lørdag 5. juni 2010

Ny Greie


Jeg har kjøpt meg ny “greie”  En sånn kjekk liten mp3-spiller. 

Er det noen som husker de små plastikktrollene fra før i verden? De med stort hode og litt nylonpels til hår?  Armer som stakk rett ut til siden?  Vi strikket klær til dem og de stod på pulten mens vi var på skolen.  I hullet til blekkhuset faktisk.
Jeg lurer av og til på hvor gammel jeg egentlig er? Blekkhus

Nåvel. Nå når jeg nærmer meg 60 år med stormskritt sitter jeg og strikker klær til mp3-spilleren min.  Det bekymrer meg litt faktisk. 
Men altså. Ny mp3-spiller. Meningen er jo at jeg skal høre på bøker.  Jeg tenkte at jeg kanskje kunne få tak i norske bøker på den måten.  Men hvor?  Noen med gode råd her?  Jeg ser at jeg kan kjøpe cd’er med bøker, men det var jo nedlasting jeg hadde i tankene. 

06.05.10 007 Vi har hatt knallvær i to dager. I morgen er det meldt regn.  Men utrolig nok, over et år etter at jeg startet på denne jakken ble jeg endelig ferdig.   Strikket i angora – det røytet så grusomt at jeg rett og slett ikke kunne strikke den inne. Det var angorahår overalt.  Men det var jo aldri noen soldager og jeg ble aldri ferdig.  Men nå altså – er den klar til bruk.  Jeg håper røytingen roer seg litt etter at den blir vasket. 

Mønsteret er fra Drops  og heter Jakke i sirkel (overaskende nok).


06.05.10 005
Jeg har  fått ferdig et sjal til i Wollmeise også.  Her er sjalet før blokking.  Jeg ble nesten litt redd. Det var jo ikke stort større enn et lommetørkle. 

Mønsteret heter Echo Flower shawl,  ligger på Ravelry og er helt gratis.  Jeg syns det er morsomt å strikke Estonisk strikking.  Anderledes masker, men slettes ikke vanskelig.06.05.10 020
Her er det ferdig blokket og størrelsen ble en ganske annen.  Oppskriften er ment for sokkegarntykkelse, men jeg har strikket det i lace.  Så så veldig stort er det ikke,  akkurat passe syns jeg. 

Det er morsomt å se hvordan disse sjalene åpner seg i blokkingen.  Og like spennende hver gang. 

Ellers har jeg sittet ute i hagen i disse to dagene og ikke gjort et skapende grann.
 

Vel, bilen min kom og jeg kjørte en tur.  Måtte jo prøve å kjøre med en finger på rattet, men vel, med alle sauene som vaset rundt i veien så ble det begrenset. 

Av en eller annen grunn så ble Den Slemme Naboen rasende da han så bilen ble parkert foran her.  Jeg så han løp opp til Wee Joe og sto der og veivet med armene, pekte og skrek.  Wee Joe kom ruslende ned hit for å forhøre seg om grunnen til at jeg hadde fått ny bil – gikk oppover veien igjen og ga DSN forklaring. Gudene vet hva det dreide seg om.Herbalisten kom innom her en dag og sa at DSN var sint på meg.  DSN hadde fortalt det til Wee Joe – som hadde fortalt det til fru Erduheltsikker og hun  fortalte det til Jim som  fortalte det til Bokfinken Knut som  fortalte det til Herbalisten.  Det var noe om at da jeg vannet blomstene så hadde det sprutet noen dråper bort på havebordet  hans og der lå mobilen.   Han syntes vel kanskje at jeg ikke fortjente noen ny bil etter en slik utrolig  vandalisme og grusom oppførsel.  Ikke vet jeg.   Det er et mysterium.


Pusifer har vært ute i hagen hun også.  Vi hadde en liten uoverenstemmelse forleden kveld.  Det lille musebarnet ble nattmat.  Jeg prøvde å stoppe det, men den ble borte i en stor jafs og jeg ble litt opphisset.

Vi er venner igjen nå.


19 kommentarer:

Helena sa...

Er du ofte i Norge? Har du noen bilder av ditt Hus? Du skriver så helig at jeg lagt deg til i bokmerkefeltet på min PC.

Mourie sa...

Tror naboen bare var misunnelig på fine nye bilen! Stilig jakke, vil gjerne se actionbilde!

Anonym sa...

