søndag 31. oktober 2010

Titter innom igjen

 Så - etter 3 uker med intens rydding og vasking er vi ferdige, Barnet og jeg.  Eller så ferdig som man kan bli på 3 uker.   I morgen kjører vi alle til Aberdeen og på torsdag tar han flyet til Norge og Trondheim og ny jobb. Er jeg sliten?  Å ja.  Jeg er det.  
Leiligheten er enda ikke leid ut og det er fremdeles en del som må gjøres, men grovarbeidet er gjort nå og jeg kan tillate meg å slappe av litt.

Vi hadde stort sett et aldeles forferdelig vær den tiden jeg var i Glasgow og den ene dagen solen skinte dro jeg til byen.  Man må jo ta en pause av og til også.

Jeg liker Glasgow. Det er en spennende by.  Shoppingmulighetene er fantastiske og det er et yrende folkeliv.  Den har også en mørk bakside desverre.   Det er stor fattigdom og Glasgow er kjent for mye kriminalitet og vold. 

Men - som sagt - den har utrolige mye spennede og interessant å by på  også.

Dette bildet tok jeg bare for å bevise at ikke alle som spiller sekkepipe kler seg  i skotskruter

- og alle som kler seg i skotskruter spiller ikke nødvendigvis sekkepipe.

Disse bildene har jeg tatt med mobiltelefonen min -  de er elendige, men jeg hadde glemt kameraet mitt hjemme.

Og tro det eller ikke - jeg vandret rundt i gatene, men var så sliten at jeg ikke kjøpte noe som helst.  Ikkeno.  Ikke en sytråd engang.  Det er ille det.
Jeg strikket jo på noe selvfølgelig. 
Pamuya heter dette sjalaet. Mønsteret er å få kjøpt på Ravelry.
  
Mønsteret er koselig og morsomt å strikke, men jeg likte ikke fargene da jeg ble ferdig med det.  Garnet så så lekkert ut i hespen, men jeg likte altså ikke det ferdige resulatet.

Som dere ser så har jeg ikke engang brydd meg med å blokke det, det blir nok til at jeg rekker det opp.   Jeg strikker det nok en gang til i en annen farge.Jeg fikk ferdig et sjal til.  Dette er Frk Badegakks  versjon av Haruni-sjalet.

Jeg tror faktisk jeg liker dette bedre enn originalen.  Garnet er Manos lace, babyalpakka, silke og kasjmir.  Det kan jo ikke bli annet enn nydelig da.
Fargen kommer ikke frem på dette bildet, jeg skal ta et nytt et senere. 


I morgen kjører vi alle sammen opp til Aberdeen som sagt.   Utenfor Perth, litt lengre opp mot høylandet ligger en liten by som heter Pitlochry.  Hvert år arrangerer de noe de kaller  "The Enchanted Forest".  Altså; Den forheksete skogen.   Det er lagt inn lyd, fontener og lyseffekter i skogen der og man går innover etter mørkets frembrudd.   Og det har vi altså tenkt å gjøre i morgen.   Og så får vi noen dager sammen i Aberdeen også.  Det tror jeg blir koselig. 

Til neste uke er jeg vel hjemme igjen og da må jeg vel omsider kunne få tid til både blogging og blogglesing.  Skjønt, jeg har tittet innom bloggene rett som det er de siste ukene også. Jeg har bare ikke hatt tid til å skrive kommentarer eller innlegg.

Nå skal jeg legge meg. Jeg er virkelig sliten. Kjempesliten.  Men jeg kommer sterkere tilbake. Det er en trussel.


15 kommentarer:

Elsa sa...

Så koselig med livstegn fra deg i blogglandia igjen. Savner deg når det blir for lenge mellom hver gang du er innom vet du.
Skjønner jo at du har hatt det travelt med å hjelpe til med flyttesjau da.
Ha en riktig flott helg:)

Tovepia sa...

Hei på deg;)
Hyggeig trussel mot slutten, for sannelig har du hatt nok og stått i med!
Synes begge sjalene var flotte, jeg da, men så er jo jeg litt blå;)
Her er det varmegrader, 8 stk, så det fryder meg at snøen holder seg unna litt til.
Håper du kommer i rute igjen og kos dere i Aberdeen!
Klem fra meg;)

mormonsen sa...

Du har lov til å være sliten. Flytting er bade et mentalt og en fysisk spenntak. Også om man ikke flytter selv, men er involvert. Nå får du passe litt på deg sjøl, og slappe av og kose deg og lade batteriene.
Sender deg en liten e-post :)

Stubbetufsa sa...

Stakkars deg, tre uker med rydding og vasking!
Ikke rart du er sliten! Men alt er en overgang, sa reven, han ble flådd!
Håper du kommer deg igjen, fort, så du ikke blir gående og slite med ettervirkninger.
Tenk å være så trøtt at du ikke klarer å shoppe!
Alvorlig tilfelle!!

Anne N. sa...

Stakkars deg Ruth, jeg nesten kjenner på kroppen hvor sliten du er etter all vasking og pakking, du får sette deg i gostolen og slumre noen dager, med varm te i koppen :o)
Så spent jeg ble da jeg leste at du dro til byen en soldag - jeg leste videre og ventet på hva du hadde med deg hjem! Skjønner at du er sliten når ikke engang et bittelite nøste fikk følge med.
Men det sjalet du har strikket er kjempe lekkert synes jeg, og sekkepipen likeså, hoho.
Klem, Anne:)

LivM sa...

