fredag 6. august 2010

Nesten i farta

Men bare nesten.  Det er fortsatt noen dager igjen til jeg drar på ferie. Men på søndag drar vi opp til Aberdeen og der blir jeg noen dager før jeg drar videre til Trondheim.  Barnet bestemte seg for å bli med han også - og det blir hyggelig.

Her regner det fortsatt i bøtter og spann.  Jeg tittet litt rundt i hagen forleden dag og mange av blomstene mine har rett og slett druknet.   Det er et sørgelig syn det hele.

Jeg ruslet en tur oppetter veien og der så jeg at Margareth hadde funnet en løsning på problemet. Hun hadde satt en masse silkeblomster oppi blomsterkurvene sine. Hun er en gøyal dame - Margareth. Hun har problemer med å gå og derfor kjører hun rundt i en elektrisk rullestol.  Det går forferdelig fort og svingene tar hun stor sett på to hjul.  For - som hun betrodde meg en gang - hun skjønte seg ikke på dette med gir og bremser og sånt.

Jeg ble omsider ferdig med jakken jeg strikket på.  Selve ideen fant jeg i et mønsterhefte fra Patons, men fordi jeg brukte helt annet garn og pinnestørrelse måtte jeg strikke den ut i fra eget hode.

Garnet er Sublime organic merino DK.  Det er nesten uspunnet og jakken er veldig luftig selv om den er ganske tykk.  Skjønt  det kan jo ha noe å gjøre med alle hullene også selvfølgelig.Når det gjelder å strikke sjal er det et par ting jeg ikke liker å gjøre - jeg liker ikke å strikke  sjal nedenifra og opp og jeg liker ikke å strikke "ekte" blonder. Altså mønsterstikk på begge sider av strikketøyet.   Og så liker jeg ikke  å ikke like ting - om dere skjønner hva jeg mener. 

Derfor måtte jeg jo kjøpe meg et mønster på et sjal som både strikkes nedenfra og opp og som har ekte blonder.

Og nei, jeg er ikke sta - jeg er bare litt egen.

Valget falt på Pine and Ivy.   Og som dere kanskje ser så ble min Pine og Ivy helt anderledes enn den på mønsteret. 

Etter å ha strikket den første borden fant jeg ut at skulle jeg strikke hele sjalet på den måten kom jeg til å bli sprut, sprøyte gærn. Fyttikatta for noe vræl. 

Men garnet er Manos Lace.  Babyalpakka, silke og kasjmir.  Helt utrolig deilig og sjalet ble jo ganske fint alikevel. Det gikk med ca. 60 gram.  Men nå vet jeg at "ekte blonde" ikke er min greie.  Og nedenfra og opp-strikking er jo helt bak mål. Det er jo umulig å se hvor stort sjalet blir og ikke har man noe kontroll heller.  Så ovenfra og ned-sjal blir det nok på meg heretter.  Men jeg prøvde da i hvertfall.

Et par sokker har det også blitt tid til.  Disse er litt fra DROPS og litt fra en oppskrift jeg kom over i et blad.  Jeg syntes hælen var litt spennende og måtte prøve den.

Sokkene sitter som et skudd og  var greie å strikke, men neste gang tror jeg at jeg begrenser meg litt når det gjelder striper.  Det ble litt mye av det. 
 Jeg brukte et nøste Regia cotton og et nøste av noe flerfarget sokkegarn som lå langt nede i kurven.  Jeg tror ikke Regia cotton er det beste egentlig, det finnes ikke elastisitet i det.

 Hælen strikkes ved at man legger ut en maske på hver side av de tre midterste maskene bak på foten på annenhver pinne til man har lagt ut 13 masker på hver side av de tre midtmaskene
 Da har man 29 masker inkl. de tre midtmaskene og hølen snues ved at man strikker frem og tilbake - en maske mindre på hver side for hver gang til man sitter igjen med 15 masker. 
 Så strikker man over alle 29 maskene og strikker sammen den siste masken med neste maske på begge sider til man har så mange masker på pinne man vil ha og  forttsetter å strikke rundt.
((jeg tror ikke jeg helt skjønte den forklaringen selv)), men det var sånn jeg gjorde det.

