onsdag 9. juni 2010

Takk og takk

Jeg takker og muligens bukker også -  for alle vakre ord.  Og det var godt å høre at ingens pc eksploderte.  Jeg var litt bekymret.

Det virker som det kun er de som bruker Internet Explorer som har problemer med bildene på bloggen min.  Jeg bruker Firefox og kan ikke se det selv.  Men jeg prøver igjen. 

06.06.10 001
Her er bilen min pyntet på riktig vis.  Vi (bilen, elgen og jeg)  har vært og kjørt tur i dag.  Denne har en sterkere motor enn min gamle gode Fiesta og det tok litt tid før jeg skjønte at jeg ikke trengte å trykke klampen i bånn.    Det ble litt problematisk da jeg suste rundt svingene i over 100 km i timen. Nå er riktignok 100km/t  den lovlige fartsgrensen her, men jeg syns det gikk litt fort i de verste svingene.   Et par fasaner berget livet så vidt det var og en kanin stupte ned i ura da jeg kom, men det går sikkert bedre neste gang.06.09.10 001
Jeg har ingen bilder å poste egentlig, men jeg tok et av Bokfinkens glessklippere gjennom vinduet i dag morges.  Jeg må jo poste noen ellers så får jeg ikke noe å teste med. 

De begynner å slippe ulla nå, sauene.  Det ser ganske snodig ut – og litt uanstendig faktisk – når de går der med halve pelsen slepende etter seg.  Litt avkledd på en måte. 

Den ulla brukes ikke til noe. Den blir bare liggende på bakken.  Det er sommerulla de klipper utpå høsten en gang.  Og svært lite av den går til spinning.  Den brukes til isolasjon og sånne ting.

Det er surt og kaldt ute – og inne.  Vi har vært uten varme og varmt vann i en uke nå. Sentralfyren gikk.  Det var en rørlegger her i går.

Han ojjet og akket og mente at de som hadde instalert den var idioter – så sugde han skikkelig gjennom tennene og sa at “dette blir dyrt”.  Han lovte å komme igjen på fredag med deler – og så ojjet og akket og huffet og uffet han seg ut i bilen sin.  Hvorfor gjør de alltid det?  Er det noe de lærer på rørleggerskolen?  Elektrikere gjør det foresten også. 

Jeg har dusjet oppe hos Herbalisten. Han er snill sånn.  Men jeg har vel ødelagt ryktet hans for bestandig når jeg har kommet ut av huset hans med vått, bustete hår og bærepose i hånden.  Gudene vet hva de tenker.  For det gjør de, det kan jeg garantere.  Jeg lurte litt på om det var ok at jeg bare tvinnet et badelaken rundt meg – men han ble så stram i fjeset at jeg ga opp.
Ellers har Den Slemme Naboen kastet ut sengen sin.  Den ligger rett utenfor huset hans.  Hva skal man tro om det?  Han har kastet ut putene i sofaen også.  Han har foresten oppført seg mistenkelig i flere dager nå,  Han har vært borte på dagtid og på kveldene har han løpt opp og ned veien her med masse papirer i hendene.  Det er uten tvil noe som foregår.  

Han har blitt venner med fru Erduheltsikker igjen også.  De ble venner igjen etter at hun ble uvenner med Bokfinken Knut.  De var fryktelig uvenner en stund og siden min have er sånn midt imellom så brukte de meg som mellom-mann.  Hun sto nede i hagen sin og ropte til meg at jeg skulle fortelle ham at “hennes far ville aldri ha godtatt slik oppførsel” og han ropte tilbake at jeg skulle fortelle henne at “hun skulle passe sine egne saker”.   Interessant om enn en smule slitsomt.

Men nå er begge to like sinte på Bokfinken og fru Erduheltsikker har flyttet lengre ned i veien så jeg slipper å bli så involvert.  Det er like greit i grunnen. 

Enn om bilen min var dråpen som fikk det til å flyte over?  Kanskje han flytter? Hvem skal jeg skrive om da?   Jeg blir helt bekymret jeg. 
Fortsettelse følger.


23 kommentarer:

Tovepia sa...

Du får hverdagsproblemer til å høres spennende ut:O) ..og ganske så morsomt;)

Kjør forsiktig og klem fra meg;)

Odins lille hjørne sa...

Du får det sagt du!! :0) De sauene får du bare løpe etter, samle ulla og lage garn selv..
He he.. synes jeg ser naboene hvis du bare hadde hatt et bade laken rundt deg når du gikk ut fra Herbalisten..
Får håpe det ordner seg snart med sentralfyren. Godt du har mange sjal du kan ha på deg når det blir for kaldt!
Blir spennende å høre hva som skjer videre med Den slemme naboen.. :0)
klem

Anita K sa...

