onsdag 26. mai 2010

Julegavealongen for mai

Det går mot siste dagene av mai allerede.  Tiden flyr så fort at jeg snart må begynne å regne dagene i år og ikke måneder eller uker.  Egentlig så syns jeg det er en god ide - hukommelsen min er ikke lengre av den beste og det ville vært mye lettere hvis jeg for eksempel kunne si;  "ja, det skjedde onsdag i 2009.
Dette er mitt mai-bidrag.  Haruni heter sjalet, det  ligger på Ravelry og og er helt gratis. 

Jeg  strikket det i Fyberspates merino/angora på pinner 3,5og det er lys, lys grønt og ikke hvitt. 

Jeg brukte bare 65 gram og det er lett og luftig.

Jeg har prøvd symaskinen min i dag.  Først ble det en liten pute til gyngestolen min. Denne gangen tråklet jeg til og med - litt i hvertfall.  Jeg klarte å få plassert broderiet sånn nogenlunde midt på, men jeg klarte selvfølgelig å gjøre noen brølere.  Men ikke skal jeg fortelle dere om dem.


Så ble det et bakeklede. Det skal DH få til å ha over de nybakte brødene sine.  Stitcherimønsteret er det Muffin som har tegnet.


Like greit at jeg fikk så mye tråd sammen med maskinen. Jeg tror jeg brukte nesten en halv snelle bare på å finne ut hvordan jeg skulle få sydd knappehull.

Min gamle Husqvarna sydde det meste med samme fot, men nå må jeg bytte fot bare jeg trekker pusten.  ((Hva heter symaskinfot i flertall?  Symaskinføtter?   Det kan da ikke være riktig?))  Og det er nummer som skal plottes inn og hvis jeg ser hardt på den forandrer tallkoden seg.   Men jeg finner vel ut av det. Håper jeg.

Her er sommeren forbi for denne gangen. Nå har vi vår og det er jo greit.  Men det er meldt frost "i høyere strøk" og det er jeg ikke ikke sikker på om jeg syns er ok. I natt er det bare 3,5 grader ute. Kanskje tiden går baklengs?  Eller i sikksakk?   Eller er et bare meg som er forvirret?  Kan det være Værgudene som sitter i redene sine og er fulle av fanden?

Rett før jeg dro til Aberdeen skulle jeg kjøre en tur ned til postkontoret.  Halvveis nede i dalen stod det svart røyk ut under bilen og det luktet død og fordervelse.  Jeg klarte å halte til bilverkstedet og mekanikermannen sa at  bremse-ettellerannet var kaput.  Så nå er jeg billøs.   Det er bare kosteskaftet igjen.

DH syns ikke det er noen vits i reparere den - han mener jeg heller bør få en ny. Men jeg liker bilen min.  Det er en liten Ford Fiesta og har aldri gitt meg et øyeblikks bekymring. Hun har alltid kjørt meg dit jeg vil, har startet på første forsøket uansett værforhold og har i det hele et utrolig godt gemytt.  
DH påstår at biler ikke er hun eller han og at de ikke har hverken gemytt eller følelser.  Men han skjønner seg  ikke på motorer han.

Nå har Pusifer kommet inn etter nattens musejakt og jeg skal gå og legge meg.
22 kommentarer:

Annepålandet sa...

Jo, det heter faktisk symaskinføtter i flertall. Verden er forunderlig.

Det sjalet var utrolig lekkert!!! Jeg har ikke turt å printe det ut engang - jeg får det sikkert ikke til uansett. Og nå er jeg jo beskjeftiget med sokkestrikking en god stund fremover dessuten.

Jeg tror biler har sjel. Noen mer enn andre. Nå har jeg en Polo, og den har dårlig med sjel. Men sånn er det jo med mennesker også, noen mangler rett og slett personlighet.

Er forresten glad jeg ikke bor i samme nabolag som den jakt-katta di...

Ha en finfin onsdag!

snakkemunn sa...

tusen takk for den fine kommntaren hos meg.
Du gjør noen flotte tidkrevende arbeider for tiden. Det sjalet er kjempefint. Jeg har begynt på noen slike, men de ligger som påbegynte arbeider og nå orker jeg ikke gå inn i mønstrene på nytt.Har en del av de. Fine puter og dekselet til brødet erjo rene luksusen. Forstår deg med bilen, jeg hadde en golf engang som jeg aldri kan glemme. Det var min godbil. Holdt på å dø når den gikk inn til regjeringen. Ha en fin dag. :))

Moan sa...

