torsdag 1. juli 2010

Bonsoir

Jeg snakker litt fransk jeg. Bare sånn at dere skjønner at jeg har vært i Frankriket.

Vi hadde en herlig ferie.   Vi bodde langt ute på landet i et bitte lite hus.  Guerlesquin het stedet og det var en bitte liten landsby bare noen minutter unna. Den hadde 2 restauranter som begge var stengt og et bakeri som var åpent. 



Vi hadde nydelig vær fra den dagen vi kom til den dagen vi dro og vi brukte masse tid på å kjøre rundt omkring for å se oss om. 



Vi var i små byer med hus fra middelalderen.
Det var en del av dem.  De aller fleste hadde markeder og mengder av små spisesteder som alle solgte den nydeligste sjømat. 

 
Vi har spist reker, kreps, blåskjell, kamskjell og fisk med masse nydelig salat morgen, middag og kvelds. Og ble man sulten mellom måltidene kunne man stikke innom et  Creperie og spise pannekakeer med frukt og iskrem.  Eller bare iskrem uten pannekaker.  Eller stikke innom et bakeri hvor de hadde et utrolig utvalg av kaker.  (Jeg sa ikke at jeg gjorde det - jeg sa bare at man kunne - ikke sant)


Det var mange snodige kirker.  Denne står i Roscoff.  Det var derfra vi tok ferjen tilbake Plymouth. 

Kirken i seg selv var ikke så stor, men de hadde tatt helt av da de bygde tårnet.  Har dere sett maken til tårn noengang? 

Eglise Notre Dame de Croatz heter den og det var både seilskip og kanoner hogd inn.

Det var i Roscoff på feriens siste dag at DH mente at han nå var blitt så vel bevandret i fransk mat at han  nonsjalant pekte på det lengste ordet i den franske menyen og sa at det var det han skulle ha.

Han fikk servert noe på størrelse men en barnestøvel str. 2 år og som viste seg å være magesekk stappet med grisetarmer.   Tripe, med andre ord.  Ett kan jeg love - det blir lenge til han forsøker seg på noe sånt igjen.  



Det var masse små bukter og strender  langs det som heter Cote de Granit Rose og som var helt folketomme. 

Der var det også de mest fantastiske steinformasjoner jeg noensinne har sett.  En gang for veldig lenge siden har en eller annen isbre kost seg noe skikkelig der. 




Jeg tror 50% av feriebildene mine er av stein.  De stod stablet oppå hverandre i de mest usannsynlige formasjoner.  Synd at de var så store - jeg kunne tenkt meg noen sånne i hagen.



Jeg fikk jo strikket litt også.  Dette er  Clothilde. Mønsteret er å få kjøpt på Ravelry. 

Garnet er 80% kidmohair og 20% silke.  Jeg tror ikke grønt er helt min farge, men det får gå i gavealongen min for juni. 

Jeg strikket et par halvvanter også i samme garnet.



Mønsteret het Rasen og er et gratismønster på Ravelry. 

Da jeg hadde strikket den ene vanten oppdaget jeg at iflg. mønsteret skulle den andre strikkes likedan.  Men det blir jo helt feil - og dermed ble jeg sittende igjen med to høyrevanter.  Jeg hadde ikke tilgang til internett der vi var og tenkeredskapen min fungerte ikke bra nok til at jeg klarte å speilvende mønsteret selv.

Men HER har noen på Rav gjort det.  Jeg burde kanskje strikke to venstrevanter også. 


Da vi kom hjem lå det pakke og ventet på meg.  Jeg er virkelig bare så utrolig heldig og da Birgitta hadde utlodning på bloggen sin vant jeg  ekstrapremien. 

To nydelige små brikker som Birgitta har vevd selv.  Det er så nydelig arbeid at jeg blir helt betatt.  Tusen takk, Birgitta - dette ble satt stor pris på.





Vi kjørte fra Plymouth helt sør i England, tvers igjennom hele landet.  Det var strålende sol og 28 varme grader hele veien.   Da vi kjørte forbi Gretna Green som ligger akkurat ved grensen i Skottland så vi de svarte skyene som hang tungt over åsene.  Det er nesten ikke til å tro. 

Og vel hjemme sto midgen og ventet på oss.  På de få minuttene det tok å komme seg ut av bilen og inn døra ble jeg overfalt og ved siste opptelling så hadde jeg over 34 bitt.  Og det er bare på steder jeg kan se.  Men rosene mine blomstrer.

25 kommentarer:

Helena sa...

