mandag 3. mai 2010

Hjemme igjen

Så er jeg hjemme igjen, etter noen dager i Aberdeen.  Det har selvfølgelig sine fordeler å bo så langt i fra folkeskikken som det jeg gjør, men – vel, jeg liker i grunnen folkeskikken og jeg får tendenser til å klatre oppetter veggene etter uker her oppe.  Da er det bra å ha en by å dra til.
05.03.10 048
Aberdeen er en GRÅ by.  Alt er bygd av grå granitt. De som liker byen, og de finnes,  påstår at når solen skinner så glitrer det i steinen. Det er mulig det.  Men det er ikke ofte solen skinner og jeg syns stort sett den er bare grå. 
Men av og til så kommer man over noe som ikke er det og da vises det.

05.03.10 046


Vi har vært ute og spist, vi har vært på konsert, jeg har travet gatelangs – jeg fant til og med en ordentlig garnbutikk.  En ordentlig ordentlig en.  Trenger jeg si at jeg tilbrakte veldig lang tid der? 

Wool For Ewe heter den og er eid av en veldig hyggelig dame fra Canada.  Den ligger litt utenfor selve hovedgatene, men ikke lengre enn at jeg gikk dit på mine egne ben.

05.03.10 067
Dette ble fangsten min.  Det grå er Rennie Supersoft Cashmere som skal bli til  Randi Ks Bestemorsjal.  De rosa og hvite nøstene er helt vanlig sokkegarn, Cygnet Four Ply heter det.  Det er det eneste sokkegarnet jeg har greid å finne som er ensfarget.  Alt som er å få tak i for tiden er flerfarget og det er ikke alltid det passer.  Det blå er Aracuania Ranco. Det er sokkegarn det med, men beregnet på pinne 3,5.  Mye mulig det blir helt noe annet av det.

Og så er det 2 hesper Manos Lace. Baby alpakka, silke og kasjmir. Det er så usannsynlig mykt og deilig og herlig – nevnte jeg mykt?  Det må jo bli et sjal, men jeg er ikke ferdig med å bare ta på det enda. 

05.03.10 068
Litt knapper og bånd og sånt stæsj ble det også.  En vet aldri hva en kan få bruk for.

På fredag var det europeisk marked i byen.    Vi dro ned dit en liten tur, men så åpnet himmelen seg og regnet bøttet ned.  Det sto en litt forfrossen og våt fyr fra Finnland der og solgte hjemmestrikkede sokker og vanter og da måtte jeg jo kjøpe det. 

05.03.10 069   Han tittet litt på meg der jo stod og studerte vantene.  “Du er skandinav” sa han, skråsikkert. Jeg trodde et øyeblikk det var fordi jeg  hadde blitt høy og lys og slank  sånn helt plutselig – men nei;  “Det er bare skandinaviske damer som ser på vrangsiden av strikkingen og som kjenner på kvaliteten av garnet” sa han. Så da vet vi det.

Mønsteret på håndbaken er brodert.  Jeg syns de er skikkelig fine. 

05.03.10 052
Vi kjørte hjem over The Highlands.  Sneen ligger fremdeles oppe i fjellene i Cairngorm, men trærne hadde fått vårslør og gresset var grønt.  Det minner veldig om Norge og jeg var sikker på at jeg så blåbærlyng et par steder.  Jeg ville ut for å undersøke, men DH mente at de høye gjerdene rundt betydde at det ikke gikk.  Jeg vet at Dronningen eier alle svanene i Storbritannia, men eier hun alle blåbærene også?  Det er i såfall innmari dårlig gjort.

Pusifer satt i baksetet og beklaget seg hele veien hjem. Hun liker ikke å kjøre bil. Vel hjemme spurtet hun ut av bilen og ut i hagen. Jeg kom meg inn og fikk lagd meg en kopp kaffe (det viktigste først) og DH ordnet med noe oppe. 
Og så brøt lurvelevet løs.  Folk løp frem og tilbake i veien, ropte og bar seg.  Jeg stakk hodet ut av døren for å se hva som sto på. Der sto Bokfinken Knut og veivet oppgitt med armene,  Herbalisten løp rundt i hagen min og fru Bokfinken Knut hold fast Pusifer. 

