søndag 30. mai 2010

Brummm brumm

Noe så nerveslitende.  Kjøpe bil, mener jeg.    DH fant en Alfa Romeo han mente jeg burde ha.  3-dørs, Liten. Sportsmodell.  Jeg sa meg villig til å prøvekjøre, men jeg fikk følelsen at det var bilen som prøvekjørte meg.Jeg tittet litt på  en Renault Clio – det har jeg hatt før og henne likte jeg, men har jeg egentlig lyst på automatgir?   Er ikke giring halve moroa?  Så var det en Ford Fiesta – og det var jo den jeg egentlig hadde lyst på fordi jeg ble så glad i den jeg hadde.  Men så mente DH at motoren var for puslete. Vi så på en Ford Focus – som jeg syntes var fin --- men – kanskje litt stor?  Eller kanskje ikke?  

Så var det en fin en som hadde akkurat samme rødfarge som skoene mine.  Den likte jeg, men både DH og selgeren sa at man ikke kunne kjøpe bil bare fordi den stod til skoene.  Og hvorfor ikke det?  Bil er da for søren bare bil!  Man peker forenden i en retning, starter og den kjører i den retningen. Så hvorfor kan den ikke stå til skoene mens den gjør det?  Mannfolk!! 

Vel, siden vi kun hadde dagen i dag å gjøre dette på  og hodet mitt sluttet å fungere så pekte jeg, nærmest litt på måfå på en og dette er nå bilen min.  En Fiat Punto Sport.  Jeg tror jeg liker den. Den har en knapp som gjør Power Stearing til Ekstra dobbel super Powerstearing og man trenger bare bruke en finger på ratter – dette i følge selgeren.   Jeg syns jeg ser meg kjøre nedover krongleveien her med en finger på rattet. Det skal bli gøy!!  Air Condition trenger man jo  når man bor i Skottland.  Det kunne bli sol en dag.  Og en del andre Super SS Rally GT finesser som jeg sikker kan finne ut av.   Jeg er veldig  glad for at det forhåpentligvis blir lenge til neste gang jeg må kjøpe bil. 


 Den blir levert på onsdag og nå må  jeg fortelle Fiestaen min at hennes dager er over.  TRIST!  Jeg tror hun er fryktelig lei seg.

Men - MEN – det jeg absolutt MÅ ha er et sånt klistremerke i bakvinduet med ELG og Norge på.   Jeg kan ikke kjøre rundt i en bil uten elg.   Så om noen kunne tenke seg å sende meg et sånt et – så skal jeg strikke pulsvarmere og sende tilbake.   For jeg MÅ ha elg altså. 


25 kommentarer:

Karl Halvorsen sa...

Hei Scotland og (Trondheim)! Bare et par tips: Skulle ikke fargen passe med skoene, kunne det jo være en tanke å forsøke å kjøpe et par nye etter bilen. Sett fra en manns side og i all vennskapelighet, tenker jeg.

Den ser da riktig så fin ut denne og Air Condition må en jo ha, også her i Trondheim. I dag har vi rukket å få hele 9,3 grader (pluss) og værstasjonen forteller oss at den skal stige!!!

Ang elg så har jeg en liggende, men hvor? Finner jeg den skal jeg rope ut å sende den sporenstreks til deg. Tror til og med at jeg har to forskjellige størrelser, en plass. Lover ikke noe, men kan også se om jeg får tak i en hos en bokhandler ved anledning. Størrelse i tilfelle den må kjøpes?

Tar det som en selvfølge at den skal være "dau", flat og kan klistres på.

Ha en fin og varm dag, om ikke annet innvendig!

Ati. sa...

Gratulerer med ny bil. Jeg synes det ser veldig flott ut :)

Beyla sa...

