mandag 19. juli 2010

Beklager

Nå er det veldig lenge siden jeg skrev noe her. Og ikke har jeg vært flink til å stikke innom hos dere heller.  Jeg vet ikke riktig hva jeg skal prøve å unnskylde meg med.   


Jeg kan ikke skylde på sommeren. Den har hoppet over oss i år.   Nå har det regnet nesten uavbrutt siden begynnelsen av juni og jeg har gitt opp håpet om at det i det hele tatt skal bli en sommer i år.  Dette er tredje året på rad vi har en sånn "sommer" og jeg begynner å bli utrolig lei.  På torsdag regnet det så mye at vannet begynte å sildre inn over dørstokken og i dag ligger tåka tjukk også.  Nei, jeg kan ikke skylde på sommeren - det er sikkert og visst. 

Men jeg har hatt besøk en uke.  Sipusa kom på besøk og har vært her en uke.  Det var jo kjempehyggelig og da fikk jeg innviet gjesterommet også.  Hun liker til og med regn sier hun.  Vi fikk tatt et par museumsbesøk og tilbragte en kveld eller to oppe på puben.  Ellers ble vi sittende inne, drakk kaffe, skravlet og strikket.  For - det regnet hele tiden. 

Innimellom holder det opp noen minutter. Da er det fuktig og tungt overskyet.  Det er det vi kaller "midgevær".  Det har vært mye av det også og midgemaskinen vår ble rett og slett overbelastet.  
Det er en beholder som fylles og den har vi tømt en eller to ganger i uken.  Men så stoppet maskinen plutselig og da DH skrudde den fra hverandre fant vi altså dette. 


Hele maskinen var full av midge. Beholderen hadde rent over og det var midge overalt. Når en tenker på at hver enkelt midge er mindre enn et lite knappenålshode kan man tenke seg hvor mange det er.   Jeg håper inderlig vi får reparert den.  Livet i de skotske åsene blir ikke det samme uten midgemaskin.


Jeg har jo strikket endel da. 


Dette er enda en utgave av skjerf jeg strikker som sjal fordi jeg ikke gidder strikke skjerf. 


 

Det gikk med to 50g nøster av Regia sokkegarn, Regia Silk, som lå i stasjen min.  

Rillestrikk med rader av dropstitch.  Og  jeg øker 2 ganger på hver side på annenhver omgang.   Hekleborden fant jeg  i "Hendes Verden".
Det er et dansk nettblad som er skikkelig koselig. Vel verdt en titt. Masse fine mønstre er det der også. 


Sipusa hadde med seg selvspunnet garn til meg som gave da hun kom.  Nydelig garn som mest besto av silke i herlige naturfarger.  Så da måtte jeg strikke sjal selvfølgelig.   


Det ble strikket etter "Gidder ikke mer"- metoden.  Strikket mønster etter som det falt meg inn og strikket til jeg ble lei av det og da strikket jeg bare et annet.  Men jeg tror dette kommer til å bli et av mine yndlingssjal. Det er virkelig så utrolig lett og mykt at jeg må ha det på meg hele tiden.  En slags voksenutgave at sutteklut.  Trøst i sjalsform.  


Et par sokker ble det også.Av en eller annen grunn jeg ikke helt selv forstår så ble det med et par garnnøster da jeg skulle bestille noe helt annet fra Get Knitted. Det har det med det - det bare skjer liksom.  Spesielt når det er salg.  

Uansett - et nøste med sokkegarn som het "Suberba Mexico" og som så helt vilt ut i nøstet form, men som faktisk ble ganske artig når det ble strikket.  


Jeg bruker ikke noe mønster. Legger opp 64 masker på pinner 2,5 og strikker ivei.  


Og så har jeg lest.   Denne må jeg anbefale. Den er oversatt til norsk og heter "Barnevakten".


Handlingen er lagt til Sørstatene rundt 1960/70-årene og er fortalt av flere kvinner   De rike hvite, de fargede som oppdrar barna deres og hva som skjer  akkurat  i den tiden da de fargedes borgerrettigheter forandres.  Den er til å bli sint av, bli opplyst av. Man blir trist og man ler.  Og man forundres - for det er ikke så veldig mange årene siden det skjedde.
Noen bøker får meg til å lese så sent jeg kan mot slutten fordi jeg ikke vil at boken skal slutte. Dette var en av dem.Unnskyldinger for at jeg har vært så dårlig på å blogge ja.  Nei, altså jeg kommer ikke på noen.  Jeg tror jeg skal sette meg ned i sofaen med en kopp kaffe og tenke litt mere over det. 

Ha en herlig uke - alle sammen.  14 kommentarer:

Mourie sa...

Koselig å se deg her igjen! Og jeg kan love at været her nord har heller ikke vært bra. Vi har hatt bare en ordentlig sommerdag, lørdagen, og da satt jeg pal inne sammen med ei febersyk snuppe samt med en blærekatarr selv, jadda! Fikk i det minste gjort en flying start på Revontuli, mitt første ordentlige sjal! Knotten har heldigvis holdt seg unna, håper vi slipper å se ham!

Helena sa...

Du skriver når du har lyst, og føler for det. Det var bra dere var i Frankrike og hadde pent vær, og trist at dere har så mye regn. Men det må vokse bra i hagene, og gresset liker seg vel med mye regn. Likte godt sokkene, så herlige farver, og sjalen var flott. Håper at din uke blir bra.

Ulla-Bella sa...

Deilig å ta livet med ro da:) Nydelig skjerf-sjal i rillestrikk. Det var også flott at du la inn linken til nettbladet "Hendes Verden". Her skal det tittes. Ha en fortsatt god sommer.

