mandag 8. november 2010

Mørk og stormfull natt

Det blåser her - skikkelig også og til natten skal det bli snestorm advarte de om i værmeldingen i kveld.  Og det syns jeg er veldig greit.  Jeg er hjemme og det har jeg tenkt å fortsette å være en stund fremover.  Jeg skal sitte i sofaen, drikke kaffe, strikke litt  og ellers bare stirre tomt ut i luften.  Det har jeg virkelig tenkt. Jeg har tenkt å gjøre så lite som overhodet mulig på en stund og da kan det blåse, regne, sne eller hva det vil ute.  Vi var altså i den Forheksete Skogen oppe i Pitlochry.  Og det må jeg bare si, -  hvis noen er i de trakter en gang i oktober et år så dra innom.  Det var virkelig en helt fortryllende opplevelse.   Vi ble hentet med buss og kjørt ut i skogen.  Stien gikk rundt en liten loch og  det var de mest utrolige fargespill både mellom trærne, oppe i trærne og ute i vannet med mange fontener.  Noen steder virvlet det tåke i forskjellige farger mellom trestammene og over alt hørtes musikk. En helt fantastisk opplevelse. 

Vel oppe i Aberdeen var vi så heldige at vi fikk skikkelig fint vær nesten hele uken. Barnet og jeg var ute og spise lunch et par ganger. En dag klarte vi til og med og spise lunch to ganger, rett etter hverandre.  Man må det når man vil prøve ut flere restauranter og ikke har så veldig mye tid.
 Det ble ikke handlet så veldig mye, men jeg fikk faktisk kjøpt meg nye gummistøvler. Det var på høy tid, det er hull i de gamle og det har det vært i mange år.  Gummistøvler med hull i er det fryktelig liten vits i. Man blir våt på bena i dem.

Var ikke disse fine eller?  Jeg tror jeg har fått litt dilla på blomstermønster.
Kanskje den totalrosa dillen her gitt seg litt?  Det hadde i grunnen ikke vært så ok med knallrosa gummistøvler.Disse fant jeg i en bruktbutikk.  Og da bare måtte jeg ha.  Hva i himmelens navn jeg skal med dem vet da gudene.   Jeg har flere sett med kaffekopper og enda så bruker jeg bare krus.

Men var de da ikke helt uimotståelig søte?

 Litt garn ble det handlet også.  I Aberdeen finnes det en ordentlig garnbutikk.  Wool for Ewe heter den og de har masse flott garn.

Akkurat da jeg var der denne gangen var det flere damer  der som alle skulle lære seg å strikke med dette garnet.  Det er et sånt båndgarn som ser ut som gasbind og jeg har strikket litt med noe lignende før.

Uansett, jeg endte opp med et nøste - jeg har en venninne som liker sånt som dette og jeg tenkte det kunne bli julepresang til henne.

Det er jo ganske morsomt å strikke og det går fort også. Litt anderledes er det i hvertfall.


 4 nøster med Debbie Bliss Cashmerino chunky ble med hjem også.   Det ble nok en julegave.
Strikket på pinner nr. 7 og i Brioch så gikk det unna det også.

Jeg la opp 27 masker og strikket slik på hver pinne;
 1. maske løs av (1 kast, 1 m. løs av, 2 masker sammen) siste maske på pinnen strikkes vrang.


 Enda et skjerf.  Dette heter Mimosa og er gratisoppskrift på Ravelry.

Jeg strikket i Drops Alpakka og skjerfet er virkelig mykt og deilig, men blondemønsteret kom ikke særlig godt frem.  Alpakka er kanskje litt vel loddent for sånt. 


 Jeg ville ha pulser som passet til og strikket disse i samme garnet.  Her ligger mønsteret.

Når jeg bare får tatt meg sammen så skal jeg dampe dem, muligens blokke dem - eller et eller annet. Etterpå.  Ikke akkurat nå. 
 En bok jeg hadde bestilt lå og ventet på meg da jeg kom hjem.  Felles for alle designerne her er at de alle er  bloggere og det er navn som de av oss som "vanker" på Ravelry vil kjenne igjen. 

Det var mye i den jeg godt kunne tenke meg å strikke.  Anbefales absolutt.


 Jeg har ikke så mye å skrive om egentlig.  Jeg har ikke gjort så veldig mye spennende den siste måneden. 

Jeg aner ikke hva som har skjedd rundt omkring her oppe heller, men jeg regner med at jeg blir informert snart.  Og da blir det vel mere å blogge om også.  Men nå skal jeg gå og legge meg.


23 kommentarer:

Mormor sa...

Den "Forheksete Skogen" så virkelig spennende ut. Kjempekule gummistøvler, og veldig søte kopper. Ellers har du jo strikket veldig mye fint da, men det er jo helt vanlig fra din kant. Ha en fin uke !