Herlighet altså, det nabolaget ditt må vel være helt fantastisk? Jeg koser meg med det du skriver og synes jeg ser deg for meg på vei ut fra Herbalisten :) :) Ha en flott dag der oppe i fjellene, klem

Gamleheksa sa...

Jeg er nok en av "synderne" med Explorer, ja. Men nå var innlegget ditt helt perfekt. Tenk, ingenting å klage over :D
de naboene dine skulle vært dokumentert i en roman. Litt for mye gammel, opplagret energi i etterkommerne etter gruve-sliterne kanskje. Det er iallefall artig å sitte her i øst og følge med.

Ha en strålende onsdag og ta det pent i svingene!!!!

Sonja sa...

Meget interessant nabolag du har. For ca 20 år siden bodde jeg også på et sånt sted. Ikke før var den ene naboen gått hjem etter kaffebesøk hos meg, så kom en av de andre for å høre hva den første hadde sagt om den andre.
Morsomt og slitsomt. Det gjelder å se det humoristiske i det, sånn som du gjør. Jeg får nesten lyst til å rope HEIA, HEIA ;)
Flott pynt på bilen din. Lurer på hvorfor vi reklamerer så mye for troll når det er elg som fenger mest.
Ha en fin dag.

Moan sa...

Jeg føler jeg er midt inne i en spennende fortelling, litt Miss Marple-aktig! Gleder meg til fortsettelsen (men håper det ikke blir et mysterium å oppklare :-))

Muffin sa...

Her går det for seg, skjønner jeg. For et nabolag... Kan du ikke plukke ulla som faller av, du kan jo spinne noe av den, eller filte? Eller isolere huset? Ha det fint, og husk å ta det rolig i svingene.

Marion sa...

Se der var elgen på bilen ja :)
Høres ut som et interessant nabolag du har! Jeg ser nesten bare mine om sommeren :) Kanskje likså greit? hihihihi

Vibekes lille grønne sa...

Interessant nabolag ja, her er det bare å følge med! Jakken under her var veldig smart og bildene var fine. Pc-en eksploderte ikke, men den har sluttet å lade seg opp igjen. Spørs vel om det har noen sammenheng :)

Hvis ingen har nevnt det så selger lydbokforlaget.no også lydbøker på mp3-filer. Den norske bokklubben også, men der må du jo være medlem.

Tonje sa...

Nå ser alt helt fint ut på bloggen din. Ingen tekst som er blitt borte.
Skal lure meg på hva han naboen driver på med... du finner det kanskje ut etterhvert. Får håpe dere får skikk på sentralfyren igjen... ikke værdt å ødelegge ryktet til Herbalisten... lol... synes jeg ser naboene smugkikke ut gjennom gardinsprekken når du kommer ut med bustete hår og posen din...

Røsslyng sa...

Fantastisk nabolag du har! :))

Nå har jeg ikke lengre problemer med at deler av teksten ligger under bildene, det ser ok ut i det innlegget hvor jeg bemerket det også.

Ha en stålende dag videre!
Klemmm

Sidsel sa...

Æ flire:-) Skulle gjerne hatt slike uanstendige gressklippere jeg da.... Mannen min er operert i ei skulder og dermed faller all gressklipping på meg. Får se på det som mosjon.
Ha en flott ettermiddag og kjør forsiktig!

Litt om alt sa...

*ler*
Åh, du herlige historiefortellerske! Gleder meg virkelig til å høre fortsettelsen på nabolagets såpeopera.
Vet ikke helt hva jeg skal si til 100 km i krappe svinger..."Det er falì'det" som n'Ludvig sier..
Stor klem

Anonym sa...

Nå har jeg virkelig hatt en fornøyelig stund med å lese dine innlegg. Av travle jobbgrunner og bortreistpåhusmorferiegrunner så har jeg ikke vært så veldig ivrig i blogglandia i senere tid...

Men her var det mye som fikk altterdøra på vidt gap! Som vanlig:) Hjertelig takk!

Klem fra Trultemor

Elsa sa...

Jeg har fått nok en herlig vitamininnsprøytning i kveld. det er virkelig fornøyelig å lese om de naboene dine:))
Jeg er utstyrt med en ganske livlig fantasi, så jeg ser noen morsomme bilder for meg når jeg leser innleggene dine.

Karl Halvorsen sa...

