lørdag 20. november 2010

Ordtak og annen elendighet

"Den som bare hadde orket lagt seg, sa kjerringa - hun satt på sengekanten"

Dette var en av min fars faste svar når man sa man kjedet seg - eller ikke gadd noe.   Jeg husker jeg syntes det var passe kjipt.

Søren Kirkegaard skrev engang;

Jeg gider slet ikke. Jeg gider ikke ride, det er for stærk en Bevægelse; jeg gider ikke gaae, det er for anstrængende; jeg gider ikke lægge mig ned; thi enten skulde jeg blive liggende, og det gider jeg ikke, eller jeg skulde reise mig op igjen, og det gider jeg heller ikke. Summa Summarum jeg gider slet ikke.

Han hadde tydligvis større forståelse og det er omtrent der jeg er akkurat nå.   Det er ikke det at verden er dum eller at ting er teite - jeg er bare så helt utrolig giddaslaus og bortenfor all forstand lat for tiden.   Det er mulig at det er november.Går det an å skylde på en måned for sånt?

Jeg har jo så masse å gjøre.  Jeg må få ryddet unna alt som står på gulvene sånn at Snekker Mike kommer til og får lagt nytt gulv.  Men jeg gidder ikke.  Gulvplankene er alt i hus og ligger overalt for å akklimatisere seg - men det hjelper ikke. Jeg gidder virkelig ikke.


Jeg har fått strikket et sjal. Når sant skal sies så tror jeg ikke at jeg gidder å ikke strikke.  Det ville bli for sterkt.

Dette er Pumuya.   Jeg strikket det i Sandes Mini Palett denne gangen og jeg ble veldig fornøyd. 

Det er jo egentlig et sokkegarn og  en blanding av ull og nylon, men det kan da ikke være mulig å strikke sokker av dette?  Garnet er sytrådtynt enkelte steder.Vel, mulig er det selvfølgelig, men jeg tror ikke jeg ville ha likt de sokkene.   Som sjalsgarn er det fint selv om det ikke er det mykeste,  det hadde vært enda finere om den nylonen hadde blitt utelatt. 

Nå skal jeg gå og legge meg - om jeg nå  kommer så langt.  Først må jeg pusse tennene og jeg er ikke sikker på om jeg orker - så kanskje jeg bare skulle bli sittende her?

19 kommentarer:

Viola sa...

Jeg må le her jeg sitter.. for noen ganger er dette meg også.. om jeg bare gadd legge meg.. ;) Ja du ser jeg er oppe ennå, og her er det en time senere enn i Skottland..! ;) Jeg er et utpreget B-menneske, og når jeg kan, sitter jeg oppe så lenge som mulig. Men jeg har alltid noe å gjøre, om ikke på data eller noe annet, så holder jeg på med noe ett eller annet i hue.. ler..
aktiviteten er ikke stillestående her.. men husarbeid er ihvertfall ikke artig alltid.. og da setter jeg det ut.. Skjønner godt når huset er fullt av planker, man blir litt satt ut da.. Og det at du har stoppet å røyke sikkert..

Men jeg synes du er veldig akriv med å strikke, et nydelig sjal i vakre farger.. Jeg holder på en evighet med en gryteklut, og her kommer det ene sjalet etter det andre..

Håper du får sove godt! Kanskje sover du nå akkurat..
:)

Marion sa...

Nydelig sjal! Må prøve den oppskriften! :)

Vibekes lille grønne sa...

Kanskje det er en kombinasjon av november og at du har hatt mye å gjøre i høst? Tror veldig på at når du er lat er det fordi du trenger det og at du skal være det med god samvittighet.

Det sjalet ble aldeles nydelig! Flotte farger! Ante ikke at mini-palett var så fint. Helt enig i nylon. Skygger unna mye garn på grunn av det, så lenge jeg ikke skal strikke sokker og det gjør jeg jo sjelden.