Ellers har det ikke foregått mye her.  Jeg har sittet fordypet i en manual på 276 sider.  Jeg har nemlig fått presang av DH. 
Dette er et såkalt "bridge-camera". Altså en mellomting mellom et speilrefleks og et digitalt kamera.  Men hellandussen så mye det er en må forstå.  Enn så lenge så kan jeg sette det på "Auto" og la det ordne opp selv, men for å få utbytte av det så bør jeg altså lese alle disse sidene .- og ikke bare det - jeg må skjønne hva det betyr også.   Og det er ikke bare bare det. I hvertfall ikke med min hjerne som oppfører seg som om den har teflonbelegg til tider.

Men det skal bli med meg på ferie og så får vi se hva det blir av det. 
Ha en super sensommer - alle dere der ute.  Jeg er tilbake i september en gang.  
29 kommentarer:

Kate sa...

Hi from the Shetland Islands.
I really love those socks!! Do you sell them?

Helena sa...

Riktigt god tur til Norge du og sønnen. Hva koselig at dere kan reise sammen, og håper at det blir knallvær etter alt regn i hjembyn. Jag synes du er flink som strikker sjal, med så vanskeligt mønster. Sokkene er skjønne, for et flott mønster. Blir spennende at lese neste innlegg i september.

Marit -Tusenfryd sa...

Det var virkelig en lekker hæl:)
Det fristet til å prøve, men som du har jeg et lag teflon på hjernen og jeg er slett ikke sikker på om jeg forstår helt hvordan du gjorde, men det er jo mulig å rekke opp om det skulle bli feil:)))
Jeg håper du får en herlig ferie i Trondheim og at solen skinner hele tiden. Regnvær er noen fæle greier når det aldri stopper, jeg har virkelig medlidenhet med deg som holder ut!
Og forresten jakka ble flott! Utrolig hva du rekker!

marit sa...

Har sansen for Margareths blomster, tror jeg...til og med stemorsblomstene ser pjuskete ut her i år!

SKjempefin jakke, og sjalet ble flott i din egen variant! Men sokkene tar kaka- de likte jeg! Moro med ny hæl, tror jeg må prøve den en gang.

Gratulerer med nytt kamera! Det er jo bare å begynne å ta bilder- heldigvis går det an å slette nå i den digitale tidsalder (ikke at det noengang blir gjort...)

God tur til gamlelandet- ønsker deg en sensommer med masse fint vær!

snakkemunn sa...

Så fint og komplisert du strikker.
Jeg ser alltid etter oppskrifter som jeg kan strikke samtidig som jeg snakker og da må de være med enkle. Jeg må vel slutte med det viss jeg skal strikke noe ordentlig fint.
Flott kamera også.
Håper du får fint vær i Trondheim da. :))

Gamleheksa sa...

Som vanlig: du strikker så mye fint. Uten at jeg helt skjønte oppskrifta, så ble de flotte!

Så gøy med nytt kamera! Lykke til! Men stress ikke. Autoknappen hjelper deg. Det er den de fleste bruker.

God tur på ferie. Tenk en måned i Trøndelag. Jeg er bittelitt misunnelig kjenner jeg ;)

LivM sa...

Nytt kamer er både spennende og noe nifst. Jeg fikk et i fjor, men foreløpig er det bare gubben som har lest bruksanvisning.
Sjalet er supert og det garnet må jeg prøve. Flotte sokker også. Men jeg har nok større tålmodighet med sjal enn med sokker av flere farger.
Riktig god tur !

Elsa sa...

Som du strikker. Jeg er helt imponert hvor fort du blir ferdig med et arbeide. Både jakka, sjalet og sokkene var kjempefine.

Gratulerer med nytt kamera. Dette får du nok mye glede av.
Og snakker om brukermanual, jeg leste i filler brukermanualet som fulgte med mitt kamera, dvs. det datt fra hverandre etter en gangs gjennomlesing. Så jeg lastet hele greia ned på pdf og skrev det ut. Kjøpte kamera for et år siden, men har ikke kommet gjennom manualen enda. Kanskje det er teflon på begge sider her også;)

Ha en kjempefin ferie i Trondheim.

Annepålandet sa...

