torsdag 6. mai 2010

Endelig Wollmeise

Det garnet er jo omtrent umulig å få tak i. I hvertfall for meg. Hønsetenner er vel mere vanlig enn Wollmeiser, tror jeg.  Men så hadde Shygirl med bloggen Min lille verden lyst til å bytte bort noe Wollmeise Lace og dermed fikk jeg også sjangsen til å prøve dette garnet.

05.03.10 080
 Det var dette strikketøyet jeg tok med meg opp til Aberdeen.   Og dette er altså før blokking.   Mønsteret finnes i Knitty.com  for 2008 og heter Laminaria.  Jeg har lenge hatt lyst til å prøve meg på det som på godt norsk heter Estonian knitting.  Det ser så herlig inviklet ut.

Garnet var deilig å strikke med, men det som vel er spesielt med dette garnet er fargen. Det er nesten så den lyser i mørket. Helt fantastisk. 


 

 
Her er sjalet blokket.  Masse mønster, men slettes ikke så vanskelig som jeg trodde.  Det var noen helt uvanlig masker, men de var morsomme og egentlig raske å strikke. Jeg strikket på pinner 3,5 og selv om garnet er tynt så gikk det rimelig raskt.

Det gikk med 71 g og er akkurat stort nok til å gå engang rundt halsen.


05.03.10 079
Denne helgen fikk vi endelig kjøpt oss ny utepeis.  Siden vi var på hagesenter alikevel så fikk jeg dratt med meg noen blomster hjem. 

DH skrudde sammen peisen og jeg plantet. Heldigvis plantet jeg i potter, natt til mandag sank temperaturen ned til minus 5 grader.  Jeg løp rundt ute i hagen i pysj og bar blomster inn i garasjen klokken 1 på natta.  Fyttekatta – sier jeg. Det er mai for søren. 


05.06.10 004
Heldigvis fant jeg noen bøker opp i Aberdeen og jeg har massevis med sjal.  Så jeg fyrer i ovnen og koser meg alikevel, men det betyr ikke at jeg ikke blir sur om ikke våren kommer snart.
19 kommentarer:

mono sa...

For et lekkert sjal!! =)

Og kul benk i hagen! Nesten så den ser hjemmesnekra ut? *ønske seg handyman*

Miss.Møllebo sa...

Ja, søde Ruth vel er det Maj, men en gruelig kold en af slagsen også i Danmark. Har mine blomster stående i væksthuset for jeg ynder inte at de får frost. Mon ikke de kan plantes i den kommende weekend?
Vakkert sjal du har fået gjort og fantastisk farve, du ønskes god fornøjelse med alle bøgerne og strkkepindene.

randi K design sa...

Så ergerlig med den våren som lar vente på seg...
Det er bra du er godt utstyrt med lesestoff!

Tovepia sa...

Har ikke prøvd dette garnet jeg heller, men må vel snart, for alle her inne prater om det;)
Nydelig sjal ble det ihvertfall av det!
Flott utepeis, så nå får vi håpe varmen slår inn så vi kan være ute litt mer...både vi og plantene:O)
Nyt dagene mot helg og klem fra meg;)

snakkemunn sa...

Hei , jeg synes du er så rask med disse sjalene dine. Gratulerer med ditt første wollmeise, jeg har ikke strikket eller kjøpt det ennå. Forstår jo at det er helt spesielt. Ditt sjal var nydelig. Du er veldig flink med diss mønstrene. Jeg gjør som deg løper ut i bare bein og henter krukker inn midt på natten. Vi erjo ikke riktig kloke. Planter før tiden og går og danderer og lager oss en masse arbeid. Ha en fin dag. :))

Røsslyng sa...

Nydelig sjal du har strikket!
Litt av en forskjell på det før og etter blokking. Jeg har aldri blokket noe i hele mitt liv, men det hender jeg damper ting som skal gis bort.
Utepeisen var kjempeflott, må være en drøm å sitte foran sene sommerskvelder. Og den benken din er så knalltøff at jeg blir rent misunnelig, den er akkurat slik en hagebenk bør være :)
Ha en super dag! Våren kommer nok til slutt...

Mourie sa...

Hei! Så mye nydelig du lager! Nå er jeg veldig spent på hvor i Skottland du bor? jeg har en bror som bor i Dunoon, og sommeren for 2 år siden kjørte vi hele Skottland rundt på en uke. Elsker landet og så mye trivelige folk! Skottene er veldig like oss nordlendinger, syns jeg. Ha en stråååålende dag!

Mourie sa...

BTW, håper det ikke gjør noe at jeg har lagt deg til på blogglista mi? Har bare fått lest de tre første sidene dine enda, må gjemme resten til senere koselesing også!

Odins lille hjørne sa...

Har aldri skjønt hvorfor dere blokker sjalene som dere strikker, men hvis det er det samme sjalet på begge bildene så skjønner jeg hvorfor!! :0) Utepeisen dere kjøpte var kjempefin, og for en hau med bøker!! Kos deg!!!

Beyla sa...