Ha en fortsatt lat og fin helg! :)

Ingrids Strikkeri sa...

offf...og akk;)
Ja jeg synes du skal skylde på november jeg;) For det å være giddalaus er nok mye av det jeg til tider føler også:
"arbeidslyst kom til meg...Her skal du møte motstand"..
God forbedring med latheten og god helg til deg;) klem

Petrine sa...

Hei !

"Den late stikker hånden i fatet, men får den ikke opp til munnen engang." Men det klarer eg !

Nydelig sjal, Ruth :))

Vi tar eit ordtak til : "Kom arbeidslyst og treng deg på, her skal du motstand finne ! "

Eg trur ikkje på latskap eg, trur berre at det er litt lite energi av og til. Og er det litt lite, får eg berre vente til det fyller seg opp :)

Stubbetufsa sa...

Jeg håper du har orket å sove?
Det er slik av og til, at man ikke orker eller gidder eller har appetitt på å gjøre noe!
Fikk telefon fra min datter som hadde vært ute i en vestlandsfjord for å sette landgarn sammen med sin mann. Men hun ble så forarga. For først måtte de klatre i berg for å få festet garnet, så måtte de kjøre båten tett opp til berget for å handtere garnet, og med en motor som ikke tålte sakte kjøring og stadig sloknet, ble hun ganske hissig: Æ e ikke vant tel sånn garnsetting! Nei! For hjemme i Nord-Norge der ror vi bare ut på fjorden og: Plums, så har vi satt garnet uti uten nåkka toill!
Det verste var at da de kom hjem og hun skulle smake på grisesylta ho hadde laga av to hau, så var den rame salt, forferdelig salt!!
Ho hadde alle syltene oppi ei stor gryte med vann og satte på kok...
Og nå lå alt og fløt i gryta, uten sylteform, bare kjøtt og flesk om hverandre i gryta. Ho hadde skifta vann, og nå smakte det ganske bra.
Så med litt mammastøtte fant ho ut at i stedetfot å kaste alt, kunne hun prøve med litt gelatin/krydderblanding og lage nye sylter av det hele! Håper det går!

Du skjønner, elendigheten er jamt strødd utover! Ha en god dag!
Klem!

Tovepia sa...

Ho ho, ja slik kan en føle det av og til:O)
Du er vel helt utmattet etter høstens strabaser, så unn deg litt "gidderikke-tid":)
Nydelig sjal har du ihvertfall giddet strikke!
Nyt helga, og gidder du, så kos deg!!
klem fra meg;)

Mia sa...

Ett så stiligt sjal, både mönster och färger. Tysk sockgarn var alltid så tunnt också, blir nästan som strumpor.. du är inte ensam om att mista orken så här års, har nog lagt mig med mascaran mer än en natt i november ;)
Ha en fin helg :)

Moan sa...

Lat deg med god samvittighet. Forstålig at du er sliten; du har stått på mye i det siste.
Hyggelig å høre fra deg uansett, og gøy å se at du har ork til å strikke litt nå og da :-)
Håper søndagen blir god!

karin sa...

Man skal ikke skjems for bare å sitte å glo litt i taket innimellom!
Det er sunt det, og en fin egenskap.
Det sier de som har greie på det;)
Dessuten lager du så mange fine sjal at jeg blir helt satt ut!
Jeg har sagt det før; du er "skotsk" verdensmester i sjal!!!

Farmors sa...

Hah! Du ser meg ut som lat og giddesløs, her renner jo det ene sjalet av pinnene etter det andre, nei lat har du nok aldri vært! Men enkelte(ganske ofte)perioder med hyperaktivitet har det vært, og når de periodene er over, så er det nok litt vanskelig å leve helt normalt tenker jeg. Hilsen en som ikke har giddet å legge seg enda, nyter et vellykket selskap etter at gjestene har dratt...Natta!

Strikkebesta sa...

