tirsdag 1. juni 2010

Tildekking

Det er ganger jeg faktisk kunne tenkt meg en burka.  Slippe å tenke på hvordan man ser ut og slippe å gre håret. Og man slipper og tenke på halser som lever sitt eget liv. Det høres deilig ut syns nå jeg.

 Men jeg får nøye meg med lange tynne skjerf som i hvertfall dekker det verste.

Not a drop  heter mønsteret og er å få kjøpt via Ravelry. 

Jeg har strikket i Wollmeise på pinner 3,5.

Jeg skjønner ikke helt hvorfor det er så gøy å strikke sjal og  så kjedelig å strikke skjerf. Det burde jo egentig komme ut på det samme. Men det gjør altså ikke det.
Skjønt -  dette mønsteret var litt anderledes. En helt spesiell måte å strikke på - det eneste aberet var at det var fullstendig umulig å rett opp feil.   Men feil er ok - feil gjør det bare personlig og ekte. Ikke sant?
Jeg har fått strikket vantene som jeg ville ha til Bestemorsjalet mitt også.   Mønsteret  heter Very Terhi og er også kjøpt via Ravelry. Ikke akkurat det raskeste mønsteret å strikke, men jeg ble da fornøyd til slutt.  Strikket i Rennie supersoft cashmere på pinner 2,5.  Alle rettmasker er strikket vridd og ja - det tok en hel evighet av tid.  
Jeg fikk et bittelite markmusbarn levert på døren av Pusifer.  Sprell levende og uhyggelig søt. Store bollekinn , vel så store bollekinn noen som bare er 3 cm lang kan ha og skikkelig rundt i baken. Den har nå gjemt seg et eller annet sted i huset og jeg har vært på musejakt i hele kveld.

Pusifer viser ingen interesse, hun sitter ute i hagen og tygger i seg resten av den stakkars musefamilen.    Hvis jeg får tak i den så kanskje jeg burde gi den til familien Bokfink som erstatning for den de mistet på en så tragisk måte?

Stakkars lille krek.  Den har det sikkert ikke mye morsomt hvor den nå enn befinner seg i mine kriker og kroker.  Det er rent så jeg får dårlig samvittighet enda det er Pusifer sin skyld alt sammen.   Jeg tar med meg en bok og går og legger meg tror jeg.
                                
25 kommentarer:

snakkemunn sa...

Du har nå fabelaktiv ro. Jeg kunne aldri ha lagt meg hvis det fantes en mus som gikk rundt i huset.
Jeg trodde ikke mine egne ører da jeg hørte sønnen fortelle at Vips(katten)hadde bært en mus inn vinduet over sengen deres og inn i stuen. Jeg hadde aldri hatt katten ute med vinduet åpent etter den historien, men de slapper helt av..
Ok, nydelig sjerf og fingervanter. Du er så flink til å strikke nydelige mønster. :))

Odins lille hjørne sa...

Hummm.. det dær med den halsen skjønner jeg ikke..så ingen ting normalt som jeg reagerter på!! Syntes du så flott ut jeg! Men skjerfet var nydelig! Hærlige vanter!
Regner med at Pusifer var så stolt så! Gir mor kveldmat,( kan man få den ferskere!?) :0)
Gi han en god kos fra meg! Den katta er bare helt hærlig!

Gamleheksa sa...

Burka hadde vært kjekt, iallefall på sure dager ;)
Mus i huset, huff!! Håper den kommer seg ut.

