tirsdag 5. oktober 2010

Vær og sånt

Den sommeren  varte ikke lenge.  En dag bare og så var det på'n igjen med storm og rokk og regn.  Denne helga har det vært riktig ille med busser som har blåst av veien og trær som fyker avgårde.

På den annen side - har man vær så har man jo også alltid noe å snakke om. I hvertfall her i Skottland. 
 På lørdag skulle vi en tur til Glasgow.  Vi skulle besøke Barnet og gå ut og spise og være litt siviliserte bl.a.

Like før vi dro tittet jeg innom Ravelry og der sto det at Lidl hadde salg på garn.  Lidl er ikke en butikk jeg går på ofte. Jeg kjøper potetgull der - og pølser av og til.   Men garn - det har jeg aldri sett der.

Visst hadde de garn.  Jeg kjøpte litt jeg. Litt sokkegarn bare.  Nok til et par - eh -  noen få -  kremt - ganske mange egentlig - sokker altså.

  
Jeg vet sant og si ikke hva som gikk av meg. Jeg tror jeg ble grådig.  Men nå har jeg vel sokkegarn nok for all fremtid.Vi kom hjem ganske sent og i gangen lå det en bitte liten pakke gjemt under matta. Det var så vidt jeg så den.

Denne gangen var det Petrine  (aka Gunknitter) som hadde tenkt på meg.  En bitte liten engel som i følge Petrine hadde bedt om å bli sendt til meg.  Har dere sett noe så vanvittig søtt?

"Made with love" står det på hjertet han har hengende rundt halsen.

Kan jeg si annet en TAKK! Tusen takk.

 


Jeg har strikket flere pulsvarmere.

Jeg har hatt litt vondt i armene i det siste.  Jeg tror jeg kanskje burde ha tatt litt flere pauser da jeg malte stua.  ((Der ser dere - det er rett og slett farlig og ikke røyke. )) Uansett, jeg har ikke greid å strikke noe som veier noe - og da var disse fine å sitte og pusle med.


Solgt
Dessuten så er de en super måte å få brukt opp noen av alle disse einstaka nøstene jeg har liggende rundt omkring. 

Jeg har hatt endel av Sublime sitt  Merino, cashmere and silk liggende, men bare ett av hver farge.  Men det rakk akkurat det - til disse.
Solgt
De øverste er strikket i Mirasol Hacho foresten. Jeg har en del nøster av det også.
 Rowan Kid-silk har jeg også liggende en del av  og nå fikk jeg brukt det med.
Tingen er at jeg har jo slettes ikke bruk for så mange pulser så om noen har lyst på et par så send meg et par ord.
Prisen er 200 kr inkl. porto.

Jeg har hatt noen poser med sånne filt-kuler liggende. Jeg kjøpte dem fordi de hadde så fine farger, men jeg har i grunnen ikke hatt noen som helst anelse om hva jeg skulle bruke dem til.

Dette garnet hadde også  ligget i en evighet. Jeg tror det var noe jeg kjøpte på Fyberspates en gang for lenge siden. Ull og silke, tykt og utrolig mykt.

Jeg var innom bloggen til Ingrid som har bloggen Ingrid's Strikkeri og tok en titt på oppskriftsboken hennes.  Der blir jeg alltid inspirert og dermed ble dette født.   Halsvarmer med ekstra flotte knapper - syns jeg selv da.

20 masker på pinner nr. 8. Perlestrikk så langt nøstet rakk. Ca. 1 meter. Knappehull nederst på kanten og filtkulene sydd oppover på siden til knapper.

Så nå kan bare høsten og vinteren og hva det nå skal være - komme. Jeg er beredt.

Men aller først skal jeg legge meg.  

 


25 kommentarer:

PeneLene sa...

Jeg må bare le av alt sokkegarnet du har anskaffet. Det blir til noen par det, kan du si :)
Nydlige pulsvarmere!

snakkemunn sa...

Huff ja, her også har ruskeværet begynt, Jeg tror vi har de i mildere grad. Her er det bare naturlig regn, men da blir alt så mye gråere.
Bra du har kjøpt mye garn. Så fint sjal du har strikket og de pulsvarmerene er superfine. :))

Moan sa...

1 dag med "sommer" er litt mindre enn vi har hatt på Østlandet...
Håper det går bra med røykesluttinga di. Ser jo at du holder deg opptatt med strikking :-)
Pulsvantene dine er lekre; synd jeg ikke bruker det så mye.
Fiffi bruk av filtkuler!

Gamleheksa sa...

Litt sokkegarn, ja ;) Kjekt å ha, vettu. Du kunne jo komme til å snø inne slik at engang postmannen ikke kunne komme med ny forsyning. Da MÅ man ha bittelitt i huset, kan skjønnne det.
Og med en sånn søt engel til å passe garnlageret, så er det jo ingen fare.

Jeg har ikke malt stue, men har vond arm likevel, buhuuuuu. I går kveld gikk det ikke å strikke pulsvanter engang. Så jeg er nok en anelse sur om dagen. Leter på nettet etter et sted der det står at mye strikking er den beste kur for betente armer, men neimen om jeg finner det.