Gratulerer med nybærtbært! FIN var den, selv om jeg skulle ønske den var rød, jeg og. Rød er bra. Rødt er alltid bra!! Én finger...? Skeeeptisk!!
Hvis jeg hadde hatt tiltro til at jeg skulle klare å karre meg til postkontoret within a reasonable amount of time skulle jeg meldt meg som elgsender, men med tanke på de 4 pakkene jeg har liggende som simpelthen trenger å komme seg til postkontoret.. så skal jeg ikke skryte på meg :D

Marion sa...

Hihihii....Gratulerer med NY bil! Jeg har verken førerkort eller bil så har null peiling på sånt. Men virker som det er en bra bil du har kjøpt :) Hvor får man kjøpt sånne elg klistermerker hen da? Hvi jeg finner skal jeg med glede sende til deg! :)

RigmorNY sa...

Jeg skal reise med hurtigruten i natt, og der tror jeg de selger slike elger. Du får sende meg adressen på min mail rigard@live.no så skal vi se om det ikke blir elg i bakruten på din nye bil. ;) Gratulere med ny bil . ;)

Marion sa...

Har satt mannen min på saken for han skal kjøre hjem fra Oslo i morgen! Så det blir klistermerke på deg :D

Marion sa...

Mail adr min er marionrind@hotmail.com

Tovepia sa...

Ikke snakk bil til meg;) Vi kom på hytta fredag, parkerte, og lørdag skulle jeg på butikken. Bilen nektet. Vi måtte hente NAF, som tok med seg bilen på henger:( udskjelov er det en hyttenabo som er her og som vi får sitte på med hjem;) Det har aldri vært noe galt med den bilen, men dagen før undertegnet vi kontrakt på nybil....har biler sjel? Skulle tro den ville hevne seg;)

Flott bil du har kjøpt, kjøp deg nye sko også:O) Klem fra meg;)

Sylvia sa...

Grattis med ny bil!!! Synd den ikke var rød da! Jeg elsker min lille røde nye bil. Har vel aldri kjørt så mye bil før, for jeg sier ja til alle som spør. i love it!
Ser ut som du får et lass med elg-klistremerker......men kommer de ikke, så kan jeg få tak i på jobben. Husfliden, vet du..... ;)

Gamleheksa sa...

Du har kanskje grå sko også du? Gratulerer med ny sportsbil, huttetu altså. Noen bakruteelg har jeg ikke for hånden, men dukker det opp en, så vet jeg hvor den skal.
Vet du forresten at det er de mest hissige bilførerne som har rød bil. Jeg byttet fra rød til urban grey, og det ble helt feil for meg. Men jeg suser rundt i den grå læll, og kjefter på alle som gjør dumme ting. For det gjør nemlig ALDRI jeg :D

Moan sa...

Gratulerer masse! Tror dere kommer til å bli fin-fine venner, du og litte Grå :-)

Guro sa...

Åh, kor artig d va å være tebake i bloggverden, - har no lest mæ gjennom flere uke/måna m innlegg. Kjempeartig, været i Skottland e nok som været i nord, både fram og tilbake og sikksakk ang årstide....

Januarsola sa...

Jeg har også sølvgrå bil og det er vanskelig å finne sko som matcher, men bortsett i fra det liker jeg fargen veldig godt ;0)Du blir å ta deg fint ut i den lekre saken der og med bare en finger på rattet, regner jeg med du blir lagt merke til på stripa !! Kos deg masse.

Sidsel sa...

Gratulerer med ny bil! Måtte den bringe deg trygt fram hvorhen du befaler:-)

karin sa...

Wow, Fiat Punto er jo ikke å forakte! Så sport også da, den kommer du til å elske! Kvitt deg med Forden sier jeg bare :)))
Selv ønsker jeg meg en hvit Fiat 500 med rødt skinninteriør ;) Synes jeg ser deg i PostmanPatsvingene med en finger på rattet og klampen i bånn, hi hi

Mourie sa...

