tirsdag 27. juli 2010

Hainnhoinn

Mysteriet med Den Slemme Naboen er oppklart.  Tror jeg da.

Det kom jo aldri noen dame på besøk og han oppførte seg mer og mer merkelig.  Han har vært stille og rolig. Ikke en eneste liten kule ute i hagen med båndspilleren på full guffe og ingen patriotiske sanger.  Ikke har han kjeftet på noen, ikke har han vaset rundt - full og gal og truet med å banke engelskmenn.   Skikkelig bekymringsfullt det hele.


Så begynte han å ta bussen ut av landsbyen tidlig på formiddagen og kom hjem igjen sent på ettermiddagen.  Jeg mener - hvorfor det?  Det hele ble mer og mer mystisk.  Det var noen som sa at han hadde blitt medlem av en sekt og hadde funnet frelsen.  Noen mente han hadde begynt i terapi og andre sa at han hadde funnet seg en jobb.  Det siste er i hvertfall helt urealistisk - han fylte nettopp 67 år og fikk alderstrygd.

Men så var det altså en hund.  Hmm. En hainnhoinn.

En omplasseringshund. De kan være ganske strenge på sånne steder, en må være sammen med hunden et par uker før man får ta den med hjem.  og det er hjemmebesøk først. 

En kan jo ikke si annet enn at han tar ting på alvor.  Men kanskje det er akkurat det han trengte.

Nå har det blitt et problem at han tar sin nye rolle som "upstanding citizen" litt for alvorlig.  På lørdag sto DH og grillet 4 lammekoteletter ute i hagen.  DSN kom forbi og snakket høyt om naboer som forurenset og ikke tok hensyn.  Sa han som inntil for en måned siden fyrte med kull. Nå har kommunen lagt inn oljefyring i alle de kommunale husene her og hans er altså en av dem.  Det er noen sånne boliger rundt omkring her. De blir tildelt folk som av en eller annen grunn ikke har økonomi til å kjøpe eller leie selv.   Her oppe er det helst eldre pensjonister som bor i dem, men det er også noen som er på trygd av andre grunner. DSN er altså en av dem.

Men jeg lurer fremdeles på hvorfor han kastet ut sengen sin?  Skal han sove på gulvet sammen med hunden?  Er ikke det å strekke seg litt langt?

 Jeg ble inspirert av Mirrevirre til å strikke sjal.  Trefoil heter det og er å finne som gratismønster på Ravelry.   Jeg fikk brukt opp resten av det italienske kidsilk-garnet mitt. Vel, nesten. Det er enda 3 nøster igjen.

Det var morsomt å strikke og ganskes lekkert ble det også syns jeg.


Så forsvant strikkelysten min.  Jeg holder på med en jakke, men det går veldig tregt.   Jeg syns det er skrekkelig kjedelig og ikke har jeg egentlig lyst på noen jakke heller.  Jeg er i det hele tatt lut lei, giddesløs og sur for tiden.   Lei av regnvær, skotske landsbyer, gærne naboer,  åser og midge.  Helt kronisk.
Jeg har bestemt at jeg trenger ferie.  Jeg reiser til Trondheim om et par uker.  Der blir jeg en måned.  Jeg blir en uke eller så i Aberdeen også.  Og så får man jo bare håpe at hodet blir fylt  av nye tanker,  nye ideer og at  trønderen i meg får et par spark bak.  Det trengs.


27 kommentarer:

Ati. sa...

God tur til Norge og bring godt vær med, det også. Ikke mygg, de har vi jo selv ;)
Nydelig sjal foresten!

Beyla sa...

å milde makter... høres ut til at en ferie ikke bare er helt på sin plass, men totalt og fullstendig dønn nødvendig!! Kunne kverka noen for å få en skikkelig ferie selv nå kjenner jeg. Teller ned dager til august, den 23 drar jeg til Bergen ei uke. Dét er min ferie i år! :p men da er jo sommeren slutt..
Strikkelei - det var nå på tide, du har jo vært helt avsindig produktiv i lang tid, noen ganger trenger man litt separasjon fra pinner og garn for å få inspirasjon igjen!

marit sa...

Han skal sikkert dele hundekorgen med bikkja...;-)

En kan jo fly på veggene av og til når alt går mot en- både været og midgen og naboene- men jeg håper at Trøndelagen viser seg fra sin beste side! God tur!

malla-b sa...

