torsdag 8. april 2010

Oppholdsvær

04.07.10 005
 “Oppholdsvær med regnbyger imellom og glimt av   sol”  - det var det de sa på værvarslingen her. 
Jeg er i grunnen ikke så sikker på hva det betyr, men det sluttet faktisk å regne en kort stund og da løp jeg ut og tok bildet av det. Bare sånn at jeg husker på hvordan det ser ut.   Men ok, en skal ikke klage, det kan fort nok bli regnvær med byger imellom og det må jo være verre. 
Uansett – det skal bli bedre til helgen.


 04.07.10 006
Da jeg var ute for å ta bildet av været oppdaget jeg at vi har fått bekk nederst i haven igjen.  De siste 4 årene har vi bare hatt en tørr grøft der. 
Oppe i åsene her ligger det en liten loch, et lite vann og derfra kommer vannet i bekken.  Det er også en demning og den har Fiskeforreningen  stengt  fordi de mener at fiskeyngelen blir med i dragsuget.  Og den krangelen har pågått i flere år. 
Landsbygruppa har vært oppe og åpnet for vannet, fiskerne har vært opp og stengt igjen.  Det har vært møter og styr.  Dyrevernet ble dratt inn fordi noe de kaller watervole og som bodde nede ved bekken døde av vannmangel eller noe sånt. Watervoles er fredet.  De ser akkurat ut som rotter og jeg skjønner ikke forskjellen, men sånn er det nå engang.  Uansett, fiskerne ble pålagt å åpne for bekken igjen, men da snek de seg jammen opp i nattens mulm og mørke og saboterte mekanismen som åpner og stenger og det var ikke penger nok i kassa til å reparere den.  Det har vært mangt et slag om dette oppe på puben.
Men nå i dag var det altså vann i bekken igjen.  Jeg får gå og snakke med Bokfinken Knut som bor ved siden av her. Han har som regel greie på det meste av det som skjer her. 

Han var her og jobbet med vinduene som ble satt inn her i vinter og da mistet han hammeren sin.  De tok til og med ned alle takplatene for å se om den hadde falt ned inne i veggen.   Men borte var den.  For et par dager siden måtte jeg dra frem noen esker jeg har plassert under sengen og jammen fant jeg ikke hammeren også. 

I dag sto han utenfor døren min med et bedrøvelig utrykk i fjeset, haka langt nede på brystet som vanlig og med store, triste øyne.  “Jeg måtte bare inn her for å fortelle deg hvor lykkelig jeg ble” sa han.  “Jeg fikk den hammeren av moren min i 1978.”  Jeg lurer på hvordan han ser ut når han er ulykkelig?

04.04.10 001
Jeg har fått ferdig det andre putetrekket. Nå kan jeg re opp sengen med nordnorsk øygard.  Jeg burde jo brodere dynetrekk som passer til også, men det får vente litt tror jeg. 

Mønsteret står Muffin for.04.07.10 002
Jeg har strikket et lite sjal i Araucania Pomaire også. Det ble ikke så stort, jeg hadde bare ett nøste, men jeg følte litt for noe med litt farge på.

Jeg blir ikke kvitt denne forbaskede bihulegreia og syns i grunnen litt synd på meg selv.  Da kan det jo være greit å ha en farge med litt energi i.  Akkurat nå er jeg villig til å prøve hva som helst, inkludert  kokt flaggermusspytt og frosketanker.  Og så hjelper det med alle de gode ønskene jeg har fått fra dere. Tusen takk for det.

8 kommentarer:

Tovepia sa...

Sender deg alle gode ønsker!!!!
Flott sjal og putetrekk...brodert, da gitt!
Godt du fant mannens hammer:)
Gå til legen å få deg Rhinancourt eller hva det heter, løser opp i bihulene.
Masse godbedringønsker og klem fra meg;)

snakkemunn sa...