Så mye fint du har strikket, Ruth!! Jakka ser så deilig og myk ut, en sånn kunne jeg godt tenke meg, men jeg orker ikke å strikke uten at garn og mønster stemmer - for da må jeg begynne med matematikk, og det går aldri særlig bra.
Syns sjalet ditt ble finere enn det i oppskriften jeg - renere og enklere og det liker jeg. Ser helt nydelig ut!
Og sokkene også - mye finere enn Drops sine! (de har jo til og med hull i sokkene på bildet sitt). Og jeg tror faktisk nesten jeg skjønte forklaringen, i hvert fall prinsippet. Men man må nesten strikke sånne forklaringer for å få det helt klart for seg. Har du strikket en annen hæl enn i Drops sin oppskrift? (de har ikke noe bilde av hælen).

Og gratulerer med nytt kamera! Jeg gjør det samme som deg - stiller på Auto. Det funker det også - men det hadde jo vært greit å skjønne litt mer... Ungene mine hevder at bruksanvisninger er for sinker - men de er jo fra en annen generasjon/planet.

Ønsker deg god tur til Norge!!! Nå regner det her også, for pokker.

Litt om alt sa...

De sokkene...RÅlekre. Det gjør seg jo utrolig godt med flerfarget garn sammen med ensfarget!
Grattis med nytt kamera :) Det blir vel med hele veien? Auto funker utmerket i de aller, aller fleste settinger.
Ønsker deg god tur. Gleder meg!!
Klem

Tovepia sa...

Gratulerer med nytt kamera!! Jeg kan ikke fordra og lese bruksanvisninger, så jeg gruer til mitt kamera kommer i så måte:D
Jakka di ble nydelig, driver selv på med en helt enkel vest uten mønster og harrekket opp en gang;)
Flotte sokker og sjal også!!
For øyeblikket er det kjempevær i Trondheim, så jeg håper virkelig du får oppleve gamlebyen på sitt beste.
Ha en flott ferie og klem fra meg;)

Sidsel sa...

Hellandussen som du får gjordt ting! For en som liker sokker så ble jeg nysgjerring på hælfellingen din. Det så veldig flott ut på sokken.
Imidlertid er jeg litt usikker på om jeg forstod forklaringen din:-), men jeg vet det hjelper å ha garn å pinner når det skal prøves ut.
Ønsker til god tur til Trondheim - er litt misunnelig på deg, men jeg får ta en tur senere på høsten.

Beate sa...

Tillykke med kamera- fik også et til min fødselsdag og har brugt sommeren ( og min bror) til å lære det at kende. Sjovt.
Dine sommer er virkelig flotte- flot hæl!! Og sjalet- bryder mig hellere ikke om at strikke nedenfra og op- ( nok derfor jeg ikke er kommet igang med Andrea´s shawl endnu)
Ha en fin tur til Tr.heim

Sylvia sa...

Heisann
Jeg håper jeg rekker deg, før du reiser på ferie....du blir jo så lenge borte. helt til Septembar, sa du jo.....!!!
Jeg har nettopp kommet hjem fra min ferie, nesten 2 uker i deilige København. Og jeg har hatt bloggferie, ganske deilig egentlig!
Ha en god ferie, både i Norge og Aberdeen!!!

Muffin sa...

Det har regnet mye her også men det har vi glemt for i dag er det sol :) Du og du som du strikker, de lestene var artige! Og ei heil jakke og et sjal... håper fingrene holder :) God ferie til deg, og kos dere masse!

Randi sa...

Den hælen så smart ut! Må nok prøve den på de neste lestene jeg strikker.
Gratulerer med nytt kamera! Har også fått(les: kjøpt)kamera og det er mye å sette seg inn i (og som vanlig utsetter jeg det.....)
Ha en trivelig ferie:)

Tonje sa...

Flotte sokker! Trodde først det var noe galt med øynene mine da jeg så bildet, for det så ut som om de svarte stripene flimret, men så leste jeg at du hadde strikket med flerfarget garn, og da jeg så litt nøyere på bildet så jeg jo at det skulle være sånn.... utrolig stilig! Håper du får en fin tur sammen med barnet! Kos deg masse!

Marit sa...

Kom inn hit via en annen blogg.
Det var en nydelig jakke.
Synes sjalet ditt og var flott.
Håper du får litt bedre vær når du kommer til Norge.
Det har ikke vært den store sommeren her heller.
Takk for jeg fikk kikke innom.

randi K design sa...

Det ser ut som en kjempegod passform på den helen! Flotte sokker!

Moan sa...