Vibekes lille grønne sa...

Høres ut som en god plan det med å være inne og gjøre ingenting i snøstormen! Men, når det gjelder deg så betyr vel ingenting å strikke en hel haug med ting :)

Skjønner ikke hvordan du klarer å produsere så mye fint når du har det så travelt med andre ting? Jeg har det ikke travelt med andre ting, men likevel blir det ikke produsert stort. Her er det noe mystisk...

Ha en fin uke! :)

Moan sa...

God morgen, Ruth!
Forstår deg godt om du ikke gjøre annet enn å være inne. Høres ut som en virkelig god plan det å være inne i slikt vær.
Men jeg må si du har hatt hendene fulle av strikketøy!
Alt bare lekkert! Hvordan er forresten Debbie Bliss-garnet? Klør det? Har en mann som er allergisk mot klø-garn, og tenker å strikke hals og lue til han til jul... :-/

Håper du får en fortreffelig uke, uansett vær :-)

Ati. sa...

Fotoen av Pitlochry's skog ser i vert fall spennede ut! Jeg har vært der også en gang i 1981 men da var det sommer.Også var det sommerleker på en fotball bane, veldig morsomt, den gangen!
Flott stikke arbeid!

Trollkåno sa...

Fy søren, trur aldri eg har sett so fine støvlar......makelause!!
Og koppane var nydelege òg.....
Ellers er eg stadig imponert over alt det fine du "tryllar" fram med strikkepinnane.........eller trylle og trylle....det gjeld vel mest om å vere flittig.
Ha ein fin dag!

Tovepia sa...

Opplevelsene i skogen høres spennende ut.
Nydelig støvler du har kjøpt, slike skulle jeg hatt selv også i stedet for de fæle grønne jeg har;)
Enten du trenger dem eller ikke, koppene var lekre, nydelige farger og mønster.
Og for en skjerfproduksjon! Her var det mye flott, likte Mimosa, kanskje jeg også skal se på det.
Kos deg, nyt dagene, strikk og se på været;) Her er det 6.5 minus og mye snø og bilen skal graves fram;)
Klem fra meg;)

Mette sa...

Hortes deilig ut a sitte inne i stormen og strikke... her pisker is-regn og det blaser ille. Var en virkelig sur fornoyelse a sykle pa jobben idag!
Kos deg inne med radio, strikketoy og kaffekopp!

klem mette

Mette sa...

Hortes deilig ut a sitte inne i stormen og strikke... her pisker is-regn og det blaser ille. Var en virkelig sur fornoyelse a sykle pa jobben idag!
Kos deg inne med radio, strikketoy og kaffekopp!

klem mette

Anne N. sa...

Ohhh, de nydeligste kopper jeg har sett :o) Ville også ha kjøpt dem selv om jeg har nok fra før!!
Støvlene er herlige, slike er fine i grått,trist ruskevær - du bærer liksom blomster og farger med deg,et lyspunkt!
Du er så rask med pinnene, og lager så mye fint, jeg liker din nærmeste framtidsplan:sitte rolig å kose seg!
Klem, Anne:)

Sylvia sa...

Her hos deg skjer det veldig mye, ser jeg. Masse fint strikk, og nye støvler. Jeg har nesten makne (mine er i sort med blomster på) men de er det hull på, og som du sier, så er de ikke brukendes til noe!! he he.... Må nok kjøpe meg nye jeg også!
Jada, jeg ser at pus er stooor inne hos meg, men jeg får ikke fjerna det.......nyt den store pusen da!

Hobbygåsa sa...

Huff snø - jaja vi må vel igjennom det :-) Jeg bruker ikke noe skjerfmønster, men hvordan det gjøres finner du på Ravelry hvis du søker på "andefødder" Der ligger mønster til pulsvanter. Jeg strikker i Arwetta superwash på pinne 3 og har lagt opp like mange masker som oppskriften sier. Blir et greit bredt skjerf :-) Ha en fin uke!

Annepålandet sa...

Den forheksede skogen hørtes så spennende ut!
Så mye fint du har strikket - og så MYE! Tror jeg må skaffe meg den boken, den har jeg lest mye om.
Her har vinteren kommet, med snø (ca 1 mm) og is på tjernet. Og jeg varmer meg i Ruth-genseren min, den er midt i blinken nå.
Ønsker deg en fin uke! Slapp av og kos deg!

Restegarn i Nord sa...

Det var da et fortryllende trolsk skogsbilde du hadde tatt! Og de støvlene skjønner jeg godt at du trengte, koppene og for den del. Så ser jeg at du har fått gjort en god del selv om du bare skulle gjøre ingenting, ja,ja det er vel det som er å gjøre ingenting:)
Ønsker deg ei stormfull og avslappet høstuke:D

snakkemunn sa...