Jeg morer meg her inne hos deg, med dine så levende og oppfinnsomme (trønderske) formuleringer og fortellinger.

Landskapet du ferdes i fascinerer meg, tanken om emigrasjon også i mellom. Med når jeg leser om temperaturene og oljefyren, får tankene en annen vei. Eller blir stående stille, jeg blir i Trondheim! :) Enda godt du har bilen å varme deg i og elgene, for Airconditionen trengs ikke brukes. :)

Håper du får orden på varmvannet og at sentralvarmen snart kan ta sommerferie. Slik at dagene blir topp fremover. Vi starter med denne dagen vi, resten av den. Nå stikker den snart innom deg også, satser vi på, slik som her.

Sylvia sa...

Er det ikke gøy med ny sprek bil? Jeg bare nevner det, siden jeg også har en sånn spreking.
Og så sa jeg til mannen da vi var ute og kjørte, at det lyser noen ganger sånn "skli-dekk på glatt vei" skilt på panelet i dashbordet., når jeg kjørte. Det viser seg visst at jeg spinner litt på asvalten.....he he. Det lyste nemlig ikke for han, da han kjørte rundt en sving (slikt som deg) i 100 kmt.
Jeg har også mannfolk som snur seg etter bilen, når jeg kjører forbi. jeg håper jo det er MEG de ser på, da......;)
Lykke til med varmtvannstanken. jeg er fremdeles uten vaskemaskin, hvis det kan være noen trøst (har den lille, avdanka, som tar 2 lommetørkler av gangen....nesten)
God helg, kjør forsiktig. Klem

mormonsen sa...

Klart håndtverkerne må okke og oje seg, sånn at vi kan bli mentalt forberedt på regningen! Ny ventil til min varmtvannsbereder samt noe småtteri med avløpet fra kjøkkenvasken kom på over 5000 kr.!
Jeg bruker også Firefox når jeg blogger, da har jeg mye mindre problemer enn det jeg hadde med Internet Explorerer. Det var spesielt når jeg var inne og kommenterte at jeg hadde problemer, ikke når jeg publiserte mitt eget.
Jeg ønsker deg ei riktig god helg, med varmt vann i kranene. Varmt vann og vannklosett vil for alltid være luksus og velvære for meg, som vokste med iskaldt utedo, vaskevannsfat og badstu på fredagene. :)

randi K design sa...

Suger seg gjennom tennene, ha ha ha, det er så godt beskrevet at jeg ser ham helt tydelig foran meg. Har hatt en del av dem i mitt hus også, og din beskrivelse er så betegnende, 10 poeng god iaktagelse!
Sitter her med kaffekoppen og koser meg. Når du skriver, er det som er være på besøk hos deg, sånn ørlitebitt!
Ha en fin dag Ruth!

Marit -Tusenfryd sa...

Og livet går sin vante gang der borte i din krok av verden skjønner jeg:)) En dag venner, neste dag uvenner, det er vel normalen skulle jeg tro?
Så håper jeg du får tatt helgedusjen hjemme hos deg selv så du slipper å bli utsatt for mer snikksnakk!

God helg.

Birgitta sa...

Hej Ruth! Jag drog en liten extravinst i min utlottning och det var ditt namn som kom upp. Så om du vill maila din adress till mej, så ska jag sända den till dej.
Grattis.
Kram Birgitta

Viola sa...

Hahaha, du er god du! :) som får latteren så godt frem hos meg! :)

Men du må da ikke råkjøre slik! Kvinner gjør ikke slikt vet du (tror menna)....! Også 100 i svingene da!!
Fortsetter det slik, så er jeg redd du får servert fårikål til naboen!! :O

Men du verden, når det er sagt, så skjønne sauer! Veldig spesielle!

Ja kanskje er det noe de har lært på rørleggerskolen og elektrikkerskolen, det med å huffe seg og oje.. for å forberede eieren på at det kommer til å koste flesk?? :/

Jeg lurer på om en av de naboene dine har blogg.. for jeg mener jeg så en kvinne som listet seg over plenen, bare ikledd et badehåndkle! Ja et bilde på en blogg.. hehe, nei ta det helt med ro, jeg bare fleiper..! :D

Igjen sier jeg, du skriver så morsomt!! Og jeg gleder meg til fortsettelsen!! Ha en strålende helg (med eller uten sol)! Klem fra meg! :)

astrid, trondheim sa...

Ulla kan du legge i blomster/grønsaksbedet, det dekker for ugress og luner. Så det på Trädgårdsfredag(et svensk hageprogram fra 2009)