Velkommen hjem från ferien. For et nydelig hus dere leide, så franskt og sjarmerende. Du har tatt flotte bilder og skriver så at man lengter etter mere hele tiden. Er det mulig at kjøre bil fra Norge til Skottland? Må vel bli Sverige, Danmark, Nederland, Frankrike, England og opp till Skottland? Er du mye i Norge? Ha en trivelig torsdag!

Ati. sa...

Å ja, jeg hadde helt glemt at du var på ferie, je savnet deg og bloggen din. Godt at du hadde det fint i Frankrike, er ikke maten herlig der?
Hersens midget, jeg vet, vi har knott, det er vel familie av hverandre!
Nydelig sjal også!

Tovepia sa...

Bonjour! Jeg snakker også en del fransk, så magesekken skulle jeg ha unngått, men har hørt flere falt i den fella:D
Så herlig ut der du var, og Frankrike er et trivelig ferieland. Jeg drar til hyttelandet idag, Skarsøya på nordmøre, og de melder sol og varme!! Gjett om jeg skal nyte livet da;)
Kos deg og klem fra meg;)

Gamleheksa sa...

Velkommen hjem. Det mente nok midgen også ;)

Så flott det var i France, er bittelitt misunnelig her jeg sitter og ser på den vante Mjøsa, hehe.

Marion sa...

Så fantastisk vakkert det så ut der dere var! :)
Godt å høre at dere fikk litt fint vær! Håper alt er bare bra eller og :)

Elsa sa...

Velkommen hjem fra ferie. Ser du har hatt en trivelig ferie, strikket har du også gjort.
Midgen har nok savnet deg kan du skjønne, derfor den voldsomme velkomsten;)

Røsslyng sa...

Høres ut for at du/dere har hatt en vidunderlig ferie på et aldeles sjarmerende sted. :)
En god ferieopplevelse har du jo virkelig fortjent etter alle nedturene og sykdomsforløpene du har vært gjennom siste tiden
Nyt den herlige roseblomstringen og ha en super dag videre!
Klemmm

innfall sa...

Huff da, den "barnestøvelen" hørtes ikke mye delikat ut ;-)

Jeg måtte le da du skrev at skyene lå tungt over Skottland i det dere passerte Gretna Green. Jeg var en tur i Cumbria/Lake district i helgen, vi var på Woolfest i Cockermouth. Siden jeg fløy til og fra Edinburgh hadde vi leiebil for å komme oss til festivalen. Og vi hadde omtrent samme opplevelse: herlig varmt vær i England og omtrent i det vi entret Skottland så vi de mørke skyene i horisonten ;-)

Annepålandet sa...

Hei Ruth! Lenge siden - har savnet deg jeg, men skjønte jo at du var på ferie. Og det hadde du jammen fortjent! Håper det går bra med helsa - tarmer og alt. Litt fransk mat gjorde sikkert susen. Det er evigheter siden sist jeg var i Frankrike - tror det må bli tur dit neste år. Men grisetarmer, det skal jeg holde meg langt unna. Og de sier at syltelabber og smalahove er ekkelt!?!?
Ha det bra!

Birgitta sa...

Hej! Vilken trevlig semestertur du varit på. Trevligt att se alla fina bilder. Nu har du väl fått massor med ny energi. Vad bra att mitt brev kom fram till dej och att du gillade den lilla extrapremien. Hoppas du kommer att använda smådukarna.
Gristarmar låter inget gott.
Ha en fortsatt skön vecka.
Kram Birgitta

Vibekes lille grønne sa...

Så fantastisk koselig og flott det så ut der dere var! Fikk straks lyst på en Frankriketur med finvær. Sjømaten så deilig ut, men tarmene styrer jeg meg for. Håper dere får litt finvær hjemme også og at midgen fordufter! :)

Anja's hobbyblog sa...

Velkommen hjem fra ferie, det ser ut som en koselig sted dere var, og så fint et lite hus :o) Og så flott velkomst dere fikk av midgen, når dere kom hjem. Her vi bor er knotten så gærn, var helt håpløs i går. Gleder meg til å lese mere om livet ditt i en skotsk gruvelandsby. Forsatt god sommer, og så håper jeg det flotte sommerværet også kommer til dere :o)

Merete sa...

