søndag 17. oktober 2010

I full fart

 Det har blitt dårlig med blogging i det siste.  Jeg får legge igjen et lite livstegn bare, sånn at dere ikke helt glemmer meg. 

Barnet bestemte seg for å søke på en jobb i Norge etter sommerferien vår der oppe. Han har vel egentlig ønsket seg tilbake til Norge en god stund nå.  Og jobben fikk han.  Så langt er alt vel og bra.  Men han skal begynne i den nye jobben allerede om 3 uker og det er altså den tiden vi har til å få ordnet alt sammen her. Han har  leilighet i Glasgow og han håper på å få leid den ut, men før det kan skje må han få pakket sine ting, det må kastes og pakkes og vaskes og ryddes og repareres.

Så derfor er det jeg ikke  blogger for tiden, jeg bor i Glasgow og står på hodet oppe i en vaskebøtte - stort sett hele døgnet.   Jeg er hjemme nå i helgen sammen med DH, men i morgen drar jeg tilbake til Glasgow.

Jeg har fått strikket bittelittegrann. 

Jeg må jo få roet meg litt ned sånn like før leggetid og så  ville jeg strikke av det nydelige Wollmeise-garnet jeg fikk i gave av Karin.

Dette er Peacock shawlette

Det kan kjøpes på Ravelry.   Utrolig enkelt å strikke faktisk, men slettes ikke kjedelig og resultatet ble vellykket syns jeg selv.Jeg strikket dette også.   Det er Clockwork av Stephen West.
Jeg hadde valgt to farger. Et solid grått og et i grått, hvitt og sort.   Og så brukte jeg fargene feil. 
Som A brukte jeg det flerfargede og B - det ensfargede.  Jeg burde ha gjort det motsatt sånn at  "tidsviserne" ble strikket i ensfarget garn.   Jeg hadde kommet alt for langt av gårde før jeg oppdaget det og da orket jeg ikke frogge. 
Men ok - jeg kan strikke det en gang til jeg - når hjernen min begynner å fungere igjen. 

 For det gjør den ikke akkurat nå er jeg redd.  Akkurat nå er jeg bare sliten.  Men jeg skal pelle meg i seng - det sies at det hjelper mot sånt.  


24 kommentarer:

Helena sa...

Det blir vel litt rart at sønnen flytter, men du får reise og hilse på han. Håper at han trives på nye jobbet. Nydelig sjal du har laget, fargen er frisk nå på høsten. Trivelig søndag!

♥ Gamleheksa ♥ sa...

Så det er derfor det har vært stille fra deg. Var nesten redd det var vinhøneoppskrifta mi som hadde tatt knekken på deg;)
Vær nå litt forsiktig med deg selv midt i alt maset da.

Annepålandet sa...

Hei hei! Ja nå lurte jeg nesten på om du hadde regnet bort, men det var altså andre grunner heldigvis.
Du er sannelig en snill mamma! Du må hilse sønnen din og si at han har vært heldig med deg! Kan aldri huske at noen hjalp meg å flytte en flis da jeg var yngre, langt mindre å vaske og pakke og ordne på forhånd. Men jeg fikk lov å flytte hjem hver gang jeg var blakk student da :-) Hvor i Norge er det han skal jobbe? Kanskje du kommer herover oftere da?

Sjalene dine var flotte! Bare jeg blir ferdig med sokkene, skal jeg begynne å strikke sjal igjen jeg også, for det er så uhorvelig mange fine oppskrifter og så masse inspirasjon, ikke minst her hos deg!
Ha en fortsatt fin søndag!!!

Tovepia sa...

Ja, jeg begynte å lure på hva i all verden du holdt på med;)
Skjønner du har litt å stri med for tida, men enda godt du får strikket noen nydelige sjal!

Artig å høre at barnet har fått jobb, han gleder seg nok nå;)

Husk og ta deg pauser, dette er ikke noe lettarbeid!! Klem fra meg;)

Sidselsidserk sa...

Da blir det vel flere turer til Norge på deg kanskje? Aldri så galt at det ikke er godt for noe:-))
Sjalet ditt var helt nydelig, fargen også. Wollmeise har jeg aldri strikket med, men har fått med meg at alle skryter av det garnet.
Lykke til med vasking og pakking, men slit deg ikke helt ut da:-)

Hannesol sa...

Flott sjal, syns du har fått strikket mer enn "bittelitt" jeg da :0)Gratulerer med ny jobb til sønnen din, sier som de andre her - nå har du en god grunn til å reise til Norge oftere. Fortsatt god søndag!

Anne N. sa...

Gu for et nydelig sjal :o)
Ja hva gjør man ikke for de barna, klart man må stille opp å hjelpe når det står på som verst!
Men jeg må si du får jammen strikket også, det er et fantastisk sjal i nydelig farge.
Klem, Anne:)

Marion sa...

Flink mor og flink strikker! :)

Litt om alt sa...

Puh! Pass på deg selv litt midt oppe i vask og styr *streng pekefinger* Forstår stresset med tid og sånn, (og vet jeg hadde gjort akkurat det samme), men sier det likevel.
Sjalet var, som alltid, lekkert. Det garnet, og det du lager, er virkelig noe for seg selv (det vet jeg, tralala)
Ta-det-med-ro-KLEM

karin sa...