Været er ikke å rope hurra til heller. Og vi har omtrent 80 tonn potet igjen under bakken, så vi kunne trengt noen fine dager. Jaja, kommer tid kommer råd.

Ha en flott dag.

Tovepia sa...

Det regner her også, hvis det er noen trøst:)
Nydelig hals, der ble det lekkert med de fargede kulene.
Petrines filtfigurer er bare helt herlige, og denne var søt;)
Ser ut som du har sokkegarn ei stund, ja, men det kommer sikkert noen herlige sokker av dette;)
Pulsene dine er direkte lekre, skal virkelig prøve meg på dem.
Ha en fin dag, håper været har løyet litt hos deg. Maling er risikosport, så ta det litt med ro;)
Klemmer fra meg;)

Ingrids Strikkeri sa...

Åååå de beige og brune pulsvarmerne var bare heeeelt nydelig;)
Du er så råflink med pinnene og ikkeminst kreativ;)
Lidl ble jo nedlagt her i Bergen;( Savner de tyske Bratwurstene...

Ja det garrnet må da holde til en haug med labber..'ler'

Og halsen du strikket ble skikkelig lekker og knallgøy i dê med de fargeglade knappene;)

Og hvilken søt liten hjertevenn du har fått;)
Ha en flottis dag Ruth;)

Annepålandet sa...

Så mye fint! Både pulsvarmerne og halsen/skjerfet med de kulene på var utrolig søte. Jeg har blitt tyvaktig etter at jeg begynte å lese blogger - hver gang jeg får se noe fint får jeg lyst til å rappe ideen. Men jeg rekker jo ikke over alt det fine, dessverre.

Tror nesten du har mer sokkegarn enn meg jeg. Trodde ikke det var mulig, men nå ser jeg jo at det er det likevel. Bra vi ikke har noen Lidl-butikker her i nærheten... Nå har du vel sokkegarn for resten av livet. Kjekt å ha!

Ang kommentaren din på bloggen min: Joda, jeg tror det går å strikke sydvest, og nå har jeg begynt å forske litt på det. Kanskje det kommer et blogginnlegg om det etter hvert, vi får se. Ha en fin tirsdag!

Odins lille hjørne sa...

Til trøst så blåser og regner det masse har hos oss og.. I går ble det ikke helt lyst liksom! Med det var fint innevær :0) Engelen var helt nydelig!! Så heldig en engels som får være hos deg!! Han blir nok å kose seg når han ser du strikker lester! For med alt det garnet blir det nok noen par.. hehe!! Du e go!! Pulsvarmerne dine er jo bare helt nydelige!! Vil gjerne kjøpe de beige med brunt (nederst!)! Reiser til usa om noen dager så det er ikke noe hast med å sende, men det er dem jeg ønsker :0) Bare send meg en mail på kontonr ditt!!
Stor klem fra wenche

LivM sa...

Det er ikke lenge før jeg leser at du holer på å bygge på huset, ja du må jo det skal du fortsette å handle så mye garn :-) Kjekt å ha, helt enig og litt misunnelig! Synd at styggeværet satte inn så raskt da, men du får kose deg inne. Jeg får ta meg en tur til legen igjen, for foten er ikke særlig bra etter operasjonen. Men det ordner seg nok.
Jeg må nok se nærmere på oppskriften på de pulsvantene, for de er lekre!

Sonja sa...

PÅ Lidl var det artig å gå å kikke i alt det rare de hadde i kassene sine.Min mann pleide å kjøpe julegaver der. Men nå finnes de ikke i Norge lengere. Synd!
Jeg synes de pulsvarmerene dine er helt lekre. Fin måte å bruke opp restegarn.
Engelen var jo helt bedårende, så heldig du er som får sånne fine presanger.

Marit -Tusenfryd sa...

Ja det må jeg si var litt av en sommer!!! Men nå er det vel ikke så vanlig med sommer i oktober verken her til lands eller i Skottland:))
Sokkegarn har man alltid bruk for, det er i allefall mitt motto! Jeg kjøper alltid sokkegarn når jeg har lyst på nytt garn, men ikke vet riktig hva jeg skal strikke. Garn har jeg alltid lyst på!!! Da kan man jo alltids strikke et par sokker eller fler!
Det var en helt vidunderlig skjønn liten engel som tittet opp hos deg:) heldiggrisen!

Stubbetufsa sa...

Nydelig, søt, sjarmerende engel du fikk av Petrine!
Og de pulsvantene dine var ekstra feminine! Likte dem!
Og skjerfet var genialt, tror jeg må prøve...
Det er heldig for din mann at du har kjøpt så mye sokkegarn - er det ikke kaldt der store deler av året? Når det ikke regner, mener jeg - eller er sol?
Det høres ut som du mestrer røyken?
Du er flink, fortjener påskjønnelser...
Klem!

Petrine sa...

Hei ! Her hos meg i det siste har det faktisk vore skikkelig flott haustvær, ørlite regn, men VARMT ! Herlig !

Du kan tru eg koser meg med garnet som kom dalande ned i postkassa mi ! Men eg kunne ikkje sjå den skotske engelen som kom med det:):) Men eg veit at den er der ein stad!