Takk for stemningsfull ferierapport! :-) Jeg har aldri vært i Frankrike, og egentlig vært lite lysten på det, men i år har jeg flere venner som har vært der som kommer entusiastiske hjem, og så skriver du dette fristende reisebrevet! Hm, skal se vi må teste Frankrike likevel. Men så har vi forelsket oss i bilder fra venner som har vært i Portugal og Kroatia også... Hellas og Italia er favoritter fra før. Ikke mye tvil om hva en lottomillion ville blitt brukt til!

marit sa...

Så koselig at du er tilbake:-)Høres ut som dere har hatt en flott tur!

Viola sa...

Velkommen hjem igjen! :) Har savnet deg her! :) I alle dager!! Så lite en vet! Om de steinene som befinner seg der!! Noen og en hver kan jo bli steingal når dem ser slikt!! For noen formasjoner, du verdens rike, sier jeg bare!! :O
Nydelig kirketårn det der! Et idyllisk sted skjønner jeg! Men jeg ville ikke ha spist de invollgreiene som din mann spiste.. ler..
Har du strikket sjal på ferieturen også! Beundringsverdig!
Gratulerer med fin bloggave! :)
Nydelig roser som ventet deg ser jeg! Til trøst for myggstikka!
God natt herfra! :)

Vibekes lille grønne sa...

Jeg kom sånn i feriemodus av de øverste bildene dine at jeg glemte å si at Clothildesjalet og pulsvarmerne ble så fine! Sommersløvhet forhåpentligvis, ha en fin helg! :)

Margrethe sa...

Jeg vil også til Franrike og bo i skeive hus. Heldige du, det så ut som fin ferie!

Sylvia sa...

Å, så deilig FRANSK ferie dere har hatt.Og all den gode maten, da gitt!! DH var kjempesprk som bestillte på måfå av menyen, sånnt liker jeg.
Vi gjorde det en gang i Tyskland, da jeg var mindre og ferierte med min mor, far og søster. Jeg var alltid modig, og synes det var spennende med mat. Lillesøster MÅTTE ha noe hun likte, så der ble det pommesfrites. Det endte medat jeg fikk verdens største kjøttlår, på en diger tallerken, mens mine foreldre fikk hver sin HELE fisk, som lå og glodde på dem.
Det endte med at når jeg var ferdig spist, fikk de overtatt mitt lår, som var uendelig!! hi hi

Lekkert sjal. Sånne mønstre skal jeg også strikke en gang....kremt. Nå får jeg et ferdigstrikket på tirsdag...et slags bytte, så følg med.
Gleder meg til ferie jeg også, som er om enda noen uker.......

RigmorNY sa...

Flotte feriebilder. Skal love deg at også mine bilder består mye av naturens små finurligheter. ;)

Anne N. sa...

Hohoho, ikke bare bare å spise på fransk :)
Virkelig mange flotte bygninger i de gamle byene.
Du er så tjapp med strikkepinnene Ruth, at to stk venstrevanter går nok som en lek :o)
Klem, Anne:)

LivM sa...

Ser virkelig ut til at du har hatt en kjempeferie! Da får du heller utstå "udyrene" hjemme. Er det det samme som mygg her hos oss? Nydelig sjal og pulsvanter og grønt er jo bare så fint. Tror nok at du kler den fargen! Vi er i Arendeal og passer barnebarna, men i morgen går turen hjem igjen. Ønsker deg en fortsatt fin sommer.

karin sa...

Merci beaucoup!
Jeg har også vært i franskeland i ferien, men jeg har ikke strikket!!! Jeg har ikke gjort noe annet enn å spise og sole meg.. med unntak av noen spaseturer hagelangs for å nyte blomsterprakten.
Du lager så mye vakkert!! Selv når du er på ferie ;))

Guro sa...

Frankrike friste, du vise noen flotte bilda og skriv så morsomt til (som vanlig).
Vi fikk tripes ved et uhell på en spansk restaurant i San Fransisco, - æ e ikkje kresen på mat, men der sa det jammen stopp!!
I strikkeverden e æ forfulgt av uhell eller slurv.... Ska ta bilde av jakka og blogge den :o)

Litt om alt sa...

Godt å høre at turen din ble vellykket. Smakte du på den herlige innmaten?
Mange nydelig bilder, og jeg forstår fullt ut din fascinasjon for steiner. Det tårnet...wow! Og alle de små, gamle husene..man får lyst til å reise å se selv.
Du får nok bare begynne å strikke to maken til høyrehånden. Lekkert som vanlig.
Godt å ha deg tilbake på bloggen :)
Klem

randi K design sa...

Ser ut som om du har hatt en koselig ferie på et idyllisk sted! Ha en forsatt fin sommer !