onsdag 29. september 2010

LivstegnNå driver Blogger på med noe.  Den oppfører seg særdeles merkelig.  Jeg har hatt skikkelig problemer med å komme inn både på min egen blogg og andres.  Men nå er jeg her og da får jeg legge igjen noen livstegn.

Takk for all oppmuntring. Det er godt å vite at noen syns synd på meg  og syns jeg er tapper - jeg syns nemlig fryktelig synd på meg selv.  Jeg har mistet min beste venn - sånn føles det virkelig.  Kanskje jeg burde begrave en pakke sigaretter ute i haven?  


Men jeg har jo fått strikket litt da.  Det hjelper å ha noe i hendene.  
 
Er det noen som husker jakken som vokste?  Jeg strikket en jakke fra Vogue, slet meg halvt ihjel med den -  da jeg vasket den vokste den til helt utrolige dimensjoner . Vel den ble frogget og nå ble den til denne.  
 
Denne modellen er også fra Vogue, men denne gangen ble jeg fornøyd og forhåpentligvis har garnet vokst fra seg.  Det er Jaeger merino superwash. 

Jeg har ikke strikket sånne jakker som "spriker" over magen før.  Jeg fikk for meg at jeg ville både se  og føle meg høygravid  i noe sånt. Men denne ble faktisk ganske fin.  Syns jeg selv da. 
Jeg kjøpte en del garn mens jeg var hjemme i Norge.  ((Selvfølgelig kjøpte jeg garn))
 
Fordi Sylvia hadde nevnt Filatura di Crosa Superior flere ganger i bloggen sin så måtte jeg jo prøve det da jeg fant det på Garnhuset i Trondheim. 
 
Dyrt. ( Det må jo være dyrt med et sånt navn.)  Bortimot 120 kr for 25 gram med tynt, tynt garn.  Men 25 gram er alt jeg brukte på sjalet her.  
 
Jeg kjøpte to nøster, et hvitt og et grått og nå har jeg garn igjen til enda et skjerf.
Det er det nydeligste, letteste lille skjerf du kan tenkte deg.  Babyalpakka, kasjmir og silke.  Løp og kjøp sier jeg bare.
Mønsteret jeg brukte er Annis fra Knitty.com.
 
Og så har jeg fått ferdig et par sokker til.  Disse er også en blanding av Dropsmønster og en helt annen hel. 
Først prøvde jeg med et flerfarget Fabelgarn fra Drops, men fargeskiftene var så lange at det ble solide blokker av farge.  
Dette er et garn fra PicoDesign som heter Superba Zebree.  (Hva ER det med garnnavn for tiden? De blir bare lengre og lengre)
Jeg ble ganske fornøyd med disse. De minner meg litt om gammel rosemaling.

Ellers har vi vært igjennom flere årstider den siste uken.   Vi hadde 5 minusgrader om nettene og knappe 2 - 3 varme om dagen sist uke. Nå er det 14 grader, tett tåke og regn.  Jeg tror ikke dette kan være sunt.
Vel, nå er det sengetid.  Jeg håper hver eneste en av dere får en rolig og god natt.22 kommentarer:

snakkemunn sa...

Det er helt supert at du er fremdeles er røykfri. Det høres ut som om det er en kamp og du er kommet langt.
Jakken du har strikket ser nydelig ut, kjempemye arbeid. jeg synes du er så flink med alt du får ferdig. De strømpene er litt av et arbeid og et flott sjal. Garnet høres så fint ut. Fremdeles så må du bare strikke i vei slik at du ikke tenker så mye på røyken. ha en fin dag. :))

Gamleheksa sa...

Nydelig jakke! Bare helt skjønn (ble nesten litt misunnelig jeg, men unner deg den slik som du har slitt med det garnet :)

Sokkene ble også flotte, men jeg forundrer meg stadig over at noen legger så mye jobb i sokkestrikking, hehe. Mine er enkle- og varme og det trengs.

Ha en god dag. Hold deg fast i strikkepinnene, så vil forhåpentligvis lysten på noe annet i hendene forsvinne etterhvert. Hva vet vel jeg som aldri har røkt og derfor heller aldri har sluttet med det?

