søndag 6. juni 2010

Ælj

Jeg fikk pakke i posten i dag.  Det var Knut fra Trondheim med bloggen “Tanker med store variasjoner” som forbarmet seg over min elgløse tilstand.  Så nå er bilen min klar til å kjøre ordentlig tur.

Det var mere i pakken.  Jeg fikk nøklehanker også.  Og småelger.  Tusen takk skal du ha, Knut. Dette setter både bilen min og jeg pris på.


Den ene nøklehanken ga jeg til DH.  Det var påskrift på pakken den lå i. 
06.06.10 007
I følge dette så inneholder den reinsdyrhornpulver.  Hvis man tar for mye av det kan man få stiv nakke og det trenger jeg i grunnen ikke.  Den er stiv nok fra før – nakken min.

Det er flere som har spurt om de ikke kan få se sirkeljakken på.  Jeg hater å bli tatt bilde av.  Det er flere grunner til det selvfølgelig;
Kameraet kan eksplodere.
Bildene kan stjele sjelen min.
Noen kan bruke bildene i voodoo-ritualer.
Jeg ser så utrolig grusom ut på bilder.


Men ok – jeg skal bite tennene sammen og ofre meg for en god sak.  Jakken er faktisk utrolig morsom.  Den kan brukes på to måter.  Man bare snur den opp ned.

Her er den korte versjonen. Da kan kragen brukes som hette.

Her er den lange utgaven. 

Den er faktisk veldig enkel å strikke. Den strikkes rundt som en duk. Det blir satt av masker på en tråd til ermer og ermene strikkes rett på jakken.

Hvis pc'n din nettopp har eksplodert så ikke skyld på meg. Dere ba om det selv.

24 kommentarer:

Helena sa...

Den var flott, og det er du også. Har sikkert vart mye arbeid med den. Hur lenge har du bott i Skottland?

Mourie sa...

Syns jakken kledde en stilig dame! Blir vel enda et prosjekt å legge til den stadig voksende strikkelista mi..... Gratulerer med flott æljpakke, hadde jeg vært yngre og mere modig skull jeg knabba et ekte elgskilt og sendt til deg! Ha en strååålende søndag!

Røsslyng sa...

Pc'n eksploderte ikke og bildene var flotte de.
Jakken er og blir kjempelekker!
Du er en kløpper med strikkepinnene.
Ha en super dag! :)

Eh, forresten så har jeg siste tiden hatt problemer med å lese all teksten din fordi deler av den gjemmer seg under bildene. Er det bare meg det er noe galt med???

Ati. sa...

ÅÅh, ja takk! Veldig stillig, både jakken og eier!

Gamleheksa sa...

Å nei du, tullehøna ;) PC'n er i god form og jeg koser meg med å se både deg og den flotte jakka :)

Så bra da at det ble trøndersk ælj på deg. Det var jo det aller beste.

Ikke for å være kjip, men litt av teksta di blir borte under bildene. Jeg koser meg med alt du skriver og får litt lyst til å ta unna bildene og kikke bak, men tror kanskje ikke skjermen min har godt av det ;)

God søndag.

snakkemunn sa...

Superkjekt å se bilder av deg og jakken. Ingenting har skjedd så jeg vet ikke om du er overtroisk eller ...... Jeg synes jakken var helt super og du var fin på bildene.
Ha en fin søndag til deg. ;))

marit sa...

PC-en min eksploderte ikke. Så du er kanskje ikke så farlig likevel;-)

Flott jakke! Den ser morsom ut å strikke også.

Jeg fikk i-pod til jul...men har fremdeles ikke funnet ut hvordan jeg skal legge inn musikk og andre greier...er totalt uteknisk anlagt...men jeg ser at jeg må stikke/ sy et etui til både den og mobilen.

(og når det gjelder blekkhus og skolepulter- det er ikke det at du er så gammel, det er bare det at skolen ikke hadde råd til å skifte ut de gamle pultene med blekkhushull! For å si det sånn: det finnes fremdeles enkelte pulter på skolen her ute med hull til blekkhuset...)

Fortsatt fin søndag. Jeg må ned og hente rabarbra og bake kake til basar på gamleskulen senere idag...

Hobbygåsa sa...

Nei stiv i nakken vil vel ingen bli :-) Flott du har fått elg da, da blir hjemlengselen litt mindre. Nå kan du jo bare gå ut i garasjen og prate med elgen - heter den Helge forresten? Alle norske elger heter jo Helge så vidt jeg vet... Flott sirkeljakke du har strikket deg, den variasjonen med hetten er min favoritt. Ha en fin søndag!

Strikkebesta sa...

Flott jakke, og fin dame inni:) Ser det er mykje arbeid med jakka, sjølv om du påstår at ho er lett å strikke.
Koseleg at bilen no er utstyrt for ei heilnorsk dame! Snill han trønderen:)
Håper du og bilen får mange fine turar saman. No skal eg ut på tur utan bil, må gå ned blodsukkeret:)
Eg las innlegget ditt etter at du hadde redigert det og ingen bilete dekte teksten, så vidt eg kunne sjå:)

Marion sa...

