tirsdag 15. juni 2010

Sur og grinete og full av….

vel, sopp faktisk.   Etter ørten bihulebetennelser, øreinfeksjoner og halsvondter – så er det altså sopp. Candida heter det på pent.  Det høres jo bedre ut en “sopp” også da, når man skal være ærlig.

Jeg har gått her og knasket antibiotika og smertestillende og ikke skjønt hvorfor jeg ble så fryktelig gammel så fryktelig fort.  Eksem, kløe, husk som en tesil, stiv og støl, ledd som verker. Og så begynte tåneglene mine å falle av.  Det var da legen tok en prøve og fant at jeg er full av  – sopp.   Men sopp er kanskje bedre enn å være avsindig gammel?  Sopp finnes det medisiner for.  Skjønt, det er fandens så uelegant.Nuvel.  I morgen kommer rørleggeren tilbake.  Han var her før helgen og kunne fortelle at hele sentralfyringstingamagingen var kaput. Fullstendig kaput.  Ingen vits i å reparere – må ha ny.  Vi betalte 45.000 kr for den for 5 år siden.   Men ok, vi må jo ha varme og varmt vann.  Og jeg må  avlyse alle garnkjøp for de neste tusen  årene.  Sa jeg at jeg var sur og grinete? 

Vi har hatt Gala Day.  Det er en sånn lokal 17. mai omtrent.  Det er jo ikke så mange som bor her, men det ble da fest i parken alikevel.
Et telt med kaffe og kaker, et klatrestativ, en hamburgerbod og et par utkledde skotter fra gamle dager.  Og så fuglene fra Drumlanrig Castle selvfølgelig. De er alltid med.06.14.10 011
Det var også dagen da midgen fant ut at den skulle debutere.  Det har ikke vært mye av den hittil i år.  Det sto i avisene at kulden i vinter hadde tatt knekken på mange og frostdagene vi fikk i mai tok knekken på enda flere.  Så de som kom nå er de skikkelige tøffingene. 
Midgemaskinen vår har vært full to ganger på en uke, men det er stadig mange millioner igjen.   Det er varmt og overskyet og perfekt midgevær  Alle løper så fort de kan dit de skal og vifter med armene  rundt hodet mens de gjør det.  Det ser faktisk ganske snodig ut.   Jeg husker en gang vi var oppe på puben og det kom en fyr sprintende inn og dyttet hele hodet ned i isbøtta som sto på bardisken.  De er virkelig en pest og en plage.

06.14.10 017
Jeg har fått strikket litt. Det har vært vanskelig fordi fingrene mine ble så stive. Men jeg kjøpte Patons mønsterbok 3759 og måtte ha en av vestene derfra.   Jeg kjøpte garnet også, Patons Linen Touch DK og det var ok.  Men jeg tror at hvis jeg strikker noen av de andre mønstrene så kommer jeg til å bruke annet garn.

Jeg hadde nok strikket skuldrene smalere også, men nå får den bare være sånn.   Jeg reiser nemlig på ferie på fredag.  Vi kjører ned til Plymouth og tar båten derfra til Frankriket.   Vi skal bo en uke i Bretagne i et lite hus vi har leid.  Kanskje jeg skal vurdere å bli blid igjen til da. I hvertfall så lenge ferien varer.
26 kommentarer:

Karl Halvorsen sa...

Morer meg når jeg leser dine fantasifulle formuleringer om dine dagligdagse gjøremål. Jeg forstår at gleden ikke akkurat har tendenser til å fly i taket, fem år og kaputt. Men jeg synes ærlig talt du skulle spandere på deg å bli blid og i godt humør til fredag og ferien. Det blir så mye koseligere da. For alle. :)

Kanskje det hjelper på når du får vite at det sitter en Trondhjæmmer og koser seg når han stadig er innom bloggen din? Ikke glem, trøndere skal være blide og i godt humør, selv i Skottland. :) Ble det bedre nå?

Håper du snart får orden på rørleggere og sentralfyr og at bekymringene for garnet er for gjeves. Kanskje du skulle begynne å trappe opp strikkingen, så inntektene øker. :)

Nå har jeg gjort mitt til å få humøret klarlagt for Frankrike, så håper dere får en fin og hyggelig tur.

De aller beste trønderske hilsninger som kan letes frem fra n'Karl i Trondheim.

Karl Halvorsen sa...

Så glemte jeg det aller viktigst: En god og rask bedring med soppen. Hørtes ikke helt greit ut det.

Supplering fra n'Karl

Mourie sa...