Nå har jeg vært så lenge ute av bloggverdenen, så jeg har brukt dagevis på å "lese meg opp", og komme ajour igjen. Men det er hyggelig og morsom lesing, og i særdeleshet gjelder det din blogg! Har du noen ganger tenkt på å utgi dine epistler som bok? Jeg mener det faktisk.
Blekkhus, ja, og pennesplitter og blekklatter. O - hvilken modernisering var det ikke da vi fikk begynne å skrive med fyllepenn. Den første jeg hadde trakk jeg ut en hendel på sida på, stakk spissen ned i blekkhuset, slapp hendelen, og vips var den full av blekk. Neste generasjon var refiller med blekk, som man bare trykka på plass. Nok en nyvinning!
Jeg må si jeg blir litt opprørt over den naboen din. Dersom han virkelig er sånn, og ikke bare noe du lager som underholdning for oss blogglesere. Uansett, så takler du det på en suveren måte. Jeg har faktisk hatt noen lignende naboer en gang. Jeg hadde to lykkelige dager i de årene: Den dagen jeg flyttet inn i mitt nye hus, og den dagen jeg flyttet derfra! Gode naboer er gull verdt! Jeg er uhyre takknemlig for mitt blide og gode nabolag her jeg bor i dag.
Her passet sommeren på å stikke innom akkurat mens jeg var på ferie. Nå sludder det, og nysneen ligger nesten ned til husan. Dvs. en helt vanlig Tromsø-forsommer!
God helg til deg! Klem

snakkemunn sa...

Du strikker rasende fort og utrolig mye fint. Jeg lurer på hvordan den runde jakken til drops var. Husk at Lucifer er stolt som en hane når han har fanget mus.
God helg til deg.:))

Miss.Møllebo sa...

rigtig fin billede af en rundstrikket Pucifer. ja et godt råd har jeg inte,men her i dnmark kan vi downlade bøger fra bibliotekerne bars vi er registreret som lånere. En ordning jeg elsker, der er ikke noget bedre en en bænk i haven et hækletøj og en god bog i ørene, så er livet ikke det værste vi har og om lidt er kaffen klar. Hav en go weekend.

Guro sa...

Går det ann å ha en sånn nabo? Sjøl om du skriver så morsomt om det, må det no være skrekkelig slitsomt? Takk for at du dele alle de morsomme funderingen dine med oss, du kunne vært kåsør, tatt over for Øyvinn Torsen i nrk, han avslutter gjerninga si i sag ;o)

Gamleheksa sa...

Blekkhushullet, ja, det var det i pultene vi brukte. Men blekkhusets tid var over da jeg slet buksebaken på skolen. Troll med nylonhår derimot, det er en gammel kjenning.

Disse naboene dine må være samlet sammen som til en tegneserie ;) Kanskje dere blir filmet i en reality-serie du ikke vet om, hehe.

Uansett ønsker jeg deg og musespiseren ei god helg med masse strikke-terapi.

Gamleheksa sa...

Nedlastbare lydbøker, mp3: http://www.bokkilden.no/SamboWeb/side.do?rom=Mp3

PS: jeg har ikke provisjon, hehe.

Røsslyng sa...

MP3-spillere er en kjekk ting å ha, dessverre er jeg så dårlig på å få den fylt opp av musikk o.l at det må ungdommene i huset hjelpe meg med, teknisk begavet er jeg nemligen ikke. Håper du finner ut av hvordan du får lydbøker innpå.
Klart de må ha "klær" disse dippeduttene ;), selv har jeg flere slik at de kan matche klærne og med påsydd diger sikkerhetsnål bakpå kan de lett festes på klærne nærmest som en brosje med kort vei for ledningen opp i ørene ;). Slike sikkerhetsnåler er vel en smal sak for deg å få fatt i som bor i "kilt-riket".
Forunderlige naboer du har, men akk så artige beskrivelser du har av dem, ler like godt hver gang disse blir brakt på banen. Tror Den Slemme Naboen bare er misunnelig for at du har fått deg ny kjøredoning, og noen har ikke annet å ta seg til enn å bry seg om hva alle andre bedriver, dessverre.
Nydelig grå jakke du har laget, den lilla jeg fikk til bursdagen min er også sånn rund så når jeg får studert den litt har jeg tenkt å forsøke meg på å strikke noe slikt selv om det neppe blir med like vakkert mønster som du har laget.
Forresten herlig og kunstferdig sjal du har strikket også :)
Ha en super helg, håper temperaturen er blitt litt mer sommerlig på dine kanter etterhvert.
Klemmm

Mormor sa...

Gratulerer med ”nye greie” Virkelig en fin oppfinnelse. Her i huset er den blitt min trofaste følgesvenn. Jeg gikk inn på http://www.google.no å søkte på ”lydbøker MP3” og fikk 96.900 treff så her er det nok å velge i. Det vrimler at bokklubber som gjerne vil selge deg bøker av alle slag. Når du har lastet de ned er det bare å plugge til USB kablene og flytte hele greia til spilleren. Jeg husker ikke dukkene, men derimot hullet til blekkhuset. Det var en stor dag på skolen da vi endelig fikk utdelt blekkhus til å sette i hullet, vi fikk låne penneskaft, og gjorde våre første famlende forsøk på å skrive med penn og blekk. Ellers stemmer jeg fortsatt for, at du skal gi ut en bok, med alle betraktningene fra nabolaget ditt. Det hadde blitt en artig lydbok det.

