fredag 1. oktober 2010

Endelig sommer

Da jeg våknet i morges regnet det ikke.  Først ble jeg nesten redd. Det var så stille ute at jeg trodde verden hadde gått under i løpet av natten og glemt å ta meg med seg.   Men så begynte gjessene rett over veien og -
( ja hva er det nå gjess gjør?  Gakker? Kvekker? Gjesser de?  Husker dere Hanen over Veien?  Den som holdt på å drive meg fra vettet? Den er borte. Den har blitt gjenfødt som en hel skokk med gjess )
 - uansett, jeg skjønte til slutt hva det var. Det regnet ikke.

Og så fant jeg pakke i posten.  

En trøstepakke fra Karin som har bloggen DragonDesign.   En hel hespe med Wollmeise. Eh? Hva syns dere om den eller?

Dere kunne slått meg overende med en fjær - det var så utrolig uventet og så aldeles herlig.  En helt utrolig farge også - jeg gleder meg  til å sitte å fundere på hva slags sjal dette skal bli.  Lekkert blir det, det er jeg sikker på.

Jeg vet jo at Blogglandia er befolket av en gjeng med utrolig snille, omtenksomme og praktfulle folk, men jeg blir like overrasket og rørt  hver gang alikevel.   Så både sol og pakke på samme dag - må jo bli bra da.
 
Jeg bestemte meg for å kjøre en tur og besøke en venninne jeg ikke har sett på lang tid. Jeg har vel sittet her lenge nok og sutret nå egentlig.
Jeg fant en oppskrift på skikkelig søte pulsvarmere HER.  Jeg strikket den lyse delen av 26 g Sublime cashmere and silk og brukte en liten rest av Plumet til resten.  De var perfekte til en liten venninnegave fant jeg ut.  Jeg gredde håret, klinte på noe leppestift og kjørte avgårde.  Et  nytt og bedre menneske på 123.
 

Hun bor ikke mer enn en halvtimes bilkjøring herfra - litt nærmere Edinburgh, men det er som en helt annen verden.   Det er grønt og frodig og utrolig nok - ingen midge.

Hun har et epletre som bugnet av frukt i hagen og jeg fikk med meg en hel stor pose hjem.  Hun mente at siden jeg hadde bakt gulrotkake så måtte jeg kunne få til en eplepai også. 

Og det gjorde jeg faktisk.  Den ble helt perfekt. Ett stk. førsteklasses eplepai. 
 
Jeg bestemte meg for å ha eplepai til middag.  Det er rasende sunt det. Epler er frukt.  Rosiner var det i den også - det er også frukt og så kanel - kanel er så sunt at de sikkert kommer til å selge det kun på apotek snart.   Ok ok. Noen ganger har  jeg bare eplepai til middag.
 
Det ingen hadde forklart meg var at "Baking apples" ikke er vanlige epler. De er noe så inne i hampen og over all forstand sure at hjernen min fremdeles prøver å oppfatte det.  Jeg burde nok ha brukt veldig mye mere sukker.  Jeg er helt skrukkete innvendig fremdeles.Jeg strikket en pulsvarmer til i steden for.

Jeg brukte  Mirasol Hacho og en skvett med Kidsilk.  I morgen skal jeg strikke en til.  

Ha en riktig GOD NATT alle sammen.


26 kommentarer:

Randi sa...

Kjempesøte pulsvarmere som skiller seg litt ut fra "de vanlige" pulsvarmerne.
Jeg bør nok se nærmere på mønstret:)

Ønsker deg ei riktig trivelig helg uten regn og gjess som forstyrrer;)

marit sa...

Du er helt prima!!! Sitter her og ler høyt:-)

Så søte pulsvarmere! Og det garnet du fikk, var jo bare nydelig. Du finner nok på noe å bruke det til.

Eplepai er godt. De eplene du fikk,ligner veldig på noen vi har hjemme hos foreldrene mine- vi kaller dem
Bromley Seedling-de er kvinsure, men ypperlige til matepler. De er egentlig ikke brukende til å spise før rundt påsketider...

Ha en flott helg!

Anonym sa...

god morgen natteravn :)

tror de kvakker :) ender gakker.. tror jeg:))

er det ikke deilig å få litt sol da.. man får plutselig litt energi og lyst å gjøre noe:)

jeg er ikke glad i epler.. de gneller mot tennene men, i kaker er det greit.. med sukker og kanel :))

nydelige pulsvanter!!!

ha en riktig god helg.. håper solen har tenkt å skinne hele helgen på dine kanter:)

klem fra mæ

Anonym sa...