Altså, - de hadde hatt en liten markmus som husgjest noen uker.  “Den var nesten blitt tam” sa fru Bokfink med tårer i øynene. Men akkurat idet vi kom hjem hadde den bestemt seg for å ta en tur ut i den vide verden og der var Pusifer - som er en svært så dyktig musejeger.  Hun satte tennene i nakken på den selvfølgelig,  Bokfinken Knut hadde greid å stoppe henne og musen løp avgårde -med Herbalisten i fullt firsprang etter.  Musa besvimte - av skrekk regner jeg med  og Fru Bokfink var helt fra seg og forlangte at Bokfinken Knut skulle gjøre noe.   Pusifer var mektig sur og Herbalisten løp fortsatt i ring rundt seg selv.Den eneste som tok det fullstendig med ro var hr. og fru Bokfinks egen katt.  Hun er bortimot 20 år gammel og syntes ikke det var noe å mase med.

Jeg er tilbake i landsbyen vår. Ingen tvil om det.

27 kommentarer:

Tovepia sa...

Skikkelig liv i hjembyen med andre ord:O)
Ellers så det ut til at du har fått noe flott garn å jobbe med, blir spennende å se hva som dukker opp her etterhvert.
Ha en god dag i landsbyen med alt som skjer;)
Klem fra meg;)

Odins lille hjørne sa...

E flir meg skakk!!! Vellkommen hjem! P.s Wool for Ewe er stengt mandager.. :(

MirreVirre sa...

Så jo ut som en herlig tur! Og ikke minst så mye fint garn da mann! Jeg blir rent misunnelig jeg asså! Ensfarget sokkegarn er jo lett å få tak i da! Bare å gå inn på 123knit.com og søke på arwetta. Da skal du få deilig sokkegarn da =)
Det er også godt å høre at du er tilbake i det gamle vante, høres ganske festlig ut synes jeg =)

Ati. sa...

Jeg har vært i Aberdeen også men det er flere, flere år siden. Men det ser ut likt. Flott garn har du funnet, det blir sikkert til noe lekkert! Måtte vel le av din story med mus og katt, jaja landliv er som det er ;-)
Jeg liker din ny "blog header" ser liksom ut som Norge av og til.
Ha en fin uke!

Gamleheksa sa...

Er Bokfinken Knut gift? Det hadde jeg ikke fått med meg gitt ;) I mitt hode var han en ekte ungkar. Men tam markmus, hmmmm. De må ha det litt trist i hverdagen sin, stakkars. Du får stryke sørgebåndet så det er klart. Når den gamle katta deres dør, så blir det nok sorg i hele landsbyen :)

Lo godt av den strikkeselgeren. Han hadde nok rett ja. Man må kikke og kjenne, såklart. Mye fint hadde du kjøpt, både strikket og ustrikket ull.

Ha en fin og rolig dag i fargerike omgivelser.

Muffin sa...

Fine, de finske strikkeplaggene. I dag er det håpløse 3 grader her og absolutt vær for votter. Det var godt du og katta kom deg hjem igjen og satte litt fart i nabolaget! Lurer litt på hvordan det gikk med den nesten tamme musa? Den blir kanskje ikke så lett å temme etter påkjenningen den har vært i gjennom, hehe.

Litt om alt sa...

Heia Pusifer, heia! Du er velkommen hos meg når det måtte være.
Lurer på om jeg skal tipse Ylvisåker-brødrene om landsbyen din? De reiser rundt og finner frem til orginale mennesker som har spesielle interesser,samler på ting osv. De ville fått programstoff for mange uker fremover...*ler*
Gleder meg til å se resultatene av alt det herlige garnet bare du blir ferdig med å ta på det.
Stor klem

Hobbygåsa sa...