Tovepia sa...

Huff det været setter oss ut!
Jeg liker så godt disse skjerfsjalene dine; har aldri prøvd meg på dropstitch. Nydelig heklekant rundt, så takk for tips om nettbladet!
Her er det 13 grader og vind, så jeg fyrer pmed sol i forrige uke.
Kos deg som best du kan og klemmer fra meg;)

Linda sa...

Midge kva i alledagar er det for noko? Nei veret er ikkje det store å skryta av. Litt sol ei stund for så å plutseleg regn. Ikkje da stora sommar veret nei.

Stubbetufsa sa...

Joda, jeg har jo en anelse om hvorfor du ikke blogger... Du er litt deprimert og værsyk og har ikke hatt ordentlig sommer! Forstår deg GODT!
Du trenger å være syndig og skeie ut med å gjøre ting du helst vil unngå! Litt galskap hjelper!
Lykke til!

karin sa...

Å du strikker og du strikker ;)
Fine tinger som vanlig!
The Help ligger på hylla og venter.. jeg leser "Morgen i Jenin" av Susan Abulhawa akkurat nå, og den anbefales også på det sterkeste.
PS: Jeg h a t e r mygg og knott!!

Anne N. sa...

Midge, høres ut som små kryp, men det er kanskjenoe i luften? Forurensing?
Uansett - det der sutte-sjalet ditt er helt nydelig :o) Sokkene også, hvilke herlige farger!
Her i nordnorge har det også bare regnet siden like etter 17.mai, så jeg vet hva du sliter med :(
Fordelen er vel at man får mye gjort av innearbeid, men egentlig er det jo det man skal ha vinteren til....
Bruk regntiden til å ta livet av midge-dyra:)
Klem, Anne:)

Marit -Tusenfryd sa...

Jeg har det også slik, jeg orker ikke så mye verken av blogging eller kommentering. Det med blogging går vel litt i rykk og napp,og det er vel greit nok det. Det blir for galt om man blogger fordi man tror at man må, eller?

Suttesjalet var flott, slike strikker jeg også og jeg liker dem. Men suttesjal som navn var et nytt begrep for meg (det er vel du som har funnet opp navnet tenker jeg) og det passer perfekt. Herlig navn.:D

Midge lurer jeg også på hva er, har aldri hørt om verken midge eller midgemaskin før.
Håper været blir litt tørrere etter hvert, men ellers får du kose deg som best du kan. Du slipper i allefall å skuffe:)))

malla-b sa...

kjempefint sjal du hadde laga. Ser så varmt og godt ut.
Ønsker deg ein kjempefin kveld, Synest frosken var søt eg.

randi K design sa...

Den der midge knotten var fæl! Og så store mengder...hjelp! Heller et par frosker enn den der knotten..
Sjalet som ikke ville bli skjerf er nydelig, fargen, lys blå og brun , er helt herlig. Kunne godt tenkt meg det ja.
Ha en forsatt god sommer, inne eller ute. Håper regnet gir seg lit, men ikke send det hit (Norges vestkyst),ikke enda i allefall.

Viola sa...

Hjelpe meg, for noen småkryp- de hørtes veldig ekle ut! En slik maskin har jeg verken aldri hørt snakk om, eller sett, før! Men den er jo stappa full av midge!! :O
En virkelig flott gave du fikk, og et nyyyydelig sjal ble det av det! Silkegarn, du verden! Du er så flink, må bare si det igjen!

Men stakkars dere, for et uvær dere har da! Måtte værgudene komme med bedre vær snart, til dere!!

Ja bøker er veldig god underholdning når boka er god og spennende! Tenk, vi mennesker er snodige i grunn.. og egentlig er det ikke såååå lenge siden nei.. :/

Ha en flott uke! Og måtte som sagt sola komme til dere også!! Det fortjener dere virkelig!! :)

Marit sa...

Takk for ein koseleg blogg.Gode bøker er ikkje å forakte. Held på med boka The Help på norsk som lydbok men tittelen er "Barnepiken".Den er så fasinerande at eg vert sittandes i bilen lenge etter eg er komen heim frå kjøretur.Ha ein god sommar vidare trass i regn og små uhyrer.

sipusa sa...

Ja, jeg liker regn. Det er hodet mitt, når det er so og varmt slutter det å fungere og jeg går i dvalemodus. Så den uka i Skottland var ganske forfriskende. Her i Norge er det for det meste lummert og i ettermiddag har det vært hett og sol. Men i natt og før i dag var det deilig deilig regn;-)

Jeg er på min 15.dag uten strikking og armen min gjør vondt. Har ikke sagt det før men mistenker den ene ølen og den halve halvflaska vin jeg drakk i går, tror nemlig ikke alkohol er bra for sånne greier nei. Gr. Blir nemlig helsprø av å ikke strikke og så har jeg vært for masse sosial så jeg er blitt sliten og trenger en innedag men hva søren gjør man inne når man ikke kan strikke? Gåte på gåte;-)

I morra skal jeg få siste episode av sesong 2 og starten på sesong 3 av "heroes" fraktet på minnepinne til mitt hjem og det blir gode saker. I dag har jeg sovet og levert manus på askehaug og hentet pakke på postkontoret.

Seså, der bruker jeg nok en kommentar på meg selv, egotrippen sjæl jeg
fine sjal du har laget ja, men har jeg ikke sett begge to? De sokkene har jeg ikke sett da, sokker ja, det skulle man ha strikkelert:-P

midge. Jeg så jo en når jeg var på besøk men huff de mengdene der ser lugubrere ut, lykke til med å få i stand midgemaskinen!!!