Du er så strikkeproduktiv at jeg blir helt matt! Her er strikkinga kun en tanke laaangt bak i hodet en plass. Er så mye som skjer at den kreative gnisten har sluknet fullstendig. Men det er OK - jeg trenger å pakke ned håndarbeidstingene nå uansett!
Idag har jeg ingen unnskyldinger utenom å gå tur i finværet. Det er den eeeneste unnasluntringen jeg har innvilget for dagen (siden ingen vind og sol og hele TO varmegrader er den fineste dagen så langt i år) så idag skal det pakkes for alle penga! Jah! Være flink og få ting gjort. Gode planen. Kjeeedelige planen. Jeg er skippertaksmenneske desverre.. Det er ikke en god ting bestandig!

Marion sa...

Fint sjal og stilig utepeis! Gleder meg til å styre og stelle i hagen...men venter litt til med å plante ut med alt det skiftende været her å.....
Ser du skal kose deg med masse gode bøker:)
Ha en fin fin dag!

Gamleheksa sa...

Så bra du har flott garn å varme deg på. Og så bøker da. Mankell er en av favorittene mine. Tror jammen jeg skal prøve meg på en engelsk utgave jeg også, trenger desperat å friske opp språkkunskapene mine. Å lytte er greit, å snakke og lese er værre. Vi får satse på at øvelse gjør mester. Jeg drømmer stadig om den lange bilturen min rundt i dine trakter og andre steder på Dronningens øy ;)

Gamleheksa sa...

Hvis jeg er et dikt, så har jeg litt vansker med å beskrive hva du er. Et muntrasjonsråd(hmmmm, merkelig ord egentlig) En god latter forlenger livet og det må være din skyld om jeg blir gammel. Jeg får meg noen gode latterkuler både av onnlegg og kommentarer. Hjertlig tusen takk. Fniiiis fra oss Jentene på Toten med eget tv-program. Kanskje vinner vi Gull-ruten i kommunalt sponsede kunstner-klær også :)

Viola sa...

Ja, helt vanlig er det ikke, at det snør og er så kaldt rundt om i flere land, på denne tiden. Noen sier april og mai er slik.. kan så være.. men inni meg tror jeg det er en annen grunn.. Ligner ikke på oppvarming, men har hørt at nedkjøling av jorda (vulkanutbrudd) faktisk er en samenhengende årsak til oppvarmingen.. Rart det der.. som om jorda er et pustende levende organ.. Som tar affære selv (vulkanutbrudd) når den synes at jorda blir overoppheita, eller det er fare for det frem i tid.. Og puster ut de 7 vintre for å kjøle ned jorda litt.. Men har også hørt at etter mange år (var det 30 år da..) med kalde somrer, så kommer en hetende steke.. hm.. who knows...

Nydelig sjal! Blokking har jeg aldri prøvd meg på, kanskje det blir den dag, om jeg kan bruke tykke pinner.. men jeg aner ikke hvordan man gjør det..

Du, den benken i hagen deres falt jeg helt pladask for!! Skjønn!
Pysjamas ute i de sene timer, brrr... men skal man berge sin kjære beplantning, så skal en....! ;)

God dag ønskes deg! :)

karin sa...

Hei igjen :)
åhhh, det sjalet ditt ble vel fint!! Jeg å har lyst til å prøve Lace, men som du sier det er ikke så enkelt å få tak i... ang "kom mai du skjønne milde..." siste snøen gikk i dag her hos meg..

Har du tid til å lese da? Hjelpes meg, hvis du vil ha noen lesetips:
(jeg er jo glad i Kina da)..
forfatter Xinran med Sky Burial og Voices from a Silent Generation.
Den siste som kom nå som heter Tapte døtre, på norsk, har jeg ikke rukket å lese.

Litt om alt sa...

Er det lov å si dritlekkert??
Den aller beste beskrivelsen jeg klarer å gi det sjalet! For en øyefryd!
Det er lystig å lese "herlig innviklet"...men har man så kustus på strikkepinnene som du har så er det vel morsomt å mosjonere de små grå samtidig. Jeg har nok med å treffe nesetippen med pekefingeren...
Her kan vi lage snøballer ennå etter tirsdagens snøfall.

Stor klem

Ati. sa...

Nydelig sjal Ruth! ser veldig vanselig ut men jeg skal prøve det også en eller annen gang... Har også prøvd å fa takk i Wollmeise, men det er helt umulig! Jeg tror vi må gjøre som Bitt@mi, reis til Pfaffenhofen med fly og hent ei koffert full av det smukke garnet !God rekkefolge, lese, strikke, lese ;-)

Vibekes lille grønne sa...

Lekkert sjal Ruth! Har ikke prøvd meg på wollmeise lace, men håper å få tak i noe snart. Har bestilt bok med Estonian lace, så det skal forsøke snart hvertfall.

Fortærende med den kalde våren, jeg har jo ikke fått ryddet bort ullstilongsen engang. Snart må det jo bli bedre, men godt du har sjal å varme deg med! :)

Farmors sa...

Så lekkert sjal, det er helt utrolig hva blokking kan gjøre, det var et helt nytt ord for meg da jeg entret bloggverden. Vi får krysse finrene for at det kan bli litt varmere i helgen, Hvaler kaller som vanlig!