onsdag 10. november 2010

Øyet som ser

Vi fikk skikkelig snestorm. Det snedde hele natten og mye av dagen etter.  Vinden ulte og sneen pisket mot ruten.  Det helt perfekte vær til å sitte inne og gjøre ikkeno i.

Selv om jeg gjorde akkurat det - jeg satt på sofaen uten å røre meg -  så fikk jeg fikk en helt uimotstålig lyst til å strikke tovalabber.   Og det gjorde jeg - men med så små bevegelser som mulig selvfølgelig.

Mønsteret er fra Drops og jeg strikket med Eskimo.  Jeg strikket den største størrelsen fordi jeg vil tove dem masse og jeg ser at jeg kan gi dem enda en runde i maskinen.Og så fikk jeg behov for å gjøre noe totalt unyttig og da strikket jeg denne.  Kan ikke brukes til noe som helst, fullstendig bortkastet tid egentlig.  Meget beroligende.

Jeg strikket med sokkegarnrester  og kunne helt sikkert ha gjort en mye bedre jobb og kastet bort enda mere tid.  Kanskje jeg burde strikke en til?

Mønsteret fåes kjøpt på Ravelry.

 I dag derimot våknet jeg til strålende sol.
Jeg følte meg nesten som et menneske igjen også og bestemte meg for å gå en skikkelig lang tur. Det kunne jo være en tanke å røre litt på seg etter å ha sittet værfast på sofaen så lenge.

Det er her "øyet som ser" kommer inn.  Jeg er født og oppvokst nær skogen.  Det er i skogen jeg liker å gå tur og det er der jeg ser.

Jeg ser detaljer, legger merke til ting og der skogen åpner segt og en ser langt  - det er da jeg virkelig nyter utsikten.

Her derimot, er det eneste jeg ser fraværet av skog.  Jeg syns det ser tomt og øde ut.

Jeg har jo venner som er født og oppvokst på helt andre steder enn meg og som syns dette er storslagen natur - og det er jo det og jeg vet at det er det,jeg klarer bare ikke å se det.

Jeg prøver å se, jeg gjør virkelig det og på dager som dette er det enklere, men jeg tror ikke jeg noengang kommer til å bli helt fortrolig med naturen her. 
 Jeg gikk opp til "the loch". Det er ikke store vannet, men det er derfra drikkevannet her kommer.

Øverst oppe ligger Forsvarets sin radar og det er disse gutta i jagerflyene trener på å fly under når de kommer dundrende over hustakene her.  Jeg er sikker på at de morer seg fortreffelig.

Dette er det eneste steder i Storbrittania det er lov til å trene på den måten så vidt jegt vet.
Jeg så ikke et eneste menneske på turen min, men sauer går man seg jo på.

Disse to damene var helt utrolig jålete. De gikk faktisk etter meg og stilte seg opp flere ganger.  Sauene her oppe er halv-ville og fjerner seg stort sett når det kommer folk forbi.  Disse to hadde tydligvis bestemt seg for å bli "oppdaget".Den ene av dem kom helt bort til meg og flørtet vilt.   Se på det dåreblikket og den trutmunnen.

Hun hadde også tydligvis formeninger om hvilken side av fjeset som var mest fotogent.  Hun vendte venstresiden mot meg hele tiden.


Dette var opprinnelig det toget som tok gruvearbeiderne herfra til gruvene i neste by - vel - i hvertfall er det stasjonen det toget skal stå på.  Nå er det vel satt bort for vinteren.

Det ble innvilget mange penger på å gjøre alt i stand og bygget det opp, det skulle bli den store turistattraksjonen her oppe.   Minitoget skulle ta folk herfra og til neste landsby hvor selve gruvemuseet er.

Men Forsvaret eier veien som ble bygget opp til radarstasjonen og de ga ikke tilatelse til å legge togskinnene over der.  Så toget går bare noen hundre meter innover og så må det stoppe og rygge tilbake igjen.   Det er ikke den helt store susen over det på en måte. Akk ja.

Nå skal jeg tappe i badevann og forberede et større bad med alt tilbehør.  Det skal bli godt det. I morgen er det meldt enda verre storm og uvær enn sist. Jeg kan ratt bli sittende på sofaen noen dager til.  
23 kommentarer:

karin sa...

Hei Ruth:)
Du er jo heldig da som har rekreasjonsområde rett utenfor stuedøra!
Jeg fyrer i vedovnen og holder meg innendørs. Jeg liker IKKE vinteren!
Jeg satser på et mirakel,- at vinteren blir droppa i år...
Men nei...jeg får vel bare ri han av...og satse på tidlig vår og en liten tur til sydligere strøk på nyåret.
Ha en forstatt fin uke i godstolen;))

Mette sa...