Trollkåno sa...

Lydbøker, ja.....det høyrer eg masse på.........låner på biblioteket,CD'ar.....og ein liten cd-spelar.....den er (heldigvis) begynt å jukse, og eg er lova ein mp3-spelar etter kvart......det blir bra, trur eg.
Artig å høyre om dei gode naboane dine........ingen kjedeleg dag, der......
God sundag!

Muffin sa...

Gratla med ny spiller, norske lydbøker er ekle å få fatt i elektronisk men man kan jo rippe fra plate og legge inn på spilleren, det gjør jeg. Og klart spellern må ha klær :) Og som du strikker - den rundingjakka virker veldig interessant, er den fin på?
Tips: hva med å invitere alle naboene i bursdagshageparty, så blir de sikkert glade igjen. Klart de blir sure når du dreper musene deres og spruter vann på telefonen. Og brifer med nybil attpåtil. Ha en fortsatt god helg!

Viola sa...

På et så lite sted så foregår det, skjønner jeg, hihi.. Er ikke mye rørelser som skal til før landsbyen hvelver overende??! :O Min samboer hadde også "en knapp" på sin forrige bil, så jeg har også kjørt med en knapp, hehe..!
Du lager så mange flotte ting at du kunne jo snart begynne med husflidsbutikk!? Jeg er for rastløs til å sitte i ro for lenge med håndarbeide.. Og ikke går det fort heller!
Håper du får tips om nedlastning av norsk musikk.. Jeg har ikke peil..
Ønsker deg en god weekend! Klem fra meg! :)

Litt om alt sa...

Blir like forundret hver gang du viser hva den blokkingen gjør med sjalene...utrolig lekkert!
Det blir nok litt av ett utvalg av klær til den lille mp3'en etterhvert? Maching til både klær og sko eller?*ler*
Det nabolaget ditt oser det såpeopera av, herligheten! Godt du kan lage så god underholdning av det :D
Klem

Ati. sa...

For et nyselig sjal ! Jeg tørr slett ikke denne mønste men det ser sålekkert ut! Også undrer jeg meg om ei rund strikke jakke ?? Er det mulig å vise det når du har det på deg?
Tros at du er nesten 60 ;-) da er jeg vel nesten 70 !
Utrolig morsomme naboer har du, sa kan man lage flotte historier ;-)
Ha en fin sondag!

Annepålandet sa...

Det slår meg at du må være en utrolig tålmodig sjel, Ruth, som holder ut med disse skrullete naboene. Flaks også at de ikke kan norsk...Jeg ser for meg at det kunne blitt en flott, og morsom, TV-serie av "Livet i Landsbyen" i dukkefilmformat, a la Postmann Pat :)

Så flotte ting du har strikket! Imponert, som vanlig. Ha en fortsatt fin helg!

Elsa sa...

Gjett om jeg husker blekkhusene og pennesplittene. For ikke å snakke om at vi måtte lære å skrive skjønnskrift. Synes ennå jeg ser de linjerte sidene i skriveboka. Det var et stort framskritt da kulepennen kom. og blekkhus og penner ble pensjonert.

Den runde jakka ser spennende ut. Du må legge ut bilde hvordan den ser ut på.

Ha en strålende helg. Og det hadde jeg nesten glemt - Gratulerer med ny bil!

Tonje sa...

Å, den sirkeljakken ser spennende ut! Hadde vært morsomt å se hvordan den ser ut på en kropp.

Blekkhusets tid var nok forbi for lenge siden da jeg gikk på skolen, men trollene hadde vi. Lykketroll, tror jeg vi kalte dem. De luktet alltid så godt, syntes jeg.

Så "herlige" naboer du har. Morsomt å lese om dem. Vi hadde noen litt snåle naboer, vi og, da vi bodde i Inverness... men ikke på langt nær så mange som du.
Ha en fin kveld!

Hannesol sa...

Å ja jeg husker, og har fremdeles, lykketrollet mitt! Det står på pc pulten i den gamle hjemmestrikka genseren og hjemmesydde buksa, eller shorts kanskje - litt korte bein til ånkli bukse liksom... Ransel,i form av Nitedals fyrstikkeske med 2 strikker, har han også, med en blyantstump i selvsagt.Vi pleide å ha dem med på skolen og da satt de oppi - ja nettopp - hullet i pulten :0) Ellers skal jeg hilse fra pusefrøkna her til Pusifer og si at hun ble en smule imponert og misunnelig på fangsten! Bjella rundt halsen ødelegger nemlig hele jaktmorroa her. Så ja, hun er også litt sur på mora si innimellom:( - Ha en god søndag, håper du får dreis på MP3-spilleren din!