Gamleheksa sa...

Nydelig jakke! Bare helt skjønn (ble nesten litt misunnelig jeg, men unner deg den slik som du har slitt med det garnet :)

Sokkene ble også flotte, men jeg forundrer meg stadig over at noen legger så mye jobb i sokkestrikking, hehe. Mine er enkle- og varme og det trengs.

Ha en god dag. Hold deg fast i strikkepinnene, så vil forhåpentligvis lysten på noe annet i hendene forsvinne etterhvert. Hva vet vel jeg som aldri har røkt og derfor heller aldri har sluttet med det?

Marion sa...

Så mye fint du har strikket da! Du blir vel ekstra produktiv når du ikke trenger røykepauser lenger ;)
Ha en fortsatt fin fin uke og takk for hyggelig kommentar på bloggen min! <3

Tove N sa...

Herrejeremi, det er de LEKRESTE, mest spesielle, vakreste (tenk deg sånn ca 15-20 superlativer til her)sokkene jeg har sett i mitt liv!Tuller ikke, spøker ikke, legger ikke på.
Jakken var helt topp, sjalet var lekkert, men sokkene...wow!
Og sånn til opplysning (hahahaha!) så var det en hals, ja :D Eller er rettere sagt. *ler* Får nok få modellen min hit igjen, eller hente tilbake glasshodet mitt som jeg har lånt bort.
Måtte værgudene være blidgjort og sorgprosessen(for det er det det er) nesten over når du står opp i dag. KLEM

marit sa...

For noen utrolig flotte sokker! Likte både fargene og mønsteret!

Jakka ble også fin- sikkert moro åstrikke med så mye mønster.

Idag prøver jeg å gjøre akkurat null og niks, og heldigvis ringte ei venninne og sa at hun gjerne kunne komme opp og hjelpe meg;-)

Ha en flott dag! Vi har fint vær! Helt utrolig- og ganske deilig. Det er riktognok kaldt, men det regner ihvertfall ikke...

Berit sa...

Hei på deg. For det første må jeg gratulerer deg som ikke røker, du er flink!!! Dette går så fint at, og den "vennen" kommer du ikke til å savne, tenker du er heller glad du er kvitt han ;o)
Været er flott her fremdeles, men har hatt nattefrost.Lufta er så frisk. Dagtemperaturen er opp mot 20 herlige varmegrader, og det liker vi jo.
Og strikker det gjør du ser jeg, flotte ting som alltid.

Ha en fin høstdag der borte.

Strikketussa sa...

Jommen må jeg si at du har vært produktiv ja! :D Aldri så galt at det ikke er godt for noe ;) Det sjalet så (og hørtes) superdeilig ut da! Kanskje jeg må notere meg det garnnavnet og prøve meg... Har aldri kjøpt så dyrt garn før btw, men når 25g. holder til et helt sjal så er det jo ikke så veldig gale likevel kanskje..

Moan sa...

Du skal være stolt av deg selv!
Helt over meg av beundring for sokkene!
Lykke til videre i kampen :-)

Mette sa...

Du strikker jo som en maskin! De sokkene ble bare sa fiiine! Du har kanskje sett mitt tapre forsok... ;-)

Hold ut - det blir helt sikkert bedre!!!! Tenk pa sa myyyye mere garn du kan kjope!

ha en fin dag og strikk ivei!
klem mette

Rosalía sa...

What a pretty jacket and mittens!

Ulla-Bella sa...

Så vakker jakke. Sokkene er også kjempefine.

Annepålandet sa...

Himmel og hav, så mye flott du har strikket! Og så avansert! JEg ville brukt resten av livet på en sånn jakke (så det er best jeg ikke begynner på det). Sokkene også - jeg driver med noen flerfargesokker men har stoppet opp litt fordi jeg er så dårlig på å lese diagrammer. Så jeg er imponert over hvor raskt du får tingene unna.
Høres ut som du har full kontroll på røykestoppen, du er flink!!!
Ha en fin torsdag!