Godt at vaeret ga seg sapass at du kom det ut og fikk se sola! Flink er du na med strikkepinnene! Blir sa imponert over hva du bare tryller frem sann helt plutselig!

ha en fin kveld.
klem fra meg sorpa!

Sylvia sa...

For noen deilige labber du har strikket! På tide for meg også, å strikke noen nye, for mine er det visst hull på nå.......brukes jo hele tiden.
Jeg sitter oppe med en kald øl som selskap. Vi hadde siste strikkecafeen før jul i kveld, og jeg er ikke landet enda *hyper*, så hva annet enn å surre seg litt rundt her på nettet, kan man gjøre.....
Lykke til med været! Klem

Berit sa...

Det er flott der borte hos deg, åpent og luftig. Men forstår du savner skogen, store trær og lukten av skogbunn. Jeg er heldig som bor på en slik høye fjell, men kan kjøre en time så er de der.

Strikkepinnene dine går varme med alt du lager. Og godt er det at du har noe å sysle med i det dårlige været. Men det gjør godt å komme ut og lufte seg innimellom selvfølgelig.

Ha en fin uke videre.

Annepålandet sa...

Det er noe helt eget med den naturen man er født i. Jeg er et skautroll selv, og skjønner ikke hvorfor folk på død og liv skal til fjells eller til sjøen hele tiden. Men det er nå blendende vakkert oppe hos deg da, på en solskinnsdag! Det blir kanskje som å være på ferie hele tida?
Enda godt du kan lande med et realt bad. Og vi vet jo hvordan det kan arte seg (du har fortalt om det før). Håper det ble bra.
Ha en finfin torsdag i vinterstormen - godt man ikke bor i telt!

Annepålandet sa...

PS Ruth, jeg ble forresten veldig nysgjerrig på den hunden, griselschäferen. Du har ikke et bilde, vel??

Muffin sa...

Takk for rundturen, og for at jeg fikk hilse på den kjekke sauen. Skulle ønske det var like lite vegetasjon her vi bor, man kan ikke gå en meter utenfor veier og stier, det er overgrodd overalt med ugjennomtrengelig krattskog.
Og du strikker og strikker... He he ja den figuren var da riktig så søt - men trenger han ikke en liten bart mon tro :) Kos deg videre med godtøflan på føtn!

Helena sa...

Figuren er fin, han kan brukes til kos kanskje? Eller selskap i snøn. Hvilke flotte sauer, går dom ute året rundt?

Trultemor sa...

For et befårende blikk *ler* skal bare se han såg en fremtid i å kanskje få sin ull på dine føtter?? Og apropos tøfler...så er de ganske like de som sitter på min føtter. Streng nødvendig når gradene fryser fast på gradestokken.
Flott natur hos deg! Nydelige bilder. Er flott her også...men man blir liksom mere blind når man bor i det ja.

Hvor i allverden gjør du av alt det nydelige som du strikker?? Er det messer på dine kanter, som når det nærmer seg jul og sånn??

Ha en riktig god dag:))

Anne N. sa...

Fin natur - så lenge ikke alt er helt flatt - er det lyspunkter!
Herlige labber - skulle ha strikket meg slike - men det er kun baby labber jeg får ferdig :o)
Og den gubben du strikka, hahaha - trenger absolutt en kompis!!
Med di fart på pinnene lager du en i neste snyeling:)
Klem, Anne:)

Elsa sa...

Jeg liker veldig godt åpne landskap. Blir det for mye skog rundt meg føler jeg meg innestengt.
Etter bildene dine å dømme er det et flott landskap du bor i.
Jammen er du flittig med pinnene om du sitter musestille i sofaen og ikke gjør noen ting:)

Her herjer kulda, og jeg fyrer nesten husbonden ut av huset.
Vinter er noe herk.

Ha en fin kveld:)

Tove sa...

Synes det skotske høylandet er fantastisk flott.... Om jeg ville synes det dersom jeg bodde der er en annen side av saken (har bare bodd i Edinburgh), men tror jeg ville likt det likevel. Bortsett fra den tidligere omtalte midgen... ;-)
Utrolig flotte bilder du fikk tatt på turen din! Alltid kjekt med "noen" som poserer villig...

Marit -Tusenfryd sa...

Landskapet hos deg er fantastisk vakkert synes jeg, men nå liker jeg stort sett alle landskaper uten den store innblanding av hus og biler.
Men det er rart med det, man synes likesom det er vakrest det som man har vokst opp med. Selv er jeg født og oppvokst og bor ved havet og vet at jeg ville savne det om jeg bodde langt fra kysten.
Utrolig hvor fort du strikker. Sånne labber er så godt å ha på seg når føttene er kalde.
Håper du nyter badet:))

Petrine sa...