Kjempeflott sjal du har laga. Eg også synest det er kjekt å strikke sjal, men for tiden går det mest i babyklær. mange fine babytepper også og det er omlag som å strikke sjal. ha ein fin tur til Trondheim, synest det er ein kjempefin by.

Stubbetufsa sa...

Bra at DSN får seg noe å holde på med, men han er kilde til mange humoristiske innlegg fra deg!
Bra han ikke leser bloggen din!
Jeg føler med deg og det været! Håper det er sommer i Trondheim når du kommer dit!
Klem!

LivM sa...

Godt at mysteriet ble løst, en går jo og grubler må vite!
Lekkert sjal igjen og jakka kan du jo strikke på til vinteren. Riktig god tur til gamlelandet og hygg deg masse så du er klar for en, dessverre, lang vinter!
Klem fra LivM

Tovepia sa...

Sannelig godt at naboen har funnet en slags fred:D
Nydelig sjal igjen; selv er jeg heller ikke i den store strikkemodusen for tida, vi har nemlig hatt godt vær her på mørekysten;)
Håper du får oppleve en flott høst i Trondheim, den er spådd;)
Ha en god dag og klem fra meg;)

Mormor sa...

Ja, du trenger definitivt ferie. Ikke rart humøret ditt tar slutt en gang heller, med alle ingrediensen der. Ønsker en riktig god ferie, og håper du snart er tilbake på bloggen med alle dine festlige fortellinger og nydelige håndarbeid.

wigdis sa...

Herlig for oss andre og lese om naboen din, men sikkert ikke så moro for deg. Får håpe hunden hjelper etterhvert og at den iallfall er blid og snill.
Skjønner godt at du trenger en tur hjem. Nydelig sjal forresten.
God ferie.

karin sa...

Ikke fortvil!! Trøndelag viser seg fra sin beste side for tiden, og de
som spår i været(leste i avisen i dag at det faktisk er noen som spår i fiskefilet, slå den, ha ha) har sagt at august vil bli en utrolig fin og varm måned!!
Fort deg kom hjem og nyt!!!
Sjalet ditt var forresten veeldig fint, som alle de andre du har lagd;)))

Ulla-Bella sa...

God tur til Norge:)

Birgitta sa...

Det måste kännas riktigt skönt att kunna åka en månad till Trondheim och bara få prata norska där. Hoppas du får en trevlig tur.
Kram Birgitta

Nitus sa...

Sjalet ditt ble skikkelig fint,fargen også.

Gamleheksa sa...

Nå er jo DSN fullt opptatt, så da kan du trygt dra på ferie. En mnd i Trøndelag må jo ødelegge alt dårlig humør. God tur. PS: du trenger ikke pakke med så mye strikkegarn for den turen, vi har sånt i Norge også, hihi....

gunknitter sa...

En tur til Trøndelag gjer sikkert susen:

Med inspirasjon frå deg, har eg starta på eit sjal !!! Men i dag har det blitt rose babykjole til ei lita fransk tulle ! Det var skikkelig kos :)

Elskar dine små historier frå gruvelandsbyen din!! Det er som å følge med i ei god britisk NRK serie :))

Ha en fin tur til Trøndelag !!

randi K design sa...

Ha en flott og inspirerende tur til Mor Norge og Trøndelag. Ferie i hjemlandet er en nødvendighet av og til!!

Miss.Møllebo sa...

Jamen det lyder næsten lige som jeg, har inte set to pinde og en snor i en måned nu, men broderet en smule. Ruht du trænger til ferie, må den bli vellykket, jeg trænger til at være smertefri og det er ved at komme, så skal der komme ting på bloggen igen.
Sender dig mange gode ønsker og tanker.

Tonje sa...

Ja, ta deg en ferie du. Det trenger man av og til. Selv er jeg akkurat kommet hjem fra en fantastisk tur i bobil nedover i Europa. Til tider litt varmt, men ellers ingen ting å klage på.

Godt at mysteriet med den slemme naboen er oppklart. Og det sjalet ser superlekkert ut. Ha en fin dag.

sipusa sa...

Aha! Hund! Ja, det var vel det eneste vi ikke tenkte på....ja hils masse til lille søte Pusifer forresten! Savner henne litt også selv om jeg har fanget fullt her jeg er:-)

Kan forresten være været og det at du mistrives som gjør noe med Pusifer også. La merke til at hun har masse omsorg for deg nemlig, så når hun følger etter deg er det også for å sjekke at alt er i orden med deg. Hun er bekymret fordi du ikke trives.