Hei:)
Du må vel være "scottish champion" i sjal?! hihi.
Flotte er de også!!
Skammer meg litt..for jeg har ennå ikke begynt på Wollmeise-garnet mitt, men det skal bli!
Driver å knoter på de pulsvantene som du har blogget tidligere...men.... er skikkelig usikker på heklinga sjø, det tar litt id, om jeg noen gang får det til, hehe, men jeg er sta da.
legger det litt bort for så å ta det fram å bannes litt ;)

Frk.Badegakk sa...

Godt å se at det står til liv! Sjalet ditt var knallekkert! Burde du være stolt av! Lykke til oppi vaskebøtten! Misunner deg ikke!

Viola sa...

Hei, hei, så godt å se deg blogge litt igjen.. jeg tittet innom deg i går jeg.. men da var det ingen her (for å si det sånn). Nydelig farge på det sjalet, og du strikker så mye fint, du kunne nesten ha ordnet deg en liten webbutikk du også..

Glasgow ja.... du kan tro jeg har vært mye der! :)) Jeg elsker den dialekta, eller- jeg gjorde! Men det gjør jeg sikkert ennå, bare så mange år siden jeg sist var der..
Artig å høre du bor der, selv på kort tid, for da hsuker jeg den byen osv..

Så bra at din sønn har fått jobb- i Norge! Ønsk ham lykke til!
Klem fra meg! :) (en annen nattrangler..)

Stubbetufsa sa...

Jeg tror kommentaren min fløy til Haparanda?
I alle fall, jeg glemmer deg ikke om du har noen dager borte fra bloggen!
Jeg tenker på din dårlige sommer, dine urolige naboer, som nok er litt redd deg som er litt rar, at du sitter mye alene, at ting skjer plutselig, sånn som at sønnen din skal flytte til Norge og at du igjen må vaske, rydde og reparere!
Tenker på deg, skjønner du!
Stor klem!

bodil sa...

Hei.Kjempe nydelig sjal.Nydelig mønster og farge.Kjempe fint det som du holder på med.Ønsker deg en riktig fin uke videre.Klem fra Bodil.

Muffin sa...

Nå må du ikke slite deg helt ut da... Håper Barnet setter pris på innsatsen din! Ser jo at strikkepinnene ikke er lagt til hvile så da står det vel fremdeles til liv. Det lilla sjalet var vakkert og yndig, likevel liker jeg det tøffe går mye bedre. Sånn er nå jeg!

LivM sa...

Sjalene dine ble fine, men er enig i at du skulle byttet farge. Men du er så rask med pinnene at du strikker et til! Jeg holder også på med et slikt sjal. Når gutten flytter til Norge så må du jo på visitt så da sees vi kanskje! Ha en flott uke med eller uten vaskebøtet!

Anita K sa...

Jadda, bra å se at det står til liv :) Sjalet er lekkert! Og den derre Clockwork saken synes jeg ser fascinerende ut. Jeg har forsøkt meg på Stephen west tildligere, og har vært svært fornøyd. Kanskje jeg bør teste dette også?
Klemmer i fleng

Sonja sa...

De barna, de barna. Snart er de her og så er de der. Bekymre oss gjør vi nå uansett hvor de er.
Jeg har jo hatt noen av mine i Skottland i 9 år, og de andre i 180mil unna. Koselig å få dem på besøk eller å reise på besøk. Det er jo alltid kommende vei i mellom. Men nå når alle har kommet nermere, er jo det enda bedre.
Men sånn er vi mødre, har barna et bra liv så er vi fornøyde.
Lykke til for barnet.

Ingrids Strikkeri sa...

Ja sjal er du knallflink til;)
Jeg har brukt mitt som jeg fikk av deg en hel masse;) Ja når barna flytter ut og vekk så blør ett mammahjerte lett..
Lykke til.;)

Atelier Kari sa...

Hei!
Takk for hyggelig hilsen på bloggen og FB-sida mi! Det er hyggelig å være til inspirasjon. ”Naturen får hjerterøttene til å danse”. Ha en lykkelig helg!
Hilsen Kari.

anne - moseplassen sa...

Uffda, så kjipt at han skal flytte :(

Nydelig farge på det lilla sjalet. Jeg er jo så svak for lilla, både på meg, på interiøret og på blomstene :)

Tusen takk for hyggelig gratulasjon med artikkelskrivingen min :) God helg! *klem*

mormonsen sa...

Ja, det er noe med mødre og sønner :) (Jeg har to av arten). Og det er nok veldig godt å ha ei mor som stiller opp og greier ut :) Håper alt ordner seg med utleie osv. - og tilsvarende med bolig i Norge. :)

randi K design sa...

Godt å se at der er liv! Jeg forstår du har hatt det travelt, "life happens".....
Lykke til med sønnen i Norge!
Ha en fin dag!

Miss.Møllebo sa...

Hejsa, vil ønske dig og familien en fin-fin hallohween. Du er så snild til altid at skrive til mig når jeg lægger noget på bloggen, det sætter jeg stor pris på. lige nu er der gang i strikkede nisser til børnebørnene, ved ikke om de kommer på bloggen, for forældrene kigger.