om natta. Det er jo lov å håpe!

snakkemunn sa...

Det ligger en award til deg på bloggen min. :))

Tovepia sa...

Så trasig å få FFF; tror jeg har eller hatt den selv;) DEn blomstrer opp stadig vekk og umulig å bli kvitt.
Men sannelig har du fått gjort mye lekkert! Og klart at påskeegget må fylles en gang til når man er syk;)
Lykke til med hintet, min maskin er 35 år, men ikke misbrukt:O)
Kos deg og godbedringklem fra meg;)

Merete sa...

Godt du forklarte FFF, for jeg har tidligere hørt forkortelsen i betydning Førti-Feit-Ferdig eller Forty-Fit-Fabulous. Ganske motstridende i grunnen, så jeg er selv svært forsiktig med å ønske å bli FFF. Enda mer nå, etter å ha stiftet nærmere bekjentskap med forkjølelses-varianten av forkortelsen.

Ønsker deg masse god bedring! :-)

Torhild i Nederland sa...

God bedring ASAP...!!! Stusset på mangel på innlegg, men skjønner nå hvorfor. Håper fuglene flyr forgodt så fort som mulig... Hilsen Torhild fra Nederland.

mormonsen sa...

Nå synes jeg du har vært lenge plaget med FFFen, så nå sender jeg alle gode ønsker over havet. Den jakka di var knallfin, og det samme var pynten. Jeg har forstørret bildet, og studert nøye, og de ser innmari forseggjorte ut.
Krysser fingran og hjelper til med symaskinønsket. En ny symaskin er bare helt topp. Den første symaskinen min arvet jeg hos en nabo da barna var små.
Den hadde ikke sikksakk, så alle sømmer måtte jeg kaste over for hand. Men jeg sydde tom. bobledresser til gutta på den. Nr. to kjøpte jeg brukt, og sydde på den til den nomtrent knela. For 5 år siden så skaffet jeg meg omsider min første flunke nye. Hvilket vidunder!
God bedring, og gode vårdager til deg! Klem

Miss.Møllebo sa...

Håber du har fået det bedre og det er en vakker trøje du har strikket.her er det også blevet forår med sol over markerne og krokus i haven. Haver du lyst og tid vil jeg meget gerne høre om livet på egnen din.
med kærlig hilsen Anne-Lise