Sjalet du har strikket er flotters. Jeg kjenner at trangen til å strikke kommer til å bli sterkere jo bedre armen blir. Så jeg kommer til å trenge masse stahet og motivasjon men jeg skriver strikkeløsta av meg så godt jeg kan.

Håper du får en flott tur til Tronheim. Hadde vært fint å kommet en tur for å hilse på men jeg har ikke sjans, katter og greier pluss at jeg skulle vært en tur på Lillehammer. Har mora mi og to venninner der oppe å besøke, har ikke vært der på lenge.

Nå regner det forresten her også. Og så er det lummert. Varmt er ikke moro når det er trøkka nedover ørene på deg og det er overskya og lummerert. Og fra mitt synspunkt: overskyet er ikke like moro når det er lummert;-)

Hilser fra Knerten og Pusemor. De har fått snakke med dyretolk i dag og det synes de er ypperlig! Hvis du vil prøve en gang så har jeg ei som er kjempeflink, bare si fra:-D

Litt om alt sa...

Alle hjerter gleder seg over at du tar turen til Gamlelandet ;)
Godt naboen får noe å tenke på annet enn seg. Blir jo spennende å se hvor lenge det varer...?

KLEM

Hannesol sa...

Hei :) lenge siden jeg har fått "stoppet" her hos deg, men her var det som vanlig mye fin og artig lesing :) Men først, vettu jeg har på følelsen at den slemme nå kan bli den snille nabo'n 2. Som hundeeier er jeg eeh.. heeelt sikker på at alle som har hund og liker hund er ålræite folk. Så kanskje han blir litt mere ålræit/normal når bikkja kommer?? Og Pusifer kommer til å fikse det glatt, katter er som regler sjefer over sånne pelsdotter ..hehe Frosker har jeg ingen råd mot, vi har hagen full av padder nå i disse regnværstider og hverken pus eller Doggen er særlig begeistret. -Ellers mye flott strikk hos deg igjen :) Ønsker deg en riktig, riktig god ferie!!

mormonsen sa...

Så flott at du får deg en Trøndelagferie! Trondheim er jo bare en sånn flott sommerby. Jeg har alltid stortrivdes når jeg har vært der. Har vært der flere ganger under Olavsdagene, og alltid hatt knallvær og sydenstemning. Desverre fikk jeg ikke med meg Olavsdagene i år.
Den siste uka har jeg vært på Østlandet - i gråvær og silregn. Mens sola har skint her i Tromsø. Men skal ikke klage, jeg har jo hatt en god porsjon med sol og varme da jeg var i Ravda de to første ferieukene.
Vi får håpe at naboen din finner litt glede i livet når han får seg hund, det høres jo ellers ikke ut som om han har hatt for mye for livets lyse sider hittil...
Jeg ønsker deg en kjempetrivelig ferie! Stor klem!

Muffin sa...

Å, hund! Var det det! Hund var et godt valg synes jeg - som er notorisk hundemenneske. Håper Norge viser seg fra sin beste side når du er her, det har vært den kaldeste sommeren på 90 år - hittil da :) men vi står han av helt fint, det gjør derimot ikke myggen :)) Ha det supert!!

mormonsen sa...

Å, jaa. Biblioteket i Trondheim er bare helt toppen. Også DEN trivelige kafeen med ordentlig hjemmebakst! Der må du bare råkose deg!

mormonsen sa...

Ps. Har notert meg Barnepiken, skal se om jeg får tak i den. Takk for tipset. :)

Viola sa...

;) Nyt tiden! Trønderbatteriene må opplades innimellom! Ler.. ;)
Godt at naboen har fått seg hund da :)Hunder er det mye glede i. Også katter, synes jeg da! :) Da har du fått med deg det strålende været skjønner jeg!! :)

Frk.Badegakk sa...

For et vanvittig nydelig sjal!
Lenge siden jeg har vært her inne nå. Lenge siden jeg har vært innom så mange blogger egentlig. Først var det sommer og så ble det høst og jeg begynte å studere og fikk et slags liv...phu... slitsomt å ha et liv. Men her er altså et lite livstegn fra meg! Har forresten skaffet meg ny blogg da min andre fikk skumle virus og ble bannet av google politiet!Du finner meg på badegakk.wordpress.com

Håper du får en strålende dag og en strålende helg etterhvert! Klem fra Gakka!