Hei !

Det er vakkert der du bor, Ruth. Virkelig vakkert, men at været skal vere så inderlig trasig, er rett og slett for dumt !!

Om ikkje turistane får ta toget, kanskje dei får reise med jagerflya i staden. For dei flyg vel like lavt :)

Er det fo(å)rsvaret sine får ? Utrolig vakker var ho den fotogene :) Nydelig bilde !

Er det ikkje deilig å gjere unyttige ting og bevisst kaste bort tid ? Eg synes du kan strikke en til ja, for den var herlig søt !!

Deilige snøstormsokker !!!

Eg er så glad for det garnet eg fekk med deg. Du og eg har gledd mange barn med dette garnet til teaterdokkene :)) Tusen, tusen takk ! Du er raus og god, Ruth !

Håper været nå kan bli bedre slik at du får ta deg fleire fototurar !

Klem frå Petrine som begynner å legge opp til ei helg der ho ikkje har tenkt å gjere noke. Woops, er det berre torsdag? Ja, ja !

LivM sa...

Jeg synes du har et fantastisk terreng og der må det være herlig å gå tur. Dette sier en som kommer fra kysten og som etter 40 år fremdeles ikke liker skogen. Jeg må ha det fritt og åpent rundt meg. Det er jammen det godt vi er forskjellige! Kos deg inne i styggeværet, nå er det meldt på vei hit også. Huff og huff! Ha en flott og kreativ uke!

Stubbetufsa sa...

Du er herlig!
Midt oppi pregingen med skog og sånt kan du se at du ikke ser, du bare ser at der ikke er skog!
Jeg vet, jeg bodde i Hammerfest i 18 år, der står det noen få trær ved en barnehage, noen ville ha det til at det hadde stått et skilt der hvor det stod "skog" på!
Jeg savnet også skogen, og nå er jeg hjemme igjen!
Du vet å kose deg! Det er godt!
Fortsett med det!

Moan sa...

Du har da sett masse!
Håper du har mer garn i huset... ;-) så kanskje det blir en venn til ...den der..jokeren...?

Håper du får en fortreffelig helg, uansett vær :-)

Vibekes lille grønne sa...

Jeg er heldigvis ganske altetende når det kommer til landskap, bare det er natur så er det greit. Er veldig glad i skogen jeg også, men synes landskapet hos det ser fabelaktig vakkert ut!

Hyggelige sauer på tur er ikke å forakte heller, kanskje du skal ta med en liten sauesaks neste gang, siden du strikker så mye ;-)

Ha en fin helg! :)

wigdis sa...

Tusen takk for en flott tur i storslagent landskap. Jeg liker også skogen, men det er noe med åpne vidder som gjør at hjertet mitt dunker litt ekstra. Har aldri vært i Scotland men det står høyt oppe på ønskelisten. Ikke for det, jeg har vært i Glasgow da. Herlig handleby.

Så flotte sauer du fikk følge med. Hun følte seg nok ekstra vakker hun med det vakre dådyrblikket. Sauer er nå all righte dyr da.

Ha en fin søndag og kos deg med strikking.

Guro sa...

Madrid e perfekt for den som like å vandre gatelangs uten mål og mening, som bare trives med å være, - like fin e byen for den som vil oppleve museum, slott og katedrala/kirke. Vin og tapas på rad og rekke, parka, absolutely everything :o)
De fleste reise til Barcelona, som også e fin, men Madrid har MYE å by på

Restegarn i Nord sa...

Det ser ut som du har hatt ei innholdsrik og kreativ helg. Ho du møtte oppe på heiene så nok at du var ei dame man bør holde seg inne med:) Ikke så dum den sauen der nei!
Ønsker deg ei finfin uke uansett vær:D

Ulla-Bella sa...

Flott natur - og så søte sauer:) Godt du har laget så gode tøfler da, siden været er lunefullt.

Viola sa...

Du savner kanskje de store norske skoger du ja.. ;) Ellers synes jeg det så vakkert ut der.. men det er nok greit nok for meg å si det, når jeg har skogen ikke langt unna, om jeg vil det.. Jeg hadde nok tenkt som deg om jeg skulle bli BOENDE i et slikt kultiurlandskap, og misforstå meg riktig - for det ER vakkert også!

Artig figur du har strikket, ja- kanskje blir det en til, så får den sin make ved siden av seg.. :)

Flotte sauer, nydelig farger på ansiktet! Og ja- se det øyet som det flørter da, og trutmunnen, haha! ;)