Godt at du ikkje gidd slutte å strikke - og forhåpentlegvis så gidd du ikkje slutte å blogge heller, for det er alltid god underhaldning å lese innlegga dine:)
Forstår godt at du ikkje gidd ryye, når det ligg golvbord strøø omkring i huset så ser det ikkje ryddig ut same kor mykje ein ryddar, så seier vi som dei unge i dag: Gidd!

Elsa sa...

Tenker vi skylder på november jeg. Vinteren kan tappe noen og enhver for energi, og særlig november kan være dryg å komme gjennom.
Det sjalet var skikkelig fint. Nydelige farger og fint mønster.

Ha en fin uke:)

AnitaK sa...

Jeg har det mønsteret liggende, men foreløpig erd et ikke kommet på pinnene. Etter å ha sett ditt tror jeg det skal revurderes, om jeg gidder... :)

Marit -Tusenfryd sa...

For et nydelig sjal! Det fristet!
Latskap og gidder ikke er noen ganger helt nødvendig! Ikke vær lei deg for det. Av og til trenger man bare å ha litt tid for å hente seg inn igjen. Både kropp og hodet trenger av og til å slappe av, eller late seg litt om du vil og da er vel november akkurat den perfekte måneden, eller?
Nyt latskapen i store drag, den er over før du vet ordet av det!

Annepålandet sa...

Man kan kanskje ikke skylde på NOVEMBER, tror det er HØSTMØRKET som får ta skylda. Men du er jo imponerende flink til å holde på ellers i året - maler og pusser opp og flytting nå i det siste, så at du har behov for å slappe av er jo helt forståelig. Og det er sunt å lytte til kroppens signaler, altfor få gjør det.
Sjalet ble kjempefint! Jeg har strikket sjal i samme garn og farge, og ble også fornøyd. Men for et garn - Sandnes må skjerpe seg, syns jeg! Restegarnet brukte jeg som striper i et par sokker, og det er jo som du sier, overhode ikke egnet til sokker. Men Pumuya er et fint mønster, og står på strikkelista mi - sammen med ca tusen andre ting. Blir helt stressa av den strikkelista. Er det ikke meninga at strikkingen skal virke beroligende, ikke stressende??
Uansett, ha en finfin uke! Her er det full vinter, og nå skal det visst bli enda kaldere...

shygirl sa...

For et lekkert sjal. :-)
Måtte kikke litt på prosjektene av det på ravelry. :-))

Kjenner meg godt igjen i den giddaløsheten. Irriterende, gitt... Det blir nok bedre snart får vi håpe, du har jo fått gjort masse av både strikk og valg av gulv så da gjør det jo ikke noe om du ikke gidder noe nå. Håper nå du kom deg i seng etterhvert, iallefall.. :-))

Du har forresten helt rett i at det er litt julegaver, men noe er jeg veldig usikker på hvem som skal få... Hehe :)
Ha en fin dag!

Hønerandi sa...

Hei.
Så masse flott det var i bloggen din.Jeg la meg til her.Velkommen i min blogg

sipsua sa...

Har faktisk et par sokker i det garnet, måtte strikke de på 2mm pinner og den ene sokken har 5-7 omganger mer enn den andre fordi den ene fikk alt det tynne mens den andre stadig fikk pølsetråder;-) Men de er faktisk nydelig gode og holder fremdeles etter mange vask:-)Av en eller annen grunn liker jeg å strikke sokker av sånt garn, jeg er jo offisielt sprø så det burde forklare det meste.

Alt for lenge siden jeg har besøkt deg, jeg er virkelig sløv for tiden og en tid tilbake ser jeg. Og så oppdaterer jeg på ravelry. Og så er den dumme datamaskina mi begynt å hangle. Nei nei, den tapre laptopen min mener jeg! Den er tross alt fem år gammel og har vært snill og går fremdeles fort. Blir trist å skilles fra den.