Forresten, sånn "kalkun-hals" er et adelsmerke for voksne damer, det har jeg bestemt meg for!!! Men sjerfet ditt var flott for det og kan med fordel brukes selv om halsskinnet ikke lever sitt eget liv.

sipusa sa...

hehe, Pusemor tok inn en sånn mus når jeg bodde hos kjære, og vi måtte til slutt gå til anskaffelse av feller. Men da så kjære at Pusemor lå og lurte foran kjøleskapet og sa at der er musa! Så vi stengte Pusemor ute fra kjøkkenet og trakk fram kjøleskapet og jepp; der var den lille redde skapningen... tok en liten stund med plastkopp før jeg klarte å fange den men jeg har trenning hehe. Og der var den musa reddet fra døden! Lykke til med din, ungene er lettere, det kan godt hende den er død allerede forresten når den er så ung og da vil du kjenne det på lukta, urgh:-P

Ja, og så til lysteligere saker:-)
Det der skjerfet har jeg planer om å lage også. Hm, snakker om hals, jeg hadde drømmer om hvite hår i natt. Begynte å tenke på det når jeg ble 30 og mora mi spurte om jeg ikke begynte å bli grå i håret; jeg ble helt sjokka jeg! Nåvel, jeg finner ingen på dagen så da får jeg være fornøyd;-)

Veldig fine vanter også.
og ja, skjerfet ble fint, fikk mer til å få enda mer lyst til å strikke det:-) etter oppskrift! Ikke til å tro hehe;-)

marit sa...

Burka ja...kanskje ikke så dumt! Før i tida brukte jeg mye skaut, i fjøset og sånn. Farmor også. Fungerte helt fint. Eller kanskje en burde begynne med hatt? Ulempen er at her blåser det så mye at hatten ville blåst til havs..;-)

Pusifer kunne nå godt ha funnet vesle musekrek igjen, syns jeg! svarteperen min jaget en liten kjøttmeis her inne i stua en dag! Tilslutt fløy fuglen under databordet der jeg satt, og da satt katta der også! Pang rett inn i leggen, og så på fuglen. Fuglen daua, leggen slapp unna.
Håper du fant ei god bok! Jeg skal ned og vanne jordbærplanter!

karin sa...

Er det ikke rart at kjæledyret kan være en djevel i det ene øyeblikket og verdens mest kjærlige i det neste? Jeg hater skviket som følger med når en av kattene mine tar en fugl. Jeg har flere ganger vært hos dyrlegen med skadete fugler, noen måtte avlives, andre har fått en sjekk og klarsignal til frislipp.

Det skjerfet ditt så veldig deilig ut, og vakker farge da!!
Rart at burka klinger bedre å bedre i ørene etter som årene går, hi hi!!!

Tovepia sa...

Får håpe den musa finner veien ut:O)
Skjerfet var ikke akkurat i burkasize, men gjør vel nytten som du sier, og det var lekkert!!

Ha en musefri og god dag;) Klemmings fra meg som har SOL!!

Vibekes lille grønne sa...

Ser ut som vi "bytter" strikketøy, for det skjerfet står for tur hos meg. Ditt ble kjempelekkert, så nå må jeg nok til pers selv om jeg er litt engstelig for å ikke få det til. Eller bli ferdig, for jeg har det akkurat sånn som deg. Sjal er mye morsommere enn skjerf!

Lekre pulsvanter også, håper du ikke får bruk for de på en stund!

Pusifer er ikke til å tro, men han har nok levert "gaven" sin til mor og er ferdig med den selv. Håper samboerskapet med musa er over!

Ha en fin tirsdagskveld! :)

Birgitta sa...

Vilken tunn och skir sjal du stickat och så fin i färgen också.
Dina vantar är också fina och ser ganska jobbiga ut att sticka.
Ha det så gott.
Kram Birgitta

Elsa sa...

Sjalet og vantene var kjempefine. Du er en kjempeflink strikker.

Kattedama her i huset gidder ikke å se etter en mus en gang. Sist det kom inn en mus her var det bikkja som tok den. Hun som skal være musefanger snorksov i sofaen.

Anne N. sa...

Hahahaha, ikke hadde JEG lagt meg med mus i hus :o)
Fy søren, den katta skulle fått kommet inn å lett opp musa først,ja!
Skjerfet ditt er helt nydelig - som alt annet du strikker også alltid er!!
Klem, Anne:)

Strikkebesta sa...