Birgitta sa...

Hej! Vi har också haft frost om nätterna nu. Annars några fina dagar med sol. Vad mycket fint du stickat. Verkar vara ett fint garn i den sjal och så lätt den måste vara.
Ha det gott.
Kram Birgitta

Sylvia sa...

Hallo
Ble du inspirert av meg til å stumpe røyken, kanskje? Etter at jeg skrev om alt garninnkjøpet mitt, siden mannen røyker, he he

Så gøy at du fikk tak i det nydelige garnet også. Hos oss koster det 150 kr for 25 g, og vi selger som "hakka møkk" det er sant! garnet er noe av det nydeligste du kan tenke deg. Morro at du også fikk testet det ut!

Jammen hadde du klart å strikke et nytt plagg av det som vokste i vask. Altså, min jakke fikk krympet seg litt i vask, den, og det blir spennende å se den på når den tørker (tar jo dagevis) jeg kan love den er varm og TYKK!

Sender deg strax adrs til strikkemaskindama....har bare ikke vært på nett den siste tiden, tiden bare går.....uff!

Sonja sa...

Stå på, kjemp i mot. Dette er en kamp som ingen andre enn vi som kjemper den kan forstå.
Alle sier at det er noe oppi hodet som er feil. Hva vet vel jeg om hvordan andre folk tolker mitt hodes funksjon. Foreløpig synes jeg det virker ganske bra.
I dag har jeg tyggisdag og er litt irritabel. Men sneipen skal ikke vinne. Ha en strålende dag.

bea sa...

he..he.. jakker som vokser.. skulle ønske det var mine.. her krympet de etter røykestoppen ;))

lester.. skulle gjerne kunne strikke vanlige jeg.. disse er laaangt over min kunnskap:))

i alle fall var både jakken, sjalet og lestene helt nydelig!!

og pakke postes imorgen..

ha en god helg når den kommer :)) klem fra Tromsø

karin sa...

Så flott jakken din er!
Å så du.. ikke begrav en pakke sig i hagen, de vil du bare få tvangstanker om.
Plutselig må de graves opp under akuttilfeller av nikotinhunger ;)
Du er flink, og har kommet en god bit på veg når du blogger om det.
Sånn er det nemlig at har det først blitt sagt, er det sant!
Altså har du sluttet å røyke på ordentlig, siden "hele" bloggverdenen vet om det :))
Keep up the good work sier jeg bare!!

Farmors sa...

For noen lekre sokker, joda, jakken var også nyyydelig, du er en racer på pinnene. Det er jomen godt du har strikking som hobby, ellers er det nok ikke godt å si hva du kunne ha funnet på med det været som råder hos deg. Jeg er glad jeg bor her jeg bor med stabilt østlandsvær. Nå om dagen er det de gnistrende klare høstdagene med litt nattefrost som gjelder. Mange trær står i flammer ser det ut som. Tror jeg liker høsten jeg, snart kan vi fyre i peisen også...koselige kvelder!
Kos deg så godt du kan! Du har ikke mistet en venn, men en uvenn, du skal være glad du er kvitt han!

Gitte sa...

Hvor er det bare en smuk trøje du har strikket.

Sjalet er lækkert og sokkerne ser også rigtig flotte ud.

Tonje sa...

Å for noen lekre strikkerier! Den jakken var utrolig flott! og sjalet ser så mykt og deilig ut, og sokkene har en helt fantastisk farge og nyyydelig mønster. Skal si du er produktiv for tiden.

Viola sa...

Du vet ihvertfall å bøte på det savnede monstret ved å strikke veldig mye fint! (Ja du skjønner mitt valg var å kalle søyken for Monster med stor M! Og jeg bestemte meg å slåss mot dette Monstret! Sta som jeg er, så vant jeg (hvertfall hitentil), og jeg blir bare sterkere og sterkere! Ja, ta og begrav den i hagen din du, smart idé!
Håper det går bra med deg!
Gi monstret et spark bak fra meg også!! ;)

Klem fra en X-røyker! (men jeg tygger tyggis ennå..)