fredag 9. april 2010

Frogging

04.07.10 007
Selv om jeg strikker i str. XL betyr jo ikke det at jeg er en meter og en halv over ryggen.   Dette skulle bli til en lett sommergenser i bomull, men den ble enorm.  Jeg strikket prøvelapp og alt mulig og fulgte mønsteret til punkt og prikke.
Den ble enorm over ryggen, utringningen ble rett og slett uastendig og ermene ble alt for trange.  Jeg vet ikke om det er meg eller mønsteret, men noe var galt.
Men garnet syns jeg er fint. Magicline bomull.


04.09.10

Det får ligge der til jeg finner et mønster som passer.

Jeg har ikke bekk nederst i hagen alikevel.  Det var vann i bekken  fordi det har regnet så mye i det siste.  Jeg burde jo ha skjønt det.

Jeg spurte Bokfinken Knut og det burde jeg vel egentlig ikke ha gjort. Det var nemlig Den Slemme Naboen som saboterte lukkemekanismen og Bokfinken Knut  hisset seg sånn opp  at jeg var redd for at han skulle starte et gateslagsmål der og da.  Er det noe jeg ikke føler for akkurat nå så er det å ha to godt voksne mannfolk rullende rundt i søla utenfor her.

Tusen takk for alle gode råd.  Jeg er villig til å prøve ut det meste nå.
Jeg har en gammel bok  -  i den står det veldig mange råd, om alle er så gode vet jeg ikke, men de er interessante.
Jeg fant dette rådet for Halsbyller og vondt i halsen;
 Aareladen og stærke klyster. Svalereder kogt i melk til en Grød og imellom et tyndt Klæde lagt om halsen er og godt.

Det er mulig at å ha vondt i halsen er å foretrekke.
Det er en god del andre råd også, men indigriensene kan muligens være litt vanskelige å få tak i.  Det er ikke så mange hodeskaller og lik og sånt å få fatt i  nå for tiden.  Det var vel enklere før.

Nå skal jeg gå og legge meg.   Det er mange råd for søvnløshet i den boka også.  Haregalle inngår i flere av dem.  Jeg tror jeg prøver med et glass varm melk til å begynne med. 
18 kommentarer:

snakkemunn sa...

Jeg hadde nok holdt meg unna de rådene der å gitt boken til museum.
Det verste jeg vet er når jeg legger energi i et prosjekt og sitter igjen med rot. Det var smart å rekke det opp.
Nå kan du finne på noe annet og jeg håper halsen din er bedre idag. :))

mormonsen sa...

Etter en dårlig astma-natt. så var det en opptur å lese bloggen din. Du er et oppkomme! Jeg leser og ler. Jeg holder mine allergibihuler bra i sjakk ved å skylle de med saltvann. Har kjøpt en egnet "horn" til det på apoteket. http://www.yogaprosess.com/norsk/nesehorn/bruksanvisning.html
Her ser du hornet og bruksanvisning. Det er faktisk enkelt å bruke.
Klem

Røsslyng sa...

Garnet var nydelig så det var synd at strikkingen gikk litt skeis, du klarer vel å trylle frem noe annet lekkert av det senere kjenner jeg deg rett

Ønsker deg en riktig fiiin helg og fortsatt god bedring!

Berit sa...

Ja dette her hørtes skummelt ut og tror jeg hadde tatt den enkleste løsningen på det meste.

Irriterende når ikke mønstrene er som de skal, når en har lagt ned masse arbeid og må rekke opp igjen.

Nå skinner solen, har ventet på det, så nå skal jeg ut å gjøre noe fornuftig, kan ikke la humla suse i dag også.

Ha en fin dag.

Marit -Tusenfryd sa...

- og kanskje du skulle putte litt honning i melka?

Forresten kunne vel en brytekamp i søla være en god underholdning?

Tovepia sa...

Må nesten le både til strikkeprosjekt og gode råd:O)
Ja, det er ikke alt som blir som det skal;)
Håper halsen din er bedre!
Ha en flott fredag og klem fra meg;)

Litt om alt sa...

Hadde ikke du en annen jakke/genser som var helt umulig i fasongen inntil du fuktet den? Mener å huske at den ble kjempefin!
Garnet var nydelig.

Kjerringråd ja... En tur til doktor for å få Rinexin er kanskje på tide???

Bedringsklem

Stubbetufsa sa...

Fælt som du må hanskes med nabo-mennene dine!
Jeg hadde blitt en smule nervøs hadde jeg fått den jobben... Hammere, bekk som kommer og går og mulig slagsmål i søla??
Hold deg nå inne til du blir bedre! Du har ofte noe skuddermudder av noen sykdommer, du må ete masse sunn mat og mosjonere!
Klem!

gunknitter sa...