Eg måtte klikke meg nærare inn på burka-surrogatet ditt for å sjå for eit nydelg mønster det var på det.Herleg farge også, forresten. Høyrest ut som ein ekslusiv tråd du har brukt på vantane, lekre vart dei i alle fall, det er nesten så du må ønskje deg kaldt vêr så du får ta dei i bruk med ein gong:)
Flink pus du har som ordnar opp med småkrek som slyng rundt dørene, det blir vel ei ordning med den vesle stakkaren du har fått i hus også etterkvart. Bra at du kan leve med ei mus i stova di inntil vidare i alle fall.

Merete sa...

Her er alt ved det normale skjønner jeg - du strikker og Pusifer fanger. Begge tilfredsstiller nok sine instinkter om å "sanke og samle" til hardere tider... ;-)

Jeg har aldri sett deg, men jeg vil tro at det med halsen er sterkt overdrevet, og bare noe du tenker på. Jeg fikk forresten morsomme bilder i hodet av at skjerfet kunne fungere som en burka. Kan du ikke drapere og vikle det rundt hele deg, gå ut og nyte sommeren (som dere forhåpentlig har)? :-D

Anita K sa...

Flott strikkings igjen, jammen holder du produksjonen opp :) Lykke til med musejakta, håper du finner den. Jeg hadde aldri lagt meg om jeg hadde sett en mus springe inne *imponert*

Miss.Møllebo sa...

Næ fy da føj at skulle gå i Burka og halsen din er nok ikke være end så mange andres. Hvad med en fin perlekrans og større udringning i blusen, det har jeg begyndt på, for ved du hvad, så titter folk derned og ikke på kalkun -halsen.
Det er da en fin kat, kommer med foræring til sin mor, håber i hygger jer lille mus og dig , du strikker flot og kønt, hav en god uge.

Marit -Tusenfryd sa...

Burka - ja det kunne vært greit noen ganger. Jeg hater å kjøpe klær og nå trenger jeg nye og utsetter og utsetter det, men nå MÅ jeg. Hvis jeg bare hadde hatt sansen for og troen i orden så ville burka gjort susen, men det skorter på begge deler så da må jeg vel bare dra til byen å handle likevel.

Musejakt i hus er ikke så enkelt -jeg har prøvd så det vet jeg. Før eller senere blir vel det stakkars dyret både sulten og tørst så da har du en sjangs tenker jeg:)
Lykke til!

Tonje sa...

Mus er jo søte da... jeg hadde hvite mus som kjæledyr da jeg var ung, men det er kanskje ikke like gøy med ville mus i huset. Pusifer mente det nok bare godt.

Burka hadde vært greit av og til, ja, men med et så lekkert skjerf og flotte pulsvanter, trenger man ikke gjemme seg vekk under en burka...

Ha en fortreffelig kveld!

Spurven sa...

Ja, er de ikke festlige, de kattene:-) Flinke musejegere kan de godt være, men ikke legge mus på trappa.. eller i stua! Usj..

Vår frøken pus har nok gjennomskuet meg når jeg skryter av henne på musejakt og ikke på fuglejakt..

Din Pusifer er nok en liten ertekrok:-)

Du strikker mye fint, som du pleier, Ruth! Jeg likte spesielt de fingerløse hanskene - vridde rettmasker er nok tidkrevende, men det har sin nytte. Jeg har fremdeles et par strømper med vridde rett, de ble nok sterke eller ihvertfall holdbare slik.

Og angående den kalkun-saken, så er det vel å foretrekke med litt under haka istedet for både burka og slike halsringer de har i bushen i Afrika etsteds - de der med lange halser, du vet..

Du får ta det lange, tynne skjerfet og legge det midt oppå huvudet og snurre det sånn elegant rundt halsen etterpå:-) Eg tenker på Barbara Streisand med sånt skjerf:-)

Men nå er det natt - håper musen fant veien ut av seg selv.