Syns den var riktig fin jeg, men gjerne med en annen farge... Ingen styring med bare en finger altså, da kan du fort ende opp med bare en finger til så blogge og strikke med!

marit sa...

Syns den var fin! Sølv er en flott farge på bil, og du skal se den har sjel denne også:-)

Berit sa...

Gratulerer med ny bil, den var riktig fin, og så blir det å kjøpe nye sko, fine sandaler i sølv, da blir du så fin at.
Men å kjøre med en fing på rattet.. det skulle tatt seg ut!
Synes det er veldig kjekt med automatgir når en kjører i rushtrafikken, min mann har det i sin bil, jeg har ikke det, men liker den også da, men unngår å kjøre den i rushtiden.
Lykke til med nyvidunderet, og vær forsiktig!

Tonje sa...

Gratulerer med ny bil. Den ser jo kjempeflott ut. Men nå lurer jeg på hvem det var som ble så lei seg... bildet av bilen din dekker nemlig en del av teksten....
Ser ut som om det er mer enn nok elger på vei til deg (blir rene folke... ehm... elgevandringen det her...) men skulle de glemme seg av og ikke komme likevel, så får du si fra så kan jeg sikkert fikse en....

Odins lille hjørne sa...

Så Fin bil!! Gratuler!! Elger får du nok mange av nå, så det sender ikke jeg!! Vet hvordan det er å gi slipp på gammelbilen.. Snufs..savne enda min første bil.. En Rød opel kadett ..sukk...79 modell..hummmmm
Ja ja, men så er det godt å få en bil som virker, og med alt det utstyret, så får du bare kjøre forsiktig....
klem

Litt om alt sa...

Mannfolk og bil altså! Skjønner de ikke at farge og utseende er viktig?
Jeg har en meget frustrert husbond etter diverse besøk på Vinmonopolet...flaskene må jo ha det der lille ekstra, ikke sant? At etiketten har en liten tøtsj av spesiell eller flaskeformen er litt vakker. Hvordan det smaker kommer lenger ned på listen!
Uansett; Gratulerer med bilen, måtte hun ta deg dit du vil uten masse nykker og anfall av egenrådighet :)
Sjalet var lekkert (som alltid)
Ser du har fått mange tilbud om elgskilt, men trenger du fler bare si fra. Bor jo i elgland, så det er ikke noe problem å få tak i skilt.
Stor klem

Strikkebesta sa...

Bil - det kjøper eg på internett, fargen kjem i andre rekkje, men må vedgå at den grå Yarisen min er ganske kjedeleg, det finns minst ti av same sorten berre her i heimkommunen min:(
Neste gong skal eg prioritere fargen, så får tekniske finesser vere som dei er!
Trur det blir kjekt for deg når berre du og Fiaten har fått aklimatisert dykk, lykke til:)

Muffin sa...

Godt valg, lekker liten sak det der. Tenk nå på alt du får som den gamle bilen ikke har: kollisjonssikring, større komfort og en mer miljøvennlig og driftsikker bil. Og alibi for å kjøpe nye sko. Lykke til! Jeg har også ny bil og koser meg masse med den!!

mette sa...

antar at du har fått nok tilbud om elg i solnedgang nå!?
Tristan Vindtorn, vår eminente surrealiske drammens-dikter hadde et sceneshow med elg i solnedgang, skjønner du! *s*s*

Synes bilen din var LEKKER! Og sikkert en liten gjerrigknark, og det må en ha i disse krisetider.
Og grått er lett å holde rein vettu, selvom du baserer deg på mange tørre og fine solskinnsdager! *s* Min er svart, og hver regndråpe synes!

Ha en strålende dag!

Karl Halvorsen sa...

Hallo igjen!
Vil bare opplyse om at elg er funnet og ligger å venter på adressen til sitt nye hjem, om du vil ha dem da. Flere opplysninger finner du på bloggen min.

Hei så lenge, så hører jeg fra deg kanskje. :)