Hehe, med livet som innsats høres jo fryktelig spennede ut - det var nok litt mindre dramatisk :-) Men skummelt var det :-)
Høres deilig ut med storbyferie, ja jeg tror jeg kjenner følelsen du har med å klatre oppetter veggene. Jeg er Byjente med stor B og har flyttet på landet... Gjøvik er ingen stor by, det er minimalt som skjer, og mange av menneskene er utrolig forskjellige fra det jeg var vant med i Oslo... Jeg bare MÅ til fødebyen med jevne mellomrom. Selv å sitte i kø i rushtiden i Oslogryta er en nytelse nå hehe - her varer rushtiden fra 16.00 til 16.05 :-)Aberdeen ser jo ut som en flott by selv om den er grå. Jeg liker så godt den engelske arkitekturen og kan gå i dagesvis å glane på slikt gammelt. Godt du fant deg noe skikkelig garn da - ellers kan jeg gjerne sende hvis du har spesielle ønsker herfra. Ja man vet man er hjemme igjen når naboene setter i gang - en helt vanlig dag på landet - og til stor morro for oss andre :-) Ha en fin uke Ruth!

Berit sa...

Tilbake med et brak- velkommen hjem :O)
Ja her går det for seg, full fart i svingene der ja, greitt å få røsket litt opp!

Godt å komme sewg bort litt, men det er nå greiest med det vante da, savner det ganske så snart.

Hørtes deilig ut med casmire garn, det blir nok deilig å ha om skuldrene.

Ha en fin da videre.

gunknitter sa...

Ja, det er godt å komme seg bort fra landsbygda av og til, og å kunne få vere en del folkesikken. I allefall når en har slike merkelige naboer og der naboens katt er den som har mest folkeskikk:)

Strikkebesta sa...

Det er like koseleg å lese historiene dine som dyrlege-forteljingane Yorkshire på 70-talet, trur eg det var! Kanskje du må gi ut bloggen din i bokform?

Vibekes lille grønne sa...

Aberdeen ser ut til å være en ganske fin by, til å være grå! Godt du fant en garnbutikk. Med din store produksjon av strikkeplagg trenger du litt påfyll.

Ler av den tamme markmusens korte liv og oppstandelsen det medførte. Ingen kan si at det ikke skjer ting i nabolaget ditt! Ha en fin uke! :)

snakkemunn sa...

Gøy å være i byen å se litt folk å røre. Herlig å komme tilbake til landsby og marker.
Herlighet for en gjeng. Man kan jo bare sette seg utenfor å bli underholdt, skulle gjerne vært der.
Synes nå katten var flink å gjøre jobben sin.
Mye flott garn, det er vel ikke lenge før vi får se et produkt. Jeg gleder meg. :))

Elsa sa...

Litt av en hjemkomst:)) Jeg ler så tårene triller her. Husbonden kommer hinkende på krykkene og lurer på hva som står på.
Å lese i bloggen din Ruth det forlenger livet mitt med mange år, du er rene medisinen.

Birgitta sa...

Vilken lycka för dej att finna en fin garnbutik med mycket fina garner, som du kunde få med dej hem. Borta bra men hemma bäst.
Kram Birgitta

Birgitta sa...

Vilken lycka för dej att finna en fin garnbutik med mycket fina garner, som du kunde få med dej hem. Borta bra men hemma bäst.
Kram Birgitta

Miss.Møllebo sa...

Titter på vrangen, er det skandinavisk? ja, måske, meget fine vanter du fik købt. Og Pucifer er da en rigtig missekat. Har også været i byen Slagelse i dag,jo det er dejligt at komme til staden ind i mellem, det blev nu kun til spiselige indkøb, men næste gang skal der købes bånd og garn. Hav det fint og held og lykke med garnet dit.

Rigmor sa...

