mandag 12. april 2010

Så kom den

- våren.  Plutselig.  18 grader i skyggen og fullstendig vindstille.  04.12.10 002
Blomstene nærmest sprutet frem i hagen min over natten. Det er nesten ikke til å tro at det var snestorm her for mindre enn 2 uker siden. 

04.12.10 007

I går dro DH og jeg en tur ned til  Clyde Valley.  Havesenterne ligger som perler på en snor der.  Det er ikke mer enn en halv times kjøring herfra, men våren kommer alltid tidligere der.
Vi er på jakt etter en ny utepeis.  Den vi hadde sa takk for seg i vinter.  Vi gikk og gikk og tittet og tittet, men det eneste jeg fikk kjøpt var en pose med erteblomstfrø.  Men da har jeg jo en god undskyldning for å dra tilbake. Jeg liker havesenter.

04.12.10 013
Vi gikk en tur langs elva - som selvfølgelig heter Clyde.  Det var ikke mye blomstring å se enda.  Det sto noen få påskeliljer histen og pisten, men om vi nå bare får noen flere dager med sol kommer nok det til å rette på seg fort. 
04.12.10 018
Eføyen hadde så vidt fått litt grønt på seg.  Jeg vet jo at den dreper trærne, men syns det er pent alikevel.   


04.12.10 025
Vi fikk ryddet litt i hagen.  Satt frem havemøblene og kjørt i gang midgemaskinen.    Og så  bare måtte jeg feire årets første vårdag med et glass med bobler og jordbær. 
Og jakka fra i fjor.  Den strikkes i angora og røyter så fært at jeg rett og slett ikke kan strikke den inne. Jeg begynte på den i fjor vår, men det var ikke nok soldager til at jeg fikk den ferdig.  Så nå ble den funnet frem igjen og om vi er riktig heldige så kanskje den får ermer i år.

Den Slemme Naboen spilte musikk så høyt han bare kunne. Jeg tror jeg har hørt “Rosie don’t take your love to town” 20 ganger i dag, men det er ok så lenge det ikke er skotske kampsanger.  Han var ivrig opptatt med å male trillebåren sin blå.  Bokfinken Knut reparerte på redskapsboden sin og var blid han også.   DH ruslet rundt og reparerte ting og var så lykkelig som bare en mann kan være med munnen full av skruer og  skrujern i baklomma.
Så alt er fred og fordragelighet.  Så lenge det varer.

23 kommentarer:

Randi sa...

Nydelige vårbilder.
Her ligger det snø ennå, men i dag regner det så jeg håper snøen regner bort snarest mulig.

Ha ei trivelig uke:)

snakkemunn sa...

Det er merkelig som folk kryper ut av husene sine med en gang våren og solen kommer. Det var full aktivitet her også igår. Jeg vasket bilen, det må ha vært noe med håndbrekket for den trillet nedover rett i krukkene min.Den fikk kjempebulk foran og knuste krukkene og jeg ble fly forbannet.
Nyt en ny uke, klem fra meg. :))

Tovepia sa...

Godt å høre at alle har det bra:O)
Flott dag dere hadde med alle disse varmegradene. I skrivende stund er sola på gang her, men 2 grader er for lite.
Nyt dagen og klem fra meg;)

Odins lille hjørne sa...

Ja er det ikke hærlig at våren er her!! Dette er den flotteste tiden på året hvor man nyter alt det som spirer og ser frem til sommeren.. plutselig ser man og naboene som man stort sett ikke har sett siden høsten..
åh.. livet er hærlig!
ha en flott mandag!!

Røsslyng sa...

Å komme ut fra et hagesenter med bare en pose erteblomstfrø er jammen sterkt gjort
Så deilig at våren har kommet til deg også nå, håper helsen også tar seg opp igjen da.
Idyliske bilder fra turen langs elven, våren er jammen meg flott.
Ha en super uke! :)

salige lavendel sa...

Ja er det ikke et skår i gleden hvis man har satt seg ut for å nyte natur og stillhet - og så skrur naboen musikken opp på fullt volum??!! Vi hadde noen naboer som gjorde det veldig ofte, men heldigvis har de flyttet nå.Så håper jeg bare de har flyttet ved siden av noen som liker musikk ute...Nå er det så fredelig og deilig her og jeg kan nyte synet av småfuglene som henter mose til redene sine uten rappe-musikk i bakgrunnen. Det verdsettes her hos meg!! Håper naboen din er ferdig med å male trillebåren og at han har tatt med seg musikken inn igjen =) Ha en strålende dag!

Mammadragen sa...

18 grader! det er jo nærmest sommer - her i sørlige østfolden ligger temperaturen på 12.5 grader på dager med skyfri himmel :)
ønsker deg en riktig god uke :)

MirreVirre sa...

Det er så utrolig godt med vår! Og hagesenter er så artig synes jeg også, så jeg er vel i ferd med å bli voksen kanskje? =)
Ha en fin fin uke!

Gamleheksa sa...

Så morsomt da, at alle mennene skinte om kapp med sola :) Her lig med vår og hagesentre. Men jeg blir så blendet av utvalget at jeg som regel gjør som du, kommer hjem med nesten ikke noe. Vel, utpå sommeren er vel de frøene blitt til noe vakkert å glede seg over og kan kanskje ikke kallse "ikke noe"!

