torsdag 17. juni 2010

Først og fremt

så må jeg takke for alle hyggelige og koselig og oppmuntrende kommentarer.  Det hjelper masse på humøret det.  


Og så må jeg be om unnskyldning fordi jeg ikke har kommet meg inn på bloggene og lagt igjen noen kommentarer selv.   Jeg har bare ikke hatt tid. Jeg har vært så utrolig opptatt med å gjøre – vel, når jeg skal være helt ærlig – ingen verdens ting.   Jeg har  stresset så veldig inne i hodet mitt med alt jeg faktisk har å gjøre at jeg ikke har fått gjort noen ting.    Beklager, jeg skal ta meg sammen.  Jeg lover.Men, MEN – vi har varme og varmt vann igjen.  Rørleggerne har vært her både i går og i dag.  De kom tidlig i går morges.  Begge to.  Men de satt faktisk bare i bilen sin utenfor huset fordi han som skulle komme med selve pumpen og alt det der viste seg ikke før klokka 3.   Og så måtte ene rørleggeren gå tidlig fordi han skulle et annet sted.  

I dag klokka halv 9 kom den ene av dem tilbake – og ble antastet av Den Slemme Naboen.  Han føk rundt her og bannet og svertet og svor og ba ham dra en viss plass på særdeles uhøflig skotsk. Og det er veldig lite høflig.  Han gikk totalt beserk.  Men rørleggeren var av den store typen skotte.  Diger, full av tatoveringer og  med pigghår.  Han gikk ut av bilen og DSN kom seg innendørs i en viss fart.   Men akkurat nå syns jeg ikke DSN er morsom lengre.  Det begynner å bli plagsomt og guffent. 

Litt utpå formiddagen kom den andre rørleggeren og jammen føk ikke DSN løs på ham også.  Han må virkelig ha blitt forferdelig rasende fordi det kom vanndråper på havebordet hans.    Vi får håpe det snart gir seg.  Det har skjedd før og det roer seg gjerne etter at han har ertet på seg juling av en eller annen. 

Og så kom postdamen med pakke til meg.  Gunknitter lager de herligste filtfigurer. Hun er virkelig en mester med filtenålen og jeg har nå en helt spesiell nøkkelhank til bilen min.   Er hun ikke helt utrolig herlig?   Jeg filter jo selv (av og til), men å lage noe så smått og med så mange detaljer det hadde jeg aldri greid.

Og hun har røde sko som står veldig bra til min egne  og til bilens helsvarte interiør. Det blir da vel schtilig vel? 


Jeg har begynt på en tablettkur.  En uke med medisiner, en uke uten og det skal jeg altså holde på med i  3 måneder.  Og så er det diett selvfølgelig.  Ikke noe med gjær i og ikke sukker.  Og ikke kaffe, ikke melkeprodukter og så videre i all eve. 

Men den kaffen man drikker om morgenen er egentlig ikke kaffe i den forstand og champagne er ikke vin – ikke egentlig.  Sjokolade har sukker i seg, men sjokolade er en livsnødvendighet og dermed basta.  I hvertfall når man er på ferie.   Sånn er det bare.

Ha en flott uke alle sammen.  Og takk for at dere er der.29 kommentarer:

Muffin sa...

Herre Fred for en diett. Nå ble jeg virkelig redd, for kan man overleve uten kaffe og sjokolade? Melk kan jo unnværes, bortsett fra den i melkesjokoladen self... Hva skal du spise da? Frukt og havregryn? Du kommer iallfall til å bli tynn som en sylfide, og må strikke deg helt ny garderobe. Ha det fint, det kommer nok til å gå helt bra skal du se!

snakkemunn sa...

Streng diett, men du vil bli som et nytt menneske etterpå. Alle plagene borte går jeg utifra. Håper ingen er hjemme slik at du kan få være sur alene. Jeg elsker kaffikruset om morningen og sjokoladen om kvelden, men stod det på helsen hadde jeg stoppet med en gang. hehhe .

Tror du er stor pike og klarer dette....:))og jeg ønsker deg lykke til

Ati. sa...

Det er vel logisk det at man ikke skal spise sopp når man har sopp selv alrede ;)
Men knekkebrød og musli smaker også veldig bra.
Bra at du har varmt vann og varme igjen. Det trenger vi vel denne "sommer". Her er det bare 8 grader, bbbrrrr. Deilig med varmepumpe!
Veldig morsomt nøkkelring!

Gamleheksa sa...

En skikkelig slankekur du er satt på, naboene kjenner deg nok ikke igjen etter ferien;) God tur, med alle restriksjoner. Du kan iallefall glede deg til å komme hjem til varmt vann, håper jeg.

Hilsen
Kjærringa mot strømmen som sitter her og lurer på hva hun skal bruke resten av gryteklutrestegarnet på, hehe.

Sagt Med Hjertet sa...