Klem fra Spurven

mette sa...

ja, jeg får stadigvekk tilskudd levert til kosten jeg også, dead or alive.... *s*
Hører det jo på stemmen hennes når hun har noe med seg, og det hender jeg glemmer meg bort og får besøk. Da sender jeg guttungen på musejakt....
De andre ligger stille og rolig på verandaen med sine svarte knappenålsøyne!

Gæærne katter! De får da mat så det holder! :)

mette sa...

så hyggelig ! at du tenkte på meg! :)

Du vet... de kommer jo hæærn døtte meg med nye kameraer hver måned!
Men, jeg kan allikevel anbefale denne powershotserien.
Jeg har G11, den er forholdsvis dyr, men jeg kan ikke få fullrost macromuligheten der!
Så har du SX20 IS, den kan også anbefales. De er litt større enn de flateste kompaktkameraene, men ikke så store som speilrefleks.

Ta deg en tur på japanphoto.no der har du et hav av valgmuligheter. Jeg har havnet på Canon, men jeg er sikker på at de fleste merker leverer meget god standard!

Lykke til! :)

Å ja.... svart hvitt er lekkert!

LivM sa...

Nydelig skjerf, men må være veldig spesielt å strikke!Pulsvantene ser varme og gode ut, men jeg er enig i at vridd rett er noe herk å strikke. Grattis med ny bil da! Heldiggris!

Viola sa...

Ååå! Jeg skulle ønske noen ganger at jeg var like flink i strikking og hekling som deg! Og du verden så fort du gjør det!! :0 Et nydelig skjerf, med en helt nydelig farge. Jeg skulle ha prøvet meg på noen grytekluter du har lenger ned i en post her.. der du skrev at om man hekler løst, bør man gå ned i en størrelse på heklenåla.. men jeg klarer ikke så tynne nåler, og jeg hekler vel verken løst eller fast.. tror du kanskje jeg kan hekle slike med tykkere nåler..?
Her var det mye stoff siden sist, er så morsomt å lese bloggen din, må bare si det igjen!
Elginvasjon i Skottland, fra Norge, thi-hi..! Det var jo et elgpar nede i bykjernen av Trondheim, så jeg på nyhetene, men de kom nok ikke så langt som til Skottland, da de DESSVERRE ble avlivet etter byturen sin stakkars!! :(
Og du- gratulerer med ny bil! Kjedelig å få ødelagt bilen sin, men lykke til med den nye! :)
Jeg hadde selv en Ford Fiesta en gang, men det er maaaange år siden!! Den var rød, tror jeg hadde et par røde sko også, hehe!
Det hørtes koselig ut med et bloggtreff! Spennende.. :)
Nå håper jeg sommeren kommer dit også. Her er det godt og varmt! Ha det godt så lenge! Klem fra meg! :)

Viola sa...

Og ja - burka sier du.. må le litt her.. for i byen da jeg og min samboer var der, ble det litt kaldt på kvelden.. jeg hadde på meg et tynt skjerf rundt halsen.. Plutselig fikk jeg den idéen at jeg skulle ta det over hodet, akkurat som hijab, og det gjorde jeg. Haha, det var spennende å se overraskelsene da vi gikk der sammen, og faktisk ble det ganske så pent! Jadahh! ;))

Sonja sa...

Nå er jeg helt sikker på hvorfor jeg ikke vil ha katt. Mus i hus..nei takk. Men fugler liker jeg, så det hadde ikke vært noe særlig hvis katten kom hjem med dem heller. Ja,ja den enes død den andres brød, heter det jo.
Fælt ordtak egentlig.
Tror nok du hadde ønsket deg ut av burkaen og inn i skjerfet uansett hvordan halsskinnet var dandert, hvis du fikk velge.
Skjerfet var lekkert, fargen også.
Du er en mester med de pinnene.

Helena sa...

Fin blogg du har som jeg plutselig så. Håper du finner musen, før katten gjør det.