Sånn heldig venninne du har! De pulsvarmerne hun fikk, tror jeg er noe av det lekreste jeg har sett av den sorten. Og så flink du er som har sluttet å røyke. Du må lage deg skikkelige belønninger for hver uke uten sprekk! Jeg anbefaler DVD-serien med Mad Men. Herlig nostalgisk fra 60-tallet. Autentisk helt ned til hofteholderen og nylonstrømpan.:)
Du ga meg forresten forklaringa på at jeg brukte flere måneder etter oppussinga med å finne ut hvor jeg skulle henge bilder i stua. Har vært lite på bloggen de siste ukene, men nå leser jeg meg oipp på livet. Og humrer og ler av dine innlegg. Jeg sender deg en liten forespørsel på e-post. Klem

Gamleheksa sa...

Kos deg med sommeren. Den må gjøre opp litt for den sure paien;)

Å så sånn trøstegave da ! Skulle ønske jeg trengte trøst også, hehe.

De pulsvarmerne var flotte og akkurat hva jeg trengte å se i dag for å få skikk på noen jeg laget som jeg ikke er fornøyd med. Takktakk!!

Anonym sa...

Kjempesøte pulsvarmere, tror de må bli et lite innimellom-prosjekt for meg. Har ikke så stor strikkeinspirasjon for tiden, tror grunnen er at alt det andre i livet tar så stor plass for tiden, så når jeg egentlig har tid til strikking har jeg mer lyst til å vegetere i sofaen under et pledd. Men det går vel over.

Jeg er veldig glad i bloggen din, må alltid le :)

Marion sa...

Sol og pakke hadde du virkelig fortjent nå! :)
Så fine pulsvarmere!!!
Ønsker deg en riktig god helg! :)

Sonja sa...

Du verden så snill du har vært i det siste. Ja for det er vel bare snille folk som får presanger helt uventet og som gir bort sånne fine pulsvarmere.
De pulsvarmerene var lekre.
Ha ei vakker sommerlig helg. Vi skal på hytta med Tonje-familien. De har høstferie og blir her i 10 dager. Gleder meg.

Mette sa...

Du er jammen ikke snau! Du bare "slenger" sammen det ene fantastiske plagget etter det andre ;-) Tror jeg skal vaere glad om jeg far tid og far til ETT par pulsvanter i vinter... ;-) Flinke deg!
Godt at humoret er i stigende kurve ;-)

klem Mette

snakkemunn sa...

Perfekte pulsvarmere, skulle gjerne ha strikket de. Faktisk så tror jeg ikke jeg får det til.
Så fint å dra til en veninne å ha disse med til henne er sikker på hun ble kjempeglad. Kos deg i finværet å ha god helg. :))

Nikoline sa...

Hei på deg:0)
Så koseleg med ein slik venninnedag,då... det skal eg også ta meg tid til når eg omsider kjem meg inn i nytt hus...!
Og så - høgt for meg sjølv sa eg OI,OI då eg såg dei dritlekre pulsvarmarane!!! Strikkar du eit par for salg??? Skulle hatt dei i beige "utanpå" og brun inni - please... *med pipestemme*
Ha ei strålande oktoberhelg i sommarsola:0)

Marit -Tusenfryd sa...

Så deilig at det ble en smak av sommer hos deg da:) Håper den varer en stund også!
Du kan jo bare strø litt sukker oppå eplepaien din om du synes den er for sur, det er sikkert sunt det, og iallefall om du bruker brunt sukker tror jeg.
Jeg har lest litt nedover her nå og jeg likte så godt de mønsterstrikkede sokkene dine, men det garnet har jeg aldri hørt om, Tror du det går å få kjøpt her i landet?

Maj sa...

Aldeles nydelige pulsvarmere!

Godt at solen skinner litt for deg :-)

karin sa...

Åhh!! Så fine pulsvanter!!
Sånne har jeg lyst til å prøve meg på :))
SÅ fortjente du en liten oppmuntringsgave!!
Bloggen din gir meg masse glede :))

LivM sa...

Eplekake er bare nam nam! Masse sukker og kanel på.
Disse pulsvantene har jeg ikke sett før. Regner med at din venninne ble kjempeglad for de var nydelige. Så heldig du var som fikk så lekkert garn! Ha en flott weekend i strålende sol ( for det regner vel ikke nå!)

Moan sa...