Den der naboen din høres nesten litt smågal ut, om jeg får si det... :-) Håper du ikke lar deg stresse av han. (For det hadde jeg gjort, det merker jeg.)

Jeg har også fått glede av Gunknitter sine flotte produkter. Kanskje jeg skulle vise frem, det tenkte jeg ikke på. Det er jo både høflig og artig. For de er jo fantastiske. :-)

Da må du ha en super dag der hos deg, alt godt fra Eirin

Miss.Møllebo sa...

Kærlige tanker til dig søde. din diæt lyder ikke morsom, men så må du fornøjes af andre ting, som f.eks. din lille keyhanger, den er lige så sød som min elg med støvler på ( se min blog) og hav nu en rigtig god ferie.

Tovepia sa...

Sagt det før, men du har et festlig nabolag;)

Dietten hørtes veeldig vanskelig ut, men har stor tro på å fjerne melk og hvetemel fra kostholdet...det prøver jeg med vekslende hell;)

Lykke til og klem fra meg;)

Litt om alt sa...

DSN er kav idiot, noe annet er det ikke å si om den saken! Det går da vel ikke an å gire seg opp så til de grader over ett par vanndråper?? Gå på de som skal inn til deg, hva slags oppførsel er det da? Nei, kjenner jeg blir småsint gitt *ler* Du kan hilse og si at om han ikke er snill kommer det en STOR dame fra Norge og snakker med han!

Ps. Jeg har problemer med å lese teksten din igjen. Den blir delvis dekket av bildene dine...Ds.

KLEM

marit sa...

Du er prima!!!
Ønsker deg en flott ferie!

Nikoline sa...

Berre innom for å ønska god helg,takka for gode kommentarar og takka for at du er bloggar!! Kva hadde vel blogglandia vore uten desse herlege innlegga frå Ullhedina!??
Kos deg med laaange varme dusjstunder... og fri og bevare meg for å bli sett på ein slik umenneskeleg KUR!!! Hadde gått berserk før ein dag var omme...
Vel,altså - GOD HELG :0)

Moan sa...

Det er en sann glede å lese dine "reisebrev".
Håper DSN får juling snart så han roer seg...
God ferie og god bedring!

Strikkebesta sa...

Spør etter sjokolade som er søta med maltitol, eit sukkeralkohol som smakar som sukker, ingen ekkel ettersmak. Det har ikkje har same verknad som sukker, i alle fall ikkje på diabetesen min:)
Derimot verkar maltitol på same måten som fiber, du risikerer altså å få magesjau om du er for grådig:)
Belgisk sjokolade med maltitol er berre nydeleg!

Annepålandet sa...

Huff, har du fått Candida. Det var veldig på moten da jeg var ung - alle med mange antibiotikakurer fikk det visst. Og da var det streng diett. Stå på, jeg heier på deg!

Her har begge englebassene kommet hjem på sommerferie, i tillegg står jo TV-en på med alt fotballbråket, så nå er jeg totalt utmattet til ferien. Tror jeg trenger ferie for å orke å ha ferie jeg...

Men du har vel kanskje startet ferien alt du? Håper det blir en flott ferie, og at du blir frisk i racerfart!!!
Ha det godt!

Stubbetufsa sa...

Kjære Ullhedina!
God bedring med soppen din!
Jeg har ikke vært innom på en stund, og du har jo produsert innlegg...
Sånne dietter får fram det onde i mennesket - man begynner å fortelle halve sannheter og man bortforklarer! Og det er ikke din skyld!
Klem!

Elisabeth sa...

Hei
Jeg er en av de som er innom i ny og ne og leser bloggen din, men har ikke lagt igjen spor før nå. Synes du skriver godt og levende. Og ikke minst en inspirasjon til strikking:)

Den nye dietten din kan bli utfordrende. Men jeg tror du kan hente noen tips fra lavkarbo.no. Masse flotte oppskrifter på mat uten sukker, men med melk da....
Uansett lykke til!

Tonje sa...

Glad du har fått fixet vann og varmeproblemet!
Det var litt av en diett du ble satt på... huff, så vanskelig, men får håpe du blir fort frisk da.
Nøkkelringen var søt!

LivM sa...

Her har det skjedd mye siden jeg var innom deg sist. Flott at du har fått fikset vannet, og den naboen din må du sende avgårde med første buss, et eller annet sted!
Bra at de har funnet ut hva som feilte deg. Det er ikke godt å gå så lenge og plages. Riktig god bedring og ha en super ferie!

Beyla sa...

å kjære vakre vene.. den slemme naboen trenger en smekk over øran høres det ut til. milde himmel.
Og hurra for vann, mennnehhh... uff. Sukk hjerte!! Gjærfritt/sukkerfritt liv er ikke festlig. Enkelt og greit. men sopp på innvollene er ikke så trivelig det heller. ai ai boff! stor klem til deg!!!

Megan sa...