God kveld ! Takker for hyggelig helsing:) Synd med strikkeprosjektetet, men eg er sikkert på at du raskt tryller fram noke anna fint av det fine garnet :) Fullt forståelig at fruen ikkje kan gå uanstendig ut på gata.

Kan tenke meg at Bokfinken Knut godt kunne ha passa til en ullfigur :))

Det er godt du får mange gode råd, eg har ikkje peiling på slike råd, heller ikkje gode uttrykk og ordtak. Veit berre at det er eit uttrykk som går slik: ...da er rådyr gode å ha eller er det da er gode dyr råe eller er det gode råd dyre eller......

Uansett, pass godt på deg sjølv, Ruth :)

Odins lille hjørne sa...

Humm... vet ikke helt om hvor gode jeg syntes de rådene i boka er... heheh men ler gjør jeg... som alltid når jeg er innom her!!


det ligger en Award til deg på bloggen min..
klem fra odin

Frk.Badegakk sa...

Jeg fikk et veldig levende bilde av deg med et kokt svalerede omslag i nattens mulm og mørke med en spade på jakt etter lik og skjelett...
Ubetalelig!=D

Tusen takk for hyggelig kommentar på bloggen min. Er så koselig å lese sånt!

Klemse.
Nå mååå jeg gå og legge meg... Tror jeg... bare hekle liiiitt til...

Annepålandet sa...

Årelating, klyster og svalereder høres idiotsikkert ut mot bihulebetennelse, syns jeg. Jeg syns du skulle gå for det. Jeg gjør som en annen i kommentarene over her - skyller nesa med saltvann. Det gjør susen. Pluss C-vitaminer og sink og honning. Vi har jo alle våre metoder.

Nå lider jeg av søvnløshet jeg også. Det er nytt for meg. Ligger og filosoferer i time etter time. Føler på en måte at det er litt bortkastet tid, men men. Jeg får prøve med haregalle. Eller et par cognac, som noen sverger til. Har egentlig mer tro på det.
Ha en finfin helg og god bedring!

marit sa...

Jeg tror jeg ville foretrukket varm melk med honning...riktignok har vi harer her, men de er så vriene å få tak i! Kanin blir vel ikke det samme??? For der har jeg en som hopper rundt i fjøset! Kanskje jeg skulle prøve det? Eller forresten- jeg er jo ikke søvnløs,så da slipper jeg det!

Er det Buttercup som ikke vil oppføre seg? Jeg har nettopp strikket den i Drops SilkeTweed, og måtte rekke opp og strikke halskanten på nytt- den ble en smule vid...skulle blogge om den idag, men så har jeg glemt å ta bilde, og kameraet er på tur med minstebarnet...

Ha en flott helg!

LivM sa...

Ergerlig når en må rekke oppigjen, men det er jo bedre enn å bli misfornøyd. Håper du finner et nytt mønster, for garnet var nydelig. Flotte farger!

Muffin sa...

Sløve meg som ikke har vært her på lenge. Jeg har tittet i smug på putevar med øyer på, blir litt sånn sjenertstolt og synes du er kjempe flink. Saltvann er bra for nese og hals, kanskje det funker å ligge på øy-pute.... Ellers kan man prøve å gå rundt og late som man er frisk, så plutselig en dag oppdager man at man er blitt frisk på ordentlig.
PS: hva med å ta mål av deg selv, og så regne ut hvilken størrelse du bruker. Bare et forslag.

Felisi sa...

Her var det skjedd mye siden sist ja, jeg greier liksom ikke følge med på alle bloggene jeg liker engang...

Flotte sjal og jakke og alt mulig. Men synd med den som ble helt feil i størrelsen, for garnet ser flott ut. Men fenomenet er kjent, det er en grunn til at jeg må selge plaggene jeg strikker ;)

Riktig god bedring, håper du blir ordentlig frisk snart!

Tonje sa...

Vet ikke helt om jeg har så lyst å prøve ut noen av disse rådene i boken din... Garnet i genseren din var lekkert, synd ikke oppskriften passet. Kjenner jeg deg rett finner du nok noe annet å bruke garnet på, men det er jo ergerlig å måtte rekke opp uansett.
Håper du har hatt en fin påske.

Viola sa...

Enda mer latterhikst herfra! ;D Et nydelig garn og farge dette! Du er så flink! Jeg har lest hele veien nedover til der jeg var sist jeg var innom! Mye morsomt! God bedring!! :)