Ler så jeg griner!
Hadde jeg hatt en dårlig dag i dag, hadde du gjort det godt igjen.
Det gjorde du uansett! :-)
Søte pulsvanter, forresten!
*ler fortsatt*

Beate sa...

Uvh. sure æpler-men du fik sikkert mixet dem sammen så de smagte uansett:-)De pulsvarmerne er bare kanon søde. Perfekte til venindegaver og til en lørdag formiddag-takk for linket.
Og nyd solen

Vibekes lille grønne sa...

Så godt å høre at sommeren omsider er kommet! På tide kan man si... Jeg har heller ikke hørt om sånne sure epletyper, stadig noe nytt å lære her i verden.

Fine pulsvanter og kjempefin jakke i forrige innlegg! Fortsatt lykke til med røykestopp, fordelene oppdager du etter hvert forhåpentligvis :)

Ha en fin helg! :)

Tove N sa...

Nå var det omtrent så solen kom frem her også når jeg leste bloggen din:D
Er ikke det aller minste missunnelig på de pulsvantene der ,nei da.. Søren klype så lekre! Lag opp noen og selg de på epla, de kommer til å forsvinne som varm eplepai med kanel og sukker på :))
Imorgen reiser jeg til Estland. Skal nok ha følerne ute etter noe lekkert garn som kan finne veien til Skottland også. Stor klem

Restegarn i Nord sa...

Det ser ut til at humøret ditt er på god vei oppover nå -tross de sure eplene:0))
Kjempesøte pulsvanter du har laget!
Ønsker deg ei flott helg, kos deg og nyt sommeren:)

Annepålandet sa...

Først tenkte jeg at gjess kvekker. Men frosker kvekker jo også, og det er da ikke det samme??!! Broren min hadde gjess en stund - digre, uvennlige og usympatiske dyr som d.... overalt. De bråkte også fælt, kanskje de skvatret?

Veldig søte pulsarmere! Og så fint Wollmeisse-garn du fikk! Skal du også bli en helfrelst Wollmeisser nå? Virker som alle har blitt det, unntatt meg. Jeg tør ikke å bestille garn derfra, for jeg er redd for å bli hekta.

Så herlig at dere fikk litt sol til slutt! Man trenger det i blant. Ha en finfin søndag!

Viola sa...

Det er så godt å komme inn hit, for du får meg til å le!! Og da blir jeg så glad! Latter gir ut en hel del mengder endorfiner, ja er det ikke det det heter? Så vakker gave du har fått, vakker farge, syntes jeg også! Og som du strikker!! Det ene flotte etter det andre! Pulsvarmerne er fine, og de ble hun sikkert glad for! Men er eplepai såååå surt! Tenker på det, så får jeg vann i munnen, på samme måte som man tenker på stiron.. og jeg spiser IKKE epler her og nå! ;)
Det landskapsbildet er helt nydelig! Og hurra! - endelig har dere vakkert vær, med sol til og med! Nyt tiden! Klem fra meg! :)

Anne N. sa...

Herlighet så deilige pulsvanter :o)
Ser ut som det er heklet litt også der, og de virker ikke så rasende vanskelig å gjøre - kanskje noe jeg også kan få til!!
Skal nok prøve på dem, tror jeg.
Klem, Anne:)

Sidselsidserk sa...

Så bra at finværet er kommet til deg! Men jeg tror jaggu du har sendt regnet hit gitt. I dag er det tåke, mye regn, kaldt og trist. Imidlertid greier du å få opp humøret mitt med dine betraktninger:-)
Nydelige pulsvanter du har laget - heldig venninde du har.
Kos deg videre - det skal jeg gjøre for Rosenborg spiller kamp mot Vålerenga i kveld, og selv om jeg gir blaffen i fotball (og kun er en medgangssupporter) så skal jeg få med meg denne:-))

Sylvia sa...

Kjempelekre de pulsvarmerene du har strikket/heklet! De er helt annerledes enn de "vanlige" he he
Ang. strikkemaskindama, så får du bare sende henne en mail og spørre om hun kan hjelpe deg med strikkemaskinen din. Det gjør hun sikkert (snill dame)

Tovepia sa...

Du får meg til å le, takk for det:D

Nydelige pulsvanter, de var jo rene smykker!! Må inn å se på mønsteret jeg også;)
Godt at solen skinner på deg, det unner jeg deg virkelig.
Kos deg videre, håper ditt indre er "glattet ut" igjen og klem fra meg;)