Hihi, husket første gang jeg besøkte broren min i Dunoon. Inne på en av de lokale turistsjappene solgte de midges på glass og jeg kunne ikke skjønne hvorfor de skulle selge dverger=midgets?! Etterhvert demret det hva midges var, det vi kaller knott av den infernalske typen.... Kjedelig med sentralfyrdingsen, du får ønske deg garn til jul og alle bursdager heretter. BTW, hvitløk fungerer faktisk veldig godt mot sopp down under, send meg en mail hvis du vil vite mere. Ha en strålende uke!

Odins lille hjørne sa...

Stakkar!!!Skjønner du er frustrert!!! Er det medisiner og diett nå fremover...
Så kjiipt med den sentralfyren..Sure penger når det bare varer så kort, men må man så må mann..Enda godt at dette ikke var på den kaldeste vinteren, for det virker så at ting ikke går så raskt med den rørleggeren hehe..Den vesten du har strikket var kjempeflott! Den blir du fin i!!Riktig god tur til Frankrike! Hils mannen og ha en god tur! Er dere vell undt! klem

Røsslyng sa...

:)) Du får selv sykdommer og plager til å bli morsomme, ihvertfall for oss som leser... Men jeg skjønner det ikke er videre behagelig å føle seg skranten og "soppbefengt". Håper du raskt blir bra nå som du har funnet ut hva som feiler deg, du har jammen hatt nok av plager for i år.
Tur til Frankrike må vel veie opp for mye, selv kjøpestopp for garn, men jeg regner med du har så klarer deg en stund likevel ;)
God bedring og ha en flott ferietur!
Klemmm

MirreVirre sa...

Candida er jo ikke så festlig da! Men likevel bedre enn å bli så fort gammel som du sier da! Ser ut som du har strikka fin vest asså!
God tur til Frankrike! Kjenner jeg er litt misunnelig på akkurat det!

Gamleheksa sa...

God bedring! Synes absolutt du skal vurdere å bli blid igjen til ferien :)
For en sentralfyr da, som har så kort liv. Håpløst altså.

Tovepia sa...

Du må bli blod igjen skjønner du;) Men sannelig var det litt å surne for også:O) Tånegler som faller av og fyringsmaskinen kaputt!
Når du får gått litt barbeint i Frankrike blir alt så bra;) Bretagne er en nydelig del av landet.

Ha ei riktig god uke videre!!! Klem fra meg;)

Marion sa...

Huff...håper du føler deg bedre nå da....
Så må dere ha en riktig goooo tur til Frankrike, høres kjempe hærlig ut:)

Restegarn i Nord sa...

Huff og huff, det hørtes ikke bra ut! Håper du får en fin uke i Bretagne og at du blir blid og frisk igjen!
Ha en fin ferie etter hvert:)

karna sa...

God bedring og god tur. Mye spennende lesing i bloggen din, og så mye fin strikk.

Ati. sa...

Håper at du rask blit bedre i Frankrike, de har i all fall deilig vin ;-).
God tur !

Litt om alt sa...

Stakkars, stakkars deg! Masse sympati og store , varme klemmer kommer din vei....nå!
Å være soppbefengt er ikke særlig ok, men tross alt bedre enn å bare være gammel, sant? Det går jo an å gjøre noe med det ;) Du får dytte i deg masse sunne og flinke bakterier som gjenoppretter systemet. Har dere noe tilsvarende Biola i Skottland?
Apropos garntørke; Du får finne på spennende ting av alt du har lagret (selv om det ikke er så frydefullt som å kjøpe nytt...)
Vesten var lekker! Godt gjort med stive fingre altså.
Megastor klem

gunknitter sa...

Kjære vene, stakkars lita:(

Håper du får fine feriedager i Bretagne !

Her er ikkje strålande varme her hos meg heller, men eg er omsvøpet av Hamamelis, og kjenner meg god og varm !!

Merete sa...

Huff og huff, ikke bra! Tips mot sopp, i tillegg til sterke medisiner som du sikkert har fått: Melkesyrebakterier (sterke kapsler på helsekost som bygger opp igjen det antibiotikaen har ødelagt), lite alkohol, gjær, sukker, mel, ris og pasta i kostholdet (soppen elsker det), og gjerne være litt raus med kanel og hvitløk framover (soppen elsker ikke det). Ikke verre enn det... ;-)

Må også berømme deg for overgangen fra kroppslig elendighet til sentralfyringens vrede. Godt det ikke er du som må byttes totalt ut.