Så fint putevar du har sydd. Sjalet har en aldeles nydelig farge.
Noen ganger er det bare slik at når man først blir syk så varer det, men det er nok snart over nå.
Hilsen en som har kledd seg i sjokkrosa tunika idag. :))

Røsslyng sa...

Til å være skranten med bihulebetennelse synes jeg jaggu du får gjort en masse. Nydelig broderi og flott sjal! :)
Synes bekken din var sjarmerende, sildrende vann er jo terapi i seg selv så jeg håper du får beholde den. Merkelig denne "vannkrigen", men noen har ikke annet å finne på enn å gå helt opp i fillesaker/lage feider. Kanskje slike mennesker burde dratt et sted langt vekk hvor nøden råder og brukt energien sin der i stedet for å krangle rundt i nabolag om bagateller.
Fortsatt god bedring til deg!
Klemmm

Røsslyng sa...

Eh, glemte i farten å nevne at revet pepperrot er supert til å løsne opp tette bihuler. Jeg har vært plaget av bihulene så lenge jeg kan huske, og hver gang en forkjølelse er i nærheten av meg så kan du ta deg f.. på at bihulene mine går tett.
Rasp litt pepperrot, ca en tesje ferdigrevet er nok. Pakk det inn i et tynt tøystykke (rett på huden blir det altfor sterkt!) og hold det en stund trykket mot bihulene/pannen (OBS!Pass på at du ikke får det i øynene!)
Gjenta dette 3-4 ganger i løpet av en dag eller to og så vips... Dette løsner skikkelig opp i dritten og mens det verste pågår kan man bli forundret over at hodet kan inneholde så store mengder snørr og gørr og om det virkelig er plass til andre ting i toppetasjen... :o)

Anita K sa...

Bokfinken Knut ja..bra han er lykkelig nå da :) Været kan du ikke gjøre noe med..men den bihuletingen kan kanskje døyves med litt vin?? Om det ikke hjelper så mye så er det i det minste godt :) Flott putetrekk, og sjal..igjen.. Du får ha en nydelig dag der oppe i fjellene, når man oppsummerer ved dagens slutt så har man det alt i alt ganske ok allikavel :) Klemmer i fleng

Marit -Tusenfryd sa...

Har du virkelig brodert et putetrekk?
Jeg er stum av beundring!!!
Det må da være altfor fint å sove på!
Leit med den FFFgreia som ikke vil gi seg. Håper det hjelper med noen gode tanker om bedring sendt fra Norge.
Så koselig å ha sin egen bekk i hagen, men det er jo litt dumt når vannet blir skrudd av og på sånn i tide og utide. I dag har jeg tappet vann i alt jeg har av bøtter og spann. De holder på med noe graving og legging av nye rør så vannet blir skrudd av fra kl 9 om morgenen til kl 8 i kveld. Det er jo altfor lenge synes jeg, særlig for de med små barn i huset.

Gamleheksa sa...

Jeg er riktignok heks, men dårlig på heksebrygg som kurrerer sykdom. "Drikk kamillete" bruker jeg å si til mor mi når hun har vondt noe sted;) Jeg kan jo anbefale det til deg også, for stor skade kan det ikke gjøre. Ikke stor nytte heller. Men nå kom jeg på noe ei fra Lofoten brukte å anbefale ved tette bihuler: te av bukkehornfrø. Hva det heter på engelsk, det er værre :) Men jeg mener å huske at det hjalp. Lukter som karry.

Hva hadde hammeren til bikfinken under senga di å gjøre da???? Hadde Knut skumle planer, men ombestemte seg. Huff, nå er jeg stygg.

Fortsatt god bedring! Jeg gir ikke opp håpet.

Sylvia sa...

Hallo snuppa!
Etter en liten bloggpause er jeg tilbake igjen. men du, så mye å lese på bloggene rundt omkring. En masse jeg har gått glipp av, bla en forkjølelse på dine vegne, og litt til........
Tror ikke det blir store husarbeidsdagen her hos meg i dag iallefall......;)