Nydelig! Tenker tulipaner når jeg ser det *sukk*
Synd med bilen. Kanskje du finner en annen, med sjel?

Sidsel sa...

Rett og slett et nydelig sjal!
Ja, biler har sjel - iallefall bila mi:-)Jeg savner den når vi har vært lenge bort i fra hverandre og jeg tror den har savnet meg...... toillat æ? nei da:-)
Ha en flott onsdag!

Mourie sa...

Så flink du er med symaskina! Øvelse gjør heldigvis mester, og jeg er imponert over de fine broderiene du lager! Du har ikke noen fine enkle sokkemønster til pinne 2,5-3 å linke til? Gjerne i barnestørrelser. Nå skal jeg prøve å løsrive snuppa fra sjokomelka, få henne noenlunde presentabel og levere henne i barnehagen. Ha en strålende dag!

Røsslyng sa...

Katter skal vel smyge seg lydløst rundt i de stille nattetimer og rydde smågnagere og andre uhumskheter av veien og IKKE drive med slike voldsomheter som katten på bildet ;)

Biler med sjel, jo det tror jeg på...snakker man skitt om dem furter de ihvertfall

Aldeles NYYYDELIGE syarbeider du har gjort! Liker også disse broderiene men har neppe tålmodighet til å begi meg ut på denslags selv
Ja, og sjalet var jo også et praktstykke. Imponeres stadig over alt det vakre du lager! :)

Ha en fortsatt fin uke! Håper været ikke blir så kaldt som fryktet

Sylvia sa...

Så flink du har vært, med både pinner og symaskin!! Sjal trenger man visst fremdeles, for her er dt også blitt kaldt igjen, så det er bare tull det at sommeren endelig er her!!!! På med ullundertøyet, kan man vel nesten si!;)

Vibekes lille grønne sa...

Symaskinføtter heter det ja. Jeg fikk reparert min gamle symaskin for dyre penger i vinter for å slippe å forholde meg til en ny. Tiden er liksom over for at det er kjempestas med alt som er nytt. Nå synes jeg det er deilig med alt jeg vet hvordan fungerer!

Harunisjalet var aldeles nydelig! Jeg begynte på ett, men mistet motet litt. Når jeg ser ditt fikk jeg lyst til å prøve igjen.

Flotte sticherysaker også, jeg synes ikke det er nødvendig å snakke om feil som ikke synes. Det ser jo kjempeflott ut. Har forsonet meg litt med at det blir noen feil på alt jeg lager, men sluttresultatet blir stort sett bra likevel.

Ha en fin onsdag! :)

MirreVirre sa...

Kjempefint sjal og pute da! Du imponerer stadig med sjal asså! Blir reint misunnelig jeg! Biler har forresten følelser tenk! Man må være god med den!
Ha en fin fin onsdag!

marit sa...

Klart biler har sjel! Men noen ganger må selv de vandre til de evige bilbaner, eller hvor de nå havner;-)

Du kan jo sy, jo! Puta til gyngestolen ble kjempefin, bakekledet likeså. det er bare å ta tida til hjelp- det tar tid å bli fortrolig med ny symaskin! De har nemlig sjel, de også...og noen ganger er de fulle av f...!

Nydelig sjal- lurer på hvem jeg kunne strikket et sånt til??? Må i tenkeboksen her.

Ha en flott dag!

Tovepia sa...

Det går faktisk an å bli glad i en bil og spesielt når den er gammel og viser litt "personlighet";) Jeg kjører en gammel Golf som har sine luner, men den er gull verdt. Det verste er at rustflekker skjemmer den gamle damen:O)
Kjempefine ting du har gjort, både pute og sjal!
Ha en super dag og måtte varmen bre seg i høyereliggende strøk! klem fra meg;)

Mourie sa...

Tusen takk for kommentar og link! Da skal jeg prøve meg på en engelsk oppskrift i morgen, nå venter aftenvakt på de syke hjerters avdeling

gunknitter sa...

Du verden alt du får til ! Med meg hoper arbeidet seg opp for tida og det er ikkje med meg feilen ligger. Trur det er tida som surrer. No er eg då heldivis i rute med det som skal ut av huset. Men alle mine påbegynte gode idear ligg overalt og gidd ikkje lenger rope til meg :)

Eg har ikkje det minste peiling på symaskiner, men synst nokon ein gong snakka om symaskinlabben ! Kan det vere det samme.