Tok en stund før jeg skjønte hva midges var. Trodde det var mygg, helt til jeg leste en av kommentarene om hissig knott. Da skjønner jeg at hodet puttes i en bøtte vann, for knottbitt er jo til å bli GAL av.

Ønsker deg riktig god bedring og god tur til Frankrike!

karin sa...

Hei!
Huff!!! Den tingen ved navn jeg ikke vil nevne er ikke grei, men heldigvis lett å bli kvitt!!Det har en tendens til å ende sånn etter flere penicillinkurer....
Men nå må du komme i feriemodus, det er jeg. Jeg reiser også på ferie på fredag :) Vi har leid et hus på Korsika... Siden jeg er født optimist...vedder jeg på at været der nede er bedre enn her! Jeg er drittlei av å fyre med ved...hi hi.. God tur til deg og god tur til meg.
Fort deg å kom hjem å blogge, det er underholdende til tusen!

Vibekes lille grønne sa...

Huff da, her høres det ut som det er på tide med en ferie! Vi får satse på at Frankrike får både midges og kortvarige sentralfyrer på lang, lang avstand og ute av sinne. Jeg går også på soppmedisiner for tiden, og har sukker- og gjærforbud i tillegg. Får ikke lov til å mate soppen med godsaker, men skal prøve å sulte den ut. Håper du får en riktig god ferie! :)

Anja's hobbyblog sa...

Huff, god bedring, godt at legen fant ut, hva som feiler deg. Skjønner godt du ikke er blid, ikke moro, når viktige ting ryker, det både koster mye og er mye jobb med det. Men mon ikke du er blid igjen før du kommer hjem fra ferie. God ferie, kos deg.

Anja

P.s. Takk for at jeg får ta del i din hverdag igjennom bloggen, innleggene dine er så artige å lese :o)

Karl Halvorsen sa...

Hei, ville bare varsle om at nå er takken for donasjonen publisert på bloggen min.
Vennlig hilsen
IFFDNEFIS

Elsa sa...

Huff og huff, her var det mye elende på en gang. Sopp,sentralfyr og midges. ikke rart du er sur og lei.
Sender deg en stor trøsteklem og ønsker deg og gemalen en riktig god tur til Frankrike.

Tonje sa...

Skjønner jo godt at humøret ikke er på topp. Får håpe du får ordnet sentralfyr og blir kvitt soppen fortere enn svint... Og så håper jeg dere får en fantastisk tur til Frankrike.

Spurven sa...

Hei - er innom en snartur og vil bare ønske deg god ferie i Frankrike!

Klem fra Spurven

Strikkebesta sa...

Sympatierklæring frå meg også! Uforutsette utgifter i slik storleik som du fortel om her kan ta humøret frå noko kvar, når soppen slår seg ned i kroppen i tillegg har du grunn til å kjenne på surske! Har litt kjennskap til candida i vår familie også for tida, ikkje hos meg, men jenta mi, som fekk baby for seks veker sidan.
Hos henne har soppen slått seg ned i mjølkegangane i brysta, det svir og klør, og det er ikkje særleg behageleg å amme, alle pengane ho hadde tenkt å spandere på seg sjølv no når kroppen vender tilbake til normal form har gått med til "brystremedier", sist no var nokre kapslar til over 800 kr! Ho har også grunn til å klage, sjølv om gleda over veslegullet er stor.
No håper eg medisinen du har fått verkar raskt og at du og DJ -en din får ei flott ferie i Bretagne! God tur:)

Muffin sa...

Jeg er sikker på at alt ordner seg når du nå har fått medisin og alt. Kos deg masse i ferien! Jeg gleder meg som en unge til referat. Håper bare det ikke er smådyr dit dere skal - her er det så kaldt at det er fritt for knott, hihi... Klem!

monisen sa...

Hei. Fant bloggen din gjennom Marion og ville legge igjen en hilsen :) God bedring og god ferie! Flott blog :)

Viola sa...

Huff da, Candida.. hørtes ikke noe godt ut.. Men jeg håper dietten vil hjelpe, selv om den er trasig å ta, samt den medisineringen. Du er kanskje på ferie nå mens jeg skriver dette, kanskje får vi se noen bilder fra Frankrike også? Håper du koser deg, så godt du kan! :) Lurer fælt på hva "midge" er..? Ser ut som ganske høye "fjell" (misfortså meg riktig..)der dere bor.. Ble en dyr investering i sentralfyringa skjønner jeg! Skulle da vart lenger tid når det var så dyrt å investere! Huff..
Ferieklem fra meg! :)