Se der ble det elg på deg ja :) Så bra!
For en flott jakke det der var, synes modellen var flott og :)
Ha en fortsatt flott kreativ dag flinke du!

Sonja sa...

Det var riktig koselig å se deg på bilde. Jakken var både fin og smart. Det er jo en to-i-en jakke.
Jeg synes begge variantene var like fine.
Ha en koselig søndag.

malla-b sa...

Kjempefine bilder av ei flott dame, med ei kjempefin jakke.

Tonje sa...

Å guri malla, den jakken var lekker. Sånn fikk jeg skikkelig lyst å strikke meg nå... Artig å se bilde av deg og, forresten. Det er så moro å se litt mer av dem man leser så mye om/fra.

Annepålandet sa...

Ja, ælj-skilt er viktig! Tar seg godt ut der på bilen din. Gratulerer med ny bil, forresten.

Selv om du har bodd lenge i utlandet, lider du fortsatt av den norske vrangforestillingen om at du ikke er fin på bilder. Hvorfor sier alle norske damer det om seg selv, tro??? Her har vi litt å lære av ungdommen - de er nesten ingen under 20 som sier det samme. Vi var ikke så fornøyd med oss selv da jeg var ung, så her går heldigvis verden fremover.
Og PC-en min ekploderte ikke - du er FIN på bilder, Ruth! Men enda bedre Live, selvfølgelig. Og du var fin i dette antrekket også - likte jakka kjempegodt og den passer så fint sammen med skjørtet.
Ha en riktig fin uke!

Viola sa...

Så flott sjalet ble på! Jeg tror vel aldri jeg hadde blitt ferdig med et slikt et.. phju! PC'n min eksploderer da ikke av det yndige bilde av deg! Et flott dame synes no jeg! :)Jeg er ikke fullt så modig at jeg setter inn bilde av meg selv, så folk får bare fantasere videre, hehe.. :O
Du skriver så morsomt, jeg hadde vært glad om jeg bare hadde en tiendedels av din fantasi! Ler..
Flotte bilder du har fått! Det pulveret der tror heller ikke jeg at jeg ville hatt du, nakken min må heller ikke bli stivere,haha! Nøkkelklippene (heter det det i flertall??) var derimot mer fristende! Klem i natten fra meg! :)

Muffin sa...

Jakken er flott, begge veier! Dama inni er også veldig flott kan jeg bare fortelle deg.
Guri malla så lyst jeg har på en sånn jakke. Åh den var lekker.

randi K design sa...

For en artig jakke, - og den kledde deg så godt!
Elgen på bilen min er blitt svært slitt her i varmen, men den har fått masse oppmerksomhet. Et lite stykke Norge....

karin sa...

Dama og jakka var fine!!! Datasaker har jeg ingen greie på, men jeg har sjekka og det går fremdeles ann å logge seg inn på pc`n, så det har hverken vært eksplosjoner eller annet fanteri!! Her er det meldt finvær, så vips er jeg ute og venter på sola :)

gunknitter sa...

Veldig fin jakke ! Og veldig fin dame inni jakka! Han er snill, han trøndermannen med elgane !

Ha en fin dag vidare, wooops det er visst natt ! Er klokka så masse! Då får eg mindre tid til å lese på senga.

Siddis-in-houston sa...

Så flott jakken din er, og du er like flott!!
Jeg har også elg på bilen min, litt falmet er den blitt i sola...
Ha en flott uke!

Elsa sa...

Riktig nok datt internet ut her i går kveld, men det var ikke din skyld. I dag kom jeg meg inn igjen og fikk lest innlegget ditt og sett bildene av en flott dame i en kjempestilig jakke.
Jeg unngår også å komme med på bilder, kan ikke fordra og se meg selv på bilder. Himmel og hav, jeg ser da ut som en gammel geit:)

LivM sa...

Så flott jakken din ble. Jeg likte spesielt godt den korte versjonen med hette! Super! Det har ikke vært noe problem med bilder og tekst hos meg! mp3 spiller, Ipod og jeg vet ikke hva. Nå må jeg skjerpe meg ellers går alt dette nye meg hus forbi. Blir jo ikke yngre med årene akkurat. Har mer enn nok med å sette meg inn i finessene på mobilen!
Lekkert sjal igjen. Du har noen stykker nå?? he-he!!

Anja's hobbyblog sa...

Den sirkeljakken er kjempetøff. Og så morsomt jed ælj-pakke (og jeg som er dansk klarer ikke å si ælj, så jeg sier elg *ler*). Nå ligger bildene ikke oppe på teksten lenger, her hos meg :o)

Fin blogg du har, kjempeflott bilde øverst :o)
Hilsan Anja

Anonym sa...

sånn jakke ønsker jeg meg!
den så helt herlig ut!
jeg har nettopp begynt å lese i bloggen din,men ser allerede at her har jeg maaaange timer underholdning. jeg leser feil vei,altså nyeste innlegg først,men tror jeg må finne de eldste innleggene dine og starte der. bare så jeg får rette gangen i naboer og sånt.. herlig blogg og jeg gleder meg til å lese resten.
ps. har du noen gang tenkt på å skrive bok? =)