Skal vel bli godt å komme litt vekk fra regnvær, DSN og all midgen!
Likte godt sjalene dine!
Om det er været eller noe annet; sokker har stått høyt på strikkelista her!
Ha det flott i Trondheim!

Odins lille hjørne sa...

Flott kamera! Gratulere! Ja noe skit sånn bruksanvisninger! jeg er så heldig at mannen er kjempeflink med foto, så jeg spør og maser på han heller..hehe..
Håper du har en flott tur til Trondheim! Mannen hilse og! :0)

mormonsen sa...

Hallo du produktive! Jeg slutter aldri å la meg imponere av alt som du lager i en fei! Og her strever jeg på det samme sjalet siden i fjor vinter. Men må jo tilføye at det først var på tur (to ganger) til å bli mislykkede jakker, som ble rekket opp. Så nå er ambisjonsivået lagt ned. Det skal bli sjal eller poncho. Laget av to helt firkanta stykker. Jaja.
Nå håper jeg bare at du moillkoser seg i Trøndelag, og ømnsker deg velkommen tilbake. Bloggverdenen er ikke den samme uten deg, vet du! :)

Mille sa...

Håper du er kommet til Trondheim nå, de siste dagene har vi hatt kjempevær! 24-25 grader i skyggen to dager på rad nå :D

mette sa...

Knallkamera det der!
Jeg har også et sånt ett, ved siden av speilrefleksen og er blitt umåtelig glad i det! Enestående til macro - mitt har 1 cm nærgrense!

Kos dere i Trondheim!

Berit sa...

Nydelige ting lager du hele tiden, jeg er imponert. Den varianten av sokker og hæl har jeg ikke sett, det var flott.
Takk for at du deltok i min jubileumsfeiring, men det ble ingen gevinst å sende over til deg denneg gangen, bedre lykke neste gang.
Hå en fin tur og kos deg, håper været er fint der du er.

Mette sa...

For en fiiiin blogg du har! Jeg er ogsa utvandret nordkvinne som bor i England. Har ogsa "rotter" til Skottland for min mann bor i Edinburgh der nar han jobber ;-)
Gleder meg til a utforske bloggen din mere!

ha en fin dag!

Karl Halvorsen sa...

Hallo i det store utland! Eller kanskje du enda er i vårt kjære hjemland?

Måtte inn å se hvordan det gikk med strikkingen, været og deg - selvfølgelig. Håper du blir i Trondheim ei stund til om du ikke har dratt. Her ser det ut for at det skal slå til med supervær. Sies det.

Gratulerer med nytt kamera, det får du mye glede av. Helt sikkert! Skulle det være noe, må du bare spørre. Det kan jo tenkes jeg kan svare også. Jeg har ofte lurt på hva som gjør at det går tregere med oppfattelsen med årene, nå vet jeg det. Teflonbelegg! Det er det sikkert. Tenk hvor tykt mitt er, men livet og dagen går for det. :)

Ha fortsatt fine høstdager, hvor enn du er! Med deg selv og dine.

Klem fra elgleverandøren Karl, som snart må ta elgvottene i bruk.

Karl Halvorsen sa...

Hallo i det store utland! Eller kanskje du enda er i vårt kjære hjemland?

Måtte inn å se hvordan det gikk med strikkingen, været og deg - selvfølgelig. Håper du blir i Trondheim ei stund til om du ikke har dratt. Her ser det ut for at det skal slå til med supervær. Sies det.

Gratulerer med nytt kamera, det får du mye glede av. Helt sikkert! Skulle det være noe, må du bare spørre. Det kan jo tenkes jeg kan svare også. Jeg har ofte lurt på hva som gjør at det går tregere med oppfattelsen med årene, nå vet jeg det. Teflonbelegg! Det er det sikkert. Tenk hvor tykt mitt er, men livet og dagen går for det. :)

Ha fortsatt fine høstdager, hvor enn du er! Med deg selv og dine.

Klem fra elgleverandøren Karl, som snart må ta elgvottene i bruk.

Viola sa...

Lenge siden du har vært her ser jeg, og ennå lengre siden JEG har vært her!! Si meg, regner det bare i Skottland året rundt nå for tiden??! Håper du har fått nytt det flotte og fantastiske trønderværet da iallefall!! :) Håper du har det bra! Klem fra meg! :)