Hej Ruth
Helt "tilfældigt" kom jeg forbi din blog og ser, at du er nordmand i Skotland. Jeg har jo engang været dansker i Skotland, hvor jeg boede og arbejdede i 2 år (Glasgow).
Det er en fin blog du har og en masse gode indlæg, som jeg vil glæde mig til at kigge nærmere på ;-) Jeg lægger mig som følger, så får jeg det seneste med fra dig!
Og sikke en nabo, du har! Der må vist et skotsk bandeord til at beskrive ham :-)
Ha' en fin dag!
Megan ... som egentlig hedder Lene

randi K design sa...

Fint at de har funnet ut hva som feiler deg, sopp, uffa meg...
Kan du lure litt Valium i drinken til naboen? Eller kanskje lære ham å strikke. Tror nemlig han har litt fritidsproblemer.
Ha en fin sommer i Scottland, Frankrike eller hvor du er eller hvor du skal...
Jeg reiser til Norge I DAG!! Yippi!

mette sa...

uff a meg som det har foregått hos deg i det siste da!

DSN er kanskje ikke like sjarmerende når du har han helt på trappa, men jøje meg så morsomt det er å høre om han for oss......

Godt dere har varmt vann igjen. Jeg har et bad jeg må legge ut på anbud nå, gleder meg ikke direkte til det. Men det må tas.

Og du har rett, i IE er det ett å annet bilde som krøller til teksten, men ikke i firefox. Jeg har begge deler, så da er det ikke så nøye for meg!

Ha en ellers strålende kveld!

Anne N. sa...

Å fy-å fy - ptjuuu! Stakkars deg, for en ekkel diett :(
Men du ser løsningene tydeligvis, hoho :o)
Tror jeg nok mer eller mindre hadde kverka DSN om han var min!

Ha ei GOD uke!
Klem, Anne:)

Sylvia sa...

Heisann
heldiggris som endelig fikk orden på sakene. Vår reparatør har enda ikke dukket opp, og han bør ikke komme hit når jeg er hjemme, for da får han høre det......uff!
Jeg vasker fremdeles med den lånte vskemaskinen, som tar 3 håndkler av gangen, sukk......

Uff for en kur du må gå på, da....soppinfeksjon er ikke til å spøke med. her blir det feiret bursdager og det er avslutninger hver uke, så jeg kan iallefall ikke gå på en sånn kur......
God bedring, kjære deg. Klem

mormonsen sa...

Den naboen din høres ikke helt god ut! Han kan jo bare ikke være frisk.
Det var nå litt av en diett du ble satt på, og så like før Frankrike. Der du burde sitte behagelig og skue utover havet og spise franske oster og drikke franske viner til...
Men jeg håper nå i alle fall at dere får en knallbra ferie, og får kosa dere noe såaldeles innmari! Vi venter spent på reisebrev.

Viola sa...

Hei, her går det også tregt i besøksrunder, bortsett fra i dag da.. Kjenner meg igjen i det du skriver, roter bort tid, skulle gjort så mye, men er egentlig ikke så mye jeg får gjort.. travelt inni meg, men tida går da så Fort?!!
Jeg må bare si at det er litt av et nabolag du har.. Noen ganger tenker jeg at du overdriver, for å få det litt morsomt.. ler.. men andre ganger tenker jeg at du er da helt seriøs, kanskje?? Slipper å lese krim- og komediebøker da kanskje.. ler igjen..
Artig filtdamenøkkelring du fikk i gave! Veldig stilig, og ja - jeg skulle til å si det: røde sko!! Hehe! ;)
Høres litt slitsomt med den medisineringen. Lykke til! Og god bedring, om jeg kan si det..
Klem i natten fra landet mot øst..! :)

Marit -Tusenfryd sa...

Herlig at vannet er poå igjen, så du slipper turen til naboen og tilhørende snakk:))

Men den der DSN er ikke god, jeg skjønner ikke at det går ann for et voksent menneske å oppføre seg slik.

Leit å høre omm soppene dine, men det er da godt at de fant ut hva som var galt. Jeg håper dietten virker fort og greit og at du klarer å henge med på den. Da blir du sikkert ditt gode deg selv igjen om en liten tid.
Stå på!!

Sonja sa...

Stresset i hodet kan vi vel alle bli innimellom. Det er jeg også for tiden, så bestemmelsen er tatt. Det blir bloggpause til ferien og alle andre planlagte sommersysler er unnagjort.

Ha en riktig fin sommer.
Klem fra Sonja.

Odins lille hjørne sa...

Håper dere har en flott tur, og at alt gikk greit! Håper DSN ha roet seg når dere kommer hjem!! Ha en fortsatt fin sommer! Klem fra Odin!

ps! Hvis du/dere har lyst/tid å komme over en tur har vi plass! Det er bare å si fra!!

sipusa sa...

av og til må man ha kaffe for at magen skal fungere og sjokolade finnes nesten uten sukker så den er grei, åja, ikke lett med diett. Tralala, jeg har skrevet ut billett i dag!:-D