Heldiggrisen DH som skal få så fint bakeklede !!

Åååå for en søøøøt liten pusekatt :))

Gamleheksa sa...

Nå er det nesten at jeg melder meg på julegavelista di altså. Heldige den som får et sånt vakkert sjal :)

Så flotte ting du har sydd. Jeg begriper ikke at noen gidder brodere sånn, men jeg synes det er veldig fint, så plutselig en dag kommer ånden over meg også, kanskje. Har tenkt på ny symaskin for den gamle fortjener pensjon, men tror jeg besinner meg hvis det er så avansert nå til dags. Ser ikke helt for meg at det harmonerer med min ikke-eksisterende tålmodighet med gjenstridig teknikk.

Forresten, hvor har du fått tak i bilde av meg på kosteskaftet??? Til og med den kledelige ansiktsfargen har du fått med. Merkelig. Antagelig har jeg nok den fargen hvis jeg setter meg høyt på ei grein og synger også, med min høydeskrekk. Men skulle det skje, så skal jeg sørge for at det blir foreviget.

Ha en fortsatt fin vårdag eller hva det nå enn har bestemt seg for å være hos deg i dag.

Strikkebesta sa...

Alt du kan! Strikke, brodere og sy på avanssert moderne symaskin. Sjalet er heilt lekkert, trur eg må innom Ravelry og hente ned til dataen min:) Broderia er også flotte, stitcheri, er det raskare å lage enn med vanleg brodernål og tråd?
Er det Pusifer du har nedst på innlegget? Ha verkar skremande krigersk!

Januarsola sa...

Hihi, bare skaftet igjen, god tur!!
Sjalet ,puta og bakekledet var nydelig og du har jammen vært produktiv :0)
Den katten ville ikke jeg snudd ryggen til, men så er jeg da en kattepyse ...

Tonje sa...

Tror nok værgudene driver og eksperimenterer litt for tiden, ja. Her forleden dag startet yngstejenta ut med både tykk genser og kåpe på da hun skulle ut og leke... et par timer senere satt hun i bare stumpen og badet i sølepyttene utenfor huset her... jaja... vi får vel bare ta det været vi får.
Nydelige stitchery du har laget, og den puta ble kjempesøt. Og sjalet er jo bare lekkert! Husker jeg drev og strikket duker en gang i tiden.... det sjalet minnet meg litt om noen av dem (bare mer anvendelig med sjal).

LivM sa...

Sjalet ditt ble nydelig. Det mønsteret er jo bare flott, men fy for en jobb å blokke det!
Ser du har dreisen på symaskinen også, Jeg har også en stående et sted, men jeg tror ikke jeg skal fristes til å ta den frem!!
Sommeren kommer nok tilbake skal du se, og bil må du jo ha. Noen ganger skal man lytte til sin bedre halvdel! Ha en fortsatt herlig dag!

Stjerneglimt sa...

...tenkte nå om man kunne SPRINGE over det scootersporet, da... :P

Flotte arbeider du har lagd igjen, og morsom tekst, tror nok biler har sjel... innbiller meg at min kjenner at jeg vurderer å skifte ham ut... :) (HAN ettersom det er en svart BMW)

- foresten, jeg sier ikke symaskin fot, men labb... Ha en fin kveld!

Muffin sa...

Nei, få deg en ny og pålitelig bil, gamle fiesta kan sikkert gjøre ny karriere som spiker eller noe. Så lekre ting du har laget, som vanlig! Føler at et nytt broderimønster trenger seg på, de fuglene er kjempelekre og det røde rundt gjorde susen. Du er sannelig produktiv!

innfall sa...

Haruni-sjalet er helt nydelig, så utrolig lekkert med den spesielle kanten rundt! Var det komplisert å strikke? Jeg vurderer om jeg trenger et tynt sjal ("trenger"), men jeg er ikke alltid så stor fan av oppskrifter man blir sittende å telle masker på hele tiden. Mistenker at Haruni nok er en slik oppskrift ;-)

Jeg skal forresten til Woolfest i Cockermouth / Lake District i slutten av juni. Har du vært der noengang? Lurer på hva jeg kan forvente, men regner med at det blir kjekt.

Rigmor sa...

Så utolig lekkert Haruni sjalet ditt ble !