Frk.Badegakk sa...

Godt å høre at det kommer litt sol deres vei også! Her har det vært deilig de siste dagene! Men lite høy musikk! Bor heldigvis i et nabolag som er ferdig med denslags. Men møtte noen polakker? på tur i skogen i går. Hørte de komme et kvarter før jeg faktisk møtte de. To menn gikk forrerst og så resignerte og litt mutte ut, og bak gikk skravlekoret. To damer i sin antatt beste alder med et volum som ofte blir tatt i bruk på diskotek og andre plasser der bakgrunnsmusikken er høy. Ikke midt ut i skogen. Hadde jeg vært mennene til damene hadde jeg vært mutt jeg også!

Men de forsvant jo etterhvert og da var det bare velstand. Deilig fuglekvitter og rådyr i skogen. ÅH jeg elsker våren!!!!

Litt om alt sa...

HERLIG!!!!
Å,Rooosie...bra sang! Du sang vel med?
Lykkefølelse av å lese om vår og glass med boblete innhold, happy'e mannfolk og blomster som kommer frem.
Klem

Hobbygåsa sa...

Så herlig at våren har kommet hos deg også! Her kommer den også sent, men nå - endelig - spirer og gror det og snøen blir synlig borte dag for dag. Herlige naboer du har, blir iallefall ikke kjedelig :-)

Røsslyng sa...

Heisann!
Det ligger en award til deg på hagebloggen min
Håper du tar i mot den :)

marit sa...

Igår var det sol og nydelig, idag regner det...typisk vår!
Det er sjelden jeg er innom hagesentre, pleier å sende gubben, for det er han som liker best at hagen ser bra ut, og dessuten er det han som har lommeboka;-) Jeg har stort sett boikotta Plantasjen, for de holder åpent ALLE dager- søndager og påskedager og alt som er. Jeg blir litt sur på sånt! Enten er det bibelbeltet fra Sørlandet som ligger og murrer, eller så er det langvarig påvirkning fra Møre...

Ha en flott uke- du har noen morsomme naboer!

Stubbetufsa sa...

Ja! Akkurat!
Hvor lenge var Eva i Paradis?
Forbered deg, jente!

Vibekes lille grønne sa...

Det er rart hvor fort våren kan komme! Fra den ene dagen til den andre så må vinterhabitten legges bort. Jeg blir litt tatt på senga hvert år, enda så etterlengtet våren er.

Deilig å strikke utendørs igjen, uansett om strikketøyet røyter eller ikke. Kos deg i vårsola! :)

LivM sa...

Her ligger det fortsatt litt snø, men vi har strålende sol og deilig utevær. Så da håper jeg snøen forsvinner fort. Det er så flott å se bildene dine med blomster, håper vi kan få se de titte frem snart. Kos deg i godværet, håper det varer lenge!!

Sylvia sa...

hallo hallo!!
Der så det koselig ut å sitte, med bobler i glasset og frukt oppi. kan jeg komme en tur...?
Jeg strikker på pinne nr 3 og det går treigt......håper å bli ferdig snart, så jeg kan begynne på noe annet.
Så dumt at det røyter det garnet du strikker med. levinasjalet mitt røyter også, og blir mest brukt til kos. Siden det er i orange, passer det dårlig til sorte kåper, siden jeg plukker orange hår OVERALT fremdeles.

Sonja sa...

Solskinn og glede hos deg. Det er så flott å se at det begynner å våres, nå har det vært lenge nok med vinter.
Håper du kan nyte bobler og jordbær i massevis framover nå.

Anne N. sa...

Å så koselig å lese bloggen din:)
Nyt dine bobler og jordbær så ofte du kan! Livet er deilig. Selv om vi her i nordnorge fortsatt holder på å snø ned :o)
Klem, Anne:)

Beyla sa...

er rart med det, men det virker som en munnfull skruer kan gjøre mye større underverk for moralen enn en munnfull middag. Snodige dyr, de der mannfolka.
18 grader?! Hadde blizzard idag, vi! såpass ille at noen hadde visst kjørt rett på havet på vei til sentrum. altså, rett på havet høres jo forskrekkelig dramatisk ut, de kjørte ut i et våtmarksområde som blir tørrmark når det er fjæra sjø, og er 50cm dypt når det er flo. Men hvis det da var flo sjø når de kjørte ut, så kjørte de jo rett på havet! Hah!
Milde makter.. jeg trenger pizza, og søvn. Og defintivt i den rekkefølgen! Kommer du på besøk snart?

Birgitta sa...

Vad fint att våren hittade till dej nu. Hoppas vår snö också försvinner snart. Solen skiner från en klarblå himmel. Skönt.
Ha det gott.
Kram Birgitta

sipusa sa...

Så herlig! Våren er virkelig sprutet fram hos dere jo:-D her er den mer forsiktig av seg men bare vent, og folka har poppet fram det skal de ha.

SYnd med peisen, men hagesenteret? Kjenner jeg det igjen? Lykke til med peis og greier:-D