Tenker det er fint å mure seg inne litt etter du har vært i selskapelighet med tilogmed to lunsher for dagen. Sikkert mye og få orden på også. Det er ikke bare bare å flytte til et annet land.
Synes du har fått shoppet og strikket mye også. koppene var nydelig, slik er det når vi ser noe som er så fint at vi må bare eie det. Koselig å kose seg noen ganger å drikke fra skjønne kopper. :))

Sonja sa...

Høres deilig ut å bare gjøre ingentig, bortsett fra å strikke.
Det er også min plan for resten av denne kvelden. Jeg sitter gjerne lenge oppe. Snøen har kommet her for første gang i dag og til natta har det meldt kuling.
Det er vel omtrent det man kan forvente på denne tiden av året. Bortsett fra snøen, det var vistnok rekordtidlig.
Trollskogen var riktig fortrollende.

Viola sa...

Hei på deg! :) Ja den forunderlige skogen med allmusikken og showlyset kunne jeg godt ha tenkt meg og sett.. Men det er mange år siden jeg var i Scottland, og blir det like mange år til neste gang, ja da vet ikke jeg.. ;)

De nye støvlene dine likte jeg! :) Koppene ogsp, javisst- søtt mønster!

Det båndgarnet var litt av et garn du.. Spesielt! Så likte jeg skjerfet ditt med borden på veldig godt, nydelige pulsvarmere også! Nå har også jeg logget meg inn på Ravelry.. spørs hvordan det går å lese og tyde oppskrifter på engelsk, men det er moro å se.. vet heller ikke hva jeg får til, hehe.. Har begynt å hekle litt, men det går sakte.. Jeg er så fornøyd med de pulsvarmerne som du strikket! :))

Det er så mye jeg har lyst til å lære meg nå....

Snøstorm!! Du verden. Her er det så kaldt i dag som jeg ikke vet det har vært før nå (denne høsten ja..)

Ha en god natt! Klem fra meg! :)

Miss.Møllebo sa...

Sådan fine kopper skal man da bruge når bloggedamerne kommer til kaffe,ærgeligt du bor så langt væk, men snestorm allerede, jo det kan være rigtigt skønt siddende i sofaen med pussikat ved siden af og måske et liten strikketøj. Hav det godt og få hvilet fødder, sjæl og krop.

Marit -Tusenfryd sa...

Jeg synes du hadde ganske mye å skrive om, jeg!
Så mye du har klart å strikke selv om du har vært ganske opptatt med andre gjøremål også! Godt gjort!
Den skogen høres fryktelig spennende ut, den må ha vært en opplevelse utenom det vanlige!

Håper du får gjort akkurat det du har lyst til og ikke mer!

Stubbetufsa sa...

Jeg syns du har hatt mange aktiviteter på gang, jeg! Så det må da gjøre seg godt med å sette seg ned med kaffe og radio og bare stirre ut i luften!
Og så klarer du det fint uten røyk! Så flink du er!
Gratulerer!

Elsa sa...

Flotte kjøp du har gjort, og de støvlene var da bare til å dø for. Ikke noe misunnelig nei;)

Her er det bikkjekaldt for tida, -14°C ute i skrivende stund, brrr...

LivM sa...

Ikke rart du vil sitte inne. Kos deg riktig godt det er ikke stort annet å gjøre når været rusker ute. Støvlene dine var bare helt knall flotte. Nydelige kopper også så jeg skjønner godt du falt for dem. Litt nostalgiske!
Så har du strikket deg sjal og pulsvanter og et kommer vel godt med nå.
Ha en flott uke og ta godt vare på deg selv!

Guro sa...

Ikke mye å skrive om (liksom), da får du mye morsomt og underholdende ut av "lite". Jeg kosa meg, igjen, gjennom flere av innleggene dine. Har hatt lang bloggvandring i dag, passende aktivitet til en med siste feriedag som brukes til å være tett i pappen :(

sipusa sa...

Ooooo! Nydelig den skolgen da! Må nok innrømme at jeg er litt enig, men jeg synes det er noe å se på hvis det er hav i nærheten jeg da, hm. Ja det er det jo ikke hos deg nei....
Har visst ikke blogget på en liten evighet og derfor vært passe elendig på å besøke andre blogger også, men nå er jeg i gang igjen. I hvert fall for denne gang. Har hatt masse sosialt i det siste og vært helt pumpa men veldig glad, så det har vært verst det altså:-D

Hva sa jeg? Fine strikkerier og stilige støvler, er blitt litt rosa jeg og strikker rosa+grønn fana så jeg skal ikke si noe som helst om blomstermønsterdilla;-D