Ser kva du skal bedrive tida di framover med, for her blir det masse fine sokker kan eg tenke meg !!

En ting er sikkert, grådig er du IKKJE !!!!!!!!!!!

Pulsvarmarane dine er herlige, virkelig romantiske er dei !

Kos at engelen har landa. Han er vel fornøgd no, vesle skrotten :))

Viola sa...

Sommeren var kort altså.. så godt at du fikk en overraskelse i posten da, den var fin!

Du er da en kløpper til å strikke! Så mye fint det skal bli av det garnet! Og du har laget mye fint. Ble nesten fristet til de pulsvarmerne nr 2, men må stå over for denne gang.. Jeg synes de er fine, men.. jeg har ett par jeg er fornøyd med.

Glasgow du.. det er en fin by. Er jo veldig lenge siden jeg har vært der, men var der ofte før. De snakker så herlig en dialekt der, synes jeg, forelsket meg helt i den jeg.. en gang.. ler..

Men, jeg skal ikke prate mer nå, du skal jo sove.. ;) Klem! :)

bodil sa...

Hei.Kjempe søt den var.Hun er så flink med ull Petrine.Nydelige pulsvanter og halsvarmer.Ønsker deg en riktig fin Onsdag.Klem fra Bodil.

innfall sa...

Hehe, kjenner meg igjen ja.. det er fort gjort å plutselig TRENGE så veldig mye mer garn enn man strengt tatt har plass til. Og man skal vel ikke gå forbi et godt tilbud, det er jo sløsing! Du får legge inn noen sokkestrikkingstimer om natten, sånn at du får garnet unna ;-)

Elsa sa...

Ja ja, så fikk du lokket meg ut på strikkegaleien også:)
Kjørte forbi fabrikkutsalget til Rauma ullvarefabrikk forleden dag, og da måtte jeg bare innom og kjøpe meg litt garn. Så nå har jeg begynt på pulsvarmere i tynt alpakkagarn. Tror aldri jeg har strikket av så tynt garn før.

Anne N. sa...

Nydeligste engle-mann jeg har sett :o)
og vakreste pulsvanter, ser IKKE lett ut i det hele tatt. Hoho, med alt det garnet glemmer du forhåpentligvis røyk og sot:)
Kos deg inne i stormene!
Klem, Anne:)

Sylvia sa...

Juhuuu...dama som hamstrer sokkegarn! Du er gal, altså! Det blir mange par av alle de posene der......glad det ikke er meg ;)
Lekre pulser, utrulig lekre er de. Og så skjønn engel du har fått deg, da. Men det fortjener du, så skjønn som du er.

Nå har jeg et lite lue-stunt, inne hos meg, bare for din skyld. Ja, bare for din skyld, altså!!! ;)

mormonsen sa...

Herrejemini, så mye sokkegarn på en gang. Men med din produktivitet og kreativitet, så går det nok med i full fart. Og godt vær er skiftende vær, sier nå jeg. Her har vi hatt alle slags vær i løpet av de siste døgnene, men tempen holder seg fortsatt forbløffende høy. Så jeg tror mørketida blir utsatt i år. Den engelen du fikk var yndig, og velfortjent, så mange som du gleder med dine bloggbetraktninger. Klem :)

Guro sa...

Mens æ e så frustrert over å ikkje komme inn på hjemmesida på jobb at æ nesten eksplodere bruke æ tida te litt bloggvandring. Morsomt å stikke innom bloggen din igjen, glemte nesten at æ va i dårlig humør,

Sonja sa...

Tusen takk for linken til vottene.
Tror nok det kan være opphavet til de jeg har strikket.

Muffin sa...

Litt garn må man ha. Skulle bare mangle. Man burde samle mye garn i tilfelle krig og dyrtid. Pulsvarmerne dine er så vakre, ser nesten ut som blomster. Kanskje jeg burde strikke meg noen for å pynte på mine rynkede arbeidshender. Hvis jeg får tid... jobber masse for tiden så jeg har nesten ikke tid til garn og blogging og sånt som er artig. Stakkars meg.

Mette sa...

Vi er sikkert ikke så ulike skottene kanskje? Har vi ikke vær å snakke om i Norge (eller jagland) så har vi ingenting å snakke om her heller! *s*s*

Slutta å røyke du også ja! Så flott! STÅ PÅ!!!
Jeg er inne i min 5 uke uten siggen nå - har ro i sjela, og røykhosten er borte. Tredje gang jeg prøver, og nå sitter det som et skudd! Har bare vært litt deppa over tapet av bestevennen for et par uker siden.

Nydelige pulsvanter!

Viola sa...

Du..... nå har jeg tenkt frem og tilbake... prøvd å flemme disse pulsvantene... men de kommer stadig tilbake... Så nå tar jeg og bestiller de: Akkurat de på bilde nr 2. Jeg liker sammensetningen av de to fargene, jordnær og disig himmelblått..
Men ikke gjør dette nå, ta det når du blir ledig og er tilbake igjen. Ingen hast!! Bare du får reservert dem til meg! :))