Koser meg glugg ihjel med historiene dine fra landsbyen. Skikkelige orginale typer som bor der, ser for meg menn i gamle dongerioveraller med tykt kinnskjegg, og damer med strikkejakker i akryl. Takk for tips ang. garnbutikk, kan være kjekt å vite hvis man skulle ta en tur til Aberdeen en eller annen gang....
Ha ei fin uke :)

Marit -Tusenfryd sa...

Du behøver i allefall ikke reise bort for oppleve noe:))
For en historie - jeg flirer så jeg nesten ikke finner bokstavene på tastaturet her:)))
Tror neppe den musa har så lenge igjen å leve om den ikke får et bur ganske snart.

Tenk at det bare er skandinaver som kikker på garnkvalitet og vrangen, det synes jeg var snodig men så er det da også en helt naturlig ting for meg å gjøre.

Sylvia sa...

Skikkelig full fart når dere kommer hjem igjen, ja! (det setter nok naboene pris på!!!!)
Man kan ikke ha en tam mus når det bor katter i nabolaget!!!

Viola sa...

Ler høyt her jeg, selv om det var tragisk for musa.. men håper den overlevde da..! Og ikke skadet seg.
Aberdeen ser veldig grå ut ja, og alle de parabolantennene langs husrekka da!! Nei, jeg ville ha satt farger på husene. Jeg liker ikke at alt er grått, men bygningene er vakre. Husker både Aberdeen og Glasgow som grå. Glasgow ble min favorittby da!! :)Har vært mange ganger der! Og folkene er så hyggelig og lette å bli kjent med! :)
Men landsbyen din må være noe utenom det vanlige....?? Ler.. Håper det går bra med Pusifer etter dette også da, at hun ikke blir "hundsett"! Jeg er så glad for at jeg fant bloggen din, for jeg elsker å følge med på denne forunderlige landsbyen med alle menneskene som bor der! :))
Klem fra meg og ha en flott dag! :)

Viola sa...

Glemte jo helt, oppi alle naboene dine, å si at det var et par nydelige votter og sokker! Jeg visste ikke at skandinaviske damer har for vane å studere vrangsiden og kjenne på garnkvaliteten.. det siste kunne nok være elt naturlig, men det første....
Nydelig garn du har kjøpt!
:)

Stubbetufsa sa...

Herre! Æ sei bare det, at katte, dæm fange og leve av mus, verken meir eller mindre. Det e dyrplageri å ta fra dæm maten. Det kain du hælse og si tel de der naboan dine! Ja!
Huff, korsen man må bøye sæ for uvitenheta...
Klæm tel dæ, tålmodige væsen, og tel Pusifer som får aill mulig støtte fra Romeo!!

Røsslyng sa...

En tur til sivilisasjonen er nok nødvendig i blandt, høres ut til at du har hatt en fin tur i alle fall. Strømpene og vottene du har kjøpt var kjempeflotte, for ikke å snakke om alt det herlige garnet du har anskaffet. Det lilla og grå var spesielt lekkert, jeg liker flerfarget garn jeg.
Ha en fortsatt super uke og kos deg hjemme med skuldrene senket og nytt garn i hus.
Klemmm

randi K design sa...

Det skal bli spennende å se hva du tryller frem med alt det nye garnet...
Koselig historie om katter mus og originaler.. Ikke alle som kan se det morsomme i slike historier, og du er så flink til å få dem ned på papiret..

Karl Halvorsen sa...

Hallo fra Trondheim Norge!
Ramlet inn på bloggen din via "Stubbetufsa", syntes det så spennende ut. Har allerede funnet mange spennende bilder og vi gjerne se mer. Setter meg på som følger jeg.

Koselig om de avlegger meg en visitt også, kanskje du liker deg så godt at du følger meg videre også. Hvem vet.

Ha ei fin helg, jeg ser frem til flere opplevelser fra ditt strøk og din virksomhet. Takk for serveringen denne gangen!

Annepålandet sa...

Ja, riktignok bor du langt på landet, men det er da livat der! Jeg bor bare noen hundre meter fra Oslo, men her skjer det aldri noen ting. Så kanskje det er like greit å bo langt unna folkeskikken??