Ja sliten er det lov å være nå, men det er vel ingen trøst egentlig! Fint at dere har fått ordnet opp, så får dere ta resten etter hvert.
Sjalene dine er som alltid lekre, og jeg likte det blå/lilla også godt. Synd at du vil rekke det opp. Jeg strikker samme sjalet nå, men i gråtoner.
Ha en fortsatt fin søndag!

Annepålandet sa...

Hei Ruth!
Høres ut som du trenger litt ferie nå, rett og slett. Jeg har sagt det før og jeg sier det igjen - han sønnen din er veldig heldig som har en mamma som stiller sånn opp, selv om han er voksen!
Sjalene var flotte, som alltid. Du er så flink og så rask at det er vanskelig å skjønne åssen du rekker det. Og fint med bilder fra Glasgow - gøy å se det skotske! Hvis du leser på siste Knitty, er det et par kiltstrømper der, og jeg leste teksten og lenkene, og mannen der var kledd i en yngre og sprekere variant av kilten, som ligner på bildet ditt. Ta en titt når du får tid!
Håper dere får en flott aften i den forheksede skogen! Kos dokker!
Klem fra meg

Tonje sa...

Du er visst ikke den eneste som blogger lite for tiden. Etter at jeg begynte å jobbe i 100% stilling føler jeg ikke at jeg har tid og overskudd til hverken hobby eller blogging... men det kommer seg vel forhåpentligvis etterhvert når jeg bare blir vant til å jobbe så mye... lol...
Så snill du er som hjelper barnet med vasking og flytting til du er helt utslitt selv.... og jammen har du ikke fått strikket masse lekkert også. Du er flink, du!

Muffin sa...

Jeg vil også til Pitlochry og se på lysshow. :( Og jeg vil også strikke fine sjal, men klarer ikke følge med på mønstret. Du er sannelig flink! Hvil deg nå godt ut, gleder meg til du kommer uthvilt tilbake!

Moan sa...

Jeg lar meg ikke skremme av slike trusler :-)
Hvil deg! Må ikke slite deg helt ut!

karin sa...

Jeg tar det som et løfte og ikke en trussel;))
Synd vi ikke møtes denne gangen, men det blir flere ganger vet du.
Vi får snakkes mere om "garnturen
vår"

Viola sa...

Himmel og hav- eller kanskje jeg skulle si Himmel og Skog!! For her var det mye jeg ville kommentere..!

Først.. for en lysoppvisning, måtte inn og titte på den siden da vet du.. Den spennende musikken og det lysshowet oppi trærne, er det virkelig SANT, tenkte jeg..!!?! Noe av det nærmeste jeg kommer som jeg har sett, må være Elvevandringen ved Akerselva her i Oslo.. Men lysshowet blir langt fra så bevegelig som den landsbyen ovenfor Perth.. Det er noe kjent med det navnet Perth.. tror faktsik jeg har vært innom den byen.. ;)
Ja jeg har reist mye i Skottland skjønner du.. eller har jeg det? Ihvertfall så har jeg reist en del da.. men i Glasgow har jeg vært mange ganger! Jeg elsket den byen, jeg også! Og jeg forgudet den Glasgowdialekten!! Jeg syntes folkene var så kvikke og muntre, hymoristiske..
Jo en bakdel, vold og krim, finnes det vel i alle store byer. Men er det mer der enn i f.eks Edinburgh? Mener jeg faktsik har hørt det selv, da jeg var i Glasgow.. og det er jo veeelidg mange år siden nå du!! ;)

Det sjalet med blått og lillarosa syntes jeg var herlige farger sammmen..

Det andre sjalet hadde en veldig spennende kant/bord!

Men altså- det lysshowet- jeg ville ikke gått alene der, jeg måtte ha holdt min kjære godt i hånda tror jeg..!! Men dyrene i skogen, lurer på hva de sier? Kråkene som sover itrærne f.eks..??

Du, snakker om SOLA så skinner den, min samboer kom nå hjem. Hva legger han fra seg her på databordet ved siden av meg?? Jo pakke!! Guess what!! Den kom! GLEDER meg!! :)

Klemmer fra meg! :)

Sylvia sa...

Du må være skikkelig sliten, skjønner jeg deg rett!!!
Med flytting like rundt hjørnet for meg også, så grugleder jeg meg litt......men det er litt morro, også da. men det er 15 år siden sist vi flyttet, og jeg er kanskje kommet ut av trening.
Morsomme bilder du har tatt av gutta i "kilt".

sjante sa...

Så moro for sønnen din at han har fått jobb, masse gratulere til han. Blir litt lang reise for besøk, men men.
Skjønner og vet at å flytte er slitsomt, man oppdager muskler man ikke husket man hadde.

Sjalene dine ble kjempe flotte:DDD

Marion sa...

Hei Ruth!
Du ble vinner av min Give away! HURRA!! Vel fortjent etter all vasking og flytting i det siste :D

Pakken kommer snart i posten!

Klem